Desi face carduri destul de proaste dpdv calitativ, care se deterioreaza mult prea repede, cei de la Mastercard introduc aplicatii supriza in internet banking.


 

Gigantul din domeniul sistemelor de plată MasterCard a anunțat marți lansarea unui sistem de plată prin identificare facială în 12 țări europene, urmând ca în 2017 acest sistem să fie extins treptat la nivel mondial, informează AFP.

Tehnologia denumită Identity Check Mobile a fost dezvăluită în premieră la Mobile World Congress, un eveniment important care se derulează în fiecare an la Barcelona în luna februarie, și între timp a fost testată în Olanda, SUA și Canada.

“Mastercard Identity Check Mobile elimină necesitatea ca un deținător de card să țină minte parole…În schimb, deținătorul unui card își poate valida identitatea prin utilizarea unui scaner de amprente pe smartphone sau via o tehnologie de recunoaștere facială printr-un selfie”, precizează grupul american într-un comunicat de presă.

Cele 12 piețe unde această tehnologie este disponibilă sunt Austria, Belgia, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Olanda, Norvegia, Spania și Suedia.

Potrivit firmei de cercetare de piață Juniper Research, valoarea globală a plăților prin intermediul dispozitivelor mobile sau wearables ar urma să ajungă la 95 miliarde de dolari în 2018 de la 35 miliarde de dolari anul trecut, scrie Agerpres.

 

1 COMMENT

Leave a Reply