Home Articole Incredibila descoperire intr-un lac din Turcia

Incredibila descoperire intr-un lac din Turcia

1910
4

Arheologii unei universităţi din Turcia au anunţat o descoperire remarcabilă: o cetate veche de 3.000 de ani acoperită de apele unui lac.

Arheologii Universităţii Van Yuzuncu Yil au găsit o cetate imensă, cu zidurile aproape intacte, la o adâncime de 451 de metri în Lacul Van din Turcia.  Zidurile construcţiei se întind pe o lungime de un kilometru şi au patru metri înălţime.

Arheologii sunt de părere că cetatea datează din epoca fierului, fiind construită între secolele IX-VI înainte de Hristos de către civilizaţia urartu. Apa alcalină a lacului a permis menţinerea ei într-o stare excelentă de-a lungul mileniilor, scrie Daily Sabah citat de adevarul.ro

„Descoperirea acestei fortăreţe este un adevărat miracol. O vom cerceta amănunţit. Este clar că această descoperire deschide un nou câmp de cercetare atât pentru arheologi, cât şi pentru istorici“, spune un arheolog.

4 COMMENTS

  1. Nicăieri nu am gasit pe site-ul antenei3 nesimțirea alistarului care merge in nume propriu dar anunță că face propuneri din partea CSM. este horror ce se intampla acum in tara asta. Ce reformă a justiei se face in halul asta de abuziv mincinos si cum oameni de asemenea speță?

  2. Ce bine a ascuns cetatea stramosul lui Dragne din Van acum 3000 de ani. Oare ce ascunde contemporanul nostru sub Belina?

Leave a Reply