Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este convins că copiii se vor obişnui foarte repede să poarte masca la şcoală şi a afirmat că aceştia se obişnuiesc foarte repede chiar şi cu lucruri mai puţin plăcute.

Întrebat într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni dacă este de părere că copiii se vor descurca cu masca pe care trebuie să o poarte obligatoriu la şcoală, Iohannis a spus: “Sunt convins că se vor obişnui foarte repede. Copiii se obişnuiesc repede, chiar şi cu lucruri mai puţin plăcute”, scrie Agerpres.

 

3 COMMENTS

 1. Da’ ce va fi placut acum la scoala ?
  Socializarea care nu exista ?
  Profesorii vazuti printre ‘pepsiglas’ si masti ?
  Scoala on line cand se intind pe birou sa citeasca mai bine de pe tabla?
  Caldura in clase cu masti pe fata?
  Pauze care nu exista ?
  Stresul ca te poti contamina ?
  Poate temele ? 🙂

 2. (Asta-i pt bucuresteanul care locuieste la bloc, nu in vila lui Gheorghiu-Dej:)

  “Poti lua COVID de la toaleta vecinului de bloc?” Se pare ca DA.

  https://www.sciencemag.org/news/2020/09/can-you-catch-covid-19-your-neighbor-s-toilet

  Ce e de facut, conform articolului:
  1. Prea-plinurile (in forma de “U”) sa fie pline cu apa permanent (sa nu fie uscate); e vorba de cele de la cada, chiuveta, de sub podea etc.

  2. Ventilatia mecanica a salii de baie sa nu mai fie folosita (daca ai ventilator care misca aerul intre etaje, pe coloana tehnica).

  Figuri:
  https://www.acpjournals.org/na101/home/literatum/publisher/acp/journals/content/aim/0/aim.ahead-of-print/m20-0928/20200901/images/large/m200928ff2.jpeg
  https://www.acpjournals.org/na101/home/literatum/publisher/acp/journals/content/aim/0/aim.ahead-of-print/m20-0928/20200901/images/large/m200928ff1.jpeg

  Articol complet:
  https://www.acpjournals.org/doi/full/10.7326/M20-0928#t1-M200928

  Results:
  9 infected patients in 3 families were identified. The first family had a history of travel to the coronavirus disease 2019 (COVID-19) epicenter Wuhan, whereas the other 2 families had no travel history and a later onset of symptoms. The families lived in 3 vertically aligned flats connected by drainage pipes in the master bathrooms. Both the observed infections and the locations of positive environmental samples are consistent with the vertical spread of virus-laden aerosols via these stacks and vents.

Leave a Reply