Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna februarie la 4,72%, cel mai înalt nivel din iunie 2013, când a fost 5,37%, în condiţiile în care citricele s-a scumpit cu 5,98% faţă de ianuarie, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În ianuarie, rata anuală a inflaţiei a crescut la 4,32%, în creştere faţă de decembrie, când a fost 3,32%, şi faţă de noiembrie, când a fost 3,23%. scrie NEWS.RO.

În februarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,74%, în medie, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 6,27%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 2,92%.

Faţă de luna ianuarie, cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în februarie, la citrice (5,98%), fructe proaspete (3,54%) şi la alte legume şi conserve de legume (2,17%).

Cel mai mult s-au ieftinit ouăle (4%), după ce ele au înregistrat o scumpire accelerată la finalul anului trecut.  Preţul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preţuri, a scăzut, în ultima lună, cu 0,31%.
În ultima prognoză, publicată în februarie, Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere, de la 3,2% la 3,5%, prognoza privind inflaţia pentru finalul acestui an şi a estimat un nivel de 3,1% pentru decembrie 2019, scrie stiripesurse.ro

16 COMMENTS

 1. PNL si Orban sunt de vina ! Sunt de vina statul paralel si Ciolos. Nicidecum Dragnea. “Liberalii” Tariceanu si Norica Nicolai ce zic ? Adevaratii liberali.

  • Nimic nou sub soare. Ce nu intelegi tu, e ca toata clasa politica tradatoare de tara, este raspunzatoare pentru dezastrul Romaniei, asa ca, sa faci bine si nu mai nominaliza marii tehnocrati si liberali tradatori.

 2. Radu Tudor, cat e cresterea economica ? Ne permitem si 29 % inflatie si dublarea salariilor. Sunt bani de la Teleorman, nu de la cei care muncesc.

  • Restul nu sunt prostii ba desteptule. Planeta nu se invarte in jurul salariului minim. Lipsurile din sanatate (infectii, imunoglobulina, lipsa spitale noi), ca sa iau doar un domeniu, nu sunt prostii.
   Daca lumea ta se limiteaza la inflatie si salariul minim… vai de capul tau.

   • Nu-ti fa tu griji de capul meu. E foarte in regula. Spre deosebire…
    Ma refeream la restul prostiilor spuse pe acest subiect al INFLATIEI.
    Chiar si in domeniul sanatatii,care merge prost, e mai putin prost fata de 2010 de exemplu.

 3. Salarul net a scazut si el. TRAIA$CA SOCIALISMUL ! SPRE COMUNISM INAINTE ! Liviu Plesoianu presedinte si ciuvica prim ministru !
  Sa moara de foame la propriu toti cei care au votat PSD ALDE UDMR ! Sociopati mizeri.

 4. Cea mai mare problema este ca desi PIB-ul creste tot mai mult an de an noi nu vedem asta si aici ma refer in special la mari investitii in infrastructura mare autostrazi si cai ferate. Desi toata lumea stie si spune ca nu banii sunt problema nimeni nu pare preocupat sa faca ceva, nimeni din cei care pot face asta.

 5. Este si normal ca toate sa creasca. Economia Romaniei nu se bazeaza pe productie, industrie extractiva, nici macar pe agricultura. Unde mai punem ca si amaratele alea de redevente asa de mici cum sunt, se pacalesc si alea.

 6. Maririle de salarii micsorate de Olguta + inflatia = mai putini bani reali decat in 2016. In ritmul asta vom avea o noua denominare pana in 2020.

 7. Inflatia si preturile la absolut tot s-a marit si guvernul “mau,miau”,a marit cu cel putin 50% salariile si pensiile…cu pasta invizibila a pixului! Mai ales la consiliile de administratie ale primariilor,cu dedicatie pentru politicieni si functionari,doar sunt numiti politic in functie,sau au dat examen si nu stim noi! De ce nu recunoasteti?! Daca facem analiza obiectiv,fara “partypryuri”,observam ca saracia,prapastia intre pomanagii si cetatenii majoritari din tara s-a adancit ingrozitor,la fel in sanatate si educatie,acolo,a zis ala de la pnl,sa nu mai dea fonduri,astea doua domenii nu au rost in romanica,pe flancul de est al europei! Le trebuiesc doar analfabeti cu diploma de studii superioare fara studii,persoane cu vocabular infect si violente(sa ii luam la bataie cu parul pe psd-isti,de parca nu sunt si psd-istii oameni ca pnl-istii),escroci de prima mana,si tot asa!

 8. Radule, te citesc pentru partea cu analiza militaro-politica(nu politico-militara si vai ce putin avem pe acesta parte in Romania). Dar iti zic sincer ca risti foarte mult spunand lucrurilor in modul in care o faci. Cred ca tu deranjezi pe cei de la locul tau de munca.
  Ma bucur sa vad ca nu esti de vanzare si te felicit.

Leave a Reply