Deputatul PSD de Botoşani Răzvan Rotaru spune că aproximativ 80 de deputaţi ai partidului susţin demersul celor trei lideri ai PSD care cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi a Camarei Deputaţilor, el afirmând că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi şi să lase loc unei echipe care vrea să construiască partidul.

“Dacă vrea binele partidului cu adevărat, să facă acel pas în spate şi să demonstreze că e bărbat”, spune deputatul social-democrat. Liderul PSD Boto;ani, Doina Federovici, susţine însă că organizaţia din Botoşani şi primarii PSD din judeţ se delimitează categoric de declaraţiile deputatului Rotaru.

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Buzău, Constantin Toma, care este şi primarul oraşului Buzău, consideră că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, “şi-a confiscat propriul partid”, iar “ţara şi fiecare român au nevoie de altceva”, iar primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Brăila, afirmă că este nevoie de “o nouă abordare în PSD, iar cei care au evitat dialogul trebuie să plece pentru a nu ajunge să fie scoşi pe uşa din dos”.

În schimb, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, spune că a discutat cu toţi cei 29 de primari PSD din Bihor, iar aceştia nu sunt de acord cu solicitarea ca Liviu Dragnea să demisioneze de la şefia partidului. El menţionează că va primi un mandat în urma şedinţei BPJ de joi, “dar în principiu mandatul este de a nu fi de acord cu cererea de demisie şi de a discuta în partid. Filialele judeţene ale PSD se reunesc joi, pentru a decide mandatul cu care liderii acestora vor merge în şedinţa de vineri a Comitetului Executiv Naţional.

 

5 COMMENTS

 1. In sfârșit, se pare ca se pune de-o trădare in regula, cu traseistii anuntați mai devreme de mister Tutuianu și “elemente” din divizia SRI in frunte cu Georgian Pop; deocamdată nimeni nu pare sa vrea sa pună destu’ Pe linia punctată dar toată lumea zice yessir, uniți salvam SRI. Posibil ca Bogdan Chirieac sa aibă dreptate și “rebelii” sa-i fi promis lui Johannis guvernul lui îndoit cu apa, recte, de “uniune naționala” sub steagul Securității. Avem sa vedem, in caz ca le iese puciul, dacă Firea ajunge sa repete experiența lui Sorin Oprescu taman când se termina cu președinția CE și pot sa înceapă represaliile in vederea alegerilor prezidențiale. Nu ca i-as dori sa ajungă in pușcărie precum predecesorul dar Nicușor Dan nu doarme, nici el, iar Cioloș va avea nevoie de București ca de apa dacă vrea sa salveze România de clasa politica “ineptă” aflată la guvernare, așa ca păzea!

  • Prostii.. daca erau asa curajosi semnau scrisoarea aia. Sa lase ciolanul din mana ( guvernarea) pentru ce? niste dosare sekuriste?

  • Hello dragă…cand au emigrat din PMP la PSD a fost dulce trădarea? Nu ai niciun principiu in viața asta scumpă

 2. Indiferent de ce se va intampla maine, “les jeux sont faits, rien ne va plus”. Din pacate Romania se afla intr-o zodie nefasta a tradarii, este un modus vivendi extrem de periculos si nu stim cat va mai dura.

 3. Dragnea nu va pleca nicaieri si de nicio culoare cum se zice pe la noi. A spus clar ca :” Nu vreau sa plec de prost….” , cea ce vorbeste clar de hotarierea lui de a ramane cu orice pret, punand la bataie tot arsenalul sau ce a mai ramas din arsenalul lui.
  Mare lucru Dragnea nu mai are de oferit: au avut toti, tot ce au vrut. Va continua sa fie sprijinit de tot cei care in aceasta D-Day vad concretizindu-se eventualitatea de a pierde tot sau buna parte din privilegiile acordate in timp de Dragnea. Asta face diferenta intre a discuta schimbarea lui Dragnea la nivel principial si realitatea pozitiilor lor cistigate cu truda in timp.
  Nu stiu ce va face Dragnea cu dizidentii, ii va epura, ii va pastra si le va aplica regula “mobbing” (ridiculizati, marginalizati) .
  Primul semnal al disensului a fost tras si inseamna mult pentru ca discordia se va radicaliza, nu ne steptam la o aplanare si o reordonare a modului discretionar cu care Dragnea e pe 2 cai Parlament si partid.
  Va cadea din sea precum toti liderii monolitici, de neclintit pina….cad singuri. E doar inceputul sfirsitului. Dupa mine Dragnea va canta prohodul PSD-ului cu ignoranta, cinismul si viclenia de baiat de provincie bolnav de ambitie.

Leave a Reply