Europa se scufunda in ignoranta in fata terorismului. Peste 600 de europeni au murit ucisi in ultimii 13 ani in mari orase, iar avertismentele si informatiile ce pot preveni tragediile sunt ignorate !

Serviciile de informaţii americane au alertat Spania – în mai – cu privire la riscul unui atentat pe bulevardul Las Ramblas de la Barcelona, unde un jihadist a ucis 14 pietoni, pe 17 august, devăluie joi ziarul El Periodico de Cataluña, relatează AFP.

Potrivit ziarului, care publică facsimilul unui msaj în engleză, Centrul Naţional Antiterorist (National counterterrorism center NCTC) – din care fac parte Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) şi Biroul Federal de Investifgaţii (FBI) – au trimis acest avertisment Centralei spaniole de informaţii CNI, poliţiei spaniole şi Mossos d’Esquadra, poliţia regională catalană.

”Informaţii neconfirmate a căror veridicitate nu este cunoscută, datând de la sfârşitul lui mai 2017, arată că Statul Islamic din Irak şi Levant (SIIL, un acronim englez al Statului Islamic) prevedea să comită atacuri teroriste neprecizate în vară, împotriva unor locuri turistice foarte frecventate la Barcelona şi mai ales pe strada Las Ramlas”, se arată în textul atribuit de Periodico NCTC.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al CNI a refuzat să ”confirme sau dezmintă comunicări cu alte servicii de informaţii”.

Ministerul spaniol de Interne nu a reacţionat joi la întrebările AFP.

O a doua instituţie de presă, postul de radio Cadena SER cita joi ”surse din domeniul luptei antiteroriste” potrivit cărora documentul publicat de El Periodico este autentic.

Pe 17 august, un tânăr marocan care trăia în Spania a intrat în mulţime, pe Las Ramblas, la volanul unei camionete, a ucis 14 persoane şi a rănit alte 120.

În total, el şi presupuşii săi complici au omorât 16 oameni la Barcelona şi în staţiunea balneară Cambrils, situată 120 de kilometri mai la sud.

Cele două atentate au fost revendicate de gruparea Statul Islamic.

viewscnt

Leave a Reply