Prima informatie soc : spectacolele aeriene planificate de Ziua Victoriei au fost anulate în orașe de pe tot cuprinsul Rusiei, inclusiv la Moscova  și la Sankt Petersburg de 9 mai, ziua infrangerii nazismului de catre statele aliate vestice si URSS, in 1945. Desi la Moscova era senin si soare, avioanele nu s-au putut ridica in aer.

Informația a fost difuzată de agenția de stat rusă, TASS.

Presa rusă a scris, înainte de ceremoniile de luni, că la Moscova era planificat un show aviatic grandios, cu avioane ce urmau să evolueze în formație “Z”, simbolul razboiului sangeros declansat in Ucraina.

Doar deasupra capitalei ruse erau planificate să zboare 77 de aparate militare și s-a vorbit inclusiv de prezența așa-numitului “Avion al Apocalipsei”, centrul aeropurtat de comandă și control din care Vladimir Putin ar urma să supravegheze ostilitățile în cazul unui război nuclear.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că spectacolul aerian de la Moscova a fost anulat din cauza condițiilor meteorologice.

Vremea era senina, cu soare stralucitor.

Singura paradă aeriană programată în sudul Rusiei, care urma să aibă loc în orașul Rostov-pe-Don, a fost, de asemenea, anulată, conform unui anunț al Districtului Militar sudic.

Dupa aceste informatii soc, vin si imagini asemanatoare.

Dupa ce au fost probabil dusi cu forta la parada militara plina de minciuni si manipulari grosolane emise chiar de Vladimir Putin, unii dintre rusii participanti au aruncat prin parcuri si prin gradini portretele unor asa zisi militari eroi ucisi in Ucraina. In fapt, niste criminali de razboi, care au savarsit un genocid in Ucraina si au fost ucisi de cei care-si apara tara in fata invaziei ruse.

Intr-un esec militar fara precedent, Rusia invadatoare a pierdut in lupta 12 generali. In nici un conflict, dupa al 2 lea Razboi Mondial, nu a existat o proportie atat de mare de generali morti, reprezentanti ai unei armate invinse.

Meniurile televiziunii ruse prin satelit au fost piratate, luni, pentru a afişa pe ecrane mesaje care condamnau războiul Rusie în Ucraina. ”Aveţi mâinile pătate cu sângele a mii de ucraineni şi a sute de copii morţi”, ”Televiziunea şi autorităţile mint. Spuneţi «Nu» războiului”, transmiteau sloganurile, potrivit Reuters.

Capturile de ecran surprinse de Reuters au arătat sloganurile apărute pe meniuri de televiziune prin satelit de la Moscova de Ziua Victoriei, când Rusia a sărbătorit a 77-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei Naziste.

”Aveţi mâinile pătate cu sângele a mii de ucraineni şi a sute de copii morţi”, afirma un slogan.

Un site de ştiri rusesc a ilustrat, de asemenea, materiale anti-război care aduceau critici vehemente la adresa lui Putin, însă articolele au dispărut rapid.

 

Leave a Reply