Deficitul comercial al României a avansat cu 20,8% în primele opt luni, la 10,85 miliarde de euro, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În primele opt luni din 2018, deficitul comercial a fost de 8,98 miliarde euro, potrivit datelor INS.

În primele opt luni din 2019, deficitul comercial a fost de 10,85 miliarde de euro, cu 1,87 miliarde euro mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, exporturile au însumat 45,75 miliarde euro, iar importurile au însumat 56,6 miliarde euro. Astfel, în primele opt luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, exporturile au crescut cu 1,7%, iar importurile cu 4,8%.

Valoarea schimburilor intra-UE28 de bunuri, în aceeaşi perioadă, a fost de 35,087 miliarde euro la expedieri şi de 42,18 miliarde euro la introduceri, reprezentând 76,7% din total exporturi şi 74,5% din total importuri.

În 2018, deficitul comercial al României a avansat cu 16,8%, faţă de anul anterior, până la 15,1 miliarde euro. 

2 COMMENTS

  1. Asta se intampla.in tarile.colonii.cand guvernatorii vand ieftin si cumpara scump. Ca sa va dati seama verifcati nu valoarea ci volumul marfurilor de baza import si export si o sa.vedeti ca am exportat un volum.mai mare de marfuri. Politica asta functioneaza din 90 . Daca vorbim de ultimile declaratii ale actualului guvern in care daea se lauda.cu productii record care au disparut la.export si acum procesatorii de paine se vaicaresc ca a fost o vara secetoasa si trebuie scumpita painea ca se importa grau. La toate magariile astea de comisioane comuniste se adauga renuntarea la capitalul romanesc si instrainarea catre straini dar si finantarea de catre stat a acestor instrainari(insula brailei si alte exploatari de materii prime care acum permit invartirea in suveica a capitalului . INS ne duce in eroare si ne.face sa ne simtim idioti si puturosi. Si pe vremea lui ceausescu ne.mintea cand cu cosul zilnic cand cu deficitul de la sfarsitul anului exact cand trebuiau date inapoi retinerile de plan.

Leave a Reply