Home Articole Inscriptii bilingve pe masinile Politiei Locale Odorheiul Secuiesc

Inscriptii bilingve pe masinile Politiei Locale Odorheiul Secuiesc

3194
5

Autoturismul Poliției Locale Odorheiu Secuiesc a fost inscripționat bilingv, în română și maghiară, după ce, în luna septembrie, instituția a fost somată de prefectul județului că nu respectă legea.

Pe autoturismul Poliției Locale Odorheiu Secuiesc erau lipite, pe capotă, portbagaj și partea dreaptă, autocolante cu ‘Poliția Locală’, respectiv Poliția Locală Odorheiu Secuiesc, iar pe partea laterală stânga apărea inscripția în limba maghiară “Helyi Rendorseg Szekelyudvarhely’ (n.red: Poliția Locală Odorheiu Secuiesc), fără să existe traducerea în română.

Potrivit legii, inscripționarea trebuia să fie bilingvă, cu aceleași caractere și dimensiuni ca aceea în limba română. În urma somației trimisă de prefectul județului, Consiliul Local Odorheiu Secuiesc, în subordinea căruia se află Poliția Locală, a luat decizia să reinscripționeze bilingv autoturismul acestei instituții.

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, și-a exprimat satisfacția că autoritățile din Odorheiu Secuiesc au înțeles că respectarea legii este “imperativă, nu facultativă” și a subliniat că va continua să monitorizeze modul în care se aplică legea în județ și să ia măsurile care se impun, în cazul în care aceasta nu este respectată.

5 COMMENTS

  1. O lume intreaga zice la Politia Politia sau Police sau Polizei sau ceva asemanator. Ehh, in maghiara se zice Rendorseg.
    Io zic sa scrie si Dacia Duster tot bilingv, sa mai murim putin de ras.

  2. Secuii chiar ca n-au noroc, cand credeau ca si-au luat politia inapoi au fost nevoiti sa cedeze jumatate din ea la stat! Oricum, le raman caii, ca nu-l vaz pe generalul Oprea suit pe vreun armasar de culoarea zapezii, la urmatoarea parada. Poate doar Zgonea sa le ceara pe cel din fruntea hergheliei, care mananca jeratic, sa-l calareasca la vreun bal costumat (in chip de Mihai Viteazu) insa, slaba speranta. Balurile s-au dus, odata cu Mazare.

  3. Sunt cretini de nu inteleg limba tarii in vare traiesc? Slugile romanesti nu ii obliga sa respecte lrgea?

  4. Cu asa conducatori (presedinti,premier,ministru de interne…) cu asa politicieni hoti si corupti si cu asa justitie ,in cei 26 ani,tara s-a dus de rapa iar ordinea si siguranta s-a dus de-a berbelecul(ne apropiem mult de situatia care a fost in tara vecina Ucraina).
    Iar societatea civila din ultimul timp este “sublima” dar lipseste cu desavarsire.Poate ca ar fi bine ca Antena 3 sa-l lase in plata domnului pe basescu si sa nu-si mai consume timpul cu acest individ (rezultatele sunt aproape nule) si sa se ocupe cu formarea unui spirit civic(unei societati civile puternice) la cetatenii romani incat acestia sa reactioneze promp si ferm(chiar in strada daca este necesar !) la toate abaterile conducatorilor,politicienilor,functionarilor publici…
    Numai asa putem evita distrugerea a ce nu s-a distrus inca ;evita jaful a ce nu s-a jefuit inca ;a evita distrugerea padurilor ROMANIEI,etc,etc … si poate chiar recuperarea pe viitor a bunurilor furate/instrainate pe doi bani in cei 26 ani.

Leave a Reply