Pe rolul Inspecţiei Judiciare există cinci sesizări formulate de unii membri ai echipei de control care au verificat managementul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), acestea privind acitivitatea a trei procurori cu funcţii de conducere şi a unui judecător detaşat.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră adresate Inspecţiei Judiciare vă comunicăm faptul că pe rolul Inspecţiei Judiciare se află cinci sesizări din oficiu, ca urmare a propunerilor în acest sens şi a situaţiilor de fapt constatate de unii membri ai echipei de inspectori judiciari care au efectuat, în perioada 17.07 – 25.08.2017, control managerial la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura Centrală. Cele cinci sesizări din oficiu privesc activitatea a trei procurori cu funcţii de conducere şi a unui judecător detaşat”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

Surse din sistem au precizat, pentru MEDIAFAX, că sesizările îi privesc pe procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, consilierul acesteia, judecătorul Dana Tiţian, procurorul-şef serviciu judiciar Gabriela Popa şi pe procuroruş-şef al Secţiei a II-a, Marius Bulancea.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a „refuzat categoric” să prezinte unei echipe de inspectori judiciari dosarele întocmite de procurorul revocat Mihaiela Iorga Moraru, iar prin acest lucru a obstrucţionat activitatea inspecţiei, se arată într-un Referat al Inspecţiei Judiciare (IJ).

Conform Referatului Inspecţiei Judiciare, din 19 septembrie, la nivelul DNA a fost organizată o comisie de inventariere a dosarelor întocmite de procuroarea Mihaiela Iorga Moraru. Echipa de control era formată din consilierul Laurei Codruţa Kovesi, judecătorul Dana Tiţian, şi procurorii Claudiu Dumitrescu şi Gabriela Popa

Ordinul prin care s-a dispus acest control a fost emis în mod nelegal, afirmă inspectorii judiciari. Aceştia îşi motivează concluzia prin faptul că legea stabileşte că judecătorii detaşaţi îşi păstrează calitatea, astfel încât ei nu pot efectua un control faţă de un procuror.

„Având în vedere că Tiţian Dana, judecător detaşat în funcţia de consilier personal al procurorului şef al DNA, care şi-a păstrat calitatea de judecător (…), a fost desemnată să controleze activitatea unui procuror de către procurorul şef al DNA, apreciem că, prin activitatea pe care a desfăşurat-o, şi anume aceea de control efectiv cu privire la activitatea desfăşurată de un procuror, atribuită doar unui procuror, judecătorul detaşat Tiţian Dana a înălcat prevederile legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii”, se arată în documentul IJ.

Conform sursei citate, atât echipa de control, cât şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, au refuzat să prezinte inspectorilor judiciari dosarele întocmite de procurorul Mihaiela Iorga Moraru, scrie Mediafax.

„Având în vedere atitudinea procurorului şef direcţie, Laura Codruţa Kovesi, constând în aceea (…) unui refuz categoric al prezentării dosarelor, (…) precum şi atitudinea membrilor comisiei de control, consilier Tiţian Dana şi procuror şef serviciu judiciar Popa Gabriela, care au tergiversat activitatea pe care o desfăşurau, toate cu scopul vădit de a extrage din sfera controlului dosarele repartizate unui procuror, (…) apreciem că cele relatat constituie indicii cu privire la săvârşirea abaterii de obstrucţionare a activităţii de inspecţie a inspectorilor judiciari, prin orice mijloace”, precizează sursa citată.

 

4 COMMENTS

  • Asa si ?

   Momaie Tudorel care e seful lui Codruzza din sufrageria lui Oprea are curajul sa-si exercite rolul de ministru si de sef ? Evident nu…
   O sa ne tina o prelegere despre abuzurile subordonatilor sai si …nopate buna…somn usor si-o gondola la Venetia !
   ————
   Trist este ca milioane de fraieri se uita la Tudorel si spera…desi l-au vazurt deja ca nu face nimic in cateva ocazii cruciale.
   Doamne cat suntem de naivi !

 1. Oare banii pe care-i primesc aparatorii hotilor pentru a o demoniza si denigra pe Kovesi, ajung pentru viitorul copiiilor lor care va fi distrus de dragnea prin sistemul mafiot pe care si-l impune si aplaudat de televiziunile de casa pesediste? La antena3 nu contenesc emisiunile de manipulare prin demonizare a LCK excluzand debandada guvernarii, a nemultumirii sistemului juridic la adresa lui dorel, a nemultumirii populatiei fata de scumpirile produselor, energiei etc a haosului general creat de aceasta gasca mafiota impreuna cu interlopii condus acest haos de dragnea! Nu ne prezentati realitatea sociala si economica doar Kovesi vedem pe ecran la antena3! Ne-am saturat de atata minciuna si ranchiuna, va bateti joc de noi!

Leave a Reply