Inspecția Judiciară a clasat sesizarea din oficiu privindu-l pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel București, cel care l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone.

“Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluția din 2 decembrie 2015, clasarea sesizării din oficiu a Inspecției Judiciare, ca urmare a relatărilor mass-media în cazul ‘Colectiv’. Din analiza efectuată, a rezultat faptul că nu există indicii privind săvârșirea vreunei abateri disciplinare de către judecătorul învestit cu soluționarea cauzei”, se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare remis joi AGERPRES.

Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Judecătorilor din România au criticat decizia Inspecției Judiciare de a-l cerceta pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu.

Inspecția Judiciară s-a sesizat în acest caz ca urmare a relatărilor din presă cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care judecătorul Constantin Luchian Constantinescu a instrumentat și soluționat dosarul având ca obiect luarea unor măsuri preventive în dosarul ”Colectiv”.

Constantin Luchian Constantinescu a decis pe 11 noiembrie eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone și a celor două funcționare — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu.

CAB nu luat nicio măsură preventivă în cazul celor trei, în contradicție cu decizia din 7 noiembrie a Tribunalului București care a dispus arestarea preventivă.

În motivarea deciziei, magistratul a susținut că nu primarul este cel care emite autorizația de prevenire și stingere a incendiilor, astfel încât nu intra în atribuțiile lui Piedone să veridice dacă clubul Colectiv îndeplinea normele PSI.

6 COMMENTS

  1. Domnlior, cu tot respectul, Piedone a spart oala supt presiune din cantina (a rupt burduful la acordeon). A facut ravagii in supermarket. Se stie …

  2. Posibil! Doar ei ai făcut legea nu poporul!
    Apropo de blog: server-ul funcţionează ca melcul, 2 zile am încercat şi nu găseau pagina, de ieri pagina apare, dar, melcul sau server-ul au acelaşi pas. Sau poate cei care nu au abonament 1euro nu mai trebuie să-şi spună în scris modul de gîndire. De ce nu! Totul e posibil :)))))))

  3. Maurul si-a facut datoria, maurul se poate retrage(Der Mohr hat seine schuldigkeit getan,der Mohr kann gehen). Oare de ce nu a demisionat chiar in seara cand tinerii “frumosi si liberi” manifestau in piata? Sa i se fi ordonat sa astepte demisia lui Ponta si caderea guvernului in schimbul prmisiunilor ca nu va suporta nicio consecinta? Sa-i fi promis serviciile ca va fi absolvit de orice vina? Se ingroapa astfel dosarul Pitesti, cel cu permisele de conducere? O sa-l vedem in curand consilier la Cotroceni, drept rasplata pentru acest acest imens serviciu facut iubitului nostru presedinte?

  4. Trebuia sa li se dea si judecatorilor ceva, sa mai taca putin cu protestele bine argumentate care fac impresie in lumea “de-afara”. Abia astept sa vad ce se intampla cu cei de la tribunalul Brasov care l-au deposedat pe presedinte de ceva proprietate luata in conditii dubioase, indraznesc oare sa-i puna la colt? Oricum, daca nu merge cu trocul (ti-l las in pace pe ala cu Piedone, ma lasi cu ala al lui Johannis) se mai poate pune de-o “strada” care sa ceara jos coruptia din justitie! Desi e periculos, acum ca au preluat ungurii modelul si Dzeu stie ce se mai isca din asta. Chiar, fara gluma, imaginile de la mitingul pro-Beke si, mai ales lozinca:unde e Dumnezeul lor?(al romanilor, presupun) mi s-au parut semnificative-cred ca s-a mers prea departe cu ridicarea strazii la rang de trambita a Ierihonului.

  5. C***a suprema nu stie sa vina in “inspectie judiciara” unde se petrec atatea abuzuri ???? Cu*** suprema nu s-a duc in inspectie cand Rarinca a fost condamnata abuziv de niste stoarfe morale? Mi se intoarce stomacul pe dos de greata cand aud de “justitiaindependenta”.

Leave a Reply