Inca un argument pentru scoaterea din joc de catre adversari a lui Tariceanu, dupa Dragnea. 11 decembrie se apropie. Cine va forma Guvernul, cine va fi premier?


Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, luni, începerea judecării pe fond în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Instanţa a dispus începerea judecării pe fond, după ce magistraţii au respins toate cererile şi excepţiile formulate de Călin Popescu-Tăriceanu, fiind constatată legalitatea rechizitoriului întocmit de DNA.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în 3 zile.

Pe de altă parte, judecătorii au admis o excepţie invocată de Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului Călin Popescu-Tăriceanu, acuzat în acelaşi dosar de mărturie mincinoasă, şi au decis ca dosarul acestuia să fie trimis la Tribunalul Braşov.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, Dorin Marian, fost consilier prezidenţial în timpul mandatului lui Emil Constantinescu şi fost şef al Cancelariei premierului Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Astfel, Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Cătălin Andronic şi Remus Truică, cu întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

‘În acelaşi context, inculpatul a mai precizat că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România’, spun procurorii.

De asemenea, Dorin Marian este acuzat că, în contextul instrumentării aceleiaşi cauze, a făcut, la data de 28 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu angajarea lui Marius Andrei Marcovici, în calitate de consilier personal la Cancelaria prim-ministrului Călin Popescu-Tăriceanu, urmare a înţelegerii acestuia din urmă cu Tal Silberstein.

Dorin Marian a afirmat în mod nereal, spun procurorii, că nu cunoştea activitatea şi atribuţiile de serviciu ale lui Marcovici, în condiţiile în care acesta din urmă era cunoscut în cercurile politice drept ‘omul lui Tal’, scrie Agerpres.

8 COMMENTS

 1. Acum o luna parca, Johannis a zis la tv ca urmeaza niste arestari sau ceva de genu, facand aluzie directa la Tariceanu. E bine de cautat secventa si atasata la articol. Lumea trebuie sa stie ca l-au votat pe Basescu 2.

 2. Nu discutam posibila,eventuala vina a domnului Tariceanu pentru ca nu stim ce este in acel dosar insa e foarte discutabil momentul ales pentru acest proces,exact inaintea alegerilor ! Aici e cu doua taisuri,daca e considerat nevinovat va fi eroul sfarsitului de an,daca nu…Domnia sa si-a facut multi inamici in aparatul Justitiei prin luarile de pozitie constant anti Sistem in unele avea dreptate in altele mai putin si aici ma refer la obstructionarea urmaririlor cerute de DNA Senatului…Repet,dansul si multi altii vor (prin repetata si consecventa aparare a posibililor infractori) ca profesorul Voiculescu sa plateasca pentru toti hotii din politica mai ales ca a avut si-un simulacru de proces comandat de Basescu.Practic Basescu i-a iertat pe toti pesedistii lui Ponta daca acesta tacea malc sau protesta “in punga” la acea vreme,Basescu a fost lasat si incurajat prin tacere sa faca acel abuz.De catre PSD cel care se perinda cel mai mult(o face si acum) pe la televiziunea dansului. Binenteles ei pozand in antibasisti pt ca de unde altfel voturi ? Paradoxul stiti care este ? Voiculescu parca n-a avut parte din partea propriului trust de protectia de care azi se bucura acesti “prieteni ai postului” care mai de care mai revoltat pe sistem dar dupa ce a fost inchis patronul celor care-i gazduiesc.Pt ca au nevoie de voturile dvs.

  • Ba stim foarte bine ce e in dosar. Exista martori si chiar interceptari cu Truica si israelienii in timp ce Tariceanu a spus ca nu-i cunoaste, nu s-a intalnit si nu stie ca ar fi existat relatii intre Truica si consilierii sai, Tariceanu fiind prieten cu Truica si Andronic.

   Trebuie doar sa dai un Google !

   Putea foarte bine cum spune Mircea Badea sa taca.

 3. pai daca nesimtitii nu se lasa, toti care au jefuit tara asta 27 ani trebuie sa se duca…Sa lase oameni noi sa se afirme. Tot aceleasi figuri si aceeasi hoti!

  • Sigur, ovi, baseala, s-o lase pe aia nouă de la usr sa se afirme, aia care incaseaza 7000 de lei pe luna din doua consilii de administratie de la stat. Sau să se afirme ghinea, care a atras fonduri europene pentru firma lui si zero fonduri pentru Romania.

 4. Ei, trebuia sa se justifice gafa cu invitațiile la parada de 1 Decembrie-mai un proces pe “fond” la Tariceanu (urmărirea penală se fasaise), mai o Amenințare cu referendum de suspendare la Firea (nea Nicușor o mai îngăduie totuși 6 luni după Apocalipsă, cică), se strânge de o motivatie pt marlania lui Johannis. Rămâne sa se mai dea o alarma la “bomba” pt tribuna oficială, chiar in preziua parazii, si vom avea “mult zgomot pt nimic” in chip de sărbătoare națională.

 5. In alde jumate sunt infractori sau urmariti. Pentru unii tariceanu e victima, iar cand sunt urmariti pnl isti, e justitie.
  E campanie si se vade mizeria.

Leave a Reply