Fosta sefa DIICOT Alina Bica a primit o veste buna fix in ziua in care Elena Udrea a fost trimisa in judecata in dosarul “Gala Bute”. Judecatoarele Francisca Vasile si Luciana Mera de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, marti 21 aprilie 2015, inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul Alinei Bica, in cel de-al doilea dosar al acesteia, in care fosta sefa DIICOT este acuzata de luare de mita, favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu. Decizia este definitiva, potrivit www.luju.ro.

Practic, cele doua judecatoare au respins contestatia DNA impotriva hotararii instantei supreme care dispusese inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Asadar, Alina Bica, aparata la ICCJ de avocatii Laura Voicu, Dan Caraman si Doru Traila, va parasi Penitenciarul Targsor, dupa cinci luni de arest preventiv.

La sfarsitul lunii martie 2015, Alina Bica a scapat de mandatul de arestare si in primul dosar ANRP in care a fost trimisa in judecata pentru abuz in serviciu. Si atunci, Inalta Curte a inlocuit masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

O veste buna a venit de la instanta suprema si pentru fostul sot al Elenei udrea, Dorin Cocos, “coleg” de dosar cu Alina Bica. Judecatoarele Francisca Vasile si Luciana Mera au respins contestatia DNA fata de hotararea instantei supreme prin care se inlocuise arestul preventiv cu arestul la domiciliu in cazul lui Dorin Cocos. Anterior, ICCJ a dispus eliberarea lui Cocos si in dosarul “Microsoft”, astfel ca pe numele acestuia nu mai exista niciun mandat de arestare.

Din perspectiva acuzatului, diferenta dintre arest la Politie si arest la domiciliu este uriasa. Dincolo de confort si curatenie, plus spatiul familiar in care traiesti 24 din 24 h, in arestul la domiciliu ai liber la intalniri cu oricine, mai ales cu avocatul care te apara si oricine ti-ar putea fi de folos in cadrul procesului.

 BICA ; “SUNT O FEMEIE DE SUCCES”

“Aş dori doar să mulţumesc acelor puţini oameni care au avut şi nobleţea sufletească, şi profesionalismul necesar să îmi acorde prezumţia de nevinovăţie şi să nu vorbească tot felul de lucruri necunoscute şi neadevărate la televizor. Iar mai departe, ne vedem în sala de judecată şi poate cineva o să mă audă şi pe mine”, a declarat fosta şefă DIICOT jurnaliştilor care o aşteptau la poarta penitenciarului.

îBica a mai spus că are încredere în justiţie şi că nu are ce să-şi reproşeze.

“Eu chiar am încredere în sistemul de justiţie. Chiar am. Am avut tot timpul”, a spus Alina Bica, râzând.

Întrebată dacă are ceva să-şi reproşeze, ea a răspuns: “Să-mi reproşez? N-am ce să-mi reproşez?. De asemenea, ea i-a spus unui jurnalist: “Sunt o femeie de succes în continuare”.

15 COMMENTS

 1. Da!*Alina Bica, după ieșirea din arest: Sunt o femeie de succes* Presupun că asta înseamnă că este imaginea tuturor celor care au făcut numai rele şi nenorociri în ţara asta!
  …vedeţi ce ironie a sorţii avem/trăim ?

  • Poporul o merita … uite ca ,,noua putere” a pus-o sa joace piesa asta de doi lei .. si e buna tipa … isi bate joc cu mare tupeu.
   Tupeul a caracterizat ultimii 10 ani si e prezent precum vedem mai pregnant in zilele noastre.

   • Circ veritabil! Dacă n-ar fi de cel mai grețos prost gust, aș zice că e condus măiastru!
    Oricum, fata a participat la repetiții, ca și celelalte figuri din distribuție. Urmează premiera. Deocamdată încă-și mai pun la punct recuzita. Pentru spinările noastre, desigur!

  • @Pax Vobiscum,
   .
   Domnule, dragă!
   Într-o postare de-a mea anterioară (pompiliu – Apr 20, 2015 at 22:04 http://radu-tudor.ro/iohannis-25-de-ani-de-legislatie-prost-facuta/#li-comment-262723, v-am rugat ,”cât cerul și pământul”, să-mi explicați și mie (şi poate și altora atinși de ”condeiul” dvs.) ce vă îndrituiește (referindu-mă acum strict la mine) să faceți următoarele afirmații :
   .
   ”Băieții e conștiincioși!
   Cum vine ordin, cum bagă romanul fluviu.
   Se afirmă literar, pe rând, personalitățile minunate ale aceluiași individ.
   Gemil, vicontele, gelu, părere, Robert și alte momâi expandate, care, în avântul revoluționar, uneori polemizează între ele, de te umflă râsul de-a binelea!
   Bravos, maimuțoilor! Cât mai e solda, ai?”
   (Pax Vobiscum http://radu-tudor.ro/basescu-ceausescu-ma-fluiera-niste-golani-derbedei-platiti/#li-comment-258582)
   .
   Vă este chiar atât de greu, ca un intelectual ce sunteți, să însăilați, acolo… ceva scuze, pentru a ieși onorabil din fundătura în care ați intrat? Dacă nu, aveți argumente care să vă susțină…susținerile? Adică, în definitiv, dumneata știi ce vorbești?
   Mai aștept cu speranțe. Mulțumiri anticipate din partea mea!
   .
   PS Poate realizați că și acum, în această postare, termenii de adresare folosiți de către mine respectă toate normele unui dialog civilizat. Credeți-mă că, în general, la cuvinte grele care mă vizează, precum cele de mai sus, ”rup lanțul” 😀

   • Hai să-ți propun ceva constructiv.
    Cred că motivul dezbinării noastre este faptul că nu ne respectăm reciproc.
    Nu avem cum să ajungem la coeziunea pe care, de altfel, o clamăm de câte ori avem ocazia, dacă nu reușim să ne respectăm.
    Hai să ne schimbăm comportamentul în trafic. Hai să-l chemăm pe Președinte să ne sprijine demersul. Trăim abuzuri ale executivului în multe forme. Cu toate astea, brigada poliției rutiere e alcătuită din profesioniști. Hai să contribuim împreună, pe bloguri, în trafic, în magazine, pe trotuare, să trăim mai sigur! Să nu mai moară atâția oameni! E irelevantă vinovăția! Hai să nu mai murim pe șosele!
    Crezi că o asemenea provocare depășește diferendul nostru intra-blog?
    M-ar bucura!

    • Ce ne opreste ca sa ne respectam unii pe altii ? Nu trebuie decat sa se acceptam parerile, sa fim putin mai flexibili, sa fim constienti ca nu suntem purtatorii adevarului absolut.
     Trebuie sa spunem ori de cate ori avem ocazia, un simplu multumesc, un iertati-ma cand mai gresim si sa incercam sa zambim cand ne salutam unii pe altii.

     • @anonimul,
      .
      Dumneata întrebi, deci: ”Ce ne opreste?
      Dumneata, anonimule, ești în cunoștință de cauză atunci când încerci să te pronunți și să pledezi, pro-domo, dar și pentru armonie universală, inclusiv aici pe blog în speranța unanimă ”să fie bine ca să nu fie rău” atunci când intervii în acest caz?
      Dumitale, anonimule, ți-ar placea ca, nitam-nisam, să te porcăiască cineva ( căruia îi doresc să aibă atâtea zile câți bani zice el că am luat sau de câte ori am intrat eu în vreun sediu de partid în slujba căruia aș fi), să-i ceri ultra- politicos ”domnului” în cauză să se explice, el dând-o hoțește, după cireș, explicându-ți ce l-ar bucura să „ajungem toți la coeziune” și să ne respectăm unul pe celălalt?
      Dumneata să-i întinzi pramatiei… mâna și să-i ceri blând și (repet) politicos(așa cum am procedat eu) să-și justifice nemerniciile debitate atât despre tine cât și despre alții – vicontele, gelu, părere, Robert și alte ”momâi expandate” de pe acest blog așa cum te, și vă, cataloghează ”pokimenul”- și te mai trezești că vine și unul, @anonimul, persoană până nu demult respectabilă și-ți sugerează să dai mâna cu șarpele cu nume latrinesc(lucru imposibil, se-nțelege) este prea mult, prea ar părea că ai dat peste o șerpărie pe acest blog.
      Așa că, anonimule, te rog citește cu mai multă atenție și în mod cronologic link-urile, pune-te în pielea mea și a celor jigniți de mizerabilul ÎMPĂCIUITORÍST (Pax Vobiscum) și-atunci, dacă nu-ți va fi cu supărare, te rog pronunță-te și după:
      1. http://radu-tudor.ro/basescu-ceausescu-ma-fluiera-niste-golani-derbedei-platiti/#li-comment-258582
      2. http://radu-tudor.ro/iohannis-25-de-ani-de-legislatie-prost-facuta/#li-comment-262723
      3. http://radu-tudor.ro/interesant-bica-si-cocos-scosi-din-inchisoare-arest-la-domiciuliu/#li-comment-263176

      Este chiar atât de greu(că n-o fi operație pe creier?) ca dvs. să înțelegeți că omul nu-i om (cel puțin în acest caz), că n-are caracter, deci și n-ai cu cine de vreme ce una îl întreb și el alta-mi răspunde. Adică mă puneți, în numele și de dragul concordiei pe acest blog, să dau mâna cu…. limaxul(câh) ceea ce, pentru mine , este acum (adică până-și pune limaxul cenușă în cap), IM_PO_SI_BIL.

    • @Pax Vobiscum,
     .
     Faptul că după ce ți-ai permis să faci niște afirmatii gratuite precum cele de mai jos (vezi că eu, dacă nu am probe nu spun că ți-ar fi fost plătite), recidivezi și mai spui și alte nasoale respectiv
     http://radu-tudor.ro/interesant-bica-si-cocos-scosi-din-inchisoare-arest-la-domiciuliu/#li-comment-263952
     Pax Vobiscum Apr 25, 2015 at 20:32
     pari un mititel cam isteric.
     .
     Toate aste măgării mă îndrituie, în astfel de condiții, să fac următoarele afirmații:
     Păreai un ins fără caracter. Acum sunt convins.
     Te-ai convins însă, în mod sigur, că ai bătut câmpii cu aberațiile alea despre mine(și despre alții), că argumente…nema și-o tot dai cotită (cum o faci mai sus) ”să fie bine să nu fie rău” după ce dai ca liliacul (al treilea dintre cei trei din bancul cu liliecii) de turla bisericii de ți-ai umplut botu de sânge ca un nătărău.
     Ăsta-i tipul de om pe care îl reprezinți cu prisosință, nu neapărat prost dar fără caracter, care, cum spune Mircea Badea, bântuie blogurile.
     Auzi la el:
     ”Băieții e conștiincioși!
     Cum vine ordin, cum bagă romanul fluviu.
     Se afirmă literar, pe rând, personalitățile minunate ale aceluiași individ.
     Gemil, vicontele, gelu, părere, Robert și alte momâi expandate, care, în avântul revoluționar, uneori polemizează între ele, de te umflă râsul de-a binelea!
     Bravos, maimuțoilor! Cât mai e solda, ai?”
     Pentru o așa prostie, pe tine, sunt sigur, nu te-a plătit nimeni! A fost din puțul gândirii proprii al lui Vax Pobiscum.
     Pax vobiscum, că de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere!

 2. Radu, voi vă daţi seama că Băsescu o bagă pe Kovesi, Stanciu în aceeaşi oală cu: Udrea, cu cel de la ani, cu toţi dovediţii ca fiin infractori? În concluzie: de 25 de ani de zile ne-au condus MAFIA care au făcut ce au vrut pe ascuns încît am ajuns de rîsul lumii. Asta am scris de cîţiva ani: că din cauza celor care ne conduc am ajuns de rîsul lumii şi românii care muncesc în străinătate sunt împedicaţi doar din cauza acestei mafii!!!
  Nu cred că vom scăpa de mafie! Cred că se vor introduce pe funcţii ca şi cum nu s-ar fi întîmplat nimic, toţi fiind curaţi ca lacrima!

 3. Marionetele si-au facut spectacolul dupa care,daca nu se intampla nasoale,vor fi pierduti pe usile din spate.Important este sa ramana inauntru “cine trebe”.Cati basisti de nivel inalt,in afara de Ridzi,au luat puscarie cu condamnare definitiva? Aia cu executare era doar pentru cei ca Nastase,Voiculescu,Remes,Fenechiu,Rosca-Stanescu,Dan Diaconescu,Gigi Becali si alti fraieri si nu pentru smecherimea vesela si tropaitoare a lui Basoi,iar cu Udrea ,mai vedem caci mai trebuie sa mai ramana nitel ca batea la ochi sa iasa si aia acum la gramada.Si mai trebuie sa ramana ceva REZONANTA la popor ca sa se mai bage niste pesedisti,dar este greu cu compunerile si basmele,caci au cam inceput sa se prinda fraierii,chiar si aia de pe afara incep sa puna intrebari nasoale.Plus ca batalia asta pe Sova a cam starnit atentia si multi nu inteleg de fapt care-i pricina pentru care ala trebuie arestat musai.Iar creanga pe care sta Kovesi,tovarasa de “echipa” a lui Basoi, Udrea,Horica si Bica, a cam inceput sa paraie mai ales ca sesizarile de la guvern stau de vreo doi ani fara sa le bage in seama. Daca ministrul de justitie se trezeste intr-o buna zi si pentru sesizarile alea nebagate in seama,conform legii,cere schimbarea lui Kovesi,nu vad pe unde o sa scoata Iohannis camasa,daca se va opune.

 4. I.A.T.C curat! S-a jucat o piesa de exceptie in care intriga a continut disperare, lacrimi, frica personajului amenintat cu moartea (probabil de extraterestrii) iar la final eroina este eliberata(conditionat), zambitoare si rosie in obraji, fara resentimente, declarand ca are incredere, ca multumeste…bla, bla. Frumos film! Game of Thrones este o nuvela rasuflata in comparatie.
  Ador sintagmele gen: femeie de succes, femeie de afaceri, femeie politica (n-am gasit alta rima!). “Gata cu vata peste absorbant!”, “se poate intoarce, rasuci, se va simti mai libera si fara sa se pateze!”. Sunt fan femei de succes, femei care debordeaza de testosteron frustrate ca Natura asta nedrepta le-a pus intr-un trup gresit. Macar un testicul daca le-ar fi dat! Dar ce spun eu!? Functiile in care sunt sau au fost asemenea femei sunt echivalentul a zece perechi. Am analizat cu atentie femeile cu functii mari si pot sa spun ca toate au ceva barbatesc in ele. Ce vezi la suprafata este o iluzie, iei teapa. Ce s-o mai lungesc, sunt fan…asta visez, asta pictez.
  Sa iesi asa de binedispusa, proaspata, as spune chiar adorabila daca nu m-as gandi la ce am scris mai sus si la faptul ca ai stat 5 luni in anchete si chin, e o treaba!
  Pe de alta parte se fac repetitii pentru piese cu happy-end. Personajele raman si cu banii si cu relatiile si vor avea o viata idilica demna de niste oameni superiori, demontrandu-ne ca se poate trai si bine.
  In ceea ce ne priveste pe noi ca natie vom dormi in continuare somnul dreptatii si al adevarului.

 5. In comparatie cu A. Bica, D. Cocos nu s-a rupt in figuri in fata ziaristilor n-a scos nicio vorba si dus a fost.
  “Femeia de succes” Bica a fost vocala, ceea ce dovedeste c-a “batut palma” cu cine trebuie.
  Vai de tarisoara asta pe mana cui am incaput.
  Nu ma mira nimic, doar si-n tara “democratiei” FBI-ul a “orchestrat” o gramada de dosare, noi de ce sa ramanem mai prejos.
  Dupa declaratiile de aseara a ex presedintelui si tot ce s-a intamplat, azi trebuia sa fie un scandal cat casa. Toata lumea-i linistita de la Presedintie, Guvern, DNA, SRI si toti cei implicati, ca toti au un grad de implicare.

Leave a Reply