www

Britanicul Tim Berners-Lee, principalul inventator al “world wide web” (denumirea oficială a internetului, n.r.), a avertizat, vineri, în legătură cu apariţia unui internet “cenzurat şi aflat sub supraveghere”, care ar constitui o ameninţare pentru democraţie, informează AFP.
“Internetul şi reţelele de socializare îi încurajează tot mai mult pe oameni să se organizeze, să acţioneze şi să expună faptele rele comise în cele patru colţuri ale planetei. Acest lucru ameninţă anumite guverne şi antrenează o creştere a supravegherii şi a cenzurii, care ameninţă la rândul lor viitorul democraţiei”, a declarat britanicul în vârstă de 58 de ani, care a lansat internetul în prima zi de Crăciun în 1990.
“Măsuri curajoase sunt de acum esenţiale pentru a garanta salvarea drepturilor noastre fundamentale la viaţă privată şi la libertate de opinie în spaţiul online”, a adăugat Tim Berners-Lee, cu ocazia prezentării rezultatelor pe 2013 furnizate de “Web Index”, un serviciu care măsoară creşterea, utilitatea şi impactul pe care internetul le are asupra indivizilor şi naţiunilor.
A fost alcătuit în acest sens şi un clasament pe ţări, în care primul loc este ocupat de Suedia, urmată de Norvegia. În ciuda criticilor recente referitoare la violarea vieţii private generate mai ales de dezvăluirile făcute de Edward Snowden, Marea Britanie şi Statele Unite ocupă locurile al treilea, respectiv al patrulea, în acest clasament, graţie unor criterii precum “disponibilitatea conţinuturilor pertinente” şi “impactul politic”. Locul al cincilea este ocupat de Noua Zeelandă.
Serviciul Web Index a retrogradat totuşi SUA cu două locuri faţă de 2012, în principal din cauza unui scor mediocru în ceea ce priveşte viaţa privată a internauţilor, insuficient protejaţi contra efectelor generate de o supraveghere electronică exhaustive.
Printre naţiunile emergente în acest top, cel mai bun loc este ocupat de Mexic, care a devansat din acest punct de vedere Columbia, Brazilia, Costa Rica şi Africa de Sud. Din subgrupul ţărilor în curs de dezvoltare, cel mai bun loc este ocupat de Filipine. România nu se află printre cele 81 de ţări monitorizate pentru alcătuirea clasamentului din 2013.

————————————————————————————————

Jurnaliştii şi fotoreporterii acreditaţi la Casa Albă provenind de la numeroase publicaţii şi trusturi de presă au protestat faţă de restricţiile impuse în ceea ce priveşte posibilitatea de a-l fotografia pe preşedintele Barack Obama şi au comparat administraţia prezidenţială cu Uniunea Sovietică.
   Potrivit Huffingtonpost.com, jurnaliştii de la Associated Press, ABC News, Fox News Channel, The New York Times Co. şi de la alte 34 companii de presă au protestat faţă de acele măsuri restrictive într-o scrisoare expediată pe adresa Casei Albe, joi, în care au solicitat să li se permită să se apropie mai mult de preşedintele Obama, în intervalul de timp în care acesta se achită de obligaţiile sale oficiale şi se întâlneşte cu membrii echipei prezidenţiale în Biroul Oval şi în afara acestuia.
   Într-o întâlnire cu Jay Carney, secretarul Casei Albe, Doug Mills, fotograf la The New York Times, a comparat Casa Albă cu Agenţia telegrafică de informaţii a Uniunii Sovietice (TASS), fosta agenţie de presă rusă însărcinată cu propaganda comunistă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Doug Mills şi alţi fotoreporteri au dorit să afle motivele pentru care li s-a interzis să asigure acoperirea mediatică a evenimentelor prezidenţiale şi motivele pentru care doar fotografiile realizate de echipa care se ocupă de imaginea preşedintelui american sunt date publicităţii.
   “Jurnaliştilor li se neagă în mod frecvent dreptul de a-l fotografia sau de a-l filma pe preşedinte în timp ce acesta se achită de îndatoririle sale oficiale. Imediat ce jurnaliştii pun mâna pe aparatele lor de fotografiat sau pe camerele de luat vederi, intervin oficialii din administraţia prezidenţială, împiedicând astfel publicul larg să aibă o perspectivă independentă asupra importantelor funcţiuni îndeplinite de ramura executivă a guvernului”, au scris semnatarii acestei scrisori de protest, adresată lui Jay Carney.
   “Pentru a fi cât mai clari, vă semnalăm că ne referim la activităţile prezidenţiale care au o natură profund publică. Pentru a fi la fel de clari, nu vă cerem să ne asiguraţi accesul în mod liber în Casa Albă sau în zonele rezervate, închise din motive de securitate naţională”, au adăugat semnatarii scrisorii.
   Motivul aparent pentru care reporterii acreditaţi la Casa Albă nu au avut dreptul să participe la o serie de evenimente prezidenţiale este acela că respectivele întâlniri ale preşedintelui Obama erau catalogate ca fiind “private”.
   “Oricât de logică ar fi această explicaţie, ea este subminată de faptul că administraţia de la Casa Albă a publicat propriile fotografii de la aşa-zisele evenimente private, prin intermediul platformelor de socializare. Restricţiile impuse de Casa Albă fotografilor care acoperă acele evenimente, urmate de publicarea constantă, de către Casa Albă, a fotografiilor realizate de angajaţi guvernamentali la aceleaşi evenimente, reprezintă o restricţie arbitrară şi o ingerinţă neîntemeiată în activităţile de presă legale. Aţi înlocuit, într-adevăr, fotojurnalismul independent cu lansări de presă vizuală”, au mai spus semnatarii acestei scrisori de protest.

45 COMMENTS

  • Aveti putintica rabdare, toate la timpul lor.
   Deja avem pasapoarte biometrice, carduri medicale cu cip, animale “cipate” si altele pe care poate nu le cunoastem.
   Oricum Romania poate deveni campioana la experiente de genul acesta.

  • veti fi obligati curand sa acceptati chip-area pentru ca UE sa poata face diverse statistici privind supravietuirea in conditii extreme

   distrugerea integrala a teritoriului national prin extragere a resurselor naturale si minerale prin tehnologii poluante, defrisare completa, urmata de cultivare a plantelor modificate genetic, se doreste a fi un experiment al UE pe cobai umani privind adaptabilitatea rasei umane la conditii de mediu extrem de toxice, cu sanse de supravietuire sub 1%, iar romanii au fost alesi sa fie cobaii comunitatii europene pentru ca accepta orice conditii fara sa se revolte

 1. Un medic cu 20 de ani este medic specialist sau primar cel putin ,nu are 2000 lei ci, cel putin 4000 iar daca are si functie mai are sporuri.Sigur ca nu sint bine platiti dar care categorie are destul?Nici cind se dau bani ,sigur ca nu multi dar revenirea la normal cere ceva timp.

  • Cei din SRI au “destul”. Un guvern cinstit e acel guvern care face bugetul in asa fel incat medicii si profesorii au salarii mai mari decat cei din SRI.

  • Tinand cont ca fac o facultate mai lunga si mai grea decat procurorii,ca sunt obligati sa participe la tot felul de congrese si conferinte (uneori in afara tarii}fara ca cineva sa-i intrebe daca au cu ce plati,ca sunt expusi la molipsirea cu tot felul de microbi si virusi dar nu au dreptul la medicamente gratuite precum juristii si nici la o vacanta atat de mare ca a lor si ca sunt socotiti responsabili de viata fiecarui pacient chiar daca a fost adus prea tarziu la spital si multe alte inechitati nu mi-se pare normal sa nu aiba si ei aceleasi drepturi banesti cum nu mi-se pare normal sa nu aiba nici cei ce i-au invatat sa scrie sa citeasca si sa-si numere banii pe cei ce au salarii de 40 000 si peste.Tot un stomac si aceias nevoie de haine au si unii si alti si …….uni sunt mai indinspensabili decat altii.Nu cred ca am simti prea mult lipsa unor procurori dar am simtii al dracului de acut lipsa unor doctori si a invatatorilor.Ce zici?

 2. ,,LA MINTEA STRÎMBĂ, TOTUL SE STRÎMBĂ”,gîndirea acestor indivizi, care, cred că ne apără, este falsă, de fapt, cam vor să ne reducă la tăcere, să acceptăm absolut tot ceea ce doresc ei, să rămînem sub nivelul comunicării,a exprimării prin idei gîndite,a exprimării opiniei scrise, în schimb, vor să vîndă toată aparatura electronică,care transmite totul prin imagini vizuale sau, şi, scrise.“Internetul şi reţelele de socializare îi încurajează tot mai mult pe oameni să se organizeze, să acţioneze şi să expună faptele rele comise în cele patru colţuri ale planetei. Acest lucru ameninţă anumite guverne şi antrenează o creştere a supravegherii şi a cenzurii, care ameninţă la rândul lor viitorul democraţiei”, a declarat britanicul”
  ŞI:
  “Măsuri curajoase sunt de acum esenţiale pentru a garanta salvarea drepturilor noastre fundamentale la viaţă privată şi la libertate de opinie în spaţiul online”
  DAR:
  în legătură cu apariţia unui internet “cenzurat şi aflat sub supraveghere”, care ar constitui o ameninţare pentru democraţie, informează AFP. DA, aici au dreptate, dar nici nu se mai poate rezista cu nişte nemernici la conducere,care-şi bat joc de naţii,,hoţului de furat îi e frică”, dar, ,de cine ţi-e frică, nu scapi” şi,,cine sapă groapa altuia, cade singur fără probleme”.

 3. Ce cotite si la Stroe ,pai daca vrea sa-l scghimbe pe caragea il schimba ,auzi ii ia 10% si nu poate sa-l dea jos ,asta sa o spuna la prosti.In loc sa-l schimbe face o chestie politica si lasa impresia ca are ceva psd cu el-pai inseamna ca Stroie e slab.

  • Normal ca pe linie administrativa poate sa-i desfaca contractul de munca sau macar sa-l schimbe din functie sau sa-l suspende pana se pronunta justitia pe faptele penale dar se vede ca omul chiar are spate si-i este frica pentru fotoliul lui ministerial.

 4. Cit se chinuie madam grecu sa lege tot ce e negativ de psd si cind nu e (stroie e ministru si el schimba un sef de inspectorat )a gasit o fotografie chipurile compromitatoare .Pai inseamna ca stroie e de doua ori vinovat (nu Circiumaru) ca-l pastreaza in fct pe individ si a doua oara ca pleaca urechea eventual la pile politice-????

 5. cred ca o sa-mi cenzurati mesajul, insa tocmai d-voastra v-ati gasit sa vorbiti de acest lucru? antena 3? care ascunde si manipuleaza in cel mai abject mod, profitand de imbecili cu sfert de creier care constituie audienta d-voastra ??? cum va simtiti dupa ce ati scris articolul privitor la ilie sarbu, care “stie de afacerile lui basescu” cand de fapt stiati ca a fost propus de “prost” de catre antonescu. nu se numeste ocultare si manipulare? insa cata vreme sunt sfertodocti si cretini in tara, aveti audienta. insa sa stiti un lucru. ca dupa ce se vor limpezi lucrurile, cei de teapa manipulatorilor antena 3 vor fi obiectul oprobiului public. deocamdata e puterea prostimii, dar edicatia si enculturalizarea va schimba acest lucru. mizati pe oameni de la sate si omanei de la periferia oraselor, needucati pe care-i manipulati grosolan. ei sunt victime, nu sunt vinovati. probabil multi ma vor injura pentru acest mesaj, insa nu pot sa ma supar pe ei deoarece sunt bieti naivi de care profitati din plin. asa c anu se cade sa vorbiti de cenzura si manipulare. probabil nu veti publica nici macar acest mesaj critic.

 6. Pe langa subiect : Procurorul General nu poate promova un recurs in interesul legii in privinta imunitatii presedintelui , solutiile in aceasta privinta fiind contradictorii ?

 7. Pai d-l Stroie spunea ca nu e bine sa descentralizam MI ca sa putem sa luam decizii majore la centru ,pai sa le ia daca se impun iar daca nu se impun sa-si asume dar sa nu umble cu doua luntrii in cur ca nu-i frumos.

  • Bine a facut, Dana Grecu! ponta demonstreaza zilnic ca e doar urmasul lui nastase. Nu avem voie sa ne intoarcem la epoca nastase. Crin ramane baza si cativa jurnalisti de la Antena 3 (nu dau nume de teama sa nu uit pe cineva) in lupta anti-mafiei FSN.

 8. Orice supraveghere ,chiar si supraveghera cetatenilor de catre un regim dictatorial(din Africa,America de SUD) ,are efecte DOAR daca numarul contestatarilor nu trece de un prag critic de 10-20% (caz in care se pot lua masuri de represiune adica control financiar/mediu/social la firme/sedii pana gasesc ei “ceva”,bataie si retineri de cetateni la proteste,urmarirea indivizilor incomozi pana le gasesc ceva:”poate a facut cetateanul ceva..poate a spus ceva,POATE A INJURAT”).Insa daca se depaseste pragul critic “supravegherea”este inutila fiindca “contestatarea regimului” devine un fenomen de masa(dispare frica de supraveghere a oamenilor) si DE VOIE DE NEVOIE regimul trebuie sa elimine macar o parte din lucrurile care nemultumesc…masele.

 9. Corect d-le Tudor ,acest Tokes este un tradator si nu merita sa discutam,iar Steaua Romana e decoratie a Romaniei si noi decidem.

 10. Nu Radu Tudor, lucrurile nu se vor detensiona (in legatura cu demiterea sefului politiei jud. Gorj). Chiar daca il vor da afara pe ala, sau il vor muta, sau orice, lucrurile nu se vor detensiona deloc (vorbesc de mine, cetatean, care se uita si vrea ca aia pe care i-am votat, crezand in lucrurile extraordinare pe care au spus ca le vor face). A cata oara e cand se actioneaza (asta daca se va face ceva in acest caz, desi nu cred) la nivel inalt doar daca presa/protestele creeaza climatul respectiv, prin care astia sunt practic fortati de imprejurari sa ia masuri, si nu pentru ca asa le dicteaza lor constiinta. Am avut n-spe cazuri ca asta (cazul lui Ionut, baiatul care si-a pierdut piciorul la protestele din ianuarie 2012, cazul “Bals”, etc, etc). In ultimul timp unii dintre USLisiti sunt mizerabili.

 11. @GIGI N=ati inteles .Pai daca acum cu SUPRAVEGHERE/CONTROL de la CENTRU fac ce fac ,atunci inchipuiti-va ce ar putea face fara acest control(fara frica ce a putea fi controlat si sa faca numai ce vrea…muschiul lui).

  • Am inteles foarte bine , ce cred eu e ca daca fiecare isi face datoria politistii corupti sau incompetenti nu au ce cauta in sistem indiferent cui de subordoneaza .Problema nu e daca raspunde politaiul in fata ministrului sau a primarului ci daca are calitatile profesionale si morale de a ocupa o functie (dovada ca centralizarea nu aduce implicit corectitudinea e tocmai cazul in speta).Oricum nu cred ca mai multe trepte ierahice e solutia ci aplatizarea ,cit e posibil ,a piramidei ierarhice.Exemple sint multe in lumea civilizata care demonstreaza asta.In plus descentralizarea nu inseamna ca MI pierde posibilitatea de control asupra sistemului ba din contra ii da posibilitatea de a intarii controlul si a se focaliza pe probleme specifice in loc sa -si piarda timpul cu repararea sediilor ,varuirea sectiilor ,cumpararea de combustibil si a uniformelor .Asa vad eu o politie moderna in care MI sa devina coordonator si controlor ,un strateg al activitatii .

 12. Staţi liniştiţi,o să iasă iar cucu sa cinte la oră fixă, pe limba lor, pregătiţi-va pentru…spectacol, nu poate trăi dacă nu face circ, trebuie să simtă că există şi că e băgat în seamă cu,,succesuri”, Mai comentăm, sau mai coborîm la băşcălie(nivelul lor de exprimare, comunicare) să mai zîmbim puţin, că suntem prea hărţuiţi, ne-a cam luat liniştea sufletească, stabilitatea,aproape din toate punctele de vedere,au anihilat nucleul de bază al societăţii- familia, prin desfrîul lor habotnic…

 13. Aceasta dorinta de control si supraveghere continua denota o serie intreaga de frustrari.

  Dintre cele mai mari frustrari sau frici, daca vreti este frica de a pierde puterea, renumele si banii. Poate nu intamplator cel mai des invocate in aceasta discutie sunt SUA. Deseori, se urmareste obtinerea unor probe de santaj, unor pattern-uri cu care se poate anticipa si influenta miscarea adversarului.

  Se intampla si in Romania, evident, intr-un mod ceva mai primitiv si cu iz de barfa.

  Apare, astfel, nevoia de lideri, de oameni liberi, care nu pot fi santajabili usor, care sunt credibili si care pot trece testul diverselor inscenari care se pot face.

  In peisajul din Romania, umbrele comunismului sunt suficiente momentan pentru santaj si compromitere a diverselor personaje.

 14. WWW şi Internet nu sunt acelaşi lucru, deşi nu sunt independente. Internetul a fost dezvoltat în septembrie 1981 de un colectiv de la ISI (Information Sciences Institute) din cadrul USC (University of Southern California) în cadrul unui proiect lansat de agenţia militară DARPA. WWW – un serviciu care foloseşte Internetul – a fost inventat de Tim Berners-Lee în 1990 pe când lucra la CERN în Geneva. Apropo dle. Tudor că tot repetaţi mantra cu “statul e cel mai prost administrator”: USC, DARPA şi CERN sunt toate de stat. Când vine vorba de cercetare fundamentală statul nu e doar cel mai bun administrator, e singurul.

 15. A început să se usuce slănina de pe ei, de cînd sunt în opoziţie,acel FLORIN(talanul caruia atîrnau şuncile peste curea şi care era cu ochii pe madam udrea) plus primarul şi restul, se ceartă de mama focului,nu mai au de unde stoarce lovele, pe zi ce trece, le fuge preşul de sub picioare,le putrezesc rădăcinile politice şi memoria, la toţi le vine rîndul, că doar n-or fi veşnici, cît s-ar roti pe liste sau prin partide, tot în cădere liberă sunt, chiar pînă la dispariţie, precum PNŢCD-ul :
  http://www.antena3.ro/romania/alegeri-cu-scandal-ca-la-usa-cortului-la-pdl-targoviste-politistii-au-intocmit-dosare-penale-235572.html
  Mai bine i-ar cenzura pe ei, că sunt blocaţi mental în ideea de genocid ca faptă,nu ştiu exact cam în cît timp se va reuşi distrugerea naţiei originale…

 16. Prin acest titlu,fără să citesc tot textul de mai jos,înțeleg că vreți ACTA domnule Radu Tudor?
  De votați ACTA,nu vă uităm FAPTA!

 17. e, amicii dv americani au exportat cu succes democratia lor digitala si in Romania
  va fi tot ce-a fost si inca mult mai rau

 18. SĂ IUBEŞTI TOT CE TE ÎNCONJOARĂ
  Imigraţia, libera circulaţie, tema prin care, scăunarii comunişti, au alungat civilizatul roman in exil, este problema la care nimeni nu s-a gîndit niciodată. Aurul fizic şi intelectual s-a scurs printre degetele (ne)emancipaţilor cu diplome la metru cub, fără să înţeleagă cum este construită o frază, cum se poate comunica cu semenii, cum şi ce fel se poate comunica cu pămintul, aerul, pădurile care hrănesc sufletele cu oxigenul mult căutat, cu sufletele care abia se nasc. Aurul şi bogaţiile ţării sunt minţile luminate real, care au invaţat cu adevărat ce inseamnă să fii OM, care ştiu ce inseamnă respectul de sine, demnitatea omului, libertatea de exprimare scrisă si orală, libera circulaţie a ideilor, a părerilor, pentru a fi preţuită la adevărata valoare această ţară numită ROMĂNIA ! Acest black-friday-2013-o-mare-pacaleala-ziua-micilor-reduceri-si-a-marilor-dezamagiri/, la noi este din anii 1989-1990, de cînd a fost împuşcat cretinul şi se perpetuă, menţinîndu-se la cote alarmante in toate domeniile. Comunismul a trecut, a rămas spiritul, comportamentul( sîngele-gena, răutatea,minciuna,înşelătoria, ura faţă de semeni) care nu se poate schimba, fără voinţa-ţi proprie.Bogăţiile pămîntului sunt epuizabile în timp, inteligenţa, educaţia…niciodată, dacă este bunăvoinţă, dar nu se vede la orizont niciun spărijin binevoitor, în schimb, ni se limitează drepturile prin cenzură, legi care iţi pot afecta drepturile: existenţa, demnitatea,libertatea, viitorul, sănătatea ca OM. Legea firii, prin înţelesul tacit, îţi impune: ,, atîta timp cît te-ai născut, trăieşti, exişti,consumi, munceşti sau nu, trebuie sa şi vorbeşti, să te exprimi în scris sau oral,decent, fără ca cineva, oricine ar fi, să îti pună botniţă”, asta ar însemna că suntem muţi, nu existăm, pe scurt: îndobitocire !

 19. E o greseala, politia curvele si hotii trebuie sa-i elimine. Trebuie facuta politia transcedentala, care sa elimine curvasaria si hotia din capu omului. Asta e problema. Asa ceva este cu mult mai complicat. Pentru ca oamenii sa nu mai gandeasca eronat. De-acolo pleaca si ce vezi in exterior, in starea practica. Este doar rezultanta. Jos Iliescu!

 20. E o greseala, politia nu curvele si hotii trebuie sa-i elimine. Trebuie facuta politia transcedentala, care sa elimine curvasaria si hotia din capu omului. Asta e problema. Asa ceva este cu mult mai complicat. Pentru ca oamenii sa nu mai gandeasca eronat. De-acolo pleaca si ce vezi in exterior, in starea practica. Este doar rezultanta. Si aceasta politie sa nu fie platita, sa lucreze in folosul comunitatii. Pentru ca toata comunitatea poate trage foloasele dupa asa ceva. Ma gandesc. ‘Traiti!

 21. EXISTĂ O PROBLEMĂ, SĂ NU SPUNEŢI CĂ E DIN CAUZĂ CĂ NU SE DAU DRUMUL LA EXTRAGEREA GAZELOR DE ŞIST: http://www.incont.ro/social/s-a-dat-statul-la-scumpirea-gazelor-si-a-electricitatii-calendarul-majorarii-preturilor-pana-in-2017.html, CALENDARUL ESTE DEJA STABILIT PENTRU PERIOADA ANILOR URMĂTORI: CALENDAR LIBERALIZARE CURENT

      1 iulie 2013: 10%
      1 ianuarie 2014: 20%
      1 iulie 2014: 30%
      1 ianuarie 2015: 40%
      1 iulie 2015: 50%
      1 ianuarie 2016: 60%
      1 iulie 2016: 70%
      1 ianuarie 2017: 80%
      1 iulie 2017: 90%
      31 decembrie 2017: 100%
  LA CE NE MAI DUC CU VORBA CĂ VOR IEFTINI GAZELE, ATÎTA TIMP CÎT AU UN PROGRAM SEMNAT CU MARILE GRUPURI INTERNAŢIONALE ŞI TOT EI VOR EXTRAGE, RESPECTIV, VOR VINDE LA PREŢUL PIEŢEI INTERNAŢIONALE( NOI AVIND NIVELUL CEL MAI JOSNIC NIVEL DE TRAI, CÎT ŞI SALARIAL, ORI, CA ŞI ANGAJAŢI LA NIVELUL ŢĂRII, DAR CEI CARE VORBESC ÎN NUMELE ŢĂRII, SPUN EXACT PE DOS). DOAR EI, CEI CARE SUNT ÎNSCĂUNAŢI SĂ TRĂIASCĂ, RESTUL SĂ SE CHINUIE, ŞI APROPO, SE LAUDĂ CĂ AU MĂRIT BUGETUL SĂNĂTAŢII,A INVĂŢĂMÎNTULUI ŞI VOR AVEA SALARII MAI MARI, CHIAR NE CREDEŢI ANALFABEŢI-CĂ NU MAI ŞTIM SĂ CITIM, SAU SĂ GĂSIM MATERIALE PENTRU INFORMARE!, ORI PROŞTI!(VOI MINIŞTRII CREDEŢI AŞA CEVA!), ŞI MĂRIŢI SALARIILE DOAR CELOR CARE SUNT PE LINGĂ VOI SAU IN DIFERITE CONDUCERI,SAU SUSŢINĂTORILOR VOŞTRII CA SĂ VA LĂUDAŢI ? PĂCĂTOŞILOR !!!
  RADU, E ADEVĂRAT !.EI CRED CĂ NE MAI POT DUCE CU PREŞUL ???

Leave a Reply