Chisturile dermoide ovariene sunt tumori ovariene benigne, de cele mai multe ori inofensive, ce apar adesea la femeile de vârstă fertilă. Până la 15% din femeile cu chisturi dermoide prezintă astfel de tumori la ambele ovare. Aceste tumori conțin foliculi de păr, piele și țesut glandular. Netratate, pot crește riscul de infecție și cancer ovarian. Cu cât tumora este mai mare, cu atât crește și riscul de ruptură de chist ovarian, care poate conduce la infecție și dureri greu de suportat.

Beatrice este pacientă SANADOR încă de la deschiderea primei clinici. La Clinica SANADOR Decebal, era monitorizată de Dr. Virginia Țârlea, medic primar obstetrică-ginecologie, având un istoric de chisturi ovariene dermoide operate: „Pentru mine, doamna Dr. Țârlea este un diagnostician de excepție, un medic formidabil și, nu în ultimul rând, o femeie blândă și caldă, care a știut să mă încurajeze, să mă liniștească și să-mi dea mereu din optimismul și siguranța ei”.

În anii care au urmat, pacienta a trecut, periodic, printr-o serie de intervenții chirurgicale și de puncții pentru extragerea lichidului ce continua să se formeze în pelvis, pentru a evita ruperea chisturilor și producerea unor efecte riscante.

În 2019, în urma unui nou consult la Dr. Virginia Țârlea și Conf. Dr. Doru Herghelegiu, având în vedere înaintarea în vârstă a pacientei și vechimea patologiilor, pentru a evita orice risc, i s-a recomandat efectuarea unei histerectomii. Histerectomia reprezintă intervenția chirurgicală de extirpare a uterului, adesea împreună cu anexele (anexectomie).

Echipa de obstetrică-ginecologie de la Spitalul Clinic SANADOR, condusă de Conf. Dr. Doru Herghelegiu (foto), împreună cu cea de Chirugie generală, condusă de Dr. Bogdan Marțian, a realizat o histerectomie subtotală, cu anexectomie stângă și enterectomie segmentară, cu visceroliză și omentectomie parțială. P

„Cel mai mare noroc l-am avut cu oamenii minunați pe care i-am întâlnit în spital și mâinile lor de aur, care m-au ajutat să trec peste această cumpănă și să fiu astăzi în viață, trăind ca un om normal, bucurându-mă de viață”, povestește Beatrice.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la intervenții chirurgicale de înaltă complexitate, realizate minim invaziv, endoscopic, laparoscopic sau robotic, fără durere, curativ sau profilactic, pe baza celor mai noi dovezi medicale existente în literatura de specialitate, de o echipă medicală de elită, cu numeroase stagii de pregătire, experiență vastă și rezultate de succes.

Leave a Reply