Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec a acordat un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN.

RT : Doamnă Ambasador, există un război hibrid care vine dinspre Est, dinspre Rusia și China, împotriva valorilor occidentale, împotriva libertății, împotriva democrației și putem vedea multe manifestări ale acestui tip de război în România. Cum vedeți modul în care România luptă împotriva acestui război și care este mesajul dumneavoastră pentru poporul român care se confruntă cu o astfel de amenințare?

Ambasador Kavalec : Aveți absolută dreptate și cred că primul pas pentru a face față acestui lucru este să recunoaștem că există și de aceea vreau să le mulțumesc tuturor jurnaliștilor ca dumneavoastră care atrag atenția asupra acestei probleme și tuturor jurnaliștilor care încearcă să facă o treabă profesionistă și să prezinte informațiile în mod eficient și corect. Cred că trebuie să fim cu toții atenți, mai ales atunci când accesăm rețelele de socializare, să nu presupunem pur și simplu că lucrurile pe care le vedem sunt adevărate. Există mulți oameni care încearcă să manipuleze opiniile și reacțiile prin utilizarea dezinformării și a dezinformării.
Așadar, cred că avem cu toții responsabilitatea de a evalua calitatea informațiilor pe care le primim, de a înțelege sursa informațiilor și de a fi atenți la eforturile de a crea probleme și probleme prin răspândirea dezinformării, care poate fi foarte periculoasă. Tocmai am văzut ce s-a întâmplat în Daghestan când s-au răspândit dezinformări online. Noi, cei de la Ambasada SUA, sprijinim în permanență programe pentru a îmbunătăți educația mediatică. Tocmai am fost la Cluj, unde am deschis o conferință despre educația mediatică, o conferință internațională cu profesori din toată Europa Centrală și de Sud și din Caucaz.
Cu toții trebuie să sprijinim acest tip de programe. Profesorii, în special, au responsabilitatea de a preda educația mediatică și gândirea critică în școli. Dar primul pas, desigur, este să recunoaștem că există, că este o provocare și să fim noi înșine atenți atât la modul în care interpretăm ceea ce citim, cât și la modul în care împărtășim informațiile. Nu vrem să împărtășim din greșeală știri false sau informații tendențioase.

#SUA
#Kavalec
#Romania

Leave a Reply