Dinspre PSD vin informatii buluc “pe surse”.
Cei mai multi nu vor sa-si asume public o realitate simpla, de necontestat : Tudose e la cutite cu Dragnea.
Evident, sunt pastrate aparentele, se dau dezmintiri mai blegi ca o garoafa veche si ofilita, dar adevarul nu poate fi ascuns.
Sunt cel putin 5 actiuni dure de ciocnire intre Dragnea si Tudose in ultimele 30 de zile.
Pana si Alina Mungiu Pippidi crede ca dosarele instrumentate lui Dragnea “au putina legatura cu coruptia”.
Drept pentru care s-a trecut la planul 2 : zazanie maxima in PSD pentru o schimbare la varf.
Vazand aceleasi dezmintiri lipsite de credibilitate ca in cazul lui Sorin Grindeanu, am o intrebare : cand va fi declarat oficial Tudose (ca si fostul premier) omul SRI, pesedist prieten cu serviciile si Iohannis, infiltrat, eventual omul lui Soros, al bubulilor, strainilor, Bruxelles-ului si toate entitatile declarate inamice de urmasii socialisti ai lui Burebista, mandrii ca sunt romani fara autostrazi si fara spitale noi, dar cu 7 miliarde de euro la pavele pentru comune?!
La fel ca si in cazul Sorin Grindeanu, ne pregatim sa trecem de la : cel mai bun, un premier performant, incredere din partea PSD la : tradator, omul serviciilor, ala rau care nu vrea ce-i zice ala bun, etc… Care evident ca n-a fost calificat ca atare in cei 17 ani cat a stat cuminte la PSD Braila, s-a transformat acum, peste noapte, la Bucuresti intr-un soi de cyborg anti-Dragnea. Care l-a propus premier acum cateva luni…
Las’ ca vine Codrin Stefanescu si explica cum este cu raul, cu ramu’ samd. Soros e de vina, din nou!!!! Aaa, si sa nu uitam de statul paralel! Ei nu lasa biata tarisoara sa progreseze… hmm, snif, snif…
Dle Tudor, presupun ca asa se va intampla curand.
Insa poate sa-mi explice si mie cineva cum e posibil asa ceva? Nu cred ca Dragnea e atat de prost incat sa-si bata de doua ori cuie in talpa. Nu poate sa fie atat de prost, altfel n-ajungea sef PSD.
Este oare doar setea de putere care i-a cuprins si pe Grindeanu si pe Tudose de cum s-au vazut prim ministri?
Sau o fi o strategie de prostire a populatiei sa uite de promisiunile electorale? Adica se cearta pe fata si sunt prieteni pe la spate (vezi Grindeanu ajuns sef la ancom intre timp).
Poate si chestia cu statul paralel to asa o chestie de aburit oamenii. In afara de unul ca Plesoianu, nu crede nimeni din PSD in statul paralel ca doar ei sunt pe felie cu DNA/SRI in continuare (l-a intrebat cineva pe Dragnea cu cine a taiat porcul Craciunul trecut??).
De exemplu nu inteleg ce ii impiedica s-o dea jos pe Kovesi – Tudorica tot ameninta ca vine cu propunerea de demitere si pana acum n-a venit cu nimic – tot o chestie de fatada.
Singura concluzie pe care o pot trage e ca PSD+DNA+servicii intretin tensiunile astea ca sa uite lumea de promisiunile electorale iar ei sa poata face ce fac tot timpul (adica sa fure, vezi de exemplu buget marit pentru servicii).
Concluzia dvs. ar putea fi și o ipoteză, dar nu unica. Cred că putem să reflectăm și la următoarele:
a) Ajunsă în fruntea Guvernului, orice persoană este supusă unui alt set de presiuni decât atunci când era doar membru de partid. Are mai mulți „șefi”, dintre care cel de la partid e cel mai puțin periculos, fie și doar ca percepție. Ea, persoana, are de ales cui să se supună, partidului sau statului. Nu știm dacă e bine sau rău.
b) Statul subteran/paralel/sistemul chiar există, în ciuda bășcăliei pe această temă. El există cel puțin de când s-au introdus concepte precum vot universal sau democrație reprezentativă, dacă nu chiar de pe vremea Magna Charta. Nu numai în România, ci în toate statele democratice sau nu. Nu vă luați după Iohanis. Să ne amintim declarația lui Emil Constantinescu care s-a recunoscut învins de „sistem”. Nu știm dacă e bine sau rău.
c) Doar naivii mai cred în suveranitatea menționată în Constituție. Aia e vrăjeală, așa cum e și democrația reprezentativă. Mai există cel puțin două niveluri de suveranitate peste aceea. Și nu e teoria conspirației. Să ne amintim declarațiile liderilor politici, printre care Traian Băsescu, care spunea că odată devenită membră NATO și UE, România a cedat sau trebuie (nu îmi amintesc exact) o parte din suveranitate. Dacă legăm punctul (c) cu punctul (b), putem să ne imaginăm care sunt celelalte niveluri de suveranitate superioare celui oficial constituțional. Din nou: nu știm dacă asta e bine sau e rău.
d) Din moment ce la fiecare construcție bugetară (legea ca atare plus rectificările bugetare) instituțiile care obțin întotdeauna cel mai mult sunt serviciile, iar cele care iau cel mai puțin sunt Cultura, Educația și Sănătatea, indiferent de culoarea politică a Guvernului sau a majorității din Parlament, nu cred că e vorba doar de o frăție banditească pentru prăduirea banilor publici. -ar putea să fie despre mai mult de atât, despre PUTERE, de exemplu. Acum mai suntem obligați să pompăm și în armată 2 % obligatoriu, ca să ne împuște mai cu zel la următoarea revoluție și apoi să-i ridicăm statui. O armată plină de generali făcuți la apelul bocancilor, care habar nu au să țină o armă în mână. Asta nu mai e de bine.
e) Prăduirea banilor nu ține de partid. Percepția publică este că PSD e cel mai corupt partid. În cifre absolute așa este, pentru că are cei mai mulți membri (cam o jumătate de milion), dar cred că se poate observa că numărul de corupți (condamnați, acuzați sau doar percepuți ca fiind corupți) din fiecare partid este proporțional cu mărimea partidului, adică cu numărul de membri. Sunt mulți în fiecare partid. Nici asta nu e bine.
f) Da, și DNA suge bani de la buget, prea mulți pentru o instituție ineficientă. Este un parchet redundant (corupții pot fi găsiți și anchetați de orice parchet, iar de la un nivel al prejudiciului mai mare – chiar de către Parchetul de lângă ÎCCJ), cu cei mai proști procurori (vezi numărul de condamnări raportat la numărul de dosare) și mai papă și o grămadă de bani doar pentru a face show. Asta e chiar rău.
Radule, ma uimesti! 🙂 Mai sunt si pesedisti care citesc pe aici, Ai putina mila.
Daca acest partid PSD nu scapa de acest infractor dovedit,o sa disapara din peisaj la urmatoarele alegeri.Cat de inconstienti ori devotati ”dictatorului” pot sa fie,incat sa nu realizeze ca asta o sa ii duca la pierzanie
Carmen Hara, tizule, e fetita cu codite pe langa tine:)))
Eu n-am uitat ca partidul care a avut cele mai mari spasme in anii “90 era PNL-ul; de ce oare !? O fi fost cu penetrare, cu vointa externa (si nu ma refer la teritorialitate, ci la partidul in sine) ?
Pare ca se vrea acelasi lucru cu PSD-ul; in fond, e partidul care a avut cele mai mici strafulgerari interne, chit ca e urias, raportat la scena politica (apropo, in afara de perioadele de alianta cu ai bassescului, atat in DA, cat si la plecarea lui Antonescu, pana in zilele noastre, PNL-ul ala oarecum traditional a contat cam ca a patra roata la caruta). E timpul sa se mai scindeze si el, ca sa n-ajungem – Doamne-Fereste ! – la o organizare politica aproape monolita…
Cineva vegheaza, mi-e clar.
Apropo, tizule : la fel de vehement erai si cand, pe locul lui Dragnea, era Ponta (si-ala, se stie, coruptu’-coruptilor, la vremea aia, cu abonament la DNA, cu tot “pachetu'”) ?! Ai simtit ceva schimbare in stomac si buzunar dupa plecarea lui Ponta ?! Eu, recunosc, n-am simtit nimic : muncesc la fel, traiesc la fel…
Domnule R. Tudor, nu cred ca mai este nevoie ca Tudose sa fie declarat de cineva, in mod oficial ca fiind omul serviciilor. In fond, cati dintre muritorii de rand care au mai publicat si ei cate o lucrare, un tratat, ceva, in viata lor au avut prefetele si/sau recomandarile semnate de Coldea insusi?!
Cred ca intrebarea corecta ar fi cine va castiga acest razboi mocnit dintre Dragnea (reprezentand o parte dizidenta a aripii conservatoare a serviilor) si Tudose (reprezentand aripa aspiranta a serviciilor). Desigur, cine castiga din razboiul acesta dintre diferitele fractiuni ale serviciilor am vazut deja.
a zis cineva din psd ceva la vremea aceea? o fi singurul pesedist cu astfel de prefata?
Garantat nu este singurul. Comentarii au fost dar, în ciuda cometariilor precum și a uriașei baze de cadre pe care o are, PSD-ul, după incidentul cu Grindeanu, a venit cu Tudose, la acea vreme acreditând ideea că era singurul dintre cei propusi de PSD acceptat de Iohanis. Si atunci au fost întrebări în spațiul public de cum de Iohanis l-a acceptat atât de ușor și de rapid pe Tudose, după episodul din iarnă cu nominalizarea D.nei Sevil Shhaideh. Adevarul este că nu vom sti niciodată dacă aceast zvon privind preferința lui Iohannis avea si un sâmbure de adevăr în el sau nu. Ideea însă, din postul de bază râmâne: a-l declara omul serviciilor astăzi pe Tudose este redundant și, pe cale de consecință a-l debarca astăzi pe Tudose din acest motiv ar fi total necredibil pentru alegătorii PSD (singurii de altfel care contează în această ecuație!). Odată cu debarcarea lui Tudose ar trebui să plece si cei care au esuat prin nominalizarea acestora (aici ma refer si la Grindeanu), începând cu cei care i-au propus terminând cu cei care i-au validat in interiorul partidului ca fiind propurnerile PSD pentru funcția de PM. Așadar, o debarcare a lui Tudose, după toată povestea cu Grindeanu, nu poate avea ca efect decât depunerea mandatului din partea lui Dragnea, depunerea mandatului trebuind să fie, în opiinia mea, concomitentă cu debarcarea lui Tudose. Că apoi Dragnea sau Tudose, fiecare în parte, împreună sau separat, vor fi eventual reconfirmati de un nou congres al PSD…. este deja o altă discuție și intrăm deja pe domeniul speculațiilor.
3 dintre cei care au iesit in Parlament cu “mai bine PSD-ist decat securist” https://i.imgur.com/hwqqlrE.jpg
Si despre Grindeanu, si despre actualul, suspiciunile de “aderenta” au inceput inca de la numire; ba chiar, la Tudose, cu prefata cunoscuta, au inceput si mai repede…
Ca n-a zis nimeni din PSD treaba asta, e drept, se cunoaste; dar noi, astilaltii, vazuram, bre, ca odata instalat la Victoriei, oricare dintre cei doi incepe, pe modelul tiganului care o omoara intai pe ma-sa, razbel in partidul de i-a urcat acolo…
Si mai vine si intrebarea acceptarii rapide de catre sas (ridicata de antevorbitor). Pai, dupa ce fusese cu Grindeanu, se putea pune contra neamtzu’ cu usurinta si succes; ba putea sa-i scoata si de la guvernare, c-avea “argumente” (“n-au, bre, oameni… cu turcoaica o gresira, cu Grindeanu se razgandira..”).
E drept, la dl. Tudor am vazut p-aici o oarecare delimitare si cand cu debarcarea lui Grindeanu (pe care, stim cu totii, l-au “debarcat” la o institutie cu salariu linistitor), n-ar fi o noutate “repetir”-u’. Totusi, departe spre deloc ma interseaza ce se intampla in sanul ascuns al unui partid anume – sa fie la ei, acolo; dar daca, asa cum pare, toate partidele mustesc de “conserve”, lucrurile se complica. Abia asta imi confirma ca exista stat paralel; paralel cu toate !
Daca se repeta istoria inseamna ca problema nu e premierul, ci Dragnea, care se considera adevaratul premier.
Iar daca premierii nu asculta cererile adevaratului sef, devin dusmani.
Inrebarea e: Ce cereri are Dragnea de reuseste sa infurie premierii ?
Poate ne spune Ponta….sau Grindeanu…sau Tudose…
Eu cred ca explicatia este simpla, este ultima directiva in PSD, cine nu pupa papucul lui Dragnea este, securist, omul sistemului sau al lui Soros, pana acum lista este scurta, Ponta si Grindeanu, sa vedem daca-l adauga si pe Tudose.
Prietene, de Ponta s-auzea ca e cu “serviciile” inca de cand era pe val, bre, cand nu-i necesita sa pupe papucii… Dar juca tenis cu “serviciile” alea…
Asta abia ar fi intrebarea : dupa ce pleaca Dragnea se face liniste ? N-as prea crede, ciolanul e mare, dar n-ajunge la toti dupa aspiratii. Sigur se vor incaiera, ca si pana acum. Si nu doar in PSD e valabil (acolo e doar mai vizibil, ca e partidul mai mare)…
Bai miron1947,
Tudose are o carte cu prefata semnata de Coldea dar si de Maior. Nu trebuie nicio directiva e OMUL SRI ce nu e clar ?
Cine naiba obtine semnatura celor doi sefi ai SRI ????
In plus Tudose trebui sa predea la academia SRI adica obtinuse post acolo si in ultimul moment a renuntat pentru o comisie in parlament.
Probabil ca tu te informezi pe fb citind titluri cu pisicute si caini dand din coada.
Ce inseamna sa fii om al serviciilor ? Toti sunt.Nu e unul in varful institutiilor care sa nu fi trecut prin furcile acestora si care sa nu fi batut palma pentru a nu li se trage covorul la un moment dat. Serviciile te ridica,serviciile te coboara…Asa ca pesedistii lui Dragnea si Firea ar fi bine sa se uite in oglinda si sa se intrebe pei mai intai daca nu cumva sunt oamenii serviciilor,in ce grad si cu ce implicari.
In Rou toti care au ocupat fotoliul de Prim-ministru la numire au fost catalogati omul lui xyz si la plecare ca oameni ai serviciilor. Creponescu este inca omul lui Dragnea si guvernul lui are un singur ministru:Dragnea.Singurul pseudo-ministu care poate fi considerat decent este cel al Apelor si Padurilor care a realizat ca nu mai are obiectul muncii(padurile si apele au disparut) iar ursuletii de sub Tampa trebuiau revendicati de la Ministerul Mediului. Cu Iohannis la Cotroceni este atata liniste incat se aud ecourile lui Canuta intre cele doua palate.Daca se va remania sau nu guvernul tot un singur ministru vom avea( Dragnea) cu Prim-ministru Tudose in guvernul O Sa
Wow… si eu sunt uimit. Nu v-am mai citit blog-ul de cateva saptamani. Nu-mi vine a crede ce citesc.
Bine, tot nu cred ca sunteti partea “anti-Dragnea”, dar faptul ca ironizati asocierea cu Soros acum mi se pare de bun augur si oarecum decent.
Domnule, poate nu m-am inselat cand am spus acum cateva saptamani ca pareti mult mai decent decat majoritatea covarsitoare a celor de la antena 3. Mai e totusi pana la stadiul in care sa confirmati aceasta presupunere 🙂
Poate totusi nu mai puteti accepta nici dvs. manipularea grosolana a psd-ului legata de Soros, statul (cosmic poate?!) paralel si alte asemenea ineptii.
Uite, v-ati mai castigat un cititor, nu un admirator (inca) si as zice ca nu e unul care asculta “orbeste” doar una dintre parti, ci unul care se informeaza riguros, din surse diferite, ascultand ceea ce emite toate taberele.
Ca sa concluzionez, poate v-ati dat seama, dupa o lectura mai aprofundata in timpul vacantei, a propunerilor de modificare a legilor privind sistemul judiciar si Codurilor Penal si de Procedura Penala ca Dragnea vrea sa sacrifice ORICE pentru propria sa libertatea (si unui numar de acoliti evident).
Ca ungurii l-au repudiat p-ala nu e de mirare, cand esti hastag…Ai lozinci gratis pe net, trebuie doar sa le folosesti, nu neaparat sa le si intelegi..
Si Soros e nativ ungur, nu e, ca la noi, “dusman de neam”…
Inteleg ca tu ai facut lectura aia aprofundata a legilor in cauza; cand ai timp, te rog, lumineaza-ne si pe noi, astia, mai neavizati, cu un rezumat (da’ fa-o cu cuvintele tale, simple, pe inteles:))). Ca tot zici ca esti riguros…
Ca dl. Tudor inclina sau nu intr-o anumita parte mi-e chiar indiferent. Parerile dumnealui sunt proprii, daca le consider corecte, achiesez, daca nu, schimb “canalul”. Am, totusi, respect mai mare pentru cel ce se indoieste, care n-are adevarul final la rever. Un “cred ca”, din cand in cand, e, probabil, semn de inteligenta : macar se admite si alta posibilitate, nu e cu consecventa, ca bovina !
(apropo : daca dl. Tudor isi castiga un cititor hastag, dar pierde alti cititori, nehastagi, banuiesc ca da negativ, la totalizare… ca n-o fi antevorbitorul mai greu in balanta… desi, mai stii ?!)
Daniel (altul … buna asta), tu vrei sa-ti faci o parere despre acele legi bazandu-te pe rationamentul meu profesional?
E atat de pueril sa adopti acest template lansat de un jurist eminent ca Iordache… devine chiar penibil si incepe sa fie o eticheta in general pentru oamenii care posteaza chestii pro psd (platiti sau din convingere).
Cred ca tu esti foarte capabil intelectual sa-ti dai seama ce e bun si ce e rau acolo.
Dar… un hint. Tu chiar crezi ca toti hastagistii cum le spui tu (apropo, alt sablon imprumutat cam aiurea, de la geniul Codrin Stefanescu… constat ca nu prea reusesti sa te exprimi in afara acestor sabloane), ma poti include si pe mine acolo, Comisia Europeana, PES (Partidul Socialistilor Europeni – din care de jude mai face parte si mult iubitul psd), ALDE (Partidul Popularilor Europeni – din care de jude mai face parte ALDE de Tariceanu), Departamentul de Stat al SUA, cateva sute de mii de oameni in strada anul asta, ~4000 de magistrati din ~6000, studenti, plus alte categorii sociale (gen politisti)… TOTI SUNT NISTE TAMPITI SI NU INTELEG CE AU SCRIS Iordache, Nicolicea si Nicolae in legile alea?
Asta frizeaza ridicolul… e greu sa combati atatia oameni cu niste genii precum Dragnea, Codrin Stefanescu, Serban Nicolae, “Mitraliera” ori Nicolicea (sper ca ai aflat ca a facut Dreptul la 40+ ani, la Harvardul Romaniei – Spiru Haret, la distanta… la Severin, unde a absolvit Magna Cum Laude… cu 5 pe linie). PENIBIL!
Nu trebuie sa vina cineva sa-mi spuna daca are sau nu, legaturi cu anumite servicii ,doar citim.
Batalia tot intre diferite clanuri din servicii se da ,toti vor puterea ,ma intreb de Romania se mai ocupa cinstit cineva?Cand aud ca Ponta aproba ceva ,este de acord cu cineva ,este limpede ,are cheita .Daca in tota aceasta lupta ar pune interesul romanilor la mijloc ar fi bine ,dar din contra ,nu le pasa .
https://www1.agerpres.ro/flux-documentare/2017/06/28/mihai-tudose-prim-ministru-desemnat-fisa-biografica–15-21-08
https://www.stiripesurse.ro/medicii-de-familie-continua-protestul-multi-deja-si-au-depus-cereri-de-emigrari_1240793.html
Radu Tudor ai o parere ?
da, buna
Sunt convins, noi inca nu iubim dictatura comunist nationalista.
Auzi voci !? Unde dracu’ vezi tu dictatura d-aia !?
N-am cercetat detaliat solicitarile medicilor de familie, dar stiu pe piele proprie ca e un sistem facut varza (nu din cauza lor, au o institutie care ia bani de la toti, dar care nu prea face ce are de facut); totusi, d-aici pana la a le plange de mila e maaare diferenta : si-au asumat meseria, daca o fac aici bine, daca o fac afara, treaba lor !
Ca m-am saturat, dracului, de invrajbire d-asta ieftina intre diferite categorii : fiecare din categoriile alea e formata din oameni, fiecare, cu destinul propriu; pe care in poate face cum crede de cuviinta…
Apropo, d-le Tudor, despre stirea cu CNADNR-ul (metamorfozat recent, in doua institutii “virgine”), care foloseste incasarile preponderent pentru salarii si intretinere de drumuri, neavand bani si pentru investitii, banuiesc ca aveti o parere, nu ? Nu ca m-ar interesa, am eu una, personala : cand o institutie traieste doar ca sa “manance” si ca sa peticeasca, vorba lu’ Nenea Iancu, despre principii : carevasazica ca nu le are ! Daca firma privata exista doar ca sa dea salarii si sa vopseasca utilajele, e falimentara fara intoarcere. La stat, pare-se, se poate !
Si, ca tot e cu intrebari d-astea : ce parere o avea dl. mihai despre restrangerea habitatului la pinguinul cu coada albastra !? C-asa, din aproape-n aproape, ajungem si la subiecte Discovery:)))
Când te vei declara și tu! Cu toată dragostea 🙂
Oamenii SRI, infiltratii, omul lui Soros, al bubulilor, extraterestrilor, etc, nu este apanajul psd-ului. In toata aceasta istorie postdecembrista ne-am mai intalnit cu asemenea cazuri mai mult sau mai putin veridice.
Cel mai important mi se pare insa faptul, ca Romania azi nu are o autostrada cap/coada, o retea feroviara demna de anul 2018, spitale de un nivel acceptabil pe tot cuprinsul Romaniei si cate si mai cate. Nimeni nu scoate o vorba de exodul continuu al concetatenilor spre alte zari, rezolvarea cauzei acestui exod care nu poate fi oprit de niciun guvern fie el de centru-stanga sau de dreapta.
Întrebarea zilei este pusă de deputatul mitraliera.Omul întreabă serios:Voi credeți că planeta noastră este singura in univers? Oau așa ceva ,astea sant mințile luminate care ne reprezintă?Cetățeanul asta face legi in parlament? Om fi singura planeta din univers domnule Radu Tudor ?Sa sunam la Târgoviște?
Sa nu va mire, pe asta l-au votat cetatenii Romaniei, tot asa cum au fost votati puzderia de usr-sti care vezi Doamne au lasat o viata comoda “afara” si au venit sa faca ceva pentru Romania. Pana una, alta, pentru Romania o “piatra” au pus parintii si bunicii acestora, ai nostri. Astia nu o au cu nimic, nici cu creierul, nici cu “caramida”.
Las’ ca apare”stuchiciosul impertinent/micutul cu chelie”de la psd si pune el stampila “avizat sri”! Oare cine mai are incredere in stuchicios?! Vedem cu totii enorma vulnerabilitate care o manifesta si,culmea,nu numai ca stuche cand vorbeste,turuie ca o moara stricata desi nu are dreptate! Minte asta de nici nu poate sa ridice privirea in camera!
Well, va trebui sa ne obișnuim cu mecanismul acordării și retragerii de către partidul câștigător al alegerilor a sprijinului pentru premierul in funcție-e un mecanism clasic menit sa mențină controlul partidului asupra executivului pe care îl generează. Data fiind lipsa de experiența in domeniu, atât a politicienilor romani cât și a electoratului autohton, “răsturnarea” guvernului Grindeanu si apariția guvernului Tudose s-au petrecut ca un avort executat de o moașa amatoare: Grindeanu n-a demisionat când i s-a retras sprijinul, iar Tudose a fost propulsat din neant și nu dintr-un post de premier fantoma/shadow pe deasupra preluând și tot restul guvernului in funcție sub antecesorul lui, prostie din plin exploatata de Ponta la momentul susținerii unilaterale, in forța, și din “afara” nucleului de conducere a PSD care a pus degetul pe rana/a semnalat neregularitățile de procedura in schimbarea premierului. Cu alte cuvinte, Ponta a subliniat faptul ca mecanismul retragerii sprijinului politic, funcțional in sistemul britanic, de pilda, devine o tâmpenie inaplicabilă dacă politicienii implicați nu știu cum operează “dispozitivul”; in concluzie, PSD și-a uimit in mod neplăcut electoratul, ALDE s-a compromis din datorie fata de coaliție, Ponta a devenit “trădător” cu acte și Johannis s-a crezut mare și tare pe situație luând-o razna cu totul pe tema PSD, ciuma roșie. In cazul in care PSD va voi sa retragă sprijinul pt Tudose, va trebui sa procedeze după reguli: sa constituie și anunțe formarea unui guvern “din umbra” la CEX-ul următor, cu un premier in stand by după care sa vina cu declarația de retragere in parlament, etc. Desigur, de la amărâtul de Predoiu care a jucat in farsa “guvernul din umbra PNL” , procedura respectiva poate sa fi fost compromisa definitiv dar alta soluție de a scapă de un premier “deviant”de la linia partidului nu se prea întrevede și, probabil, nici modelele clasice nu sunt cu miile in acest sens. Oricum ar fi, e obligatoriu sa se vina in Parlament cu o propunere argumentata fiindcă pretextul cu apartenența la “servicii”, intr-o societate in care tinerii se înscriu pe capete la academia SRI și-n care orice diploma de la Securitate bate orice diploma universitară “clasica”, pur și simplu nu e valabil. Ca și acela al “blatului” cu Johannis, de altfel—toată lumea s-a lămurit asupra apartenentei acestuia la clanul “securistic”, ne-am și plictisit sa-l auzim cum turuie despre minunatele “portocale” servite la Cotroceni, știu o mulțime de oameni care deja dau sonorul la “mut” când apare Werner pe ecrane, ca pe vremea lui Ceaușescu. E timpul, domnilor, sa veniți cu schimbări pana și in materie de pretexte!
Ca un ministru nu e pe viata, deja e truism; chit ca multi asa se cred, chiar daca n-o declara (poate ca d-aia, odata capatat titlul, ramane ca apelativ si dupa ce nu mai ce ce spune titlul ala ca e…le gadila orgoliul, dar le arata si micimea, multora).
Pare, cel putin pana acum, ca Johannis va mai lua mandatul de vine, din lipsa de preopinent (cum ar veni, iar se trezeste ales, ca acum cativa ani; desi, acum e cam “pe asteptate”, stim de ce (nu) e in stare, nu mai vine “din spuma marii”, ca in precedent).
Cel mai misto e cand se amesteca subiectele, si iese o chisalita din care unii inteleg doar lozincile (cele mai simple, repetabile fara efort), iar altii nu mai intelegem nimic : pui pe Soros langa SRI, devin ambasadele aparatoare de anticorupie (in timp ce in statele pe care le reprezinta sunt fi aceleasi probleme), facem idoli peste noapte, care, de multe ori, dispar pana dimineata (ca presedentia lu’ Geoana). Pare ca a luat-o la goana “caruselul”, si se amesteca aia de se dau in el…
Ca un pic de istorie recenta : Iohannis a fost sustinut, cand cu premieratu’, in vremea bassscului, fix de PSD-ul lui Ponta&Dragnea, aliat principal in USL. Vorba spune ca nu e bine sa lingi unde ai scuipat; sa scuipi unde ai lins, insa, pare de mare succes.
Sigur ca exista viata si dupa Dragnea. Mi-e, insa, c-o sa fie tot la fel ca cea d-acum…
Doar prostia e perena…Si, nefiind cu autoconstientizare, se mentine constanta…
Se mai indoieste cineva ca e omul SRI?
Pus de dragnea si psd
Intr-o Republica de tip “Republica Mexicana cu ‘caschete'” cum deja suntem noi, cu servicii atot puternice, cu militari peste tot (activi si cu pensii babane desi nu au aparat nimic de 27 ani incoace) adaug procurorii justitialisti ca in perioada ” le terroir” din 1789, cu magistrati, unii dintre ei cu trecut profesional si politic absolut netransparent, mai avem Servicii de forta tip SST fara a mai vorbi de MAI structura potenta dintotdeauna in toate sensurile.
Avem deja destul, daca adaugam si Guvernul si Parlamentul si last but not least Presedintele, ajungem la adunatura pestrita care sufoca si fura viitorul acestei natiuni.
1) Dragnea deja erodat, cu multa pofta de putere, eminenta gri din Parlament.
2) Tudose sifonat , lipsit de tact si rabdare. CV-ul lui vorbea de o trecere si pe la Academia ce pregateste ofiteri SRI.
Cind pentru orice pozitie importanta e stiut ca ai nevoie de tidula afirmativa semnata SRI, te mai poti intreba daca unu sau altul e acoperit?
3) Pentru ca razmerita politica sa fie completa, USR aduna semnaturi (e nevoie de 400.000) pentru Johannis care a iesit inainte cu propunerea de a schimba Constitutia.
Asta da, e o problema serioasa, mai serioasa decit lupta dintre ninja din Parlament si Guvern.
Vom asista la o alta farsa sinistra, nu ma astept la nimic normal.
Platon spunea in ” Republica” : puterea nu trebuie data celui cu prea multa pofta de putere, la noi se intempla exact inversul sfatului marelui filosof.-
Dincolo de faptul ca nenea asta e omul SRI (ceea ce de altfel poate fi analizat prin numarul ofiterilor de informatii numiti ca si consilieri la diverse firme de stat/ ministere, problema mai mare este (dupa parerea mea) abureala care ni se serveste si mai ales care e miza….. avem deja doua povesti care rup atentia publica…. una care arunca oameni de la metrou, unu care vrea sa violeze copii….. f. frumos dar….. cum Dumnezeu de ambii sunt prinsi pe camere…… din timp….. folosind inregistrarea emisiunii d-voastra de azi la momentul 0:54:24 (de pe AntenaPlay) avem o persoana care se uita in camera……… la fel cum in cazul chestiei cu metroul aveam secvente cu “”vinovata” stand singura pe peron, pe un peron gol….. pentru oricine stie cum e cu metroul, e clar ca aceea inregistrare a fost facuta seara f. tarziu…. probabil cam 10.30- 11.00 (PM).
De asemenea exista o imagine in care nenea asta iesind de la ancheta zambeste atunci cand e cu mascati, cu SPIR cu tot….. este o imagine de o secunda, eu am prins-o la emisiunea d-nului Gadea, fiindca nu am urmarit azi stirile. voi reveni cu aceea imagine … pentru cunoscatori vorbesc de micro-expresii, in cazul respectiv una de superioritate.
intrebarea e…. in cazul in care e sta fenta unde e mingea????