Pe tot parcursul anului 2012, toti liderii USL au avut o retorica solida anti-Basescu. Unii dintre ei au considerat chiar ca este un presedinte ilegitim, care trebuie sa paraseasca urgent Palatul Cotroceni in urma referendumului din 29 Iulie, cind 7,4 milioane de romani au votat pentru demiterea sa. Reamintesc faptul ca Basescu a fost reales presedinte cu 5,1 milioane de voturi in 2009.

Imediat dupa castigarea alegerilor, au existat discutii si contacte intre liderii USL si Traian Basescu. Partenerul preferat de Basescu este Victor Ponta, alaturi de care a semnat un acord de coabitare creat in birourile Palatului Cotroceni. Marti seara, o noua intalnire a avut loc, in ideea unor armonizari de pozitii pe diferite subiecte, vazute diferit de cele doua tabere.

Cei care au protestat in anul 2012 si au votat masiv USL au cerut in mod explicit ca Traian Basescu sa plece de la Cotroceni. De aceea au fost rezultatele masive in favoarea retoricii USL in alegerilor locale, in referendum si in alegerile parlamentare.

Astazi, vedem ca USL are o atitudine schimbata. Crin Antonescu ramine in continuare fidel pozitiilor sale politice anti-Basescu, Victor Ponta pare sa-si fi nuantat serios relatia cu Traian Basescu. Si nu e singurul lider PSD care face asta.

Avind in vedere aceste importante modificari de nuanta si faptul ca populatia a votat cu totul altceva in 9 Decembrie, fac un sondaj si va intreb deschis :

– va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?
– ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?
– este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?
– in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor
– considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta?

Astept raspunsuri cit mai concrete la intrebarile de mai sus.
Evident, ca de fiecare data, va rog exprimare decenta, indiferent de simpatii si antipatii.

191 COMMENTS

  • surprinzator, daca ati urmarit emisiunea lui Razvan Dumitrescu, Antonescu a devenit brusc circumspect in ceea ce priveste suspendarea si considera iesirea traseistului frunza-verde ca fiind nepotrivita,, chiar daca “axiomatic corecta”. insa zicea ca nu poate fi pusa in discutie tema suspendarii acum, doar daca va incalca marinaru’ constitutia…ciudat discurs. oare basescu i-a promis acum lui antonescu sprijin pt prezidentiale, dupa informatiile vehiculate despre posibila propunere la presidentie independenta a PSD in persoana lui ponta sau chiar a lui oprescu? greu de inteles, cert e ca dupa calmul lui crin am ramas cam in ceata.

 1. 1. Va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?
  Desigur, doar i-am votat sa il puna la coltul lui pe Basescu;
  2. ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?
  Da, normal ca ar trebui sa ii aminteasca acestui om care sunt indatoririle lui si ca nu ar trebui sa isi bage nasul in treburile altor institutii;
  3. este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?
  De ce sa fie necesara cand “teoretic” au puncte diferite de vedere.
  4. in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor
  No comment, ar fi trebuit sa fie deja jos, dar…celebra curte si-a facut treaba…

  • Vreau sa am o tara in care se respecta legile , in care sa existe predictibilitate ! Cum sa ai predictibilitate cand guvernele se schimba in fiecare trimestru , cand supui la referendum poporul in fiecare an de unii care vor sa ajunga cat mai repede la putere ! Din partea USL-ului doresc sa se comporte normal si sa respecte termenele stabilite prin constitutie ! doresc respectarea constitutiei si nu schimbarea constitutiei doar pentru a face pe plac unui cerc de interese !

   • …desi unii dintre noi (din pacate prea putini) stiu ca ponta si basescu sunt condusi de marii bancheri si industrialisti.

 2. Teribil. Dar, deocamdata, avem de reconstruit TARA. Aluia, dupa ce i s-au smuls niste colti, nu-i ramane mare lucru de facut. Sa mai asteptam un pic…vine el motivul si prilejul ca sa facem dreptate pana la capatul capatului!!!

 3. SIGUR CA MA DERANJEAZA ,DAR MAI MULT MA DERANJEZA CA AU INCEPUT SA CALCE LEGEA FIX CA BOC:Exemplu:Codul fiscal:
  În teorie se aplică legea:
  ART. 4 Modificarea şi completarea Codului fiscal
  (1) Prezentul cod se modifică și se completează numai prin lege, promovată, de regulă, cu 6 luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia.
  (2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată prin lege.
  În realitate, se aplică acest articol, de lege nescrisă:
  (1) Prezentul cod se modifică și se completează numai prin lege, promovată, obligatoriu, când vrea guvernul și cum vrea guvernul chiar cu o zi înainte de intrarea în vigoare a acesteia.
  (2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră în vigoare când spunem noi, pentru că de fiecare dată este urgent și nu mai putem aștepta anul următor. Am zisAsa se intampla fix acum l-au modifcat acum si intra in vigoare cu 01.februarie .Va place dle Radu?

  • Ai dreptate este ilegal ce au facut cu codul fiscal dar probabil este prevazut in acordul presedinte-guvern , adica tot ce nu amurit pana acum va muri de acum in colo . Am scapat de cosmar si urmeaza infernul .

  • D-na Emma, d-tră vă referiţi probabil la o propunere de modificare a Codului Fiscal, supusă dezbaterii Parlamentului , şi în care deputaţii Adrian Năstase şi Cristian Niţă menţionau ca modificările codului să fie făcute numai prin lege şi cu 6 luni înainte de intrarea în vigoare a prevederilor din legea în cauză. Parlamentul a respins însă această cerere, astfel că termenul de 6 luni nu mai are nici o valabilitate. Raportul de respingere a acestui proiect a fost redactat de comisia de buget, finaţe şi bănci, şi aprobat cu 123 de voturi pentru. Precizez, pentru exactitate, că iniţial, prin luna mai 2012, proiectul de act normativ trecuse de senat, aceasta fiind prima cameră sesizată. Fără să intru în detalii mai complexe, comisia de buget a emis astfel propunerea de respingere, considerând că sintagma „ de regulă” (care apare la art 4(1) din L 571 din 2003, articol pe care îl citaţi în postarea d-tră) conferă Guvernului dreptul de a acţiona în situaţii excepţionale şi ţinând seama de necesitatea perfecţionarii continue a legislaţiei fiscale în concordanţă cu prevederile comunitare. Astfel că actualul Cod fiscal, a fost modificat, conform legii, prin OG 8 din 2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571 din 2003 privind codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar fiscale, publicată în M. Of. nr. 54 din 23.01.2013 . Deci din punct de vedere juridic procedura este corectă şi legală. Cât despre grabă, ea intră în altă sferă de discuţie.

 4. OOOOO sint clar impotriva unei asemrnea comedii si tot circul asta de buna purtare ma face sa cred chiar in complicitatea liberalilor mai ales caci de ai lor sint
  Nu mi a placut deloc pactul facut imediat dupa alegeri ,acuma stau si dribleaza sa nu l supere pe base si el i si bate joc de ei ,auzi ca si da demisia odata cu ei si Antonescu mai are si comentarii pe marginea acestor aberatii
  A R TREBUI SA DE A PUBLICITATII ACORDUL SI BASESCU IZOLAT CACI O SA FACA TOT POSIBILUL SA LE STRICE BUNELE INTENTII ATITA CIT LE AU CEI DE LA USL
  E O RUSINE DE TARA ROMANIA CU UNU CA BASESCU SA I MAI CEREM PAREREA DESPRE PROCURORUL GENERAL DACA I PLACE SAU NU

  IZOLAT SI DAT LOS CIT MAI REPEDE POSIBIL

 5. – va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?

  Pana acum nu. A fost mai mult tu iti vezi de treaba ta, eu de a mea.

  – ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?

  Adica sa nu-l tina de vorba ? Pai ar trebui sa nu-l prea tina de vorba.
  Totodata sa sanctioneze eventualele derapaje prin fapte nu prin vorbe.

  – este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?

  E logica. Mai putin cu elchilibru social…..

  – in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor

  Jos Basescu inseamna Jos Puterea lui Basescu. Faptul ca el mai sta cuminte pana in dec. 2014 nu ma deranjaza. Mai mult ma intereseaza Jos oamenii lui Basescu de la putere. Adica din pozitii de comanda asupra banului public si viitorului cetatenilor.

 6. – din punctul meu de vedere, coabitarea este inexplicabila si profund deranjanta
  – datorita majoritatii pe care o au, cei din USL nu ar trebui sa tina cont de nicio opinie, sugestie, incercare de manipulare venita din partea acestui individ
  – coabitarea, colaborarea sau orice alta forma de apropiere sunt inacceptabile
  – nu voi putea trece peste cea mai arzatoare dorinta (dpvd politic) pe care o am de foarte multa vreme

 7. Ma deranjeaza slugarnicia lui ponta. Se pare ca a semnat sa accepte orice si oricum si nimeni nu mai poate spune nimic de basescu pentru ca automat strica “atmosfera”. Nu am crezut ca voi ajunge sa o spun,dar se pare ca de la o zi la alta ponta se dovedeste a fi “de 3 ori boc” iar majoritatea consistenta din parlament nu mai conteaza pentru ca totul se face cu voie de la “guvernator”…de un lucru sunt sigur, nu voi mai vota usl-ul daca se continua cu atitudinea asta fata de bas…de fapt nu voi mai vota pentru ca pdl-ul si ppdd-ul nu intra in optiunile mele electorale.

 8. Sigur ca ma deranjeaza teribil aceasta coabitare. Am votat USL pentru un singur lucru: JOS bASESCU! Imi doresc sa nu isi termine mandatul la termen. Nu merita asta nici el, dar nici Romania!

 9. Nu tb sa fim atat de simpli in gandire. Totusi tara nu este casa, ograda, apartamentul pe care tb sa-l gestionez. Este o tara, cu relatii politice, diplomatice, in NATO si UE. Regulile s-au schimbat si s-a vazut destul de bine in vara cand am fost atat de infocata sa-l vad pe T.B. plecat de la Cotroceni.Si vreau si acum. Dar daca totul ar fi atat de simplu, atunci USL ajuns la putere i-ar fi spus Domnule, fa-ti bagajul si pleaca. Dar, daca exista democratie, pe care o invocam de sute de ori pe zi, atunci acceptam si legile si regulile. Pana nu schimbam Constitutia nu vom putea realiza nimic. Iar intretinerea unei stari conflictuale pentru moment nu mi se pare o tactica buna. Exista o vorba Vorbeste mai putin si fa mai mult. Sper, sper si cred in continuare ca USL va coabita, ei, intre ei pana in 2016 in conditii bune. In cel priveste pe T.B., este suficienta starea de surexcitare in care traieste si-mi doresc sa-l vad dand socoteala exact pentru ce are acum imunitate INALTA TRADARE

 10. Jos Basescu ! Acum ! Parlamentul ar trebui sa-i forteze mana lui Ponta sa depaseasca stadiul de “bleg de serviciu” al marinarului si al celor care s-au implicat asta vara in batjocorirea vointei celor 7,4 milioane de votanti.Votanti care-au inchis ochii la gafele din vara ale lui Victoras si i-au mai dat o sansa in decembrie.De cate ori sa fie ajutat ?

 11. Ca sa raspund trebuie sa fac o observatie :
  Termenul de coabitare este imprumutat de la francezi dar, atentie !, acolo se refera la PRESEDINTE ca sef al executivului, ceea ce la noi NU este , in relatia cu Parlamentul ostil ( aici faceti legatura cu afirmatia basescului ca partidul castigator in alegeri trebuie sa dea presedintele ). De aceea termenul este fortat si creaza confuzii voite in afara pentru ca in situatia din Romania , amestecul lui Basel in treburile guvernamentale este NECONSTITUTIONAL iar acceptarea de ” coabitare” acum impusa si din afara ii permite paranoicului sa o faca. Toate negocierile facute de basescu cu organismele europene incalca Constitutia iar aceasta “coabitare” iata acum acceptata si de limba romana, il absolva pe copitat.

  Raspuns: In actuala ordine constitutionala chestia este IRATIONALA .

  • Discutiile despre constitutional/neconstitutional sunt abureli ale lui Ponta ca justificare a neputintei de a-l executa pe base. Trebuie sa ne miscam tot noi, dar “mai cu talent” de data asta…trebuie sa ne reuseasca.

   • Ideal ar fi ca LEGEA sa rezolve problema, daca ar fi numai sa ne gandim la nenumaratele incalcari ale ei de catre individ. Apoi poate fi problema grava pe care o are cu alcoolul, sevrajul este evident, crizele nervoase vizibile in timpul aparitiilor publice si de aici actiunile lui distrugatoare pentru romani si tara lor. Intradevar neputinta LOR de a indeparta aceasta pegra este reala, e clar ca nu au un discurs convingator si bazat pe constitutie care macar ar lamuri publicul de necesitatea ca derbedeul sa plece.

 12. EU CA SI CETATEAN AL ACESTEI TARI MI-AM INDEPLINIT OBLIGATIA CETATENEASCA SI AM VOTAT.AM VOTAT USL.FIIND NEPOT AL UNOR OAMENI CARE AU LUPTAT IN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL SI APOI AU FACUT PARTE DIN MISCAREA DE REZISTENTA IMPOTRIVA COMUNISTILOR DIN M-TII VRANCEI,AM AVUT MULTE INDOIELI SI EZITARI DE A VOTA LIBERALII MEI IN CONTEXTUL IN CARE S-AU UNUI CU URMASII FOSTILOR CALAI CARE MI-AU TORTURAT BUNICII IN PUSCARIILE COMUNISTE!DAR MI-AM CALCAT PE INIMA SI AM VOTAT,TOCMAI DATORITA FAPTULUI CA TARA MEA SE DUCEA SPRE PRAPASTIE CU PASI REPEZI DATORITA ACESTUI FANARIOT CU NUMELE DE BASESCU SI A GASTII LUI!SI ACUM CE VAD?VAD CEEA CA-MI PROVOACA OROARE,CHIN SI REMUSCARI!CEI PE CARE I-AM VOTAT,A-L LEGITIMEAZA PE FANARIOT IMPOTRIVA VOINTEI MELE SI A MULTOR CETATENI CINSTITI DIN TARA ASTA DE DRAGUL UNEI COABITARI NENOROCITE SI A UNOR INTELEGERI NUMAI DE EI STIUTE!SI MA INTREB:OARE BUNICII MEI NU SE RASUCESC IN GROAPA STIIND CA EU CU MANUTA MEA SI PRIN VOTUL MEU,IN LOC SA FAC BINE ACESTEI TARI AM FACUT TOCMAI RAU???

 13. Sunt convinsa ca multe dintre problemele tarii nu s-ar mai pune daca am scapa de base. Dealtfel este singurul presedinte care a ajuns de 2 ori la referendum pt suspendare! Nici Iliescu, nici Constantinescu nu au ajuns in aceasta situatie vreodata. Oare de ce?
  Astept un NOU referendum! Este un rau care trebuie cumva extirpat ca sa se poata construi pe o baza curata. Altfel, ne vom ineca in scandaluri inca 2 ani…

 14. Va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?
  R: Da, dar nu atat de tare incat sa imi schimbe parerea momentan buna despre guvernarea Ponta. Antonescu va ramane vesnic anti-Basescu fiindca are de castigat alegerile prezidentiale. Strategia Politist rau – politist bun se aplica aici cu brio. (Sunt convinsa ca Ponta i-ar baga un pix in ochi lui Base daca il prinde singur la colt 🙂 )

  2. Ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?
  R: Da, desi e mai bine sa stea in asteptare. Base calca stramb de fiecare data cand vede ca are oponenti slabi – face exces de zel si uita ca e presedinte (mai ales cand vin alegerile – ocazii infinte sa incalce constitutia, legile si bunul simt). USL doar sa astepte ocazia de o noua suspendare.

  3. Este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?
  R: Intotdeauna este necesara o colaborare. Daca nici in guvernarea astea nu se merge pe ideea de colaborare, atunci nu am schimbat nimic. Ca ceilalti nu accepta o colaborare…. 🙂

  4. In cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor.
  R: NU. La prima abatere, o noua suspendare. Toti anii de chin si distrugere sistematica a tarii nu se sterg cu niste alegeri. Cred ca USL e doar o mata blanda dar care va zgaria rau. Daca gresesc si repeta istoria vor sfarsi mai rau decat “minunatii” portocalii.

 15. In viata nu se intampla numai ce ne place. Uneori trebuie sa ai rabdare si intelepciune ca sa-ti atingi scopurile! “Graba strica treaba”! Sau “Festina lente”(grabeste-te incet)!
  Acum era f.f.f. important bugetul. Apoi modificarea constitutiei!
  Si oricum, ar fi nevoie ca Flatulescu, ca sa nu ma exprim vulgar,sa calce pe bec mai apasat, sa se sparga, nu doar sa se zgarie!Desi, in opinia mea, de cand e presedinte a comis destule fapte care s-ar incadra la “inalta tradare”! Dar cine sa constate asta? DNA-ul lui Morar?, CSM-ul lui Haimaneala?, Curtea Constitutionala a politrucilor flatulisti? Si atunci, nu cumva e mai bine sa schimbi strategia, sa te repozitionezi, sa-ti elimini vulnerabilitatile si sa slabesti(anihilezi) redutele inamicului inainte de a porni atacul final? Victoriile obtinute in mod inteligent, nu doar curajos, sunt mult mai solide !

 16. Radu,ce stii de intentia de a acorda fostilor presedinti “imunitate pe viata” prin modificarea constitutiei?

 17. – Coabitarea Ponta – Băsescu este o porcărie și o mare deziluzie, pentru că aproape 50% dintre cei care au votat la parlamentare fac parte din rândul celor care au votat cu speranța că poate totuși se vor repara cel puțin o parte din “greșelile” făcute la referendum (vezi: cvorum, CCR, INS).
  – Ar trebui ca actuala majoritate să treacă în cel mai scurt timp, la demararea unei noi proceduri de suspendare a lui Băsescu, cu condiția stabiliri în cel mai scurt timp, a datelor, privind: câți cetățeni au drept de vot și eliminarea cvorumului.
  – Nu este necesară o colaborare premier USL – presedinte PDL și nici cooptarea UDMR la guvernare.
  – Da, am votat USL în speranța că se va încheia mascarada aceasta de a menține la cârma țării în mod ilegitim un ins ca Băsescu, pe care prin manevre de tot felul, fumigene și perdele de fum politice Ponta vrea săl facă “scăpat” fără să răspundă. Nu admit ca personaje ca Boc, Videanu, Udrea, Blaga, Olteanu și încă un cortegiu întreg să mai apară în calitate de “lupi moraliști” și să dojenească pe alții. Locul lor este în spatele gratiilor.

 18. – Coabitarea Ponta – Băsescu este o porcărie și o mare deziluzie, pentru că aproape 50% dintre cei care au votat la parlamentare fac parte din rândul celor care au votat cu speranța că poate totuși se vor repara cel puțin o parte din “greșelile” făcute la referendum (vezi: cvorum, CCR, INS).
  – Ar trebui ca actuala majoritate să treacă în cel mai scurt timp, la demararea unei noi proceduri de suspendare a lui Băsescu, cu condiția stabiliri în cel mai scurt timp, a datelor, privind: câți cetățeni au drept de vot și eliminarea cvorumului.
  – Nu este necesară o colaborare premier USL – presedinte PDL și nici cooptarea UDMR la guvernare.
  – Da, am votat USL în speranța că se va încheia mascarada aceasta de a menține la cârma țării în mod ilegitim un ins ca Băsescu, pe care prin manevre de tot felul, fumigene și perdele de fum politice Ponta vrea să-l facă “scăpat” fără să răspundă. Nu admit, ca personaje ca Boc, Videanu, Udrea, Blaga, Olteanu și încă un cortegiu întreg, să mai apară, în calitate de “lupi moraliști” și să dojenească pe alții. Locul lor este în spatele gratiilor.

 19. pe mine nu ma mai deranjeaza si nu ma mai mira pentru ca mi-am dat seama ca exista o prietenie intre toti politicienii chiar daca isi mai infig cutitul pe la spate cum a patit Adrian Nastase. Dar asa este in mediul infractional, prietenia se bazeaza doar pe interes, pe bani, nu exista scrupule sau respect.Acum cateva zile a iesit administratorul judiciar de la Hidroelectrica si a zis ca a ramas tablou cad a vazut ca a fost numit consilier pe energie un director partas la dezastrul din Hidroelectrica.Va dati seama ce legaturi exista intre acesti oameni de diferite coloraturi politice? Isi imagineaza cineva ca actualul guver va face dreptate pana la capa?
  Bine zicea Bogdan Chireac, singura solutie pentru romani este salvarea individuala.

 20. “Crin Antonescu ramine in continuare fidel pozitiilor sale politice anti-Basescu, ” …
  Este firesc sa ramana fidel, deoarece el inca nu si-a bifat in curriculum vitae functia de presedinte al Romaniei.
  Victor Ponta “si-a nuantat relatia cu Traian Basescu” pentru ca el este opusul lui Crin Antonescu, tocmai si-a bifat functia pe care si-o dorea pentru urmatorii patru ani.
  Sa nu uitam ca el l-a felicitat si pe Mihai Razvan Ungureanu, cand a fost investit in functia de premier; sa ne reamintim relatia dintre el si George Maior, care este seful SRI, asa ca…
  Intrebarea dvs., desi pertinenta, nu-si are rostul, deoarece nu cred ca rezultatul sondajului are sa-i intereseze pe cei in cauza.
  Si … raspunsul este DA, ma deranjeaza coabitarea, la fel cum ma deranjeaza si ce se intampla cu politicienii nostri dupa ce-si vad sacii in caruta, ca sa ma exprim in jargon.

 21. Categoric nu pot trece peste cerinta expresa “Jos Basescu” ! Am votat USL exclusiv pentru ca Basescu sa fie inlaturat. Am mers la vot la prima ora,sunt profund dezamagita ,convinsa insa sa nu mai votez NEVER !

 22. Da,mă deranjează enorm. Pierd speranţa că mai există oameni demni în politica românească, exceptând d-l Antonescu, Dobriţoiu, Ghişe, Mădălin Voicu, Grapini, Voiculescu. Spre ei mai pot privi. D-l Ponta nu găseşte soluţia dorită de noi cei 7,4 milioane de români adevăraţi, permite guvernatorului să ne umilească cu trocuri gen dau preşedinţie contra Parlament. Ca la tarabă. Eu nu sunt genul. Am votat să plece pt că ţara asta merge prost şi o ţine într-o ceartă, dezbinare, veşnică. Nimic n-a spus aseară Băsescu despre traiul nostru şi ce a făcut şi face el, personal, zi de zi pentru viaţa noastră. Îmi doresc să pot merge şi eu, din pensia mea, amărâtă, de fostă profesoară, la Predeal o dată, o săptămână pe an. Să-mi pot cumpăra o carte, un medicament, un spectacol bun. Nimic din astea nu-mi poate oferi ţara prezidată de dl Băsescu.

 23. Ne deranjeaza foarte tare aceasta coabitare, dar…. partea pozitiva este ca azi doar oligofrenii mai pot afirma ca ei nu cred ca tara este condusa din umbra de alte grupuri decat cele pe care le vedem noi pe ecranele tv !
  Cand grupurile astea (parerea mea alcatuite din fostii sefi ai serviciilor secrete comuniste)zic “stop joc”, marionetele lor, Base, Victoras si Crin se conformeaza fara zabava !
  Nu e asta trist, ci faptul ca : la vremuri noi, tot noi !

 24. in primul rand ma deranjeaza cuvantul, e obsedant si m-am trezit gata sa-l scap si eu in discutii, apropo de alte situatii! Cat priveste relatia institutionala dintre baietii astia, mi se pare de neocolit. Nu se poate inchide fiecare in palatul lui, facandu-i sic celuilalt. Ei nu sunt niste baieti de la ei de-acasa, ei au responsabilitatea mersului inainte al tarii, ceea ce nu-i putin lucru! Sigur, nu-l banuiesc pe marinar de vreun amor nebun pt tara si popor, ba chiar as zice ca din contra. Totusi cineva trebuie sa-si pastreze cumpatul si sa aiba grija de interesele tarii, atat fata de noi, cat si fata de UE. Asa ca aceasta coabitare trebuie acceptata atata timp cat nu avem incotro si cat, vrand-nevrand- este singura solutie in situatia data!

 25. Ati vazut voi vreun politician sincer?De ce sa fie Ponta o exceptie?El a adoptat solutia: frate cu dracu pina trec puntea!Acuma trecut-o,sta pe scaun merci bine,e arogant,nervos la intrebarile presei,uitand ca daca nu era Antena 3,nu era nimic de el.Sa faca noi alegeri,sa vedem cine il mai alege…va zic eu cine: NIMENI.Nu vrem razbunare,vrem doar dreptate:sa fie pedepsiti si adusi in fata multimii hotii PDL-listi,asa a si promis .

 26. Ma deranjeaza Basescu! Nu-l mai suport, nu mai pot sa-l vad, nici vorba sa-l mai si ascult. Cand apare la televizor imi vine sa sparg televizorul. Astept cu nerabdare ziua in care va fi doar istorie!
  Nu cred intr-o coabitare cu el. Sper ca USL-ul sa aiba un plan ascun si bine pus la punct ca sa ne scape odata de el.

 27. Aceasta coabitare este cel mai prost rezultat al ultimelor campanii si alegeri.
  Este o porcarie dureroasa care se taraste incet-incet peste capetele noastre.
  Suntem fortati sa ascultam balivernele unui om expirat si rau, in acelasi timp sa fim neincrezatori in cei pe care i-am votat.
  Stam cu ochii ca pe butelie pentru ca in orice moment tara se poate confisca prin trisuri de tip CCR, CSM, DNA etc.
  Intre timp, echipa bashista este de admirat. Au o determinare fantastica. Talent in minciuna si de pozitionare pe picior de egalitate cu cei votati de 70% (base se crede egalul parlametului, haineala se crede legitima, preda minte de stinge pe la bruxelles, ca, deh, ce mi-s niste vorbe?)
  In acelasi timp, echipa de guvernare Ponta nu a facut greseli flagrante, inca. Se vede ca au alt calibru intelectual in dezbateri si planificari ale bugetului. Dar tot nu scapa de suspiciuni. Singurul lucru care ii tine sa faca alianta pe fata cu udrea si base e faptul ca nu vor sa imparta ciolanul.

  “Coabitarea” este un cuvant din ce in ce mai sinistru. Cred ca este la fel de antipatic precum cuvantul “reforma”. Este sinonim cu bataia de joc, este flegma pe care violatorul o arunca de dupa gratii victimei.

 28. Intrebarea dvs. e retorica dar politica e mai complicata.Ponta ca premier e obligat sa aiba o anumita relatie institutionala cu basescu si procedeaza corect avind in vedere ca interesul este guvernarea si nu un razboi care i-ar face bine basescului aducindu-l in prim plan(e destul de abil ca sa speculeze orice).In aceasta situatie e excelenta politica lui Ponta de a-l face “uitat”la Cotroceni.Antonescu ,pe de alta parte,este obligat sa aiba o atitudine ferma si sa se pozitioneze explicit fiind candidatul la prezidentiale.Sigur ca nu ne place perpetuarea lui basescu dar nu poti arunca tara in instabilitate cind ai in fata un an greu ,foarte greu ,o presidentie a UE si multe alte probleme care trebuie rezolvate -CSM, ANI,CCR,DNA,Parchet General,servicii,regionalizare ,constitutie ,acord cu FMI,etc si sa asiguri si o anumita stabilitate a vietii de zi cu zi a cetatenilor care au mari asteptari legate de viata lor.Ca sa rezolvi toate astea iti trebuie calm si nu o atmosfera de hartuiala in care basescu ,ca orice aventurier e specialist.Mai mult ,e nevoie sa se schimbe si perceptia nedreapta a unora din vest(datorata minciunilor macoviste)ori ptr. asta e nevoie de mult tact si de calm.Basescu ar zice merci daca ar fi atacat de Ponta ,i-ar da posibilitatea sa apara si sa -si faca numarul sau de a da foc la orice ptr. a demonstra ca el poate stinge incendiul.Politica de aparenta Coabitare ,ce termen idiot ,este ceea ce-l enerveaza pe basescu si va sfirsi prin a -si da in petic.Chiar nu am inteles ca basescu e in stare sa arunce iar tara in instabilitate,ptr. ca nu-i pasa ,a dovedit asta prin minciunile din vara care au creat confuzie in perceperea tarii noastre si a clasei politice.Intr-o atmosfera de haos ,pe care si-ar dorio,basescu ar actiona in mediul lui si ar fi iar in prim plan -asta vrea si bine face Ponta ca nu-i da ocazia.

 29. Este o intrebare mai degraba pur retorica. Evident ca deranjeaza asa-zisa coabitare USL (Ponta) – guvernator. Atat pe votantii USL cat si pe ceilalti din asa-numita “opozitie”: PDL, UDMR etc. Pe toti, indiferent de orientarea politica, ii deranjeaza aceasta prelungire a agoniei unui regim de trista amintire numit regimul Basescu.
  Toata lumea doreste o rezolvare constitutionala cat mai rapida a acestui anacronism numit “coabitare”, prin eliminarea cat mai grabnica a locatarului de la Cotroceni de pe scena politica, mai ales ca acum USL dispune de o majoritate parlamentara de 70% 🙂

 30. 1.DA .Intrucat din “demis/guvernator” l-a legalizat presedinte (prin PACT) in CONTRADICTIE cu cei 7,4 milioane de romani care il socotesc in continuare “demis”,”ilegal” sau “guvernator” 2.Doar instutional insa din toate gesturile guvernamentale(decente daca este posibil ,fara sa tina cont de provocarile lui basescu) sa-i arate ca este admis/tolerat ca oricine, care nu ocupa legal o functie de drept, ci o functie IMPUSA de ceva/de cineva. 3.Nu.Nu agreem cu usurinta acest lucru si mai ales atitudinea de slugi a celor cu “nasul in suflet”. 4. Nu trebue sa astepte sfarsitul lui 2014 , din doua motive:a)trebue sa avem demnitatea de cetateni si nu trebue sa ne obisnuim IN NICIUN CAZ ca votul a 7,4 milioane de romani a fost DEAGEABA/INCALCAT/ANULAT de cineva.Nu trebue sa ne obisnuim in DEMOCRATIE cu un lucru impus NEDEMOCRATIC(vorba lui Ghise de un CCR care n-are in atributii de a numii/reinscauna/demite un presedinte in ROMANIA.Mai mult o PUTERE care v-a constata ca cetatenii romani accepta CU USURINTA ca cineva sa faca…pipi pe votul lor…va sburda NESTINGHERITA si …va face tot ce-si va dori(necenzurata de …votul popular sau de proteste civice).b)in tot acest timp de 2 ani vor avea parte numai si numai de actiuni de…bagat batul prin gard si….mai grav …de discreditarea Romaniei in UE …prin mercenarii/slugile basiste care nu se vor potolii… atat timp cat seful lor va mai fi la butoane.

 31. Incerc sa raspund la intrebarile tale Radule, in ordinea in care le-ai pus:

  1.In legatura cu prima intrebare, am raspuns deja= ma deranjeaza-( in primul rand pentru ca nu se gandeste nimeni de la USL sa ne scape de de el, sa-l suspende- cu atat mai mult cu cat, in decembrie foarte multi romani, cand au votat pentru USL, au votat sperand intr-o schimbare-votul a fost impotriva “guvernatorului”)

  2.Guvernul ar trebui sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu( guvernatorul continua sa se amestece in justitie)!!;in plus
  “m-a scos din toata rabdarea mea ieri”, cand a spus ca isi da demisia doar o data cu Palamentul!! (individul are un tupeu nemarginit!)

  3.As spune ca este posibil sa fie necesara o “coabitare” cu Basescu, “de ochii lumii”( cand nu se cearta nimeni, vad o redresare a leului in raport cu euro- aici domnul Ilie Serbanescu ar putea sa ne spuna mai multe), eu nu prea inteleg “jongleriile pe piata valutara”. Cred ca sustinatorii lui Basila, din UE inca ne mai pot face probleme, il pot santaja pe Ponta tocmai pentru ca acel act de”coabitare” a fost un fel de angajament fata de ei, un fel de garantie ca el, Ponta cu guvernatorul isi vad de treaba fara lupta-( tu stii mai bine decat mine, ca analist)
  4. n-am votat deloc pentru ca nu aveam cum sa ajung in locul unde se vota( am mai spus asta)- sigur votam USL si sigur, eu nu trec peste cerinta JOS BASESCU! Din pacate, nu cred ca poate realiza , decat daca oamenii care au votat, ar iesi in strada sa strige asta in toate pietele din marile orase( ceea ce nu se va intampla prea curand din cate am vazut- parca s-a instalat o “amorteala generala” in randul populatiei) ———-aici am o ezitare, legata de consecintele pe care le-ar putea avea protestele de strada, daca ar fi( lumea asteapta reforme economice, locuri de munca, cred ca asteapta inca sa vada ca lucrurile se misca, de asta nu reactioneaza acum).

  O sa ma gandesc la intrebarile tale si poate voi reveni cu completari tot azi. Sincer, imi doresc sa se inatmple o”minune” si sa scapam de Basescu T cat mai curand posibil. Doamne ajuta sa ne fie bine la toti!

  Cu apreciere,:)*

  Gabriela B

 32. – Coabitarea Ponta- Basescu nu exista sunt sigura de asta, dar incearca sa para diplomati in realitate s-ar sfasia.
  – Trebuie sa avem rabdare pina se va modifica legea referendului , dupa care se poate trece la suspendare.
  – Cel mai important acuma dupa Legea bugetului este sa inceapa parlamentul sa lucreze la noile legi sua modificari care sau dovedit a fi proaste si dau loc la diverse intinterpretari care il salveaza pe presedinte,
  – Sunt multe lucruri imprtante de rezolvat de urgenta cum ar fi :
  problemele din justitie
  problemele din sanatate
  problemele din invatamint

 33. Tu ai un raspuns la toate intrebarile pe care le-ai pus? Daca tara asta a ajuns sa stea in parerea mea despre cum trebuie condusa o tara ca Romania , inseamna ca e aproape sf. lumii.
  Radule , eu am spus ce-am avut de spus la alegeri.
  Am si eu parerile mele despre oamenii care ne conduc , dar sunt bazate doar pe ce vad si aud ,si intr-o oarecare masura pe pregatirea profesionala si pe lunga mea experienta de viata.
  Basescu este o certitudine ca are un comportament PARANOID , cu debut din copilarie , una dintre cauze fiind complexul handicapului fizic in zona oculara , temperamentul coleric agravat de viciul alcoolismului cronic .
  Reprezinta tipologia individului pe care sa nu ti-l doresti nici prieten , nici dusman . Nu are prieteni, in schimb are dusmani puternici si motivati sa-l elimine cu orice pret . Oricum nu va muri in patul lui.

 34. Eu sincer recunosc am votat USL,ptr ca au promis ca ne vor scapa de basescu ! Eu imi amintesc cum striga Ponta pe scenele din toata tara ,,JOS BASESCU,, eu asta astept de la cei pe care i-am votat ! Au majoritate parlamentara ,pot creea ce orice lege necesara destituirii astuia !

 35. Da, ma deranjeaza. In cei 22 de ani de democratie nu am votat niciodata PSD-UL intrucat nu am avut incredere in acest partid neocomunist. De data asta am votat(cu strangere de inima) in speranta ca vom scapa de un presedinte care nu face cinste tarii. Dar, iata ca neocomunistii nu s-au schimbat, in anii care au stat in opozitie. Imi pare rau ca liberalii au batut palma cu ei!La alegeri nu am avut alta optiune(doar nu votam PPDD sau PDL).Prin pozitia pe care a adoptat-o(obedienta in fata unui infractor) , Ponta isi va pierde rapid popularitatea.

 36. – va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?
  – Da

  – ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?
  – Da

  – este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?
  – Da, daca ar fi vorba de un presedinte normal, decent.

  – in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor
  – Nu

  – considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential
  – Nu

  – ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta?
  – Suspendare!

 37. – va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?
  Coabitarea nu este Ponta-Basescu, este Guvern-Presedintie.

  – ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?
  Da. Cum ? Vezi ultimul punct.

  – este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?
  Nu este necesara nici o colaborare cu PDL; este necesara o minima politete insa.

  – in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor
  Partial.
  Principala asteptare este si a fost in plan financiar-economic. Daca asta merge bine si Basescu este “la primire”, obligat s araspunda si nu sa lanseze el teme publice, satisfactia este aproape totala.

  – considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta?
  USL trebuie sa faca alegeri prezidentiale simultan cu cele europarlamentare, prin modificarea Constitutiei sau a legii alegerii presedintelui. Nu ma afecteaza absolut deloc daca Antonescu este presedinte “ales” si nu sta timp de 6 luni la Cotroceni. Asta ar trebui sa fie linia USL, ingradirea lui Basescu si punerea lui imposibilitate de a mai conta in sptiul public chiar daca formal mandatul lui expira in decembrie.

 38. nu stiu de ce dar intrebarile sunt cam asa: Nu-i asa ca …? sau, Palarie intr-un picior, ghici ciuperca ce-i? dar ce stiu sigur e faptul ca de Traian Basescu n-o sa scapam prea curand iar USL-ul a realizat in sfarsit asta. dupa alegeri am fost extrem de debusolata dar tot ascultand pe fiecare lider politic, indiferent ca e USL sau PDL am inceput sa fiu doar revoltata. apoi a inceput sa fie reactivat Boc si atunci am inceput sa ma lipezesc si mai tare. adica, acordul Ponta-Basescu poate fi rupt fiindca ceea ce nu poate vorbi Basescu vorbeste Boc (nu ca nu mi se face rau cand ii ascult pe vreunul dintre ei). concluzie: 1. Basescu nu poate fi dat jos fiindca e uns cu toate alifiile. deci trebuie sa se ia masuri urgente fiindca ceea ce traim nu este coabitare ci o mare bataie de joc. 2. USL e incoltit ca in anul 2009 si nu mai poate inainta fiindca n-au ajuns degeaba la putere (asa zic unii ) si trebuie sa se ocupe si de imbogatirea nu face casa buna cu guvernarea. deci, trebuie ca problematica Basescu sa fie luata mai in serios si sa se ia o masura dar si sa se identifice problemele ca sa fie rezolvate ca de exemplu, cine va plati pentru sosele platite dar nerealizate. 3. lumea e din ce in ce mai nerabdatoare sa ajunga macar ca vecinii ei ma refer la nivel de trai si de aceea lucrurile ar trebui sa mearga mai repede. deci, o tara condusa de doi boi care fiecare merge pe alt drum nu poate avea un sfarsit prea bun ci in cel mai bun caz se destrama. 4. cred ca toata lumea striga si acum: Jos Basescu!!!!! 5. nici nu se poate problema ca o tara intrega sa sufere din cauza uneui singur om. multumesc!!!

 39. a fost clar: JOS BASESCU!
  este a 2 a oara cand fac greseala sa votez impotriva cuiva, fara sa tin seama ca cel cu care ma aliez este la fel de nenorocit… prima data a fost in faza cu vadim la presedintie…
  asa cum eu am vrut sa trisez si sa ma aliez cu ei, sa-i folosesc si la schimbare si la legi noi iar apoi sa ii matrasesc si pe ei, asa si ei m-au jucat pe degete… i-am ales si acum “pupat piata endependentei” iar eu, nauca, imi privesc retetele medicale care se dubleaza si ca numar de medicamente si ca pret… de scazut scad doar: nivelul cultural, cel moral si banul public… atat!

 40. Nu.
  Dar nu vad coabitare decat intre PSD si Basescu.Nu intre USL si Basescu.
  Ma rog, eu nu vad.Poate nu vad bine.

 41. 1. Nu exista coabitare, doar un concurs de lins
  care se da intre Victor Ponta si alte fetze din PSD.

  2. Satisfactia parlamentarelor?!
  holy Mary, mother of Christ, dar nu i-am votat din dragoste!
  I-am votat ca sa aiba o majoritate groasa rau,
  SA NU MAI AIBA NEVOIE DE UDMR
  in demersurile lor de a-l strange cu usa pe Basescu
  asa incat sa-i induca un comportament neconstitutional
  care mai departe sa conduca la o noua suspendare.
  Una ca la carte daca se poate.

  3. Sunt de acord cu alegeri anticipate pentru presedintie,
  nu si cu suprapunerea lor peste europarlamentare
  (chiar daca in felul asta s-ar creste cosmic prezenta la vot
  si cred ca asta i-ar avantaja mult pe candidatii liberali,
  din motive de Brother Crin 🙂 ),
  si nu sunt de acord cu numita suprapunere
  din motivele apasat formulate de –
  imi pare rau, din nou – Victor Ciutacu =)) :
  hai mai bine sa nu fim __rve ipocrite
  si daca suprapunerea n-a fost buna cand a propus-o Boc
  pen’ca se confundau campaniile si temele,
  hai sa nu fie buna nici acum.
  Deci anticipat, dar la distanta de europarlamentare –
  de exemplu in mai 2013. 😀

 42. – va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?

  Da.

  – ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?

  Da. Mai exact, razboi total.

  – este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?

  Pe logica asta, putea sa ramana PDL-ul. Ar fi fost un “echilibru” perfect.

  – in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor

  Nu. “Jos Basescu”/anti-PDL a fost principalul motiv pentru care eu am votat USL.

  – considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta?

  Cum ziceam, razboi total. Mai 2014? E bataie de joc la adresa mea, ca persoana ce a votat USL. Primavara 2013 ce are?

  ———
  Un comentariu final. De fapt noi nu alegem nimic. Guvernul/Parlamentul/presedintele fac ceea ce li se ordona de catre FMI/banci.

 43. Minciuna deranjeaza cel mai mult.
  “Votati USL ca sa scapam de basescu!”Asta a fost principala tema de campanie a USL-ului…restul cu programe economice si cu viziuni economice stiam cu totii ca sunt niste “dude” de campanie…ma rog,nu chiar toti,mai sunt unii care au impresia ca ponta e un fel de geniu si ca guvernul condus de el e format din ingerasi care n-au furat niciodata din banul prostimii(=))…) si nici nu vor fura vreodata(=))…).Cand tu tipi jos cu “nemernicul”…jos cu “ilegitimul de la cotroceni”…etc(toate aceste caracterizari le apartin liderilor USL) si imediat dupa alegeri iesi si spui…”eu vreau UDMR la guvernare”…”eu am semnat pact cu basescu”…”eu sunt un om responsabil”(sa inteleg ca in campanie era iresponsabil?)…in aceste conditii,arati mai “bine” decat a facut-o basescu in Iulie 2012 ca votul prostimii NU are nici o importanta.

  Pai tipau in Iulie 2012 ca basescu impreuna cu CCR au facut cerc si au urinat pe votul romanilor…dar ei ce-au facut acum???Ponta nici nu a asteptat alegerile si a urinat pe electoratul care nu mai suporta gasca portocalie,prin semnarea pactului cu UDMR(formatiune vitala pentru PDL-aci,fara de care nu ar fi putut juca in picioare prostimea)…inainte de alegeri.Si chiar si dupa alegeri,cand au vazut ca au aproape 70%…ponta cu greu s-a despartit de UDMR,doar pentru ca prostimea impreuna cu cativa jurnalisti cunoscuti au reactionat la MAGARIA care urma sa o faca ponta.

  Am si eu o intrebare.Daca defilau in campanie cu “responsabilitatea”,”stabilitatea politica” si “coabitarea”…ce scor obtineau ei cu “programele” si “viziunile” lor economice???

  S-au inghitit atatea “placinte”,s-a inchis ochii la atatea “frunze-verzi”,s-au acceptat atat de multi “ciobani” si “izmenari”…PENTRU CE???…asta ar fi o intrebare pentru ultrasi si propagandisti.

  Pana in acest moment…FAPTELE spun exact contrariul INTENTIILOR declarate.Restul e prosteala si propaganda.

 44. Ca un raspuns general, USL-ul datorita votului masiv pe care l-a primit pe 9 decembrie NU AVEA CE SA STEA LA POVESTI CU BASESCU. Daca guvernatorul nu l-ar fi nominalizat pe Ponta, il suspendau si gata. Nimeni de la UE n-ar mai fi indraznit sa comenteze ceva, au fost lideri de partide europene care si-au exprimat opinia clar in privinta asta, inclusiv la dvs la Antena 3. Basescu de fapt a si primit indicatii de la Bruxelles sa stea cuminte si sa-si vada de treaba, sa-l nominalizeze pe Ponta.
  Asa incat aceasta coabitare este o mare flegma aplicata in fruntea tuturor alegatorilor, tuturor fraierilor care au votat USL. Nemaivorbind de cei din Piata Universitatii. Parca pe atunci erau foarte vocali uselistii, erau foarte solidari cu protestatarii, au mers pe la Bruxelles sa se planga ca e dictatura-n tara! Acuma gata??? Nu mai e nicio problema, singura problema a fost pana sa apuce ei sa se instaleze confortabil la putere (sau cel putin la o parte din putere), pe seama fraierilor! Vreo 7,4 milioane, asa…
  Asadar, Basescu trebuia, a fost de fapt DEMIS, modul cinic cum au evoluat lucrurile fiind si din cauza celor din USL, n-au stiut sa gestioneze situatia, cu toate presiunile care au fost.

  Intr-un sondaj CCSB, 77% au raspuns ca pe 9 decembrie s-a votat IMPOTRIVA LUI BASESCU. Poate ca acesta e cel mai bun raspuns.

 45. 1. – va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?
  Da, mă deranjează!

  2. -ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?
  Da, ar trebuii!

  3.- este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?
  Da, este necesară o colaborare, dar numai la nivel de instituții. Președenție-Guvern-Cabinetul Primului-Ministru.

  4.- in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor
  Nu, nu pot trece peste această cerință și dorință a mea. Traian Băsescu nu mă reprezintă, cu atât mai mult, cu cât am votat la referendum pentru suspendarea sa. Consider că acest om și-a trădat țara și cetățenii în cel mai înalt grad, el fiind girantul opresiunilor de tot felul la adresa României.

  5.- considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta?
  Prefer alegeri prezidențiale cât mai repede posibil. Categoric, optez pentru mai 2014!

 46. Raspunsuri: de la punctul nr 1la punctul nr.3, fara sa ma mai gandesc,raspunsul este categoric DA. MI se pare
  normal ca usl-ul sa nu mai doarma pe dansul si sa treaca concret sa indeplineasca angajamentul electoral “dreptate pana la capat “. Dar in loc de drrptate se semneaza “pacturi,tratate,contracte si allte angajamente decoabitare “. Si ne mai intrebam daca la mijloc nu este un inceput de tradare?! Am mai spus ca romanul cinstit s-a saturat de promisiuni bogate in minciuni. Si cat o sa mai rabde? Daca erau de cuvant,trebuiau sa se apuce de la inceput sa faca ce au promis in campanie si in acest caz le mai crestea si increderea in randul romanilor. As vrea sa va rog respectuos , dle Radu Tudor sa lansati o intrebare,de exemplu: “dac maine ar avea loc alegeri parlamentare,ati mai vota USL?”.
  Respectuos va doresc sanatate tuturor.

 47. Contrar asteptarilor, aceasta coabitare care se pare a fi impusa de cei care-l sustin ca si guvernator deranjeaza mult.Iata ca acest asa zis presedinte al Romaniei trece cu vederea o zi importanta din istoria romanilor,ziua de 24 Ianuarie.De ce? Romanii sunt vinovati ca au o istorie milenara? Nu este roman cel care-si reneaga istoria.
  Exista un proverb romanesc:,,Cine se aseamana se aduna”.
  Asa ca aceasta coabitarea este cam dubioasa.Ce sa creada poporul acesta dus de nas in cei 21 de ani? In iulie am exprimat un lucru clar: nu avem nevoie de tradatori de neam si tara!

 48. 1.Sunt momente in care ma deranjeaza,mai ales la fiecare aparitie a lui de dupa vot,imi aduce aminte de referendum,daca ar sta ca sconcsul in vizuina as uita de el,oricum este un om infrant,sunt constienta ca debarcarea lui se face cu un plan inteligent gandit si conform legii!Cat as vrea eu sa-l vad zburatacit admit ca trebuie constitutional zburat!Pactul,pacturile de cand e lumea se fac tocmai ca sa fie incalcate,nu am facut mare caz de asta!2.Transant,fara interpretari,ocolisuri,ascunjisuri.3.Categoric nu.Astia trebuiesc mentionati in analele politicii ca “Asa Nu”,corupti,mincinosi,hoti,prosti,agramati si boarfe,mereu cu broaste in gat!4.Jos Basescu,ramane strigatul romanilor si al meu,pana va fi plecat cu coada intre picioare!5.Cu cat mai repede cu atat mai bine.USL este mandatat de popor sa faca tot ce este cu putinta sa-l “abdice”!Statul de drept presupune reguli respectate bun,Piata Universitatii,etalonul democratiei,a avut regula nr.1″Jos Basescu” si asta ramane in sarcina USL sa rezolve!

 49. 1. DA
  2. Da
  3. NU atat timp cat ai o majoritate covarsitoare.
  4.NU.
  5. NU trebuie sa astepte.

  Intr-un cuvat cu acest personaj nu poti sa ai o relatie de echilibru , de bun simt pentru ca este el nu se gandeste la linistea romanilor. Acest om nu-si iubeste nici tara si cu atat mai putin pe cei care o populeaza. Asteapta cel mai mic gest , cea mai mica greseala a actualei puteri pentru a face rau. Acest om este ca o tumoare care trebuie indepartata cat mai repede. Un tratament soft vindeca boala doar un tratament agresiv si rapid rezolvam lucrurile. Atat timp cat acest personaj exista in viata politica nu vom avea liniste in tara.

 50. Coabitare cu Basescu? Pai asta nu este in stare sa coabiteze cu nefericita de sotie care este considerata o povara diurna(nu mai vorbesc nocturna!) pentru “Cocoselul Traianel”. Dva ati vazut cum o duce de brat? Ca pe o infractoare! Cite batai si umilinte a suportat aceasta sotie, cred ca mici sotia lui Cuza nu a indurat. Mai trebuia ca umila doamna Maria sa-i infieze si sa-i creasca copilul care era cit pe ce sa-l zamisleasca cu Lenus.

   • D-le Radu Tudor, eu dezavuez astfel de ingerințe, ca cele enumerate de Chalex, în viata personală a lui Traian Băsescu. Mi se pare că trebuie să existe o limită în tot și-n toate. Nu mă interesează că președintele se iubește cu 10 amante și mai are încă 7 copii ilegitimi. Ce face în viața privată, îl privește fix pe el, ca soț și tată. Îl urăsc pe Traian Băsescu ca președinte și ca politician și am tot dreptul să-l critic, dar omul Traian Băsescu mi-e total indiferent.

    • Un presedinte care are amanta sau amante este expus unor eventuale santaje . Functia suprema in stat necesita o anumita conduita si stare de sanatate , nu numai tara al carei presedinte este fiind expusa , ci si alte tari .

     • @nimabe
      Draga mea, acestea ar trebuii să fie reguli generale pentru un președinte sau pentru orice politician cu funcții de conducere. Mă îndoiesc însă, că sunt aplicabile lui Traian Băsescu. Pentru el, o amantă pare să fie o carte de vizită. Dacă într-adevăr, are o relație extraconjugală cu Elena Udrea, nu s-a ferit prea mult de gura lumii. Ba mai mult, duduia în cauză și soțul său au avut foarte multe beneficii financiare de la stat. Nu văd cărui șantaj s-ar supune. Pe de altă parte, orice persoană are dreptul la viață privată. Pe mine mă interesează ce hotărări ia strict ca președinte și ce dosare penale i s-ar imputa. Cred sincer că Traian Băsescu este șantajabil, dar în nici un caz din cauza posibilelor amante pe care le-ar avea.

    • @ Carla,

     “ Nu văd cărui șantaj s-ar supune”
     Ai avea dreptate dacă am fi in SUA . Acolo Bill Clinton in “scandalul” cu Monica Levinski , culmea(pentru mine),a crescut in sondaje. Eu la vremea aia mi-am zis …niste degenerați, asta sunt. La noi însă niste inregistrari audio sau video …date pe țeavă cu cei doi ar fi insa …mortale pentru el si pentru….gașca lui barosso, cei care l-au sustinut pe …professore. Așa că la o adica…pac la razboiu’. Cum altfel, mama dracu’, ar fi ajuns ea al doilea om in stat de facto, cu-n tupeu inimaginabil, această ….”prietena a DC NEWS si al…. Pactului de coabitare)”, de știa dumneaei tot fac și ce gandesc cotrocenii iar, consecinta, toata lumea pdl-istase ploconea dinintea ei aducandu-i ode care de care mai libidinoase…. Divei de la …Plescoi.

     PS Apropo de Udrea. Ea il lauda pe Tăriceanu…azi. Băsescu pe Ponta …ieri. Ăștia doi or fi capii… scenariului?

  • Permanent mana stanga este ori in buzunar, ori tine o hartie sau respectivul tine pe cineva de brat. Nici propanololul nu mai are efect, asta se intampla in pauzele mai lungi de o ora. Se mai numeste si sevraj.

  • da, spui drept, daca nici nevasta-sa nu se pare de loc ca poate “coabita” cu acel individ, cum sa poata cele peste 7,4 mil sa “coabiteze”?
   Nu este, dupa parerea mea, o intrebare despre viata privata a guvernatorului si nici nu-i greu de vazut ca intre cei doi n-are cum sa fie o “armonie”

 51. normal. daca stiam ca asa va fi,nici nu votam usl. asa nu ma simteam scuipat in fata si batjocorit.

 52. intrebarea nu-si are rostul.prin analogie,ar fii ca si cum politistul pe care l-ai chemat sa-l opreasca pe talharul care te jefuieste ar cadea la pace cu acesta.normal ca votul pe care l-a primit USL-ul si care a fost de fapt in proportie de 99%un vot impotriva regimului mafiot Basescu nu a fost pt.coabitare.dar mai exista si o vorba veche romaneasca”Corb la corb nu-si scoate ochii”

 53. “Băsescu, Crin şi Ponta naufragiază pe o insulă pustie.
  Aflaţi pe plajă, Crin se erijează în conducător al grupului şi propune ca
  fiecare să o ia în altă direcţie ca să-şi mărească şansele de a găsi
  resurse pentru supravieţuire.
  Se despart: Crin merge ce merge prin pădure, caută, ciuleşte urechile, dar degeaba! Nici urmă de ceva comestibil, cât de cât. Într-un final, ajunge într-un luminiş, în care Băsescu deja îşi făcea un grătar! Fericit, se duce la el şi îl
  îmbrăţişează! ‘Bravo, Băsescule! Măi Traiane, eu întotdeauna te-am
  admirat. Ştii să te descurci în orice situaţie, se vede că ai fost
  marinar. Ce mai, eşti tare! Auzi, între noi fie vorba, mie Ponta ăsta
  nu mi – a plăcut niciodată!’
  La care Băsescu răspunde sec: ‘Nu-ţi place, nu mănânci!’

 54. Da , jos Basescu , dar pe de alta parte , trebuie sa ajungem la normalitate (daca mai tinem minte ce inseamna asta ) ! Oricum , cel demis , trebuie alungat si judecat impreuna cu clica securisto-mafiota care l-a sprijinit in acesti ani .

 55. 1. Da, cred ca s-a vazut cu sacii in car…, sa nu uitam ca lumea nu a votat cu USL sau PSD ca sunt frumosi si destepti, ci impotriva lui Basescu.
  2. Da si cred ca o avea.
  3. In nici un caz.
  4. NU!!!!
  5. Cred ca se va intampla cu vrea USL, daca nu chiar mai drevreme in functie de prestatia Guvernatorului.

 56. Intotdeauna , puneti-va in locul oricaruia.
  Am militat mereu pt faptul: Nu dararama ceva ,in perspectiva ,ca peste 5 ani ,ai sa reconstruiesti! Calculele trebuie facute anticipat.Ia uite! Teren de 6 milioane euro pt sport! Articol pe rtv.
  Spuneam odata .. Cand moare cineva din cauza statului , inseamna ca nu apartinem acestuia. Indiferent .Iti moare mama in spital , cauti arma?
  Iti moare iubita in tramvai? Daca erau de nationalitate , cel putin sarba , nu se intampla?

 57. Nu ma deranjeaza COLABORAREA dintre cei doi,dar COABITAREA,DA.Eu socot,judecind dupa temperamentele si caracterele lor,ca ei sunt asemanatori.Nu ma topesc dupa Ponta,fie el si PSD-ist.Mie imi repugna profund ce se intimpla pe scena poitica.Deci,vorba lui Badea,nu mai pot!Am ajuns sa mi doresc sa se inteleaga toti intre ei ,decit sa vad cum fac mezaliante “contra naturii”.Pai dvoastra credeti ca PSDul mai rezista mult cu PNLul?M am saturat de poleiala USL.Este evident ca “ceva e putred in Danemarca”!Da,este necesar un echilibru,din toate punctele de vedere.Da,sunt pentru o colaborare premier-presedinte.Cred ca ar fi in favoarea tarii,a poporului(ce limbaj de lemn!!)ca cei doi sa renunte la propriile personalitati si interese si sa si aduca aminte cine si de ce i a ales.Eu nu am votat.N AM AVUT PE CINE.Nu puteam vota ACEI oameni.Asa ca,numi pasa de :”JOS BASESCU”.IN afara de Iliescu nu mai am nicio preferinta.Cred ca e NORMAL sa se astepte timpul legal.adica 2014.Sa mai aiba “putintica”rabdare si Crin.P.S.Nu mi place poza dvoastra cu arma in mina.Imi inspira agresivitate.Cred ca ar fi bine s-o schimbati.De altfel si atitudinea dvoastra in timpul emisiunilor,potentata de Dana Grecu,transmite aceeasi impresie.Si,vreau sa va mai spun ceva.Se face caz,la Antene,de ceea ce transmite B1TV.Eu il consider post extremist.Aveti grija insa,ca va situati din ce in ce mai mult,in cealalta extrema.Stiti dvoastra,doar cine se simte nevinovat,sa arunce piatra!

  • Daca nu ai votat e ca si cum ai latra la luna,neimplicandu-te in ceea ce este esential intr-o democratie,votul liber exprimat,denota superficialitate in gandire si atitudine flasca,nu poti decat sa plantezi floricele pe campii,citeste o carte in special gramatica lb romane,datu-l cu parerea las-o balta,las-o in seama celor ce au facut-o!!

   • Libertatea de exprimare este conditionata de vot?…Dumnezeule!!!
    Nici eu n-am votat,la fel,n-am avut cu cine…ce sa vezi…se-ntampla.Nu toti au fost indoctrinati sa voteze NECONDITIONAT…votul nu e un REFLEX venit din maduva spinarii.
    Atata timp cat suntem cetateni ai acestei “tari” si platim taxe si impozite,avem dreptul sa comentam cat vrem,indiferent ca am votat sau nu.

    • urs289,
     nu zice nimeni sa nu comentezi. Problema e ca nu are nici o valoare comentariul tau, daca nu ai fost la vot. Daca stai tot timpul si comentezi politica, pe bloguri si forumuri, si nu ai fost in stare sa mergi sa-ti anulezi votul (doar asa poti demonstra ca dispretuiesti toti politicienii), inseamna ca esti un fel de viteaz dupa razboi. Adica, zero.

     • Intre un “zero” care a iesit si e dispus sa iasa oricand sa-si scuipe plamanii in piete sau in fata primariilor si prefecturilor si un milion de votanti,care dupa ce au votat stau in c.. si se uita cum li se trage iar TEAPA…oricand si oriunde as alege acel “ZERO”.Acel “zero” valoreaza mai mult decat un milion de incolonati la sectia de votare.

      Asta cu anulatul votului n-are nici o legatura cu dispretul pentru politicieni…cel mult,teoretic,anulezi votul ca sa se fure mai putin la alegeri.DAR daca sunt pusi pe furat,poti sa anulezi tu cat vrei ca tot te fura.

     • urs289,
      e ok cu iesitul in strada, dar democratia functioneaza pe baza votului. Nu putem sa desfiintam votul si sa iesim doar in strada. Cum ne alegem conducatorii ? Iesim in strada 2000, din care 1000 vor cu un partid, 500 cu alt partid, 300 cu altul, etc. si ne luam la bataie ? E nevoie de o forma organizata, iar asta se poate face doar pe baza votului.

     • Sa nu ne facem ca nu intelegem…
      Iesim in strada ori de cate ori se fac magarii…chiar si imediat dupa alegeri…si nu pentru a alege,ci pentru a ne asigura ca se respecta mandatul pentru care au fost alesi.Ca daca stam si asteptam sa ne exercitam dreptul doar odata la 4 ani si ne resemnam ori de cate ori luam teapa…atunci ne trebuie 1000 de ani sa ne facem bine…si nici atunci nu e sigur.
      Baselu si gasca lui de hoti au facut toate porcariile astea pentru ca noi am permis…in momentul cand o mana de oameni au spus NU,AJUNGE!!! au cazut 2 guverne.Orice sistem,oricat de ticalos ar fi,rezista si face ce vrea doar pentru ca i se permite…cand vom invata ca daca reactionam lucrurile se schimba,abia atunci se va schimba si clasa politica(adica pe scurt si pe intelesul tuturor…trebuie bagat frica-n ei…oricine ar fi ei la momentul respectiv)

 58. Ca simpatizant al PNL-ului inca din 90 am privit cu reticienta alianta cu PSD avand in vedere “istoricul” acestora dar m-am impacat cu gandul ca trebuie facut ceva neplacut pentru a indeparta ceva foaaaaaaarte neplacut. Mai nou neplacut e ca Ponta a aruncat gogorita aia cu UDMR inca din seara alegerilor, neplacut a fost “pactul” cu Base si vad ca acum apar tot felu de idei cu candidatura lui Ponta la presedentie… dezolant. Am crezut ca astia din PSD chiar se gandesc la oameni ca sunt socialisti dar vad ca o intorc ca la Ploiesti.Sper ca electoratul sa nu uite mizeriile astea ale PSD-ilor si peste 4 ani sa voteze in consecinta. Ponta s-a vazut cu sacii in caruta si acum il doare la Basca! Rusine!

 59. Daca am de platit 2500 euro ,datorie in prima faza, ii dau cu drag , cui?
  Autostrazii Bechtel, firmei licuriciului CIA , sau celor care nu ne inghit?
  Mascarici pe toata linia .

 60. 1 – va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?

  Ma deranjeaza in masura in care ne distrag atentia de la gravele probleme ale tarii ; locurile de munca sunt la salarii de mizerie, de aceea nu se lucreaza in tara, se cere responsabilitate, ore suplimentare neplatite, dar renumeratia unde e? , Pana nu vor da salarii decente nu se va lucra in tara deloc si se va fura pe cat posibil si mai mult pe toate caile legale si ilegale.
  La aceasta se ma adauga comportamentul nesimtit a marilor corporatii si a patronilor, imbogatirea unora (inca peste noapte), criza este pentru unii muma si pentru altii ciuma, sa se apuce si de lucru … ne-a ajuns cu politica ..ne vine sa dam afara deja.

  2 – ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?

  Da. Sa-l puna in “colt” cu mainile sus ca la Gradinita si sa nu-l bage in seama …ca deeeh .. de aia au acum 70% din parlament sa refaca toate legile esentiale ce sunt promise ca la data scadentei poporul nu iarta

  3 – este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?

  Justificare pentru pregatirea terenului de dupa debarcare ? Colaborare pe plan international Da, sa cante amandoi aceeasi melodie …sa nu cante diferit pentru ca au vazut ca tot poporul ii fluiera.

  3 – in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia castigarii parlamentarelor

  Da pot. A fost o lovitura pentru Base ce n-o va uita niciodata, dar sa simtim ceva la Buzunar cu castigarea alegerilor. Daca isi face de cap Base, facem referendum si il dam jos.

  4 – considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta?

  Ii sufla in ceafa Antonescu de aceea vorbeste aiurea Ponta. Daca fac anticipate voi vota contra lor …pentru ca au chef de vorbarie si prostie si nu de un plan real de dezvoltare a tarii.

 61. Adevarul e ca suntem niste slugi impotente care ne cacam pe noi de frica lui FMI, UE si NATO care-l tin pe agentul lor basecu in geam, cu fortza.

 62. ma “deranjaza” lipsa de viitor a tarii,a tinerilor,e lovita la temelie tara asta ,prabusita,nici o speranta nu mai e , am ajuns la capat!.ne-am auto desfiintat.si ma oftica ca basau&co. e inca viu si natural , slabe sperante fiind sa-i vedem pedepsiti.

  se vede treaba ca justitiarii pe cai albi in fruntea armatei poporului gonind ca aia ,cavalerii apocalipsei,dupa basau si tradatorii ce ne-au dezonorat si ruinat tara pe veci e doar o prostie in capul meu.

  in fapt sunt niste martoage opintite in namolul coruptiei,birocrqtiei,prostiei,manelismului,otvismului ce a facut din tara asta o mamaliga fasaita si mancata de porci gusati.

  Daca usleii au luat-o pe calea asta a “reconcilierii”(adica la vale asa cum de 23 de ani o facem)apoi tin sa-i anunt ca tara se va sfarsi in tura lor iar basau va hahai ca intre popi.

  Zi de zi tot mehlemul acumulat in 8 ani de domnie Basita se intoarce inzecit de la imputitul basau spre popor care popor boland a generat la randul sau basaul si basirea ce a pus capac la parlita asta de tara.

  eu inca astept cu interes ca basau sa coabiteze cu ma-sa cat mai curand.

 63. simplu si la obiect: BASE la brutarie
  toate magariile pe care le-a facut impreuna cu pedeleii, cand vor ajunge in “independenta justitie”
  inca un motiv sa nu revin in tara… deja m-am enervat numai cand mi-am amintit toate magariile si cum ponta ai are un pic si se pupa pe bot cu baselu

 64. Domnule Radu Tudor
  1-Foarte tare ma deranjeaza “coabitarea”!!!
  2-In primul rand parlamentul,partidele politice din USL,guvernul si “institutiile abilitate” trebuie sa ia atitudine in fata lui Basescu!!!!
  3-Absolut nici-un contact cu Basescu,izolare politica si demonstratii zilnice cu blocarea portilor Palatului Cotroceni!!!
  4-USL-ul a primit un singur mandat”jos Basescu”!!!!Daca nu era scarba fata de Basescu nici USL-ul nu exista si nici nu ajungea Ponta premier!!!
  Singura ratiune de a exista pentru USL este scarba de Basescu!!!!
  5-Inadmisibil ca Basescu sa-si termine mandatul si sa primeasca onoruri si imunitate ca presedinte pensionar!!!!

 65. pe mine nu ma cheama dana grecu pentru care orice i se pare ca nu este in regula, de vina este ponta si asa zisul pact! daca ar incerca cineva sa analizeze la rece ar observa ca este un document care aseaza relatiile presedinte( chiar ilegitim dpdv popular dar legal cf ccr) si premier. incaodata si pentru madam grecu si premier… nu usl. cred ca cei 2 copresedinti au gandit bine: ponta in calitatea lui de premier si deci mult mai vizibil e mai retras si astfel asigura spatele in fata posibilelor actiuni de la ue ale popularilor europeni in timp ce antonescu are mana libera alaturi de ceilalti lideri din usl sa-l atace cum vrea pe base! intrebarea corecta deci este de ce nu o face antonescu!!!! vad ca tot ponta ii raspunde lui basescu!!! iar la dana grecu se vad reminescentele basiste din anii trecuti si poate chiar o poti suspecta, dupa modul dubios in care tot insista pe tema asta in ciuda evidentelor, ca poate a ramas si ea cu nasul in suflet! de altfel atunci cand o vad ca incepe sa nu-i lase pe invitati sa isi termine ideile ( lucru cel mai rau pentru un reporter si care vad din pacate ca a devenit regula la antena 3)cand ii vad istericalele ridicate la nivel de dogma, atunci schimb postul si crede-ma ca tot mai multi dintre colegii mei incep sa o faca !!! pacat de emisiune!!!

 66. daaaaaaaaaaaaaa foaaaaaaaaaaaarte tare,toti o apa si un pamint, ponta un pisoi care acuma se pisiceste pe linga cel pe care un popor il uraste atit de mult ,rusineeeeeeee usl,ce tot cauti la ceas de seara la tirg cu chiorul de va prosteste cum vrea,ROMANIA nu l mai vrea

 67. INTREBAREA ESTE,DE CE NU SE ADOPTA O DATA LEGEA AIA FARA CVORUM LA REFERENDUM(II PERFECT LEGALA SI CONSTITUTIONALA)?
  DE CE NU IL DEMIT PE CHIORU BETIV?
  DACA SI ACUMA CAND AI 70%,NU AI TUPEUL SA IL DEMITI PE CHIORU BETIV(SUSPENDARE FARA CVORUM,INSEAMNA DEMITERE 100%)…
  PAREREA MEA ESTE CA ORICE ZI CARE A TRECUT CU CHIORU BETIV LA TREICOCENI,INSEAMNA VOTURI IN MINUS PENTRU PNL SI PSD.
  NU MAI ESTE ASA DE MULT PANA IN 2016,DAR TOTUSI DESTUL DE MULT,INCAT PSD SI PNL SA AIBA SOARTA PADUCHEILOR PDLACI,DAR EI NU O SA AIBA NOROCUL DE VOT UNINOMINAL HIBRID,EI VOR PRINDE UN VOT UNINOMINAL PUR,CARE II VA SCOATE DIN SCENA POLITICA ROMANEASCA DACA NU IL DEMIT PE CHIORU BETIV ANUL ACESTE,O SA VEDETI CA AM DREPTATE.
  ROMANII NU AU VOTAT USL CA IL IUBESC,ROMANII AU VOTAT USL,CA SA INTRE LA PUSCARIE CHIORU BETIV,UDREA,VIDEANU SI TOTI PADUCHEI PDLACI POSTACI LA PUSCARIE.

 68. “SA NE GANDIM LA CE TARA DORIM SA CONSTRUIM”

  “Raspunzand unui intrebari HotNews.ro referitoare la subiect, reactia ministrului Bugetului, Liviu Voinea, a sunat asa: „Ca orice alta prevedere bugetara, pentru a fi inclusa in buget este nevoie de un act normativ. Eu nu pot sa pun in buget ceva ce inca nu exista. Cand acest act normativ va exista, consecintele sale bugetare vor fi evidentiate.” Mai exact, cele 800.000 de euro propuse de Raed Arafat ca rezolvare a problemei nu au fost aprobate. Guvernul Ponta tocmai refuzase rezolvarea crizei citostaticelor.

  Motivul refuzului invocat de Ministerul de Finante se pare ca a fost lipsa unei baze legale a constituirii acestui fond. Asta desi documentatia trimisa, sustin surse din Ministerul Sanatatii, ar fi fost completa incluzand chiar si formatul Hotararii de Guvern necesare aprobarii “fondului citostaticelor”. La Finante s-a obiectat insa invocandu-se posibilitatea unui ajutor de stat neconcurential acordat Unifarm prin acest fond. Pericolul a fost infirmat de Consiliul Concurentei, care ar fi sustinut verbal (doar verbal) ca acordul Comisiei Europene nu este necesar pentru sume atat de mici.

  Vina zboara dintr-o parte in alta: Ministerul Sanatatii o arunca in curtea Finantelor, care o arunca in capul Unifarm-ului, care o arunca spitalelor care nu ar solicita aprovizionarea cu medicamentele existente in depozite, desi medicii cer aceste medicamente. Responsabil legal peste tot acest haos este Ministerul Sanatatii, acolo unde nu exista o persoana desemnata special pentru a rezolva criza citostaticelor. Personalul Ministerului este redus, iar demnitarii sunt prea ocupati cu reformarea sistemului medical. In detalii am putut intotdeauna admira diavolul.

  Criza citostaticelor continua asadar. Au trecut doua luni de cand ministrul Raed Arafat a promis rezolvarea ei. Sase luni de cand aceeasi promisiune a facut-o ministrul Vasile Cepoi. Si un an de cand ministrul Ritli Ladislau a promis si el acelasi lucru.”Si dau bani la spp?Care au mai multe sedii?

 69. Intreb ca prostu,
  avem muncitori pe ca ni-i iau altii ,petrol,gaze, minereuri , cateva capacitati,inteligenta IEFTINA, patrioti in sensul celor spuse.
  Mai , sunt prost si ma doare . Ex: o firma de stat este angajata pecuniar sa faca studii si alte cheltuieli de o firma privata.
  Investitia ,urmeaza … cu noi studii.
  D-nul Tudor , vi se dau camasi , mic dejun , masina, secretara ,aparare si altele , gratuit?
  Lumea acuza. Seful tau poate raspunde? Pentru toate postarile militare.
  Trec e la pnl la pc, daca ma convinge.

 70. Ponta si Antonescu vor sa ne satisfaca dorinta ,, JOS BASESCU ” ! Pina azi am sperat ca E POSIBIL SA NE FIE INDEPLINITA DORINTA , DAR CU VITEZA MELCULUI ! De azi nu mai sunt asa de ,, optimista ” Cind vezi ca UE se autosesizeaza privind ,, superimunitatea” parlamentarilor de la Reuters , care la rindul ei s-a informat de la o ziariata de la hotnews. ce dracu sa mai speri ? ! . Acum nu mi se mai pare ca dracu declaratia monicai macovei ca a aflat de fraudarea a 1-2 mil. voturi ,, DIN PRESA” ! ! !

 71. vAD CA LUMEA SE INTREABA CE FACE PRESEDINTELE MASA-VERDE ! CE FACE ? FACE ROTOCOALE CU CERCUL PE LINGA COTROCENI ! Radu , ce zici de o cheta sa-i cumparam niste cercuri de rezerva ! Se pare ca va avea nevoie !

 72. “Astept raspunsuri cit mai concrete la intrebarile de mai sus.
  Evident, ca de fiecare data, va rog exprimare decenta, indiferent de simpatii si antipatii.”

  ups.numai concret si decent n-am fost 🙂

  dar sunt asa de catranit deoarece vad clar cum cei pe care i-am pus sa ne curete de infectia basita merg pe fagasul format in 23 de ani,nimic nou si datator de speranta nu se intampla si nu se va intampla cred avand in vedere ce s-a petrecut pana acum,prestatia lor.
  diferenta ca acum nu mai e loc de intors.

  asta va duce inevitabil la pieirea romaniei care era deja terminata de Basire iar picul acela ce va umple paharul
  pe schimbul lui Ponta si Antonescu va cadea din pacate pt.ei,cum am zis,basau mizeaza pe asta stiind ca situatia economica ce a faurit-o ani si ani cu hotia si gherlania lui e fara de scapare si saracirea populatiei va atinge “noi culmi”in ast an

 73. coabitare cu BASESCU ? PAI DE-ASTA AM IESIT LA VOT ??????????????? sa-l ia PONTA acasa daca il iubeste asa mult !!!!

 74. Mă deranjează că mănânc din ce în ce mai prost,mă derajeză că voi mânca din ce în ce mai prost și voi plăti din ce în ce mai multe taxe și impozite către acest stat,falimentat din cauza unor lacomi.
  Nu există nicio coabitare Ponta-Băsescu deoarece,iar aici și Pota trebuia să învețe că nici măcar cu propriul vecin(adrian Năstase) nu afost în stare să se poarte om.
  Dar în afară de Antena 3 care nu poate influența și schimba juridic sau legal ceva,dacă unui guvern validat de popor n-a dat nici măcar două parale stricate pe cuvântul lor,cui îi mai pasă?

 75. Daca USL demanteleaza toate citadelele basiste (la CSM pare ca lucrurile merg spre bine) si ii dau porcofagului peste rat ori de cate ori incearca numita porcina sa se bage in seama, atunci pot “coabita” cat vor. Desigur ca era mai bine daca porcul era pus pe liber, dar dupa asaltul din vara nu cred ca USL va mai incerca ceva in acest sens. Porcofagul va avea grija de soriciul personal, negrohaind decat atat cat sa nu se poata spune ca a incalcat sfanta Constitutiune (s-a vazut si din toata gargariseala lui de aseara, a fost porc ca de obicei, dar greu ai putea declansa o suspendare doar pe atat). Pana la urma, daca guvernul reuseste sa puna tara pe roate, poate guita betivanul cat vrea, nu mai conteaza pentru nimeni. Asta ar fi cea mai buna si sigura cale de lupta contra basismului si a Basaului: tara sa mearga si sa fure USL mai putin decat au facut-o pedelateii (nu e chiar greu, ca aia nu a furat nimeni).

 76. cea mai buna poanta a lui base este demisia impreuna cu cei 588 de hamesiti.nu pleaca base cum nu pleaca nici cainele de la macelarie.

 77. Da ma deranjeaza ptca am crezut ca votand usl scapam de basescu nu sa jucam dupa cum canta basescu incontinuare.

 78. – va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?
  DA! Chiar foarte tare!!

  – ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?
  DA!

  – este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?
  DA! Aici sunt de acord, nu trebuie mai mult haos, mai mult scandal. Nu ca nu ar fi, dar e normala o colaborare inter-institutionala.

  – in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor
  NU! ABSOLUT DELOC!!

  – considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta?
  Cred ca ar trebui sa forteze pentru Mai 2013, dar asta e parerea mea…

 79. 1 da deoarece trebuia debarcat in vara ,nea umilit , a mintit ,nu ne considera cetateni si sclavi
  2 sigur daca nu la putut debarca trebuie sa sai inpuna sa stea in banca lui prima greseala referendum
  3 care presedinte pdl doar demisul a fost din todeauna
  4 si ar respecta cuvintul acasa demisul inpreuna cu toti hoti ,analfabeti ,handicapati ,corupti ,virili politiei ,brutele din jandermerie ,judecatori cu nasul in suflet .oare mai ramine cineva cu care sa lucreze usl ?
  5nu pot sa ma inpac cu ideia ca sa dea mina peste tara de dragul europenilor ,3 infringeri severe ue nu are ce spune ,vreau sa plece acasa .fara onoruri de presdinte la ce lasa statul de tip mafiot ar fi o groaznica greseala
  usl numi place ca parlamentari de ai vostri nusi trec in declaratia de avere tot ce au furat de la stat sunteti alesi tari sau sunteti privati cu firme si contracte de la stat ,pentru noi cind va apucati sa lasati ceva STEFAN CEL MARE, MIHAI VITEAZUL, CUZA SAMDP

 80. va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu? DA FOARTE MULT
  – ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu? DOSAR PENAL PENTRU ABUZ DE PUTERE IN SERVICIU SI DEFAIMAREA POPORULUI ROMAN
  – este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic? NU ESTE JUSTIFICATA ATITA TIMP CIT ACESTEA NU AU FOST STIPULATE IN CAMPANIA PENTRU ALEGERILE DIN DECEMBRIE. CE MAI REPREZINTA PDL ACUM? NOROC CU DUMNEAVOASTRA CA LE MAI FACETI PUBLICITATE.
  – in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor. NICIODATA, NEVER EVER.
  – considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta? NU FORTARE. CI O LEGE IN PARLAMENT CARE SA NU II MAI PERMITA IMUNITATE. ATUNCI VA TREBUI SA RASPUNDA IN FATA JUSTITIEI PENTRU ABUZUL DE PUTERE DE CARE A DAT DOVADA SI DECI ALEGERILE VOR FI O NECESITATE.

 81. Coabitare intre Ponta-PSD.nu ma deranjeaza…Ponta stice face…se alatura celui mai tare…Cacarau cu PNL stau agatati ca nu au alta solutie….daca trec in opozitie ;ipoveanul de Cacarau este terminat…asa rabda si inghite

 82. 1. Ma deranjaza, mult. Coabitarea cu un presedinte ilegitim? Nu, si-a batut joc de popor, saracidu-l, umilindu-l sfiidid votul a peste 8,5 milioane de cetateni , si de tara noastra mintind ca in rominia s-a dat lovitura de stat, se atenteaza la independenta justitiei si ca s-au furat 2 milioane de voturi.
  2.Parlamentul trebuie sa treaca de indata la modificarea urgenta a constitutiei, a legii electorale si sa sanctioneze orce iesire a lui basescu. Nici o negociere cu un asemenea ins. In primavara referendum pentru constitutie si imediat referendum pentru demiterea lui Basescu
  3.partidele politice sa-si gestioneze problemele
  4.sa nu uite USL,ca au cistigat alegerile cu un asemenea procent,deoarece ni s-a promis ca ne scapa de BASESCU si Dreptate pina la capat. Eu am votat -JOS BASESCU- ,si m-am saturat sa-l vad mistocarind si zeflemind poporul. Ce presedinte e , daca ii este teama de popor si nu e prezent la sarbatoarea unirii. Basescu suspendat de Parlament si va asigur ca rominii vor vota covirsitor.

 83. Eu sunt foarte incintat de USL ptr ca se tin de promisiuni si le urez …LA MAI MULTE SCUMPIRI…ca sa poata duce prostimea..PS ma bucur ca eftineste piinea cu 10 banisa aiva si votantii ce minca

 84. Respect pentru Doamna DANA Grecu. De-ar fi toate romancele ca dv.
  Nimeni nu da cu pietre intr-un pom roditor.
  Radule , nu cred ca nu o aperi! Romanca in sensul bun !

 85. 1.DA, 2.DA, 3.NU, 4.NU, 5.Demis din nou, fara prag la Referendum. Ponta e omul serviciilor care vrea sa coabiteze cu Cel Mai Mare Smenar care a putut sa ajunga si Presedinte al Romaniei cu ajutorul Securitatii. Coabitand Ponta devine complice sub infractiunea de ajutare a infractorului de a nu fi adus in fata legii. Locul lui TB fiind in celula la Jilava si nu la Palatul Cotroceni.

 86. Da si inca foarte tare.
  Da si una foarte barbateasca.
  Nu si nici cu ungurii.
  NU si mai puternic: jos Basescu!
  Nu si chiar mult mai urgent, anul acesta in toamna.

 87. nici nu va imaginati cat ma deranjeaza.S-a facut atata tam-tam cu chestia asta cu jos Basescu incat asta ar trebui sa urmeze jos Basescu .sa ai majoritate in parlament si sa nu intreprinzi nimic mi se pare de neiertat .mi se pare foarte mult sa mai trebuiasca sa-l suportam inca aproape doi ani.nu-mi place coabitarea cu acestmonstru care a distrus poporul roman dupa cum nu pot sa inteleg nici coabitarea la guvernare cu ungurii.nu am nimic cu oamenii de rand ci cu obraznicii care au participat la fiecare guvernare.Ponta a procedat gresit cu acceptarea acestei umilinte pt. ca asta este l-a umilit Basescu ca pe ultimul om numai pt. a ajunge prim ministru,asta e pretul platit.A dezamagit electoratul si presupun ca o sa plateasca pt. acest favor.Jos Basescu!

 88. – va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?

  Evident ca DA , de ce uitam tot ce ne-a facut ilegitimul
  si noua poporului si USL ului ~ deci si lui Ponta , asa usor ???
  Pentru cate nenorociri a facut , este IMORALA o coabitare cu
  canalia securista si ilegitima ! Ponta joaca o carte gresita ,
  daca chiar va coabita cu basescu si va plati scump asta !
  Inca nu pot sa cred ca ar putea fi atat de fraier ! …

  – ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit
  guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?

  Categoric DA , este deja jenanta , enervanta atitudinea molaie
  stearsa si incerta a majoritatii parlam. a USL , fata de ilegitim !
  Daca astia chiar iau in calcul sa-l lase pe ilegitim pana in 2014,
  ma dezgusta total , ma simt iar mintit si folosit ! Scanteia
  vapaii numita USL in 2012 nu a fost caderea lui base ??? ….

  – este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu
  justificarea unui echilibru politic, social si economic?

  Poate , insa doar daca ar fi vorba de un presedinte normal,
  decent , nu de un labil psihic , securist si tradator de neam ! …

  – in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa
  “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor ?

  Am votat din suflet USL si chiar si astazi sunt mandru de asta !
  DAR nu pot renunta in nici un caz la simbolul anului 2012 : JOS
  basescu !!! care a fost si scanteia victoriei USL !!! Sa uitam asta ?

  – considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la
  expirarea mandatului prezidential ?

  NICI VORBA !!!!! Fiecare luna care trece cu ilegitimul abuziv pe
  scaunul prezidential , este una pierduta pentru USL si pentru tara !
  SUSPENDAREA ESTE SINGURA SOLUTIE !!! Pentru a mai salva ceva din tara
  asta jefuita si violata de toti ! … Doamne cand se va termina acest
  cosmar ??? … De fapt , se va mai termina ? …

 89. @Geo Cred ca si dvs sunteti deranjat ca si multi altii , ca din lipsa de inventivitate in a gasi” alte cuvinte jignitoare” la adresa lui Antonescu .. unii stau toata ziua cu …cakarau in gura(..bine ca Antonescu, nu este comunist/fesenist/securist/hot sau tradator de tara…).Dar dvs un om cu educatie …ce v-a apucat sa luati..KAKA.rea..in gura/in scris binenteles/.Cred ca si DVS stiti ca TOTI HOTII/CORUPTII(de frica ca vine ANTONESCU la COTROCENI si ei= atat portocalii cat si basisti= ..infunda puscariile…in frunte cu..nasul lor) ataca la baioneta ,stiind ca cea mai buna APARARE a lor, este ATACUL.Deci a intrebuinta un vocabular folosit de EI …nu va face nicio onoare.Scuze..

 90. Ma deranjeaza asceasta coabitare dar pot sa spun ca nu am votat USL-ul si nu am nicio dezamagire din partea acestei aliante si a guvernatorului. Sunt exact asa cum am crezut. Politica e o curva da la noi prea e curva de centura.

 91. Controlul extern, oarecum mascat, functioneaza. Cand romanii au inceput protestele si au persistat in ele, cand presa facea dezvaluiri pe banda rulanta si cand parlamentarii au inceput sa schimbe barca, “externul” nu a putut contracara in niciun fel aceste actiuni. Urmarea: preluarea puterii de catre cei trei, care alaturi de popor voiau schimbarea radicala in Romania si dreptate pana la capat. Dar ce sa vezi, apare faimosul Wesley Clark ca si consilier al lui Ponta(The author of three books, “Waging Modern War: Bosnia, Kosovo and the Future of Combat,” “Winning Modern War: Iraq, Terrorism and the American Empire” and “A Time to Lead: For Duty, Honor, Country,” Clark also serves as Chairman/CEO of Wesley K. Clark & Associates, a strategic consulting firm, and Co-Chairman of Growth Energy). De unde si pana unde ?! Ciudat. Se dovedeste ca prezenta stranie a cestui personaj insemna de fapt tinerea sub control a pasilor ce urmau sa fie facuti de noua putere si nu un sprijin pentru continuarea actiunii si materializarea promisiunilor facute poporului in timpul manifestatiilor. Dovada ca, odata bulgarele rostogolit numai putea fi oprit, s-a intervenit “isteric” prin vizita lui Gordon si atitudinea complicilor din UE. Cererea expresa a pastrarii lui Basescu cu orice pret, a constituit in opinia mea, un avertisment ce ascundea posibila interventie in forta pentru “restabilirea ordinii si apararea democratiei”. Deasemenea, impunerea mentinerii procurorului Morar, dar si “scoaterea din teatrul de operatiuni” a Codrutei Kovesi pe usa din fata, promovata si gratulata, a fost bomboana pe coliva ca sa ma exprim plastic, confirmandu-se controlul total din afara tarii.
  Asadar, intrebarilor dumneavoastra nu pot sa dau raspunsuri facand abstractie de cele intamplate si relatate mai sus. Concluzia: “coabitarea” este impusa. Ponta si ceilalti, sunt monitorizati si posibil amenintati cu raspunderea penala pentru inducerea haosului in tara, prin eventuale actiuni directe. Doar Parlamentul poate face ceva, dar cine isi asuma o initiativa legislativa fara sa fie in pericol ?!

 92. Mulţi au interpretat întrebările dumneavoastră ca referindu-se la o cârdăşie în cele rele a lui Ponta cu Basescu. Îmi place să cred că v-aţi referit la coabitarea politică a celor doi, care este cu totul altceva. Şi vă voi răspunde în acest sens. La noi, luând în considerare accelerarea alternanţei politice la guvernare, coabitarea, sau cel puţin posibilitatea ei , apare ca o contrapondere la un mandat prezidenţial mai lung decât mandatul parlamentar. Astfel, în cazul mandatului prezidenţial de cinci ani, şi cel parlamentar de numai patru ani , o coabitare rămâne mereu posibilă, chiar dacă acum, o reducere a mandatului prezidenţial ar reduce pe viitor considerabil probabilitatea unei atari situaţii. Cred că ceea ce se întâmplă acuma nu este o coabitare, ci un armistiţiu temporar, în care fiecare îşi examinează posibilităţile şi adversarul şi stă la pândă, pentru a prinde momentul prielnic acţiunii. Din punctul meu de vedere, nu poate fi viabilă şi acceptată o dualitate a puterii la vârf, iar actuala situaţie se va rezolva fie printr-o nouă suspendare sau mai lent, pe cale constituţională. Vom vedea.

 93. Am o intrebare in legatura cu emisiunea de azi. De ce tipa Dana Grecu pentru ca un nene a zis ca e gelos pe reprezentatul pacientilor de cancer? Senzationalismul cu orice pret, cuvinte mari precum “oamenii mor”?

 94. DA, la puterea 10 ca sa va raspund, am aceeasi stare emotionala ca cea de la referendum in momentul cand aud de Basescu si am votat DA, acum as vota la fel ca atunci.
  Daca USL profita de starea mea emotionala anti Basescu, anti regim Basescu, anti mafie Basescu se inseala grav, una-i una, alta-i alta, resortul meu interior este ca vreau sa traiesc in Romania, nimeni nu pleaca de acasa de bine.
  E ca si cum stim ca avem o boala si nu facem nimic pentru a ne insanatosi, ba din contra continuam in aceeasi maniera.
  Faptul ca Basescu e inca la Cotroceni este foarte grav, dar si mai grav este faptul ca imediat dupa referendum nu am facut nimic cetateneste vorbin ca el sa plece, ne-am adunat maxim 2000 de oameni. Nu ne convine deloc cand ne spune cineva ca si noi ca cetatenii suntem de vina, dar adevarul asta este.
  Cred ca raportul vinovățiilor stat-cetatean este 2 la 1 anume, daca statul are doua vini, catatenii au una.
  Nu exista coabitate cu un presedinte demis de popor, ce ar mai putea fi de spus. Basescu trebuia sa plece acasa din vara, faptul ca e inca acolo face parte din paradigma in care se manifesta viata in Romania anume, ori paradox ori absurd, de data asta sunt amandoua si paradox si absurd, atata timp cat noi toti cetatenii romani am tacut sucomband in momentul aflarii decizei CC de parca nu se refera si la noi, la viata noastra viitoare. Am aprobat ramanerea lui Basescu prin tacere stupefiati de faptul ca s-a intamplat asta, dar stiind foarte bine ca in Romania sunt posibile multe lucruri anormale ce prin alte parti nu se intampla. Cred ca pe asta au mizat cei interesati ca Basescu sa ramana la Cotroceni, pe faptul ca nu vom reactiona si ca nu vom lua nici o pozitie manifestandu-ne in strada pentru ceea ce nu ne convine.

 95. Pentru dl.jurist: Va rugam respectuos sa nu ne credeti chiar cu degetul in gura,ca nu am fi in stare sa intelegem ce este aceea o coabitare politica,chiar daca nu toti suntem la fel de instruiti ca altii. Imi pare rau,s-ar putea sa nu ii fi inteles dvs.pe cei care ii credeti ca nu au inteles intrebarea dlui Radu Tudor. Numai cand s -a vorbit despre pactul de coabitare dintre T. B si V. P.,toti au inteles clar,atunci ca nu este vorba de o cardasie,decat poate una politica. Dar de la promisiunile din campania electorala,”dreptate pana la capat”,pana la intelegeerile secrete cu UDMR,de dinainte de alegeri,despre care electoratul a aflat abia la cinci minute dupa inchiderea urnelor,apoi aceste renuntari la mare parte din angajamentele electorale vezi modificarea codului fiscal) ,este o mare diferenta. Si daca stam sa mai asteptam,poate vom mai avea ceva “surprize…surprinzatoare “.

 96. Fac cu nervii şi mi se sterpezesc dinţii numai când îl vad la TV. Îmi ,,provoacă o adevarată repugnă” daca îl mai şi aud lătrând indicaţii preţioase din bronşita aia tabagica, precum cânele le ala care râdea asa in desenele animate. Si in ultima vreme aveti grija sa ni-l tot arataţi.
  NU este raspunsul la toate intrebarile puse. Duca-se unde a dus mutu roata si surdu iapa(sau invers) si sa vina când îl voi chema eu.
  Să fiţi iubiţi!

 97. R:Da, este necesara o atitudine mai transanta/ferma fata de pricipalul vinovat pentru fundatura in care se gaseste Romania. In acelasi timp, sunt convins ca exista unele ”retineri” cauzate de calitatea Romaniei de membra UE, iar basescu a reusit sa se identifice in fata tuturor organismelor europene ca fiind singurul partener de discutie (l’etat c’est moi!). Pana la obtinerea de catre liderii USL a unei credibilitati serioase e un pic de lucru. De fapt cred ca, prin modul lui de a fi, base ”i-a incalecat” pe cei mai importanti lideri europeni, carora acum le e rusine/jena sa-l puna la punct asa cum ti-e greu sa-l respigi pe un betiv la o petrecere, de teama de a nu strica acea petrecere!
  Nu cred ca USL trebuie sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului demisului, cel putin din motivul pe care l-a spus public Draga Olteanu-Matei si anume ca el nu merita sa-si incheie ”linistit” cariera de presedinte pentru cat rau a facut tarii. Sper ca vor fi gasite caile de a-l trimite acasa cat mai curand, dar nu va fi deloc simplu!
  Eu inca il creditez pe Victor Ponta ca fiind de buna credinta, dar va stimulez sa le tineti ”sula in coaste” tuturor USL-istilor pentru a face dreptate pana la capat, asa cum au promis.

 98. Pentru cei din USL care se dau dupa cires…si spun ceva foarte diplomatic/ingalat/de neinteles( gandind ca poate astfel … disimuleaza/mascheaza …gandurile ULTRA-PSD-istilor cu “NASUL in suflet”) privind mandatul demisului,ii rog sa vada MESAJUL clar a lui FRUNZAVERDE un tip care in ciuda unor pacate(clamate de unii rautaciosi) nu se ascunde niciodata ..in spatele cuiva/a ceva.DIRECT si LA SUBIECT.

 99. Ecuatia simpla a celebrei COABITARI ;
  Coabitare= Tupeu/nesimtire maxima a basalailor + prostie infinita a pontalailor.
  Rezultatul= Prostirea prostalailor.
  Am votat USL la locale si parlamentare + DA la referendum, numai pentru JOS BASESCU cu regimul lui securistico-mafioto-nazist. Dar vad ca am votat degeaba, asa ca eu nu ma mai duc la vot.

 100. Inadmisibila comportarea d-nei Grecu vis a vis de dr. Arafat iar jignirea lui Catalin Ivan a fost mai mult decit deplasata .Cred ca la asemenea mojicie Ivan ar fi trebuit sa se ridice si sa plece -inadmisibil.Pacat de emisiune ,ati mai salvat-o dvs. si Mugur Ciuvica si d-l Diaconu ,dar …obraznicia a ramas .Sa jignesti doi oameni ptr. a da dreptate unui neica nimeni ca Barbu (individ si prost pregatit si prost intentionat) este prea mult si, o cauza nobila, s-a transformat in ceva regretabil, cu toate eforturile dvs.

 101. Domnule Radu Tudor, as avea cateva cuvinte de zis:
  -USL-ul a fost votat din ura pentru Basescu si nu “din dragoste bre”
  -“Pu(.)imea”-asa cum le place politicienilor sa zica intre patru ochi- nu priveste cu ochi buni toate cresterile de taxe si impozite
  – “JOS BASESCU”, era supapa de refulare a omului de rand, iar azi nu mai exista…
  -Actuala putere nu a invata nimic din protestele din 2012
  -Nu mai ridicati mingea la fileu pentru Antonescu-a dovedit ca e un golan, deoarece a acceptat in functii de conducere niste nulitati si hoti (Becali, Fenechiu, Frunza Verde, Pardau, etc.) Probabil a facut-o pentru bani.
  -Jumatate din cunoscutii mei, ce au votat USL, deja regreta…
  -Sunt semnale destul de puternice ca “se pregateste ceva”

 102. Ponta=Basescu.Amandoi au promis lucruri de care nu s-au tinut de cuvant.Ponta a promis ca-l da jos pe “guvernator”,dar a facut pact.A promis ca va reduce taxa auto si…minune..a crescut.A promis ca va reduce taxele,dar,surpriza:au mai adaugat taxe la agricultura ca nu cumva sa traiasca taranul mai bine,dar si taxe marite la locuinte,la terenurile de toate tipurile si multe altele.A spus ca ajuta Oltchimul,ca nu-l va vinde,insa cum a ajuns pe scaun a dat mana libera subordonatilor sa distruga combinatul si oamenii care vor fi muritori de foame.De ce nu a cerut sa fie anchetati in regim de urgenta,sa le fie luati din conturi,vile,case de vacanta,firme,etc,banii jecmaniti?Micutii de la gradinita ca si elevii din clasle a opta si a doisprazecea sunt chinuiti nestiind care va fi viitorul lor.In tot a facut o brambureala,dar nu a uitat sa mareasca numarul secretarilor de stat, a vice-vice premierilor si a multor altora,inmultind posturile pentru nasul,si amicii,slugile care-i pupa talpa pentru a trai mai departe super bine,iar noi sa disparem.Nimic mai simplu,pentru ca au inebunit sanatatea in asa fel ca nu ne vom mai permite sa ne tratam durerile si astfel vor ramane cu tot ce este al nostrii.Ponta cu asa zisii guvernanti continua si accentueaza genocitul asupra noastra.

 103. “- va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?”

  Sigur ca da, imi da senzatia unei intelegeri prealabile intre cei doi. Micul Ponta e tinut in “sfori” de batranii din PSD si de servicii…

  “- ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?”

  Ar trebui sa puna piciorul in prag si sa se redeschida toate dosarele penale in care este prezent Traian Basescu.

  “- este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?”

  Colaborare cand au aproape 70% din voturi? Suntem nebuni?

  “- in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor”

  Nu am votat, stiam ca se vor comporta josnic. Cel mai bun exemplu este prezenta unui Becali in Com. Juridica si prezenta lui Kovesi la Bruxelles. Dar “jos Basescu” mi se pare ceva legitim.

  “- considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta?”

  USL-ul nu mai trebuie sa astepte nimic. Cu cat trece mai mult timp cu atat cangrena devine mai vizibila. Ne trezim oare?

  • dan,
   imi pare rau, daca nu ai fost la vot, comentariile tale nu au nici o valoare. Daca ar fi gandit multi ca tine, acum era pdl-ul la putere, impreuna cu udmr, iar Parlamentul si guvernul erau ale lui base.

 104. Eu v-am zis ca PDL-ul si Traian Basescu prefera ca tara sa fie guvernata de USL si nu de alte partide care, daca ar fi facut o majoritate ca cea a USL-ului, l-ar suspenda pe Basescu in fiecare zi.

 105. Raspuns la toate intrebarile:JOS BASESCU!!!!
  Pana nu dispare din viata noastra vom asista numai la circul facut de Basescu.El nu poate coabita cu nimeni si nimeni nu trebuie sa coabiteze cu el.Este o persoana malefica.

 106. 1. Va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?

  Imi e sila de Ponta

  2. ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?

  Sa il ignore complet si daca nu se poate sa il suspende. (motive destule , zilnice)

  3. este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?

  Nu.

  4. in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?

  Nici vorba! Daca trec peste “Jos Basescu” ajung la “Jos Ponta blatistul”

 107. considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta?

  Basescu e demis. A ramas o formalitate ca Parlamentul sa VADA asta. Alegeri prezidentiale cat mai urgent.

 108. Nu mai putem de bucurie cand vedem coabitarea! Pentru asta doar am inghetat in strada….de dragul lui Chioru! O plimba dupa plop USLul din cauza strainatatii???, patriotii care au facut Unirea nu au stat in loc de un chior sau un schiop!

 109. Off-topic: Nu sunt bani de citostatice. Nu sunt citostatice. Aceeasi situatie doar ca voi nu mai ziceti NIMIC. Multumim. Cam atat cu lupta.

  • Ponta a anuntat ca miercuri va rezolva problema, in sensul ca va emite doua ordonante de urgenta pentru a se putea achizitiona medicamentele.

 110. 1. ENORM
  2. DA
  3. Cu partidul care a intrat in Parlament pierzand si care a facut multe lucruri rele cat a fost la guvernare nu poate fi vorba de colaborare.
  4. NICIODATA.
  5. Cu cat sunt mai devreme alegerile anticipate prezidentiale ,cu atat mai bine.

 111. Ma deranjeaza foarte tare aceasta coabitare,insa eu cred ca acest “protocol” face parte din acele “impuneri” care vin fie de la Bruxelles,fie de la dl.Gitenstein. Eu nu pot crede ca cei doi lideri USL s-ar fi dus asa, la Cotroceni, ca sa semneze mizeria aia de hartie,fara o presiune externa.Dupa ce ai luat asa un procent in alegeri,dupa ce poporul a sanctionat si partidul prezidential in asa hal(noroc cu CCR care le-a salvat fundul,caci altfel erau out cu totul),ce te poate face sa faci un asemenea gest?Eu cred ca doar o mare presiune externa pe care n-o pot devoala.
  Ei, asta cu presiunile externe,ma deranjeaza si mai tare si-mi doresc un Ponta mai “Tariceanu”,care sa-i mai puna la punct si pe cei de la Bruxelles,si pe FMI,ca aici nu-i sat fara caini!
  Am mare incredere ca dl.Antonescu n-o sa-l lase pe guvernator sa doarma prea linistit.
  Tot respectul pentru domnul Frunzaverde,pentru pozitia ferma antibasescu si pentru consecventa cu care se raporteaza la dorinta democratica a poporului,ignorata si calcata in picioare cu ajutor extern la refernedum!

 112. DA,AM VOTAT USL NU PTR. EI CI PTR. JOS BASESCU.STIAM CA PSD E DUPLICITAR DAR SPERAM, DE DATA ASTA ,SA SE FI SCHIMBAT CEVA.TI-AI GASIT.PONTA SI CU PSD NE-AU TRADAT SI-N CURAND VOR TRADA SI PNL-UL.CRIN VAD CA DOARME SAU N-ARE CE FACE.NU STIU CE SA SPUN.BASE TREBUIA DEMIS IN VARA CU ORICE RISC.

 113. Nu e necesara coabitarea nici colaborarea premier USL – presedinte PDL,in acest caz nu poate fi vorba de echilibru doar de o lupta continua din care nu castiga nimeni si de care poporul s-a saturat.
  Situatia actuala va avea efecte negative considerabile asupra nivelului nostru de trai.
  Consider ca aceasta criza din politica va inceta prin alegeri anticipate in mai 2014.USL a atras simpatia unei majoritati covarsitoare a populatiei,sa nu astepte la o eventuala demisie.In Romania mai dureaza pana cand vom avea oameni politici capabili de asemenea gesturi.

 114. Sunt de-a dreptul furios de cum se misca lucrurile! Basescu trebuie debarcat URGENT, URGENT! Ce o mai freaca atata! Politicul de dupa ’89 a facut nepermis de mult RAU Romaniei si poporului, FAAR SA DEA SOCOTEALA! PROBAIL CA TREBUIE SA LE SUFLAM IN CEAFA TOT TIMPUL, CA ALTFEL UITA DE NOI! PONTA DACA O COMITE, O COMITE DE TOT, SA-I FIE CLAR!PLEACA CU BASESCU CU TOT!!!

 115. Pai sa le luam pe rand:
  1. Categoric DA
  2. -//-
  3. Nu e nevoie de vreo colaborare mai mult decat cea strict institutionala
  4. Castigarea parlamentarelor e un pas, insa “mai am un singur dor”….
  5. Daca guvernatorul incalca clar constitutia, atunci sa-l suspende ieri daca s-ar putea.Altfel cred ca alegerile prezidentiale trebuie facute la terman pentru ca devansarea mi s-ar parea o fortare gratuita.PUNCT.

 116. of topic
  despre flacaii ce au furat tablourie alea slute din olanda.le cunosc parintii,”oameni de afaceri”,cu multi ani in urma jalin batranu ala cu “gruparea” era imbarligat cu firmele de transport ale lui besescu.ce mica e lumea frate.
  http://adevarul.ro/locale/tulcea/cei-trei-hoti-tablouri-tulceni-1_50ff9e97aa73e8e04b33c70d/index.html cititi comentariile celor doi sa va faceti o idee cam ce somalie e peaici pe plaiul meu(in toata tara e si la braila si la galati si la constanta,dar ca aici n-am vazut.te rup si tiganii si romanii de foame intra peste tine iti ia gatu si fura tot . in tinutul meu mic si uitat de timp e Jungla nene,umbli inarmat si ai la indemana ceva tot timpul ca in zona de razboi!l-am trimis pe ficiormiu din cloaca asta in alta mai aerisita sper).

  • tot despre tablouri.
   ce ma uimeste este cum de latraii aia au reusit sa fure picturi cu rama cu tot dintr-un muzeu pazit cred eu cu strasnicie.

   ca nu sunt niste genii,dincontra.ex:anul trecut cand fierbea vinul,baetii astia,aceiasi, au dat foc la masina unui vecin sef de clan rival si a ars de n-a mai ramas decat tabla de farash din ea,noroc ca ploua ca altfel ardea si cosmelia mea,ca dracu nici apa nu curgea sa-l sting,ma rog…deci, i-au turnat benzina cu galeata in masina dar in prealabil au ciocanit-o cu batele, i-au spart farurile si i-au taiat caucioacele,de m-am minunat cat de prosti sunt “interlopii” astia! astfel,cat de prosti sunt olandezii astia de niste pulifrici intra prin usa din spate si le fure sluteniile alea de tablouri nevandabile?

 117. Această “coabitare” este de tip bordel, unde curvele politice şi-au dat
  mâna peste capul alegătorilor cu opţiunile lor. Usele, dacă nu trece rapid la debarcarea matechiorului, va pierde enorm la viitoarele alegeri, oricare şi oricând vor fi. Am curaj să pun pariu că, dacă-şi va depune candidatura, Corneliu Vadim Tudor va fi de departe în turul al doilea cu Dan Diaconescu. Dacă imberbii lideri ai usele, deşi eu, deocamdată, mai dau credit acestei struţo-cămile, vor continua să se-ncontreze “ideatic”, vor pierde procente importante la viitoarele alegeri, oricare şi oricând ar fi ele. De obicei, ca şi dv., d-le Tudor, nu prea m-am înşelat în previziuni. Orice ar spune, usele a început destul de rău această a doua parte din guvernare, populaţia simţindu-se minţită – oare pentru a câta oară?! -,de cei pe care i-a votat cu inima deschisă, chiar dacă n-a fost un vot de simpatie. Ce nu mai înţeleg, este acea teamă în a da vina pe predecesorii de la guvernare. Cum adică să nu faci publice toate rezultatele auditării – acolo unde aceasta a avut loc şi a fost finalizată – numai de teama ca unii să te considere incapabil de reconstrucţie?! Toţi cretinii care au
  “guvernat” după decembrie ’89 dădeau vina pe “greaua moştenire” care, ulterior, s-a dovedit a fi imposibil de egalat în aceşti 23 de ani. Au ajuns guvernanţii şi statisticienii să compare “realizăr’li” cu furtul postdecembrist, şi mai şi susţin că România a atins “performanţa” de aproximativ 85% din ce aveam în decembrie ’89. Încet-încet se recunoaşte că România avea performanţe reale din toate punctele de vedere, mai puţin în cele “democratice”. Aş prefera mai puţină democraţie dâmboviţeană, în favoarea unui trai decent, cu o economie planificată, aşa cum e în toată lumea. Nu cred că există o companie de stat sau privată care să nu-şi planifice activitatea pe cel puţin trei
  ani. Asta în condiţia în care legislaţia permite aşa ceva, nu ca la noi, unde Codul Fiscal se schimbă când vor muşchii unora, iar anumite legi sau ordonanţe se dau cu dedicaţie stabilită de mărimea şpăgii.
  În altă ordine de idei: creşterea salariului minim la 800 de lei, un lucru bun, va duce şi la mărirea celorlalte salarii, păstrându-se astfel diferenţa dintre acel salariu minim şi cel încasat de salariat?!
  Dacă cineva, de exemplu, are acum 1000 lei, diferenţa fiind de 300 lei,
  prin creşterea la 800 lei, diferenţa va fi de numai 200 lei, ceea ce nu mi se pare corect, cei cu o anumită pregătire fiind trataţi ca fiind
  mai aproape de necalificaţi, de obicei aceştia fiind încadraţi cu salariul minim pe economie. Ar fi multe de spus, dar să vedem, zise orbu’, ce evoluţie vor avea politicile guvernamentale privind bunăstarea populaţiei. Nici nu vreau să aud motivaţii de genul “nu sunt bani”, fiindcă sunt destui. Să se trecă rapid la confiscarea averilor ilicite, prin procese judecate cu celeritate, rapid, şi să vedeţi bani la buget! Destul cu minciuna că nu sunt bani. Dacă trebuie să achităm ratele F.M.I. şi altor creditori interni şi externi, acestea
  să fie plătite de cei care au jefuit atâţia ani economia României. Deunăzi, Victor Ponta susţinea că aceste împrumuturi sunt ale României şi trebuie returnate. NIMIC MAI FALS! Împrumuturile au fost făcute de nişte oameni inconştienţi care au furat pe rupte, iar acum, populaţia trebuie să returneze banii furaţi de Videanu, Udrea şi alţi escroci de
  teapa lor. Dacă actualii guvernanţi nu vor începe să impute acestor nemernici sumele imense furate, nu mai au nici o şansă. Sigur nu-şi vor
  încheia mandatul. Scuze pentru această intervenţie cam lungă, dar m-am săturat de toţi mincinoşii care-şi bat joc de mine, maimuţărindu-se la televizor.

 118. am votat usl tocmai pentru a scapa mai repede de basescu si gasca lui. aceasta coabitare este o batjocura la votul masiv din decembrie si la referndumul din vara 2012!!!!

 119. Ponta este un avorton Basist din categoria lui Boc sau MRU !
  Discursul din Parlament prin care il recunostea pe MRU ca un legitm si competent sef al Guvernului Romaniei, subordonat lui Basescu, a fost primul semnal si o confirmare a faptului implinit ca V. Ponta este o “Maimutzica” care este gata sa se faca “Pres” la Cotroceni oricand doreste si ii da ordin Nashul Mafiot sau Securist T.Basescu !

 120. Întrebarea mă deranjează. Și nu atâta cât toata motivația din spatele ei. Întrebări se pot pune multe. Pe unii îi deranjează, (care, in fond, nu-i un lucru chiar atât de rau) pe alții, nu. Pe mine mă deranjează.
  .
  Pentru că, totuși, am un raspuns de dat, am s-o fac:
  “Când coabitarea , atâta cât va fi ea (și-mi doresc să dureze și pâna maine dacă sunt create condițiile unei răsturnări democratice a Dictatorului), da, MĂ DERANJEAZĂ, dar nu într-atat încât să dau drumul, și eu, la tot felul de ipoteze care m-ar pune pe mine in situația de a fi inconsecvent fie, măcar, si cu pozitia mea ratională, de ieri, de …alaltaieri dacă nu și cu a altora cu care am …rezonat ”.
  Un răspuns ar fi (și , să nu fiu înțeles greșit…este pentru mine) “Numai un bou poate fi consecvent”
  Eu nu știu dacă, la întrebarea asta, poate să vă răspundă, însă, și …Mihai Gadea, singurul care a mai rămas pe acolo, pe la Antena 3 care, încă, mai trateaza interlocutorul (fie el și Ponta ) cu respect care ar vadi INCREDERE și nu-l întreabă direct, cum suntem noi întrebați aici:
  “ Ce doresti (in fond), măi musiu? Ce vorbește toată lumea, în special colegi de-ai mei, și eu, eu care împreuna cu unii din ei am susținut cu toată convingerea …CĂ NU ESTE TRADARE nu știu nimic?
  O ipoteză privind intrebările pe care și le-ar pune acum domnia-sa , după aceste ..intrebări puse, ar fi:
  “Sunt, uite-acum, pus intr-o situație…. nemaintalnită. Adică, în dezacord cu mai toți de pe aici. Cum să răspund la astfel de întrebări pe care, dacă i le-aș pune lui Victor Ponta, acesta, binențeles, ar înțelege că, uite domnule, pana si ăsta “a pus botu’” la asemenea diversiune …să nu zic mizerie, nu înainte de a discuta direct, bărbătește cu mine.
  Întrebările astea puse, nu sunt… bărbătește. Plus că se pleacă de la premiza că tu crezi in tot ceea ce rezultă din motivarea ei.
  Părerea mea.
  PS Eu sunt curios, (sau, mai puțin curios) nu ce spune …sacâz, care, vorba aia, el este poporul (și-n care mă includ si pe mine) ci ce spune Ponta, direct, sau…. Bogdan Teodorescu. Si nu numai…Sau, ei , știm déjà ce ar răspunde, NU?

 121. Da ma deranjeaza atat de tare incat nu voi mai iesi la vot .

  Nu iubeam nici un partid dar am iesit la vot din disperarea de a scapa de Basau nu pentru coabitare .

  Ponta e compromis politic dupa acest pact , nimeni nu-l mai crede .
  Daca maine s-ar vota cred ca Ponta ar fi la egalitate cu Udrea sau MRU deoarece nimeni nu-l mai crede pe cuvand la cum s-a sucit dupa vot .

  Antonescu ne-a scos si el la vot si nu a ripostat sonor la manevrele basiste de la referendum ale lui Ponta , Ioan Rus , Zgonea.

 122. Discernamant:

  1. Mi se pare firesc sa respecti si sa sprijini pe cei care isi doresc o cariera politica in beneficiul natiunii.

  2. Mi se pare firesc ca, atunci cand au dovedit ca nu sunt ceea ce par si cand au facut actiuni care au prejudiciat natiunea, sa nu mai fie respectati si nici sprijiniti.

  3. Datorita alegerilor pe care domnul Ponta le-a facut si datorita actiunilor sale (poate pentru ca-si dorea prea mult, pentru sine, sa castige?!) si impotriva deciziei natiunii, basescu este, inca, presedinte.

  4. Datorita sustinerii pe care domnul Antonescu a oferit-o alegerilor si actiunilor domnului Ponta (poate, pentru ca si el isi dorea teribil, pentru sine, sa castige) si impotriva deciziei natiunii, basescu este, inca, presedinte.

  5. Domnul Victor Ponta nu este cel mai bun dintre Prim-Ministrii posibili.

  6. Domnul Crin Antonescu nu este cel mai bun dintre viitorii Presedinti posibili.

  7. Nu stim cum a ajuns basescu presedinte. Sincer.

  8. Toti trei sunt desprinsi de realitate. Nu mor de foame, nici de frig, nici ei, nici familiile lor si, singurul motiv pentru care nu au un ban in buzunar este ca nu lucreaza cu maruntis. Ei nu stiu cati oameni au fost nenorociti in astia 22 de ani. Nu stiu cate destine frante. Cata potenta si valoare risipite. Nu stiu cata durere si alienare si instrainare. Sau stiu.

  9. Ei s-au vrut reprezentantii nostri, nu noi i-am vrut reprezentantii nostri.

  10. Coabitarea lor nu ma mira. Au atat de multe asemanari.

  11. Ma doare. Atat.

 123. NU MAI OTRAVITI ADMOSFERA!O NOUA INCERCARE DE SUSPENDARE A PRESEDINTELUI NE FACE RIDICOLI,CA POPOR.CE MA DERANJAZA :
  1.ROMANIA NU ESTE STAT DE DREPT,JUSTITIA FIIND O ANEXA A POLITICULUI.
  2.CONSTITUTIA NU STABILESTE RAPORTURILE DINTRE INSTITUTIILE CARE CONDUC STATUL.
  3.PARLAMENTUL ESTE O ADUNATURA DE ACTIVISTI DE PARTID, INEFICIENTI, NEREPREZENTATIVI SI PREA MULTI,CU CARE SE CHELTUIESC PREA MULTI BANI.
  4.INCERCAM SA CONSTRUIM UN NOU TIP DE SOCIETATE,PE STRUCTURA ADMINISTRATIVA MOSTENITA DE LA REGIMUL COMUNIST.
  5.A PATRA PUTERE IN STAT ESTE O SUMA DE CATELUSI CU BOTNITA,TINUTI IN LESA SI INVATATI SA LATRE FUNCTIE DE INTERESELE POLITICE SI DE AFACERI ALE STAPINULUI.
  6.DE PREA MULTI ANI SINTEM PLATITI SA NU MUNCIM SI DIN POETI AM DEVENIT POVESTITORI,DAR ASTA NU ASIGURA PROSPERITATEA PENTRU TOTI.
  7.SINTEM UN POPOR NECIVILIZAT INTR-O SOCIETATE SCLAVAGISTA MODERNA.

  • eu zic ca demult ne-am facut ridicoli “ca popor” cand acest specimen Besescu a fost pus bulibasa de acelasi talamb popor,a facut tara muci cu hotia si prostia-i legendara iar apoi a dat cu tifla la milioane de oameni care-l vor dus la dracu.

   • EXACT ! Atunci ne-am facut de ras , nu acum
    daca l-am suspenda din nou pe ilegitim !!!
    Numai un “nevinovat” in ale politicii si un
    antiroman nu intelege acum ca singura solutie
    pentru redresarea tarii si echilibru politic
    este demiterea talharului aluia ilegitim !

 124. M-ar deranja coabitarea Ponta – Basescu , NU ma deranjeaza COLABORAREA dintre institutiile pe care le reprezinta cei doi , fiindca , vrand – nevrand , un premier este responsabil de siguranta vietii cetatenilor care i-au acordat increderea , ceea ce presupune sa treaca peste orgoliile personale si chiar ale poporului , atunci cand interesul national o cere . Majoritatea parlamentara nu poate face nimic impotriva lui Satana , ACUM . Sunt sigura ca va veni momentul potrivit cand javra va zbura ( fara elicopter ! ) pentru inalta tradare , acuzatie ce va veni din partea acelei majoritati parlamentare la care va refereati . NU SUNT DE ACORD CA SATANA SA-SI INCHEIE MANDATUL ! Nu meritam aceasta umilinta !

 125. 1.
  ma deranjeaza teribil, le-am dat votul sa-l dea jos pe basescu si nu sa primesc acum explicatii naucitoare de la Ponts. Ma dezamageste teribil Ponta cu atitudinea lui slugarnica de Boc2, nu cred ca va mai avea sanse de a fi votat. Nastase din inchisoare e mai curajos decat asta.
  2.Categoric da, au 70%, daca nu acum atunci cand. In niciun caz cum a facut Zgonea
  3 Niciodata
  4 Nu
  5 Nu, cu cat mai repede alegeri prezidentiale cu atat mai bine

 126. Si raspunsul la postul dvs vine pe site-ul hotnews.ro unde e invitat domnul Ponta sa raspunda la niste intrebari ale invitatilor…

  Intrebare: “Credeti intr-o posibila viitoare uniune USL-PDL? ///(editat de HotNews.ro)”

  Raspuns: (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:38)
  Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui ABC
  “Nu cu mine prim-ministru”

  Adica asta nu inseamna “niciodata”, ci pt avizati, inseamna “nu cu mine prim-ministru ci cu mine presedinte” (si eventual basescu prim ministru sau cum s-o nimeri)

  Se pare ca domnul Crin a luat o mare teapa.

  • Pe dracu !!!!!!!!!!!!!!! Ce tot rastalmaciti cuvintele si le interpretati cum vreti voi ?! Omul , de buna credinta , nici nu s-a gandit la ce bazaconii arunca RTV-ul , ci la situatia de fapt , cea reala , nu la cea ilogica !

  • Doamne ce usor sar toti la interpretari ! …
   Nimic real in ce-ai scris , intoxicari si atat !!!

 127. Daca Ponta a propus scurtarea mandatului baselului, cum naiba mai poate fi acuzat ca tradeaza ? Daca erau mana in mana, mai venea cu propunerea asta ? Mie imi place sa o iau logic. Unii vor spune ca s-au inteles intre ei. La ce anume ? Sa nu mai faca base puscarie ? Pai asta o stabileste justitia, nu Ponta.
  Noi, cei 7,4 milioane, de ce acceptam sa ramana base la cotroceni ? Poate Ponta de unul singur, sa il ia de guler si sa il scoata afara de acolo ? Nu.
  Am mai spus-o o data in cazul doamnei Pivniceru, o mai spun o data acum, in cazul lui Ponta si Antonescu: intr-un razboi nu pot lupta doar comandantii, trebuie sa lupte si soldatii. In justitie, judecatorii au iesit la lupta.
  Desigur ca nu pot sa trec peste cerinta “Jos basescu”. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

 128. Scurt si la obiect, m-am saturat de vorbaria goala a politicianistilor : 1. DA !!!; 2. DA !!!; 3. NU !!!; 4. NU! bashinescu la “brutarie” !!!; 5. NU !!! Pentru asta i-am votat, nu ca sa se pupe si sa se mangaie pe crestet !!!!!

 129. Asta nu e coabitare, e un joc de-a soarecele si pisica, un fel de Tom si Jerrrrry care se impaca dupa ce se paruiesc sub regia unor licurici interni sau externi. Pe mine ma deranjeaza mai tare ca se vorbeste prea mult de basescu, ca este bagat in seama desi este „demis”. Trebuie sa recunoastem insa ca ca Brucan a fost optimist, ne vor trebui cam 50 de ani sa avem o clasa politica cu ceva tinuta morala si respect pentru cetateni, dar si ca sa devenim si noi mai mult cetateni decat „rom’nii” de azi. Din fericire se pare ca oarecare transformare reala incepe sa prinda contur, se vede din atitudini si din comentarii. Cred ca si ziaristii (presa) ar putea avea un rol important, chiar cu astfel de intrebari ca cele puse de tine. Multumesc.
  Si cel mai mult ma doare jaful continuu, care pare a nu se mai termina si care a secatuit aproape o tara frumoasa si darnica, ce risca sa devina vreo 8 – 10 tarisoare mai mici… si parca oricine vine la putere spera sa mai fi ramas ceva de jefuit si daramat.

 130. Ma deranjeaza enorm de mult. Nu trebuie semnat nimic cu ordinarul de la Cotroceni, trebuie demis si judecat pentru imprumutul de la FMI si pus alaturi de toti din PDL sa plateasca ei acest imprumut. Cu cit mizerabilul va ocupa mai mult timp functia de presedinte cu atit va fi mai rau pentru toti, USL si mai ales popor. USL nu uita ca rabdarea noastra nu este fara margini. Aveti in parlament o majoritate care va permit sa aplicati solutia Ghise fiindca sunteti puterea suprema in stat. Daca nu o sa se supuna atunci va fi evident pentru toti ca este dictator iar cei care nu sustin aceasta solutie sunt paiatele ordinarului.
  Stiti ce trebuie schimbat in legislatie pentru a merge mai departe fara ordinar, de ce va trebuia asa mult? Coabitarea nu face decit sa va corodeze iar la sfirsit veti regreta.

 131. – va deranjeaza coabitarea Ponta-Basescu?
  DA
  – ar trebui ca majoritatea uriasa a USL din Parlament si implicit guvernul sa aiba o atitudine mai transanta fata de Basescu?
  DA
  – este necesara o colaborare premier USL – presedinte PDL, cu justificarea unui echilibru politic, social si economic?
  NU
  – in cazul in care ati votat USL, puteti trece peste cerinta expresa “Jos Basescu”?, avind satisfactia cistigarii parlamentarelor
  NU
  – considerati ca USL ar trebui sa astepte pina in decembrie 2014 la expirarea mandatului prezidential ori sa forteze alegeri anticipate in Mai 2014, cum a propus Ponta?
  ALEGERI PREZIDENTIALE ANTICIPATE

 132. CU BASE NU TREBUIE SA AI NICI O INTELEGERE. IN TIMP S-A DOVEDIT CA SI-A INCALCAT TOATE PROMISIUNIL, SI-A OMORAT TOTI OPOZANTII SI INTR-O FORMA SAU ALTA A RAMAS SINGUR. PACTUL INCHEIAT CU PONTA A FOST FACUT NUMAI SI NUMAI PENTRU A-SI ASIGURA LIBERTATEA DE DUPA 2014.

 133. Nu mai am nici o speranta, nu ma mai astept din partea lui Ponta sa faca ceva impotriva lui Basescu sau a structurilor care-l sprijina si din care imi pare tot mai evident ca face parte si Ponta !

  V.Ponta nu este decat un umil si slugarnic subordonat al acelor structuri antinationale. Structuri care-si continua actiunile subversive fara nici o piedica din partea Guvernului sau Parlamentului Romaniei !
  V.Ponta este un om slab care a cazut la testul de verificare si recunoastere a adevaratilor Lideri Politici sau Oameni de Stat !
  V.Ponta este un Fripturist de rand care a preferat compromisul si dezonoarea in schimbul postului si pozitiei rezervate celor de teapa lui E.Boc, MRUngureanu !
  V.Ponta nu este decat un functionaras de duzina care a uitat de la mana pana la gura ce promisiuni a facut Protestatarilor din Piata Universitatii si din toata Romania, protestatari si alegatori datorita carora este el astazi Prim Ministru al Romaniei si Lacheu aflat in solda Cotroceniului si al Bruxellesului !

 134. Din pacate C.Antonescu si PNL va avea din nou de suferit in mod nedrept din cauza PSD combinat cu Reteaua lui Basescu, la fel ca si in cazul alegerilor din 2009 cand s-a pierdut, din nou voit sau nu, pe mana lui Geoana si a PSD-ului !

Leave a Reply