Retelele de socializare sunt un pericol de moarte pentru Vladimir Putin, pentru ca transmit in timp real genocidul facut de trupele Rusiei in razboiul asupra Ucrainei.
Un procent semnificativ din populatia rusa este manipulata cu minciuni grosolane si ample campanii de manipulare de tip sovietic, in care se spune ca Rusia raspunde militar unor asa zise atacuri naziste ale ucrainenilor.

De teama raspandirii imaginilor care arata adevarul, Serviciul federal de securitate al Rusiei (FSB) a cerut luni interzicerea ‘imediată’ a reţelelor sociale americane Facebook şi Instagram, în prima zi a unui proces pentru ‘extremism’, într-un context de creştere a represiunii de la declanşarea ofensivei în Ucraina, transmite AFP.

‘Activităţile Meta (compania-mamă a Facebook şi Instagram) sunt îndreptate împotriva Rusiei şi a forţelor sale armate. Cerem interzicerea sa şi obligaţia de a aplica această măsură imediat’, a declarat la audiere un purtător de cuvânt al FSB, Igor Kovalevski, citat de agenţia Interfax.

Un procuror a cerut la rândul lui interzicerea Meta, ‘din cauza unor semne evidente de activitate extremistă’. El a cerut totuşi exceptarea de la interdicţie a aplicaţiei de mesagerie WhatsApp, care aparţine de asemenea Meta.

La 11 martie, parchetul rus ceruse clasarea Meta ca organizaţie ‘extremistă’, măsură ce ar deschide calea pentru interzicerea tuturor activităţilor acesteia în Rusia.

Pentru Rusia lui Putin, oricine arata adevarul sau lupta pentru libertate si democratie este un nazist, fascist, terorist, drogat sau agent strain. Elementele propagandei staliniste au revenit in forta la Moscova.

Potrivit parchetului, Meta justifică ‘acţiuni teroriste’ şi vrea să incite la ‘ură şi adversitate’ împotriva ruşilor.

Potrivit agenţiei TASS, un reprezentant al companiei a declarat luni la tribunal că Meta şi-a modificat între timp regulamentul pentru a interzice ‘rusofobia şi apelurile la violenţă’.

Instagram şi Facebook, la fel ca Twitter, au fost deja blocate în Rusia, unde sunt practic inaccesibile fără utilizarea unei reţele virtuale private (VPN).

De asemenea, site-urile a zeci de media ruse şi străine, printre care al BBC, au fost blocate.

Săptămâna trecută, serviciul de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a acuzat gigantul american Google şi serviciul său video YouTube de activităţi ‘teroriste’, prima etapă spre o posibilă blocare a lor, scrie Agerpres.

In ciuda acestei campanii de tip sovietic, imaginile cu genocidul rusesc facut in Ucraina se raspandesc cu viteza unei rachete hipersonice.

2 COMMENTS

  1. Gasesc pe youtube, sunt alte platforme pe care gasesc informatii, nu a interzis sau blocat internetul ca sa credem ca nu au informatii cetatenii. Pot intra pe alte motoare de cautare cu brio si gasesc informatii reale. Doar daca inchide definitiv internetul, nu au informatii.

  2. 1000 de ani de ebrietate generează, se pare, o sete neostoită de expansiune…
    Și-au dat arama pe față, nemaiîncercând măcar s-o ascundă pe sub ideologii!

Leave a Reply