Cel mai important si puternic aliat NATO, Statele Unite ale Americii, trimite in Europa inca un contingent solid de militari pentru apararea continentala. Se dovedeste inca o data ca SUA, prin NATO, reprezinta singura garantie valabila de securitate pentru continentul nostru. Si ca cei care visau cai verzi pe pereti cu “armata europeana” si busole de rataciri strategice lipsesc grav din prima linie. Fara SUA si contributia ei militara si financiara masiva, sangerosul Putin ar fi jucat azi pe degete toti actorii europeni.

Secretarul american al Apărării a ordonat trimiterea a 7.000 de militari americani în Europa, a declarat un înalt oficial al apărării.

Anunțul a venit la puțin timp după declarațiile președintelui american Joe Biden. Liderul de la Casa Albă a declarat că a autorizat ”desfășurarea forțelor terestre și aeriene care erau deja staționate în Europa” în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România.

El a mai spus că a autorizat trimiterea unor ”capacități suplimentare de forțe americane” în Germania ca parte a răspunsului NATO, inclusiv unele forțe care au fost puse în așteptare cu câteva săptămâni în urmă.

”Acesta ar cuprinde o echipă de luptă de brigadă blindată cu capacități asociate și facilitatori. Aceștia se vor desfășura în Germania pentru a-i asigura pe aliații NATO, pentru a descuraja agresiunea rusă și pentru a fi pregătiți să sprijine o serie de cerințe în regiune. Ne așteptăm să plece în zilele următoare”, a spus oficialul din domeniul apărării, scrie antena3.ro.

În declarațiile de la Casa Albă, Biden a reiterat că forțele americane ”nu sunt și nu vor fi implicate într-un conflict cu Rusia în Ucraina”.

”Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-și apăra aliații NATO și pentru a-i asigura pe acești aliați din Est”, a adăugat el.

#SUA, #Europa, #trupe, #Rusia, #invazie, #Ucraina

 

Leave a Reply