Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu pe Facebook :
“Guvernul Dacian Cioloș pregătește bugetul pentru alegeri locale în două tururi în iunie 2016 … Informațiile din Ministerul de Finanțe vin să confirme a doua variantă, a unei OUG, chiar dacă inițial a fost refuzată de Dacian Cioloș această variantă”, ne spun agențiile de presa …
Pai de unde știe onor Guvernu’ ce o sa decidă onor Curtea Consitutionala, in înțelepciunea ei? Ca doar CCR nu e instrumentul politic al PNL, partidul de suflet al lu’ onor domnu’ președinte?
Si apoi, de ce mai era nevoie de tot circul făcut de onor Guvernu’ cum ca asta e decizia Parlamentului, ca nu se reglementează prin OUG bla, bla, bla?
Sa fie efectul faptului ca Liviu Dragnea nu a ascultat de sfaturile “intelepte” de a părăsi cârma partidului, “legitimand” astfel o decizie juridică strâmba?
Întrebam si noi, așa, cetățenii prosti …
PS: De aceea o fi avut nevoie CCR sa-si exercite înțelepciunea de atâta timp – pana pe 4 mai, cu doua zile înainte de începerea oficială a campaniei electorale -, ca sa aibă timp onor Guvernu’ sa pregătească OUG privind alegerile in doua tururi? Ca, dacă e așa, e si mai grav modul in care își pierd credibilitatea instituțiile statului!?
Parcă comisia de la Veneţia spusese altceva acum ceva timp! Intrăm în haosul programat şi pe alegeri? Ia să vedem cît mai costă voturile şi cîte SMS-uri vom primi de la ciolănari ?
Oameni buni, pana unde se duc speculatiile astea. Guvernul face mai multe ciorne, da, ceea ce e corect, tocmai pentru ca decizia finala se va afla la CCR. Daca facea numai cu un singur tur, iar interpretam ca deja Guvernul stie ce decizie va lua CCR?
In alta ordine de idei, Zegrean oricum s-a cam antepronuntat, intr-un interviu pe scari si a zis ca CCR nu are cum sa vorbeasca despre asa ceva, deoarece in Constitutie nu se specifica astfel de detalii, iar toata jurisprudenta si doctrina constitutionala educa juristii ca CCR sa nu aiba un rol creator (sa creeze norme noi, prin interpretarea altora) foarte pronuntat. Altfel spus, si ei au bagat-o pe repede inainte ca e la mintea oricui ca o astfel de decizie ramane in mana legiuitorului, care trebuie sa respecte numai acele cateva principii generale care guverneaza alegerile.
O decizie CCR pentru 2 tururi, ar insemna o decizie obligatorie pentru viitor, fara posibilitate de modificare, ceea ce ar insemna ca CCR creaza o norma pozitiva, directa, constitutionala, nerevizuibila, care e o situatie de neimaginat pentru un jurist.
Corcodusele astea,numite penelisti, s-au naravit sa schimbe dupa cum au ei chef chiar si intelegerile sustinute si stabilite de ei, de parca ar fi singuri pe lume,numai ca pe total si-o iau in pipometru si apoi zic ca-i lumea rea.