Klaus Iohannis, concluzii dupa intalnirile cu partidele la Cotroceni :

“In urma discutiilor am convingerea ca ne aflam pe drumul cel bun. Sunt cateva proiecte de la precedentele consultari care au progresat dar sunt si teme sensibile, precum votul pentru diaspora, care nu au facut mari progrese.

O prima concluzie, exista un acord pe trei mari chestiuni.

Pana la jumatate lunii mai sa fie adoptate si trimise spre promulgare legea alegerilor locale si a finantarii partidelor. In privinta celei din urma, repet, nu promulg legi care incalca principii constitutionale sau lacune juridice. Lucrul bine facut incepe cu legislatia bine facuta.

Stim foarte bine ca in ultimii 25 de ani legislatia prost facuta a dus la stagnare si ineficienta.

Am vorbit despre corectarea prevederilor care dau impresia ca partidele doresc sa lase portite pentru finantari, in special imprumuturile de la persoane fizice.

Ma bucur sa constat ca partidele au fost de acord cu aceste modificari.”

 

29 COMMENTS

  • Domnule ”Pax Vobiscum”,
   .
   Referitor la: http://radu-tudor.ro/basescu-ceausescu-ma-fluiera-niste-golani-derbedei-platiti/#li-comment-258582
   Am lăsat să treacă ”sărbătorile ….cu bine”, și voi încerca un dialog cât de cât civilizat cu dvs, urmare sus-amintitei postări a dvs.
   Afirmațiile dvs. recente referitoare la subsemnatul și la prestația mea pe acest blog (menționez că @Gemil a fost numele meu dintr-o perioadă anterioară) m-au deranjat vizibil astfel încât, rogu-vă, opriți-vă puțin din ”monologul” de înaltă ținută, fără tăgadă , pe care-l practicați pe acest blog și încercați, așa cum am făcut-o eu, ÎN_TOT_DEA_U_NA (de altfel din ce în ce mai rar în ultima vreme) să MOTIVAȚI calificativele …incalificabile la care v-ați pretat a mă jigni, după părerea mea, în mod nemeritat. Și incorect, pe deasupra, noi doi neîntâlnindu-ne în acestă viață decât de pe poziții de dialog civilizat, ba, mai mult, fără a ne fi declarat până acum…”război” niciodată, așa cum o faceți dvs. acum.
   Ce idei și ce principii înalte, la care dvs. vă raportați, am terfelit eu și pe cine am ”pupat” eu vârtos și, mai ales, pe bani, deranjându-vă atât de tare încât după o perioadă îndelungată în care ați mocnit ….și-ați tot clocit, ați dat frâu indignării cu un ”avânt revoluționar”(cuvintele sarcastice vă aparțin), demne de o cauză mai nobilă, indignare care n-a mai vrut ea, nici chip, să mai aștepte să apară pe post și ”monstrul”, ”momâia” de mine, astfel că ați procedat printr-o asemenea ”ieșire” incorectă, dvs niciodată neintervenind atunci când ”v-am greșit cu ceva.”, și făcând-o și deloc onorabil, adică lovindu-mă în lipsă.
   Înlănțuirea de nume pe care o faceți (nume rău famate, după părerea dvs), în care mă nominalizați și pe mine mă face să cred că sunteți într-o gravă eroare.
   Dar dacă tot e ”să o ardem” în latina ”veche” precum v-ați pus nick-name-ul vă voi spune că ”errare humanum est perseverare autem diabolicum”. Iar lucrurile pot fi lămurite între noi cinstit, cu calm și fără etichete, sarcasme și încrâncenări inutile și care, pe deasupra, dăunează grav și sănătății, totul ținând și aici de acea LIPSA DE COMUNICARE elementară (așa cum se tot spune, pe drept sau mai pe…hoțește, pentru a acoperi o eroare, un neadevăr, o gafă sau o prostie).
   Fără îndoială nu toți suntem la fel pe acest pământ așa că este posibil, așa cum am intrat și v-am spus odată într-un dialog cu dvs, … ”de gustibus non disputandum”.( dar dumneata, văd, nu reții aceste dialoguri civilizate, purtate între noi odinioară). De aceea s-ar putea, și nu exclud, să ne diferențieze multe(în special în ceea ce privește respectarea unor principii ale unora de aici sau aiurea de la o zi la alta, de la o propoziție la alta in cadrul aceluiași comentariu – lucruri de care, în general, m-am legat deci și de unii și de alții de pe aici).
   Ieșirea dvs. la care am făcut referire la începutul comment-ului mă face să cred că acele cuvinte nu v-ar aparține, adică nu v-am recunoscut în ceea ce privește…”ținuta” postărilor dvs. de până acum(deci, se-nțelege, v-am citit cu interes), și că ar aparține parcă celui cu care ”ne-am luptat” multă vreme și eu, și @paris, și @Stan Petru Paul” și alții, colegi cu care , în linii mari, am rezonat pe acest blog. Este vorba de acel individ care are nevoie la CV, presupun….ca de aer, de cât mai multe postări cu texte plagiate și compilate ale multora de pe aici, actuale sau din anii trecuți, acel individ care vă zicea(șă mă iertați că v-o spun), ”Vax Pobiscum”(sau cam așa ceva–nu mă mai uit în urmă în arhivă) și cu care ”v-a fost greu” sau chiar n-ați dorit să intrați într-un dialog. V-ați dat seama că ar fi fost un dialog care ar fi devenit un ”dialog etern” cu scriitorul de ”romane” de texte compilate.
   Eu am făcut-o o vreme .”Am făcut(de fapt)…. un exercițiu”(vorba Încrucișătorului Actual dar și de Tristă Amintire pentru unii) respectiv un dialog pe care eu l-am încercat multă vreme a-l purta cu pramatia, deloc proastă dar ticăloasă cât cuprinde, dar fără succes mai ales că omul o face, în mod clar, pe bani sau având un anume interes material, el având statut de șomer-titrat care, având o cămașă anume, în clipele când i se dă voie la mâini este AS…. pe Laptop. De aceea de multe ori m-am întrebat….și-am și întrebat pe aici(l-am intrebat și pe dl.Radu Tudor) cum de este posibil ca unor internați pe motive evidente de căputz(de pe la SPITALUL NO: 9, desigur), să li se permită să aibă acces la acest mijloc de comunicare cu un așa de mare impact atfel încât, în mod nemeritat chiar odios, îi face pe unii precum Mircea Badea să pronunțe unele invective greu de susținut de un om normal, invective la adresa TUTUROR, repet…TUTUROR postacilor sau blogărilor, inclusiv ale celor de pe acest blog, deci și la adresa mea , a dvs. și a altor distinși postaci.
   Nu cred că v-ar deranja(iar dacă v-ar deranja, chiar nu știu ce să fac?….mea culpa) să vă spun că în multe, multe postări ale dvs. m-am regăsit, în altele v-am respectat opiniile, și credeți-mă v-am citit cu interes chiar dacă nu am polemizat și nu v-am spus-o de prea multe ori.
   Și, credeți-mă, dacă erați un ”oponent” fervent de-al meu, de-al opiniilor mele, precum @gheorghe….al dvs.(aici incerc o mică… malițiozitate, nu știu dacă reușită), dvs. fiind, să zicem, în situația ipotetică unuia ca ăsta care ” bate câmpii cu grație” pe aici, aș fi reacționat pe măsură, ba chiar diproporționat, așa cum o fac, nu rareori, cu unii pe aici care exagerează grețos si care chiar ies mai mereu în decor dând de gard, dând în gropi și alte obstacole. Și, de aici, ca rezultat, binemeritata dvs. indignare, de mai ieri-alaltăieri, pe alde cei ca mine cu jignirile dvs. de rigoare. Dar așa…? Ceva nu se leagă ?!(și de aia îmi tot storc creierii de ceva timp și nu-nțeleg…chestii- că alfel, de-ați fi fost un alde @gheorghe ori vă răspundeam în aceiași termeni mizerabili cum m-ați tratat dvs. ori…Pax vobiscum!
   Contez însă pe capacitatea dvs. de a vă și argumenta, cumva, jignirile pe care mi le aduceți și asta nu cu frânturi de propoziții (care ar presupune niște exagerări sau infamii de-ale mele, punctuale, spuse ”la necaz”), ci cu comment-uri întregi de-ale subsemnatului pe care să mi le reproșați a fi reprobabile, detestabile, tâmpe și care, mai ales(ce-mi imputați), să denote că l-aș pupa pe X sau Y, și care comment-uri v-ar da indicii serioase că aș fi plătit pentru a posta ceea ce nu îmi trece prin cap ci texte dictate sau scrise de către alții.
   Cred, repet, că sunteți într-o gravă eroare. Măcar principială. Și nu mă așteptam, credeți-mă, de la dvs., așa că vă rog șă încercați un răspuns cât de cât lămuritor. Cât despre ceilalți vizați de către dvs, sper ca la rându-le, eu cunoscându-i destul de bine, să vă dea replica cuvenită. Pentru că, din păcate, consider că și în aceste cazuri greșiți. Și nu încerc, doamne-ferește să le iau apărarea.
   Repet, dacă vreți să o faceți, dacă veți încerca să vă argumentați rătăcirea sus amintită, eu susțin că vă va fi (ufff, ce construcție ciudată ?!) foarte greu. Mai bine zis, imposibil. Și-o asemenea rătăcire este foarte greu și de recunoscut, se-nțelege. Așa că încerc să cred că nu veți da prea ușor curs unei asemenea solicitări venite din partea mea. Totuși vă acord prezumția ca problema în cauză să fie tratată de dvs cu…fairplay.
   .
   ”Cu toată dragostea” 😀
   (vorba nelipsitului de la Antena 3, prietenul dintotdeauna al Elenei Udrea, nimeni altul decât….. Bogdan Chireac)
   .
   PS. Repet, știu că vă va fi greu însă încerc, cu obstinație, să obțin de la dvs., și voi insista, se-nțelege, în a-mi transmite ceva elaborat și pertinent care să vă justifice cuvintele ”grele” la adresa mea pentru că am pretenții de la dvs. Nu de alta dar chiar vă cunosc suficient de bine și, de astăzi(ce să vezi?!) …și mai bine. Cu bunele și cu relele dvs., de către unul cu bunele și cu relele lui.

 1. HAM HAM HAM! BLA BLA BLA! Aţi văzut că nici nu ştia legea pentru adunătură cînd l-a întrebat jurnalistul ăla? ehei! ce ghinion este cînd ţi se spune ce să faci(cam aşa e constituţia). Unde a trăit acest Iohanis în cei 25 de ani de zile dacă abia acum şi-a dat seama că legile sunt proaste??? GHINION!!!

  • Inca nu v-ati prins ca astia va iau de prosti ? Stie tot ce nu spune si spune tot ce trebuie sa auziti. Si-a dat seama foarte bine in 25 de ani cum sta treaba si a fost foarte bine instruit.

 2. Dacă înţelege justiţia precum a scris cartea PAS CU PAS(episodul cu plecarea în excursie în austria şi revenirea în sibiu cu cei 30 de copii/e în primele 20-25 de pagini) înseamnă că avem un preşedinte căruia trebuie să-i adunăm cuvintele şi să le înţelegem pe rînd dar la nivelul spunătorului, că nu el a scris cartea. Am rîs la citirea pe rtv a paragrafului de dl. Stan cu lacrimi, dar şi ei au rîs cu mare poftă. Da, avem un preşedinte facebook!

 3. Cat efort a facut!!!!Repede o vacanta de 15 zile
  sa se refaca dupa atata spus
  Iohannis e obedient fata de Kovesi
  stim toti ca are o multime de dosare penale
  de pe cand era primar si a jonglat ilegal
  cu restituiri de imobile, trafic de minori, etc

  • Da, si peste 40% dintre romani sunt la fel de obedienti fata de Kovesi. Iar Kovesi stie asta si vrea sa devina presedinte in tara asta unde chiar si Basescu a fost presedinte. Daca si Basescu a putut sa stea 10 ani la Cotroceni, normal ca si Kovesi, ba chiar si Tzatza Chioara de la coada vacii poate sa stea acolo 10 ani sau, daca o sa se modifice Constitutia, 50 de ani. Oricum tot aia e.

 4. Right .. numai gura de el .. sa facem, sa dregem, sa fie bine facut, sa nu fie rau,pe drumul cel bun respectiv sa faca altii “care e treaba lor” si dupa aia o sa vad daca imi place si mie.

  Iar peste un an o sa fie la fel de gol dar o sa fie in gura cu poezia aia ca el a vrut dar parlamenttul a facut si a dres.

 5. Pe legislatia aia si-a tras alea 6-7 case. Sau pe meditatii. Cine mai stie? Sau ce mai conteaza, doar e presedinte acum.
  Ce e vizibil si din avion e ca ,,noua putere” isi desavarseste dominatia asupra partidelor. Si o sa ofere poporului satisfactii mici ca printre acestea sa poata sa-si plaseze legislatia de care au nevoie.
  Uite ca presedintele da tonul si ,,face legile” mai tare decat base. Asta ca sa vada tot omu’ cine a preluat puterea la ultimele alegeri. Si omu’ nu-i nici macar ingrijorat de derapajele dna-ului ca doar sunt din gasca lui. Sau mai precis el face parte din marea gasca fiind un executant al acesteia.

 6. 20 APR, 2015 – “Klaus Iohannis reacționează după acuzațiile lansate de Traian Băsescu” – http://www.dcnews.ro/klaus-iohannis-reac-ioneaza-dupa-acuzele-lansate-de-traian-basescu_473606.html
  “”Traian Băsescu spunea că oamenii puși de el în funcții încearcă să arate că sunt utili noii puteri. Ce credeți?”, a fost întrebat Klaus Iohannis, după o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

  Senzația mea e că oamenii își fac treaba și sunt mulțumit”, a replicat actualul președinte.”
  Ăsta e prost de dă în gropi! A recunoscut că securistul Băsescu are dreptate, slugile băsiste îi sunt utile și mai are și tupeul să admită că e mulțumit!
  Perfect! Poporul îl iubește pe Iohannis și îi iubește slugile din “justiție”.
  În curând: 3.000.000 de pupături… ăăă… aprecieri pe Facebook pentru conducătorul mult iubit retrocedator de proprietăți către urmașii naziștilor, FDGR, și cititor de fițuici.

 7. Vorbe a la 6 klause,caci tocmai ciurdarii lui de la Penelea sustin aberatia aia de vot prin corespondenta,care nici macar ultracorectii suedezi nu ar inghiti-o.Ca exemplu suedezii pretind celor din diaspora lor sa-si anunte din vreme intentia de vot, ca sa fie trecuti pe liste, caci alfel NU mai au dreptul sa voteze in ziua votului.Dupa aceea, fiecare este repartizat la cea mai apropiata sectie de vot externa aleasa de ei,unde voteaza NUMAI LA CABINA DE VOT.Aia nici macar liste suplimentare nu admit.Dar la noi ,jagardeii manelisti se gandesc la “votul la plic” si cum sa mai traga niste smecherii si pe la diaspora,aruncand catre fraieri lozinca,”vrem o tara ca afara”.

 8. Din registrul “odă conducătorului iubit” – din partea poporului anticomunist privat, firește – ceva nou:
  20/04/2015 – “Ultima gaselnita – Iohannis, atractie turistica” – http://www.stiripesurse.ro/ultima-gaselnita-iohannis-atractie-turistica_953398.html
  “Astfel dupa pizza Iohannis, turnedo Herr President, Piept de pui Iohannis, sau prajitura Klaus apare si circuitul turistic “Drumul presedintelui”. Inspirat de ce altceva decat de cartea presedintelui ‘Pas cu pas’, circuitul turistic isi propune sa prezinte Sibiul prin ochii lui Iohannis.

  Cunoaște și recunoaște Sibiul așa cum l-a descoperit Președintele, cu ochi de copil, de adolescent, de îndrăgostit, de profesor, de primar, cu ochi care te întâmpina binevoitor, te urmăresc curios și te îndeamnă la descoperiri. Turism, educație, cultura”, este invitația lansată siropos de Elena Lotrean, managerul proiectului “Drumul presedintelui”.”

  • Normal. Cand o gramada de romani iau in ras institutiile Statului si isi bat joc de propriul vot, mergand la votare ca la discoteca si votand DJ-ul sef, n-ai ce sa le faci. Asta este mentalitatea de subslugi.

  • Daca tot avem un urmas al Basoiului care are si el o Pitzi-Udrea in persoana mahalagioaicei Ghorghiu,de ce sa nu aibe si o Macoveica in persoana acestei Lotreanca?La “Drumul oaselor” de ce nu s-ar filma si “Drumul suncilor”?

 9. Din pacate avem un presedinte slab politic. Din pacate romanii aleg din cu totul si cu totul alte considerente decat cele pragmatice. Bucurestenii si-au ales drept primari, niste pripasiti prin capitala, pe nume Basescu si Videanu, nelegati sentimental cu nimic de capitala si drept urmare au retrocedat si ciopartit Bucurestiul fara pic de mila. Romanii erau gata-gata sa emigreze in Congo daca iesea Bombo, un tip mult mai rafinat politic dar considerat corupt, alegandu-l pe popularul hahait marinar, cu muuult mai corupt decat celalalt comunist. Johannis, un slab politician, caruia inca i se sopteste in casca, a fost ales pentru ca este neamt. Acum, ne trezim ca neamtul roman, este impins de la spate si sustinut de texte gata redactate iar cand este singur in fata microfonului si nu citeste, ghinion, este pe aratura.

 10. Asa si daca nu promulga ce ? Se intorc la Parlament si tot va trebui sa le promulge, pentru ca nu are ce face. Alt Basescu. Dar romanii au votat. Sper sa stea la putere 100 de ani, ca vad ca nu se satura romanii de Basescu.

 11. Ah ce ţeapă ne dau iar aceşti ocupanţi ai funcţiilor!
  http://www.stiripesurse.ro/ponta-si-operatiunea-pensiile-in-servicii-surse_953466.html
  Cum să faci aşa ceva atîta timp cît în provincie şi nu numai, sunt folosiţi tot aceşti pensionari care după ce ies la pensie li s-a dat dreptul prin lege/au dreptul să-şi continuie activitatea fără nicio problemă! Voi vă daţi neştiutori doar pentru a arunca nişte bani, cînd de fapt ţara e plină de asemenea *minuni*! Se pare că, continuitatea aruncării de fonduri tocmai unde sunt din plin, continuă, că deh, am alungat tineretul pe care nu l-am specializat în meserii şi ne folosim tot de pensionarii/foştii activişti cu buzunare deschise permanent spre avuţie!
  O GLOATĂ URIAŞĂ DE SECURIŞTI ÎNTRO ŢARĂ CU POPOR BOLNAV!!!

 12. Am o neclaritate. De ce atata tam tam pe marginea votului din “diaspora” ?
  Cu certitudine acolo se fac “marile manevre” in momentul votului.
  “Diaspora” asta de ce a plecat din tara cand avem politicieni asa de buni, sa vina in tara sa simta rezultatul votului dat in afara tarii. Sa nu fiu inteles gresit, n-am nimic cu cei plecati din tara, numai ca nu-mi place sa-mi hotarasca ei viitorul.
  Mai bine toti astia luminatii, astia de la presedintie pana la executiv si terminand cu gasca aia din parlament mai bine s-ar aseza ei asa in jurul mesei si sa faca bine sa hotarasca locuri de munca pentru diaspora si autostrazi si cai ferate ca cestia sa poata sa se intoarca de graba in tara.

 13. Aseară m-a enervat rău Orban! Incredibil acesti indivizi din parlament habar nu au ceea ce scrie in Constitutie. De ce spun asta? Pentru ca mai toti au la ei mica carticica ce contine citeva pagini/nu este un volum de sute de pagini ca sa nu-l poata invata, ei citesc frazele direct din carticica in loc sa le spuna din memorie! La naiba ce ghinion sa avem atitia borfasi mincinosi in functii de conducere si ce tinute de lux au! Orban şi nu numai el!
  Oameni buni, ăştia de 25 de ani de zile au făcut legi pro mafie şi acum vedem, că, nu numai că se dau cărţile pe faţă, dar se distrug şi instituţiile în sine din cauza complicităţii celor care au ocupat şi ocupă funcţii!!! Posibil în ţara asta să se fi semnat un genocid întro perioadă de timp, mai mult, am convingerea că drumurile pentru spovedanie în faţa *marilor* din străinătate, se vor compensa cu premii uriaşe privind îndeplinirea sarcinilor trasate!!! Vezi corporaţiile care impun orice dar şi alonja instituţiilor de forţă din ţara asta!!!

  • Orban inca un vopsit (daca observati e moda vopsitului parului printre “alesi”, fac pe tinereii) care face pe doctul pe la televiziuni.

 14. ne bucuram ca avem un presedinte nou, direct parasutat din diaspora dupa 25 de ani, ei, saracutul cu caputu , nefacand parte din sistem nici macar ca primar. sa traiesti bre johannis ca mult esti dastept si intelighent si gurita ta mult mesteca cuvintelea alea mult gandite. te pomeni ca si asta stie se editeze fraze intregi ca si ala micu.

 15. Se confirma inca o data teorema cf. careia ” o minciuna repetata de 100 , 1000, de 1 milion de ori devine un adevar si va fi acceptat ca atare”. Din pacate asa gindea si un alt “etnic” pe nume Goebbels. Consider inutil si daunator in general analizarea acelorlasi fraze goale de continut ce ne vin propuse periodic.
  Un lucru este insa adevarat in acest context de minciuna: Johannis ca si predecesorul este si va ramane doar un guvernator al Romaniei. Daca admitem ca totul se decide la Berlin , Frankfurt, Bruxelles., toti cei ce stau la rand sa primeasca ordine sint doar executanti mai mult sau mai putin fideli ai dictaturii eurocratice.
  Normal ar fi ca atunci cind minciuna si demagogia devin o dictatura deci o stare de fapt, revolutia ar trebui sa devina o datorie sau indatorire din partea celor multi ce asteapta o schimbare.
  Un mucalit, destept si ironic spunea ca se va face revolutie (morala) cind starea vremii o va permite, nu s-a decis inca daca pe timp de ploaie sau timp frumos , iarna sau vara.
  Eu zic ca nu se va face nici o primenire morala pentru simpul motiv ca EI toti, se cunosc bine intre ei, deci nu se uresc suficient pentru a se lua la bataie menita a schimba lucrurile.
  O duc toti bine, foarte bine, unii de la extrordinar in sus: de ce se faca o revolutie morala care sa le strice aranjamentele facute cu mult timp in urma? Nu va fi nici o revolutie morala, de s-ar da in cap si in c… toti de la Kovesi la Johannis, de la Ponta la dezavuatul matrafoxat. E doar o operatiune de machiaj.
  Si inchei, e o convingere personala, spunind ca nu va fi revolutie morala atit timp cit noi multi dintre Romani nu vom pierde sau nu vom renunta la vocatia la coruptie.-

 16. Se confirma inca o data teorema cf. careia ” o minciuna repetata de 100 , 1000, de 1 milion de ori devine un adevar si va fi acceptat ca atare”. Din pacate asa gindea si un alt “etnic” pe nume Goebbels. Consider inutil si daunator in general analizarea acelorlasi fraze goale de continut ce ne vin propuse periodic.
  Un lucru este insa adevarat in acest context de minciuna: Johannis ca si predecesorul este si va ramane doar un guvernator al Romaniei. Daca admitem ca totul se decide la Berlin , Frankfurt, Bruxelles., toti cei ce stau la rand sa primeasca ordine sint doar executanti mai mult sau mai putin fideli ai dictaturii eurocratice.
  Normal ar fi ca atunci cind minciuna si demagogia devin o dictatura deci o stare de fapt, revolutia ar trebui sa devina o datorie sau indatorire din partea celor multi ce asteapta o schimbare.
  Un mucalit, destept si ironic spunea ca se va face revolutie (morala) cind starea vremii o va permite, nu s-a decis inca daca pe timp de ploaie sau timp frumos , iarna sau vara.
  Eu zic ca nu se va face nici o primenire morala pentru simpul motiv ca EI toti, se cunosc bine intre ei, deci nu se uresc suficient pentru a se lua la bataie menita a schimba lucrurile.
  O duc toti bine, foarte bine, unii de la extrordinar in sus: de ce se faca o revolutie morala care sa le strice aranjamentele facute cu mult timp in urma? Nu va fi nici o revolutie morala, de s-ar da in cap si in c… toti de la Kovesi la Johannis, de la Ponta la dezavuatul matrafoxat. E doar o operatiune de machiaj.
  Si inchei, e o convingere personala, spunind ca nu va fi revolutie morala atit timp cit noi multi dintre Romani nu vom pierde sau nu vom renunta la vocatia la coruptie.

Leave a Reply