”Un premier politic este un premier asumat de un partid sau de o coaliţie.

Nu mă interesează dacă are un carnet sau nu.

Nu e rolul preşedintelui să vadă dacă şi-a plătit cotizaţia sau nu.

Dacă un premier e asumat de un partid sau o coaliţie, asta însemnă un premier politic.

Mă interesează asumarea politică. Sigur că e o variantă bună Dacian Cioloş.

Cum să nu fie bun în continuare?

A fost bun un an de zile, doar eu l-am propus!

Această desemnare depinde de partide.

Dacă, după alegeri, partidele spun că au o majoritate şi îl propun pe Cioloş, e normal să fie o variantă.

Dacă partidele îşi asumă această propunere, atunci consider că e o propunere politică şi voi ţine cont de această propunere”, a spus Klaus Iohannis la Bruxelles.


CIOLOS SPUNE CA AR MAI VREA PREMIER

http://www.stiripesurse.ro/dacian-ciolos-recunoa-te-vrea-sa-fie-premier-dar-fara-sa-participe-la-alegeri-i-fara-psd_1158979.html

12 COMMENTS

 1. Nu cred ca scenariul “PSD va trece in opozitie daca nu ia singur 50% ” este viabil….Mai degraba e un fel de motivare mascata a electoratului PSD de a veni la vot pt a scoate acel 50% sau o spaima indusa PSD-ului pt a-l lua intr-o alianta electorala pe Tariceanu(favoritul televiziunilor incepand cu A3) nu cumva acesta sa ramana pe dinafara sa nu faca 5% !

  • Citez din Iohannis=Basescu 2
   Cum să nu fie bun (Ciolos) în continuare? A fost bun un an de zile, doar eu l-am propus!
   ——
   Vedeti , presedintele propune nu partidele !!!
   Si ce treaba are presedintele sa faca campanie electorala pentru un prim ministru??
   Iohannis ar trebui suspendat imediat. Dar daca nu am fost in stare sa-l suspedam si demite pe basescu atunci ne ramane sa ne uitam ca prostii la porcariile si ticalosiile actualului presedinte.

 2. DE CE MAI MERGEM LA VOT, daca Ciolos e pus de marioneta Iohanis din prima cum zice el? Si inca ceva: pentru cine a fost bun Ciolos pana acum? ca pentru Romania nu.

   • Si spun asta cu bucurie. Pai daca toata lumea inclusiv ambasada ne spue ca parlametul e nasol dar DNA si serviciile sunt bune si sunt decorate (ca n-am vazut parlamentar decorat de ambasade) atunci inseamna ca e bine cu un sistem securist. Uraaa traiasca sistemul securist jos Parlamentul si clasa politica corupta!

 3. Va dati seama,daca el l-a propus cum dreac sa nu fie “bun”? CIOLOS SI IOHANNIS,UNUL MAI “BUN” CA ALTUL SI AMANDOI “BUNI” DE DUDUIE. Numai ca Ciolos,cu carnet de partid sau nu,va fi un fost premier,iar Iohannis tinde sa fie un fost presedinte.

 4. I-auzi frate ce democratie originala prezideaza Prezidentul. Doamne ajuta cu astia mergem inainte, oare pana unde ? De pe ce lume sunt astia parasutati ? Pai ce rost mai are sa cheltuie statul milioane de lei din banii contribuabilului cu votul daca lucrurile sunt transate inca de pe acum ?

 5. Ciolos poate sa conduca si fara permis de conducere , poate sa fumeze si sub apa , si poate sa conduca si Romania si insulelleFeroe in acelasi timp , daca-i da si un costum de super man totul va fi OK !!! Eu am o intrebare d-le Radu : Romania face parte din UE ???

 6. ar fi interesant de stiut daca statutul de functionar european aflat in delegatie dar inca remunerat din belsug (cum banuiesc ca e cazul la dl Ciolos) e incompatibil cu calitatea de membru de partid. Atunci s-a explica ca pentru 10-20 000 de euro lunar si alte uriase beneficii, pe care-i pierzi de la UE, nu ai cum sa fi atita de prost sa te bagi intr-un partid, si inca unul din Romania.

 7. Amandoi cu declaratii si tactica de KGB-FSB, voi intelegeti si votati ce vreti, noi facem cum am stabilit, O DEOCRATIE ORIGINALA!

 8. Daca Iohanis cu forumul lui mostenitor al Grupului Etnic German a ajuns presedinte de ce nu ar ajunge si Ciolos premier ca doar noi ne vindem voturile si capatam resturile lor

 9. De fait, părerea lui Johannis despre Ciolos este aceea ca premierul e “bun” de premier tocmai pentru ca n-are nici o ideologie asumată, nici o filosofie care sa-i motiveze acțiunea politica. Premierul, ca si Johannis, e un produs al “imagologiei” (termenul lui Kundera) care a înlocuit, in Europa anilor 90, ideologiile clasice de “stânga” si “dreapta”si dialectica după care funcționau. Ca si Johannis, si cu nuanțele de rigoare, Ciolos e un cartoon/un desen animat sau un clip publicitar, daca vreți, in care personajul principal face ce-si închipuie omul obișnuit ca ar trebui sa faca un sef de executiv “modern”: merge conștiincios la slujba, face sport pentru “sănătate”, e grijuliu cu “mediul”, sta la coada la cinema, călătorește la clasa economică șamd adică e “anonim”, un reprezentant al societății “civile” care poarta costum si cravata Dolce & Gabbana doar pentru a “cinsti” funcția pe care o deține. Desigur, face gafe, si încă multe, dar gagurile sunt specifice clipurilor, un pic de “vulnerabilitate” din partea “eroului” nu strica, ba chiar merge ca focul căci seamănă cu “realitatea” înconjurătoare. Sarkozy si-a câștigat mandatul de presedinte exact cu același tip de campanie si in ciuda tuturor caricaturilor si a ironiilor la care a dat naștere imaginea unui (viitor) presedinte al Republicii Franceze care nu spune nimic, deși vorbește ore întregi fara sa răsufle, aleargă la 6 dimineața pe malul Senei, împreuna cu viitorul sau premier, amândoi in trening la moda si cu prosoape la gât, “zâmbește” sarcastic precum tiripliciul USR , dl Costescu, in fața unui adversar care-l bate la vreo polemica, etc. Jumatate din intelectualii francezi (acolo casta mai exista, încă, si se respecta) sătui de dominația socialista coruptă si neavând nici o încredere deosebita in candidata stângii, Segolene Royal, au dat Buluc la vot pentru “omul cinstit, eficient, activ, fara pretenții” creat poza cu poza de specialiștii in imagine aduși din America; sigur ca s-au trezit, si încă repede, la nici un an de la înălțarea individului la tronul republican, dar “mediocrul harnic” (termenul lui Bogdan Chirieac) de Sarkozy le-a facut Republica varza fara sa-i pese, exact ca si Ciolos, de proteste, greve, moțiuni si alte prostii inventate de “corupții” din Adunarea Naționala. Si, ce sa vezi, tot casta judecătorilor i s-a ridicat in cap de nici azi nu stie cum sa scape de “prigoana” oamenilor in roba; enfin bref, imagologii reușesc sa fabrice oameni politici din nimic si asta se vede acum si la noi, începând cu Johannis, mediocrul care a câștigat alegerile in 2014 fiindcă “nu-l ura nimeni”(Mircea Diaconu) si trecând prin Ciolos 2016-2019 si de-acolo încă 10 ani la Cotroceni. Eu tot mai sper ca doua mediocrități deodată vor face pânza românească sa se rupă.

Leave a Reply