Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la o dezbatere, că vrea să organizeze un referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

„Am inceput sa analizez impreuna cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi daca as convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La inceput am fost putini relativ entuziasti, eu si alti 2-3, dar am reusit sa conving mai mult. Lucram deja intens la asta, analizam datele, variantele. Eu sunt aproape hotarat sa convoc referendum”, a spus Iohannis.

“Sa terminam cu aceasta golaneala care dureaza de prea mult timp”, a declarat presedintele

14 COMMENTS

 1. Intrebare pe care coalitia de guvernare trebuie sa o impuna la referendumul lui Ciolanis / din 26.05.2019 :

  Vreti ca Ciolanis sa faca inchisoare pentru sustinerea unei organizatii fasciste, furtul celor 6 case si incalcarea in mod repetat a Constittutiei ?

 2. Ce ar fi daca chiar PSD ar face un referendum. inaintea lui Hans??? Tot pe Jtusitie .dar sa fie despre abuzuri.. Cum ar fi???

 3. S-aaaa cuuuu-tremuuuu-r-aaat Roooo-maa-niiiiaaaa laaa anuuuu-ntul aaaa-sta. Ma duuuuuc sa-mi caaaa-ut un looooc uundee sa-mi fiiiee friiii-ca. Viiiii-nee Reee-feee-reee-nduumuuuuuul neeniiiiii-ca! Heerr Struuuu-del uuu-ber aaaa-lleees. Paaaaam paaaaam.

 4. Modele de intrebari pe justitie:
  „Vreti sa revina Kovesi la DNA ? ”
  „Credeti ca fabricarea de dosare la comanda, denunturile false, martorii falsi sau cu mai multe identitati (de exemplu, cu 36 de identitati, la Ploiesti) ar putea influenta INDEPENDENTA Justitiei ?”
  „Credeti ca cele 3.400 de dosare fabricate pentru magistrati pot influenta Justitia ?
  „Credeti ca Justitia clanului Soros-Macovei, folosindu-se arhiva SIPA, poate fi Independenta?”
  „Credeti ca Justitia poate fi Independenta, atat timp cat in campania electorala Johannis a declarat ca cele mai multe dosare vor fi de la PSD ?”
  „Credeti ca Kovesi a fost independenta cand a Dosit/Protejat Dosarele: EADS, Microsoft, ALRO, Flota, Rapirea Jurnalistilor, Hexi Farma, Colectiv ?” s.a.m.d.

 5. Si cum ar fi daca intrebarea ar fi”sunteti de acord ca un penal in functie,iohannis,sa faca pe lupul moralist”?Traiasca “anticoruptia”!

 6. Presedintele Republicii a aruncat bomba, care a constat in limbajul nedemn pentru un presedinte, a fost o adevarata golaneala la nu stiu ce dezbatere.N-am crezut ca dl. profesor va cobora asa de mult stacheta, de altfel o face de 4 ani. Daca e referendum, referendum sa fie, multi odihniti pe lumea asta.

 7. Profilul postacului flamand ,care chiar nu are probleme cu justitia ,si totusi spera ca parerea celui care il reprezinta este mult mai importanta decat situatia sa familiala si econimica ,totul pentru a demonstra cat de Ipocrit poate fi, in numele celui care chiar nu il reprezinta ,postacul stie asta bine,dar capacitatea lui inca nu este sufucient de dezvoltata sa inteleaga ca stomacul lui ghiortaie de foame ,nu are autostrada ,o scoala civilizata pentru copii lui ,un sistem medical care sa il trateze corespunzator ,el,postacul are doar o speranta ,ca poate fi asa cum CEL ce il “reprezinta ” o sa-i ofere ceea ce i-a promis de 30 de ani !

  postacilor nu va pierde-ti speranta!

  Indrazneste sa crezi ca tot la fel o sa fie !

 8. Președintele Ion Iliescu a ridicat titlul de “golan” la rang de noblete iar președintele in funcție,Johannis, l-a repus la locul lui in ierarhia mahalalei—nimic altceva nu s-a întâmplat in cei 30 de ani de la rasturnarea dictaturii comuniste in afara de schimbarea sensului unor cuvinte uzuale de către Politrucii , mai mult sau mai puțin dotați, urcați pe valul romantismului revoluționar. “Golaneala” lui Johannis surprinde doar pe aceia—mulți, din păcate—care au crezut in spoiala “occidentala” arătată de ipochimen in 2014; dar oricine a trăit in Occident mai mult de un an și nu in condiții de muncitor la negru știe ca marlanul vestic exista, și seamănă foarte bine cu marlanul din Est mai ales când se “ajunge”, iese din anonimat și accede la “elita”. E destul sa ne uitam la Timmermans a cărui spoiala de educație academica/formala se crapă, ca tencuiala pusă pe un zid murdar, imediat ce nu i se asigura succesul intr-o dezbatere de idei—specializarea in literatura franceza a sec XIX—plină de idei revoluționare bine conturate, de altfel— i se duce naibii intr-o clipa atunci când i se spune ca nu poate ignora constituția țării pe care tocmai o “cearta” in numele principiilor sale și imediat se ițește de sub academie golanul cu minte mică, brat puternic și retorica de cazarma ieșit din provincia olandeza. Și deodată Timmermans cel “cult” se rasteste ca un șef de post la intelectualii și specialiștii care i se opun cu cartea in mâna—nu vorbesc de madam Dancila ci de profesorul Toader—exact ca Johannis, chiar și cu același aflux de sânge pe fatza lui falcoasa și același rânjet sfruntat de parvenit a cărui singura plăcere e sa calce in picioare meritocratia in care a intrat cu greu și pe care o banuieste de dispreț ascuns fatza de mediocritatea lui funciară. INTR-un fel e foarte bine ca are de-a face cu un premier provincial ca Dancila in situațiile de criza—madam Viorica a văzut golani, la Videle, cu duiumul, și știe cum sa-i ia, o spun cu cea mai mare considerație fata de premierul nostru! Ca sa nu mai vorbesc de Olguța Vasilescu a carei vasta experiența in materie de “golaneala” olteneasca o face sa reziste fără probleme “farmecelor” golanului neamt din Mărginime. Una peste alta, Johannis încheie o epoca a iluziilor și asta, intr-un fel, e un lucru “bine făcut”; cine va aduna rămășițele, cu fărașul, va avea mult de lucru, la Europa precum și la București; sa speram ca avea stomacul tare, mintea limpede și mai ales ca va beneficia de sprijinul poporului tăcut care s-a saturat de mahalaua spoita din ultimii ani!

Leave a Reply