Home Articole Iohannis : “Au crescut riscurile amenințării potențiale legate de rachetele balistice”

Iohannis : “Au crescut riscurile amenințării potențiale legate de rachetele balistice”

3731
3

Evoluțiile politice și tehnologice au crescut riscurile amenințării potențiale legate de rachetele balistice, a declarat pentru Libération președintele Klaus Iohannis, citat într-o amplă corespondență de la București apărută vineri seara pe site-ul publicației menționate, a cărei primă pagină a numărului de weekend abordează “noul război rece” între Moscova și Washington.

“Nu numai statele, ci în egală măsură actorii non-statali pot intra în posesia acestui gen de tehnologie”, spune Iohannis. Și scutul antirachetă de la Deveselu nu este decât o dovadă a adaptării NATO la “acest nou mediu strategic care implică măsuri responsabile și echilibrate, tocmai pentru a preveni escaladarea tensiunilor”, justifică președintele român, care consideră, potrivit Libération, că Rusia greșește ținta.

Mai înainte de a prezenta poziția exprimată de Iohannis, publicația franceză amintește de discursul liderului de la Kremlin din urmă cu o săptămână, în timpul vizitei sale la Atena, în care acesta “amenință direct România cu represalii” după inaugurarea scutului antirachetă.

Articolul, intitulat “România se protejează, Putin amenință, UE tace“, notează din start că Bucureștiul este în colimatorul Moscovei după instalarea scutului antirachetă al NATO, de la Deveselu, în mai, și remarcă în context tensiunile care “relevă mai ales absența unei voci europene asupra problemelor de securitate”.

“România este de acum în colimatorul Moscovei și propaganda rusă a intrat în acțiune. Un documentar, ‘Capcana europeană’, a fost difuzat chiar în această săptămână pe canalul public rus”, arată Libération citata de Agerpres.

 

3 COMMENTS

  1. Asa ii ordona aia de peste balta sa guite il doren-n dos de tara il preocupa mai mult servilismul .Se simte bine sa se stie pe post de curva el si muuulti altii.Caricatura nu vede adevaratele amenintari care-s in interiorul tarii ci minciuniile ordonate de stapanii de peste balta

  2. Merveilleux, Baconschi sursa? e de centru stanga?dupa derapajul islamofob,inca mai e pe la MAE?Merde,merde,merde!

  3. prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.habar nu are despre ce vorbeste dar se baga in seama.americanii la inaugurarea deveselu au bagat-o din nou pe aia cu “rachetele”(racheto-modelele de fapt) iraniene.hollande zice ca nu ameninta icbm-urile rusesti.si se trezeste si nea io(han)n dupa 6 luni si baga tampenia-tampeniilor:actorii non-statali.adica da nato 1 MILIARD $ pe doua baze in eventualitatea ca pune isis mana pe o balistica(evident non-nucleara ca in zona doar israelul are asa ceva) si darama vreun cotet de gaini prin europa(asta in cazul in care gasesc vreun geniu printre babuinii din isis care sa stie sa lanseze asa ceva). nea joshannis : balistica nu e ag-7 sa poata trage orice analfabet cu ea bre!!!!

Leave a Reply