Dupa depunerea juramantului la Palatul Cotroceni de catre cei 26 de ministri, presedintele Klaus Iohannis a declarat :

“Va felicit pentru investitura. Trebuie sa livrati ce ati promis in campania electorala. Sper sa-mi explicati intr-o zi cum veti face sa mentineti deficitul sub 3 %, sa mariti salariile si sa reduceti taxele”.

 

9 COMMENTS

 1. Castrarea lui Dragnea ! Iohannis l-a castrat de mândrie pe Liviu Dragnea ! Cel mai bun președinte al României , primul post decembrist după 27 ani de la împușcarea și incinerarea poporului român

 2. Se vor ocupa intai de ingroparea justitiei…apoi vor lasa liberi infractorii din puscarii. Iar tara asediata de puscariasii liberi , de frica nu va mai cere nimic. Urmeaza cea mai neagra dictatura postcomunista!

  • Dna Iohannis, stati domne, nu va grabiti! eu am auzit si ca ne vinde si tara, ne scoate din NATO, ne face gagauzi si introduce si avortul obligatoriu la parintii care vor sa-si boteze noii nascuti “Carmen”…

 3. pai, domnu presedinta, va explic eu de pe acum, ca am trait live scoala lui nea Nicu Vacaroiu, a lui Florin Georgescu si, in general, a tuturor scamatorilor de dupa rascolutie:
  – se muta datoriile in alte conturi, extrabugetare, ca sa para datoria mai mica. Model Grecia -Goldman Sachs dar mai rudimentar; la noi, pe post de bidoane cu deseuri toxice economic vor fi saracele bancute de stat care vor fi umplute de active toxice, credite neperformante, etc. Pe post de regina a balului vor fi fondurile alea suverane care se pot indatora pina la cer ca sa finanteze orisice idei. Tariceanu e expert si in burse (RRC, ehe, ce vremuri…) si in fondul proprietatea si in alte falimente d-astea…
  – macar 5% devalorizare leu-euro anual, ceea ce anuleaza toate maririle de salarii si pensii. Nu uitati ca impozitele mijloacelor fixe (case, terenuri, etc) si accizele se indexeaza automat anual, deci astea vor creste in aceeasi proportie!
  – atragere de fonduri europene cu orice pret si cu orice destinatie, doar-doar se cheltuie banii la intern ceea ce e o frumoasa sursa de impozite din salarii, tva, profit, etc.
  – strins surubul la multinationale prin felurite mijloace, adica luam nitel mai mult de unde e mult. Cine se supara, much better, abia asteapta firmele acoperite sa le ia cota de piata….
  – lasat mai moale cu corectitudinea, anaf-ul si altele ca sa poate si firmulitele romanesti sa respire, sa angajeze, etc – sa dea si ele ceva la buget. Chiar daca se va face ceva mai multa evaziune, banii aia intra tot in consum deci luam ceva tva de pe urma lor…. La categoria firme romanesti vor intra si cele in care capitalul turc, italian si de prin ofsoarele securitatii vor contribui din plin pentru ca dobinzile mai mari ca in UE si spargerea euroiului va repatria destul de mult capital romanesc ascuns deocamdata.

  Acuma, de principiu nu pare rau planul dar am totale dubii ca oamenii nu se vor limita la mici furtisaguri personale si de partid, ca au staruinta necesara si, in consecinta, intreg proiectul va esua, odata cu esuarea UE, cam pe la anul. Moment in care guvernul a fi resapat si o luam de la capat.

 4. eu zic sa nu-i mai explice cum au facut cu deficitul, daca o sa reuseasca, sa-l lase asa, nelamurit ca ne e mai util la miami jucand tenis

 5. stii, daca te uiti doar la titlu, afirmatia lui Iohannis e chiar de bun simt! faza e ca prostul nu e prost destul pana nu e si fudul, si s-a hotarat sa ne arate veridicitatea proverbului continuand cu “aflaram din presa, poate imi explica si mie etc…”
  Pt un profesor de fizica aflat in cusca (Faraday) unde nu-l mai ajunge niciun traznet, e ciudat ca a uitat asa de repede legea lui..Ohm.

Leave a Reply