7 COMMENTS

  1. Dragnea si toti “penalii” nu mai trebuie sa caute dreptate in justitia DNA ci la CEDO sau alte institutii internationale. Doar astfel va putea sa-i inchida gura principalului penal protejat de statul de “drept” paralel.

  2. De ce? Constitutia trebuie sa o respecte doar Johannis. Ceilalti o pot modifica prin Dorneanu daca-i deranjeaza cu ceva pe ici pe colo. Basescu a fost mic copil, a folosit in disperare CCR-ul ca sa scape de suspendare dar atatea artificii cate fac astia nu a facut nici pe departe.

  3. Singura trăsătura fascinanta a familiei Ceaușescu a fost, din punctul meu de vedere, goana după titluri academice a cuplului Nicolaie-Elena, setea lor de a fi recunoscuți ca intelectuali de marca (in cazul femeii ca savant de renume mondial) erudiți, etc.—nu reușeam in ruptul capului sa pricep ce interes ar fi putut avea acești doi stăpâni absoluti ai României sa adune diplome peste diplome când, oricum, viziunea lor “științifică” asupra societății fusese deja impusă in practica. Copiii lor, pe de alta parte, chiar și zarghitul de Nicușor, luaseră diplome universitare “pe bune”—cei care au avut-o pe Zoia profesoara la Matematica ii recunoșteau știință de carte dacă nu și execelenta in domeniu—și asta poate sa fi stârnit pofta părinților de a-i depăși in materie de “realizări” dar făcând abstracție de pop-philosophy, numai invidia lor de parveniți tipici fața de propriile vlăstare, net superioare lor in materie de educație formala, nu stătea in picioare ca argument. Cred, pur și simplu, ca atât Nicolaie cât și Elena Ceaușescu își doreau, cu furie, sa nu mai fie snobati de intelectuali, fie și in tăcere absoluta, voiau luna de pe cer, cu alte cuvinte, și n-o puteau achiziționa altfel decât sub forma de surogate ca titlul de doctor honoris causa, de pilda. Pastrand proporțiile, atacurile ordinare ale lui Johannis la adresa lui Tudorel Toader țin de același complex de inferioritate, de aceeași dorinta fierbinte a fostului inspector școlar de la Sibiu de a fi recunoscut ca egal al profesorului universitar Ieșean pe deasupra și rector al venerabilei universități din vechea capitala a Moldovei. Din păcate pentru Johannis, puterea absoluta a Ceaușeștilor e tot atât de imposibil de recuperat in folos personal pe cât e de imposibila, in cazul lui, intrarea in turnul de fildeș al academiei fără diploma de doctorat pe care a “neglijat” sa și-o ia in tinerețe și pe care, acum, nu și-o poate atribui nici măcar prin manevra plagiatului din motive de propaganda anti-corupție ! “Mai citește constituția, dl. Ministru!” e tot ce poate oferi acest “politruc privat”(termenul ii aparține) ca replica la argumentele pertinente ale universitarului Toader—Doamne ferește! sa aibă președintele nostru niște rude mai “diplomate” ca el, ar ajunge imediat pe drumuri, dacă nu direct la pușcărie, pentru vina de a-i fi superiori intr-ale educației. Basescu, măcar, se mulțumea cu slugărnicia intelectualilor de “marca” (vezi Liiceanu et Co) si-si lua satisfacțiile imediate din bușitul lui Dottore Ponta, cel care-l depășise in materie de parvenitism cu doctoratul lui “copiat”. Johannis nici măcar asta nu-și permite—vai de zilele lui!

  4. Credeti ca Germani, Austria, Franta, Italia, Anglia, Spania, etc nu au penalii lor? Dar eu sunt civilizati si diplomatici spalandu-si rufele in familie. Cum Iohannis nu cunoaste aceste bune maniere crede ca prin faptul de a vorbi negativ despre un partid sau guvern castiga ceva. Castiga simpatia strainilor si ura romanilor. Este ca si cum ti-ai denigra sotia cu prietenii si vecinii si astfel copiii au de suferit de pe urma aceasta.

    Este simplu de criticat si greu de laudat cum este mai simplu de distrus si ma greu de laudat.
    Ce a construit Iohannis in tot acest mandat pentru ca romanilor sa le mearga mai bine?

    Pana si moralitatea (diferenta intre bine si rau) a pierdut-o. Un mediator este un judecator cu o moralitate indiscutabila in timp ce o persoana critica nu face bine nimanui nici macar propriei persoane.

Leave a Reply