Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că nu semnează încă demisiile celor doi miniştri de la Dezvoltare şi de la Transporturi. Prin urmare, nici numirile înlocuitorilor nu se pot face.

“Pot să vă spun că nu am finalizat analiza. Dar, analizând şi propunerile şi comportamentul guvernamental, pot să vă spun câteva concluzii. Acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu este capabil să genereze un guvern performant. Am avut două guverne care nu au fost bune și chiar au fost înlăturate de PSD. Suntem la un al treilea guvern care nu este cu nimic mai bun. Această guvernare după guvernare pesedistă este foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiți, care vin cu competenţe ministeriale, și-au dat seama că nu reușesc și încearcă prin aceste veșnice schimbări de miniștri să ne convingă că se îmbunătățește guvernarea. Eu pot să vă spun că nu se îmbunătățește. Înlocuim oameni slabi cu alți oameni slabi și în final au intrat într-un fel de circ. Nu acesta este scopul guvernării. Eu nu sunt de acord să se continue cu acest gen de circ”, a declarat Iohannis.

“Prima concluzie este că aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare, ci sunt făcute de ochii lumii. În acest fel nu voi fi de acord să se continue. Soluţia este la PSD, nu au decât să vină cu oameni performanţi”, a mai precizat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat miercuri speranţa că Opoziţia va susţine o moţiune de cenzură, prin care Viorica Dăncilă să fie demisă, adăugând totodată că acesta nu este atributul său.

“Opoziţia trebuie să susţină o moţiune de cenzură şi sper să o facă”, a spus preşedintele în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni, cu ocazia lansării în dezbatere publică a rezultatelor proiectului “România Educată”.

Președintele a răspuns și la cererea USR de a se prezenta la ședințele de Guvern pentru a nu fi adoptată o OUG pentru aministie și grațiere. ”E o variantă interesantă”, a spus Iohannis.


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la lansarea în dezbatere publică a proiectului ”România educată”, că s-a săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti, subliniind că, ”dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm”.

”S-a pus cam rar problema valorilor şi cam rar problema integrităţii, în ultimii 30 de ani. Şi ne dăm seama acuma că s-a greşit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educaţional. Şi atunci e clar, dacă vem altceva… Eu vreau altceva. Eu m-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. Deci dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm”, a afirmat preşedintele Iohannis.

15 COMMENTS

 1. Presedintele Romaniei autorul loviturii de stat asupra guvernului si parlamentului Romaniei alese legal prin vot! Lipsit de sustinere populara si avand in spate un partid cu 15% in sondaje recurge la LOVITURA DE STAT.
  JOHANIS SOROSISTUL SI CAMARILA LUI SECURISTA!

  ROMANIA TREBUIE SA FIE CONDUSA DEMOCRATIC DE CASTIGATORUL ALEGERILOR NU DE SRI!

  • România este condusă de proprietarii de drept ai activelor țării și cum statul român mai deține mai puțin de 4% din total active poți singur să deduci cine are legitimitate să ia decizii în această țărișoară. Aproape am ajuns o țară fără stat. Este similar cu ce se întâmplă într-un sereleu. Deciziile sunt luate de cei ce dețin activele și nu de salariați! Cuvântul democratic reprezintă doar o iluzie. Președintele, clasa politică sunt doar administratori similar cu directorii dintr-un sereleu. Execută ce hotărăsc proprietatii. Orice alianță aflată la guvernare doar mimează că ia decizii, de fapt execută ce decid proprietarii de drept.
   Mai are vreo importanță pentru această încă țărișoară cum își dau la gioale administratorii ca să culeagă firimiturile ce rămân de la masa stăpânilor!

  • “Dl” ochi ager,conform dex-ului limbii romane lovitura de stat inseamna : citez “preluare a puterii intr-un stat prin rasturnarea violenta a conducerii vechi”. Cand a facut Iohannis asta?
   Sa inteleg ca si dex-ul face parte din statul paralel si vrea sa ne manipuleze? Si acum concluzia : tu ori esti prost ori un fanatic pesedist(ca si majoritatea votantilor psd) in niciun caz o persoana echilibrata care poate analiza o fapta sau o intamplare cu obiectivitate.

   • @ romanul
    Apropos de preluare prin violenta…
    De exemplu Iohannis n-a condamnat actiunile violente din 10 august facute de unii pentru a intra in cladirea guvernului, de a da foc de a bate o jandarmeritia ci din contra a acuzat jandarmii de interventie violenta !!! Este practic incurajare la inlaturarea prin violenta.

    In plus presedintele a zis ca e bine ce s-a intamplat ieri in paralemnt adica inlaturarea presedintelui Dragnea. Si ca sa se mai incerece. Pai incercarea era profund ilegala si in forta pentru ca e o lege care stabileste cum trebuie propus votul si cine poate sa il faca adica numai grupul care l-a propus.
    Si ce cautau zeci de parlamenatri ai opozitiei in jurul lui Iordache ?

 2. Cui da semnal?Astia tot incearca si nu le iese!Pucism in toata splendoarea!Haida bre.sa mori de ras,acum e comic rau!Tot tacamul,kill bill turcanu a mancat microfonul,da-te jos de pe scaun sa stau eu,balamuc total,asaltul turcancei asupra lui dragnea,un mare fas!Spuneam ca nu fac decat sa urce ridicolul la maxim si mi s-a confirmat azi si de iohannis si gasca!!Cat priveste produsul clocit de iogannis doi ani,de atata cloceala a murit puiul!Nimic concret,vorbaraie,de fapt o repetitie a tot ce s-a spus si stiam toti dar a descoperit sec.XXI!

 3. Președintele a răspuns și la cererea USR de a se prezenta la ședințele de Guvern pentru a nu fi adoptată o OUG pentru aministie și grațiere.

  Nu pot să-mi imaginez cum poate președintele să se opună la o OUG dacă este prezent la ședințele de Guvern. Sare la bătaie, mușcă din miniștrii, le bate obrazul, o pune pe Delia să le stângă foile, urlă și dă cu paltonul în ei!

 4. Doamne ajută, acest accident democratic a stricat ce s-a construit in 29 de ani de la revoluție

  • Marș, securisto. Iar vii să împroști cu rahat pe aici și să îți verși dejecțiile.
   După ce iohanus a oficializat și girat ”m…e PSD” ca fiind o opinie anti, acum vine cu proiectul România educată. Ăștia sunt securiștii și marionetele lor pe care îi sprijini tu, ori din interes, ori pentru că ești excesiv de proastă.

  • Carmen, iar ai baut, zdreanto care esti tu zdreanta! O sa te culegem din sant, intr-o zi!
   Tu nu vezi cit esti de proasta? Zici ca “a stricat ce s-a construit in 29 de ani…” Pai, proasta tirgului, in astia 29 de ani a condus (si construit) in mare majoritate, PSD-ul (sau inaintasii sai)!
   Deci, cum? PSD-ul a construit lucruri bune, si acum le darima?
   Vezi unde te aduce beutura? Spui lucruri trasnite!

   • Prietene, imi este mila si compatimesc femeile (mama ,sotie,fiica,colege)care sunt in preajma ta. Limbaj de simpatizant si votant psd,bravo acum luativa de mana tu si celalat cretin Stan Petru Paul si ducetiva la un control la creier daca mai aveti asa ceva.

 5. Sanse: ZERO!
  Doar daca li se face loc dandu-se deoparte psd-alde,ca anterior cu paratii tehnocrati!

 6. Doamne-ajută să le reușească moțiunea de cenzură și să vină Cioloș mai repede! Poate doar așa își vor da seama cât mai mulți români că Dragnea nu este decât țapul ispășitor, vinovatul universal pentru toate problemele țării și cu totul altele sunt cauzele reale ale dezastrului românesc! Cam ce este și Putin pentru propaganda euroatlantică în timp ce aceeași euroatlantici fac afaceri copioase cu rușii! Sunt mirat de faptul că nu sunt acuzați rușii de finanțarea mișcării „Gilets Jeunes”! Ceva ruble cusute prin tivurile vestelor, ceva parole de bitcoini găsite prin telefoanele celor arestați… nu duce propaganda lipsă de imaginație!

 7. Prisca PDL educat?! Departe rau! Insemana ca elementele care insumeaza ceea ce numim educatie au suferit un proces de alterare masiv!
  Boc primar bun? Cum a ajuns sasul primar “bun”? E greu sa vazut ca gasca transilvaneana, care batjocoreste Romania, monopolizind toate funtiile importante, imping toti banii spre locurile lor de bastina? Nu se vede batjocura la care-i supun pe ceilalti romani? Nu este departe ziua in care vor spune ca ei sint “altii”, mult mai buni si nu mai muncesc pt “restul”! Este un procedeu folosit cu succes si in alte tari, care acum sint istorie. Boala nebagata in seama se agraveaza!

Leave a Reply