Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a solicitat şi a primit informaţii “despre cum se vede la nivel de guvern construcţia bugetului pe 2017”.

El a precizat că doreşte un buget ‘sustenabil, solid’, cu un deficit de sub 3% şi cu 2% din PIB alocat pentru apărare.

‘Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realitate. (…) Important e să avem un buget care ţine cont de toate aceste condiţionalităţi’, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai declarat că nu poate fi vorba de o gaură în buget, aşa cum a susţinut liderul PSD, Liviu Dragnea, ci de ‘o sumă care nu s-a putut realiza’.

‘Nu poate fi vorba de o gaură la buget, e vorba de o sumă care nu s-a realiza pur şi simplu, din motive pe care trebuie să le explice alţii. Nu a plecat nimeni cu banii acasă’, a spus Klaus Iohannis.

 

20 COMMENTS

  • pai e expert, da nu ne-a zis in ce. uite eu cred ca e expert in mersul avioanelor Bucuresti – Miami. cred ca stie orarul pe dinafara!!
   stiu stiu, el cand era primar la Sibiu avea buget de aparare, de invatamant, CNADNR… era dat dreaq… intamplator stiu toata treaba cu Sibiu capitala culturala. nici macar nu a fost ideea si munca lui. el a adminnistrat doar banii veniti de afara, ca primar, dar nu i-a atras el.

 1. il astept pe OVI cu o postare in care sa spuna acum ca si “Domnul Iohanis” minte si asta cand a spus ca aia dinainte care nu au colectat trebuie sa explice :d

   • eh, si asa din incompetenta a creat-o fix inainte de alegeri? ;p eu merg pe varianta B.
    Viata ne arata in general ca cineva daca e odata rau premeditat (vezi dosarul ICA, MA parte civila) a doa oara e f probabil sa fie tot rau intentionat, nu doar incompetent 🙂
    io ti-am zis de cand l-au investit ca-l aperi prea mult si atunci mi-ai spus ca trebuie sa-i dai credit 100 de zile. zic ca e timpul sa te opresti… 😀

     • sa vorbim de o firma privata. previziunile pe fonduri europene se fac cu autoritatile locale. sa dam afara si toti primarii si consiliile locale si judetene implicate.
      deficitul s-a facut exclusiv pe veniturile prognozate in afara de fonduri. totul e normal, deficitul e sub 3 %.
      se intampla sa mai cada un proiect si nu intotdeauna din vina sefului de proiect.
      daca vorbim de companie privata, guvernul actual ar disparea a doua zi pe un plan gresit, prost facut si mincinos.

     • :)))) daca ar fi o companie privata tara asta astia din guvernul actual nu ar fi angajati si nici dragnea.
      Dupa toate criterile ciolos trebuia sa ramana.
      Unu la unu, ciolos – dragnea, ciolos ar castiga interviul in 4 din 5 situatii.

   • Ca era treaba lui Ciolos sa colecteze banii !

    Nu a esaloanelor 2-3 ramase de pe vremea lui Ponta. Sau a primarilor si instutiilor locale sa faca proiecte europene. Sau vedeti cifrele de la ANAF cum au crescut datornicii la contributiile sociale cu 60% din cauza ca Ponta a dezincriminat neplata lor.

    Ministrii vin si pleaca, “functionarii” multi veniti pe pile si politic raman acolo si au aceeasi prestanta slaba.

   • Daca Ciolos a schimbat legislatia intre timp, astfel incat sa favorizeze neplata catre buget a diverse taxe, e premeditare. Daca nu, faptul ca niste nenea nu-si platesc obligatiile fiscale nu e vina guvernului

 2. bine, eu fac pariu ca stiu deja tipul de discurs-raspuns al lui ciolos, ca mai toate discursuriel create pe emotie de catre servicii: “Da, am gresit. greseala mea a fost ca m-am increzut in oameni, bla bla bla si… bla bla bla)

 3. off topic
  Domnule Tudor nu-l mai chemati pe parlamentarul usr Cristian Gabriel Seidler, imi vestejeste inteligenta cu tupeul/obraznicia si impertinenta sa. Omul asta este in cel mai inalt for legislativ al tarii ? Cine sunt aia care l-au trimis acolo ? Cu certitudine sunt dupa chipul si tupeul/obraznicia sa. Mi-e mila de noi ca trebuie sa acceptam asemenea specimene, imi este mila de Romania si de generatiile care vin si vor fi conduse de asemenea oameni.

 4. 🙂 🙂 🙂 wow ne-am tămpit rău! Acum e expert şi în finanţe? Pute a fi făcut un compromis în avantajul ocupantului! Ce compromis au mai făcut de ”şi-a oferit sprijinul de expert pe construcția bugetului 2017”?
  Citez:””Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii de la Cotroceni: „Mi-am oferit sprijinul de expert pe construcția bugetului 2017”.
  E expert în cheltuit bugetul în scop propriu, e expert în scandaluri şi mahalagism, e expert pas cu pas în a se informa despre reformele care urmează pentru a furniza membrilor din partidul lui muniţie în scop de a bloca creşterea nivelului de trai, sau binele majorităţii siluită tot de unii ca el!
  Cum vine asta?
  ”’vreau sa-l ajut pe Grindeanu…”’ în ce şi pentru ce? Are destui profesionişti în partidul lui care sunt mai pregărtiţi ca ocupantul care urmăreşte avantaje personale!
  Citii tot la voi în legătură cu salariile celor 46 mai mari şi cu mai multe vieţi, inclusiv ocupantul e în categorie! Cum să nu revină la salariul de 4600 sau cât avea în iulie 2015, înainte de a bate palma cu izmănarul să îl îmbogăţească pe nemerit în contradicţie cu nivelul de trai al majorităţii sărăcite intenţionat doar ca să aibă ei ”ghiolbanii” puful parfumat cu cheltuieli fără limită!
  Cred că e mai bine să aflaţi acum dacă au bătut palma şi cu ce avantaje pentru ocupant, e bine să afle populaţia!

 5. Pai in decembrie erau 19 miliarde plus…ne-a spus-o chiar Dragnea( inainte de alegeri ) Si ca sa vezi dracie, dupa alegeri au disparut. Nasol. Greaua mostenire reloaded 🙂

Leave a Reply