Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a declarat azi la Vilnius :

 

„Este evident că pe Flancul Estic al NATO există ameninţări în partea nordică a flancului, şi aici evident că vorbim astăzi despre Lituania, există ameninţări în partea sudică a Flancului, şi aici, evident este vorba în special despre România, dar pentru NATO noi credem că este important ca întreg Flancul Estic să fie bine consolidat, să avem o poziţie foarte solidă.

Şi atunci evident că, în fiecare parte trebuie să existe măsuri specifice de adresare a ameninţărilor, însă în ansamblu este important să existe o abordare echilibrată, adică să nu existe măsuri considerabil mai importante într-o parte şi în cealaltă parte să apară o oarecare slăbire.

Această abordare echilibrată este importantă pentru a da putere întregului flanc. Nu este bine şi nu este de dorit ca o pare a flancului să fie slăbită, fiindcă în acest fel întreaga construcție ar fi în definitiv slăbită, în loc să fie întărită.

Deci din, iată, multe puncte de vedere o abordare echilibrată este absolut necesară şi noi credem că îi vom convinge pe aliații noştri că aşa este bine.

Evident că, în ansamblu, NATO va respecta cele două principii de bază – 28 pentru 28, adică fiecare îl apără pe fiecare, şi trebuie să fie pregătit să facă faţă la toate ameninţările, ceea ce se regăseşte în aşa numitul principiu 360 de grade, adică NATO să fie pregătit pentru orice situaţie.”

„Este clar că pentru a-şi îndeplini scopul, NATO trebuie să aibă anumite sisteme pregătite, pentru a se apăra, în special. NATO nu este o alianţă ofensivă, ci este o alianţă defensivă şi faptul că acum există o retorică rusească care acuză NATO, acuză România pentru inaugurarea facilității de la Deveselu, face parte din strategia de comunicare elaborată în Rusia şi care are o anumită tendință de a arăta că lucrurile sunt îndreptate împotriva Rusiei. Scutul din care face parte Deveselu nu este o structura îndreptată împotriva Rusiei, lucru pe care l-am mai spus şi îl vom spune în continuare, din simplul motiv că aşa este”, a spus Iohannis.

 

 

 

6 COMMENTS

 1. Avem amennitari externe, le stim de secole, le mai si rezolvam, nu chiar rau !
  Dar ce facem cu cele interne ? Am o intrebare, cand va atinge subiectul Hexi Pharma, masa critica, pentru a fi postat pe site/blog? Antena 3 deja a publicat cateva articole, dar nu vad dezbatere! De Paralement si Comisia SRI, ce sa mai spunem, au trecut pe MUTE! Vor s-o ingroape impruena cu toate victimele afectate de infectiile intraspitalicesti care au condus la decese in toata aceasta perioada! E grav, seamana a atenat la Siguranta Nationala sau chiar a genocid! D-nii Ciolos, Iohannis, Helvig, ne spun ceva, noua poporului astuia ingaduitor….sau cum vreti sa-i spunem!

 2. Este evident, Klaus, ca n-ai nimic de spus nimănui, n-ai fost ales pentru asta. Dar niste minime obligații tot ai fata de naivii care te-au crezut mare general așa ca, please, fa un efort si debitează platitudinile care justifica acțiunile Comandanților de front (frontul estic, desigur) pentru ceilalți naivi care te-au acceptat nu pentru calitatile matale quasi inexistente, ci pentru ca nu semănai cu restul “titirezilor” (termenul lui Pleșu) din politica dâmbovițeană.

 3. Dumnezeule, Claus der Schnelle isi da aici intreaga masura a gaunoseniei gindirii sale sclipicioase! “… lucru pe care l-am mai spus şi îl vom spune în continuare, din simplul motiv că aşa este”. Ati mai auzit asa o perla? Nici la bac la Fagadau sau la Mermelesti de Pitesti, asa ceva nu mai …. gasesti!

 4. lituania e flancul estic si romania e flancul sudic al nato.atunci grecia si turcia ce mama mamii lor mai sunt? flancul vestic?si probabil italia, spania,franta si uk sunt flancul nordic.vai de capul lor de consilieri militari pe care ii are. in rest face ce stie el mai bine:bate campii cat cuprinde.cine sa ne atace?rusia?in general par ei mai “de la tara” dar sinucigasi nu sunt sigur.

  • N-ai inteles nimic! Cred ca esti un puiut de rusofil…
   Aici trebuie gindit in 3D: fiecare ie ce flank doreste muschii lui. Iar Uncle ie toate flancurile d’odata! De ce? Penca poa!

Leave a Reply