Președintele României, Klaus Iohannis, explică de ce nu participă la o dezbatere cu candidata PSD Viorica Dăncilă, cu care va lupta în turul II pentru un nou mandat la Cotroceni.

“Dragi români,

Împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar împreună vom reuși să câștigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-ați acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveți în mine. Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră.

Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor.

Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori.

Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani.

Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, scrie Iohannis pe Facebook.

 

6 COMMENTS

 1. Vai..de la inaltimea arogantei sale, nu se.poate cobori la.nivelul pesedeilor…
  Daca Orban ar putea face rost de un antidiareic (nu e interzis de CNA, toate reclamele sunt cu antidiareice si anticonstipatie:) ) , ar putea chiar presedintele sa intre intr o confruntare cu o…FEMEIE, CETATEAN ROMAN, INDIFERENT DE NIVELUL DE SCOLARIZARE, pentru ca se declara presedintele tuturor romanilor !
  Sau nu?
  PS. Ce diferenta de studii sau de inteligenta e intre cei doi candidati? Eu nu vad niciuna…

 2. Ce inteleg din aceasta declaratie? Ca cele 3 milioane de voturi ale lui Iohannis conteaza mai mult decat cele 2 milioane ale lui Dancila. Cat despre celelalte 3 milioane ale celorlati candidati la presedintie si cei 8 milioane de romani care nu au fost la votare NU CONTEAZA.

  Asadar Iohannis este liderul a 3 milioane de cetateni, un mic TRIB care e deasupra tuturor. Ce se intampla cand un lider nu respecta alt lider prin intermediul dialogului? Este ignorat de membrii respectivului trib sau tara.

  De aceea in cei 5 ani Iohannis nu a fost respectat nici ascultat in forurile internationale. Este considerat liderul unui trib de 3 milioane de cetateni care nu verbeste direct cu cetatenii si liderii lor ci vorbeste prin intermediari si prin comunicate de presa.
  Acest mod de comunicare este o lipsa crasa de respect fata de toti.

 3. Dancila ce trebuie sa faca este sa… il ignore pe Iohannis (sa nu se mai roage de el sa vina la dezbateri) si sa mearga in orasele unde au votat-o putin si sa faca un fel de Cenaclu flacara unde sa accepte intrebari din partea cetatenilor indiferent de culoarea politica. Iohannis doar se intalneste cu PNL si simpatizanti PNL.

  Dancila trebuie sa demostreze ca este mai deschisa dialogului decat actualul presedinte si sa arate ca in viata actuala pentru a rezolva o problema este nevoie de dialog. Unul trebuie sa dialogheze cu prieteni si dusmani pentru a rezolva sau construi o societate unita.
  Unitatea se face prin dialog.
  Mihai Viteazu si Alexandru Ioan Cuza cum au realizat unirea?
  Lipsa de dialog duce la dezbinare.

 4. Problema nu este aceea ca președintele Johannis, actualul candidat al PNL la prezidențialele 2019, nu vrea sa se confrunte public cu contracandidata social-Democraților, ex-premierul Dancila, ci faptul ca i se permite sa evite confruntarea pe motive rizibile cum ar fi acela ca doamna Dancila nu are ce cauta printre “intelectualii” nației adunați sa asculte, “așezati”—morți? Poate—monologul prezidențial. Se induce, astfel, ideea ca alegerile vor fi fraudate orice s-ar întâmpla pe 24 Noiembrie , manipulate de partida johannista, in orice caz; și nu văd cui prodest aceasta idee (ca sa ma exprim la modul intelectual) Serviciile de informații cad mereu in picioare, sunt a priori garda pretoriană a individului/individei asezat (a) in scaunul Cotrocenilor iar faptul ca un general sau altul cade pe câmpul de lupta între facțiuni nu impresionează decât, cel mult, facțiunea pe care o reprezintă. Mai pe șleau, nimănui nu-i pasa cine conduce trupele fantosei din dealul Cotrocenilor—important e faptul ca personajul instalat cu ajutorul acestor mercenari (fără sens peiorativ, doar pt precizie folosesc termenul, pretorienii fiind îndeobște militari străini angajați sa apere persoana împăratului roman exact pentru lipsa lor de legăturI “sentimentale” cu poporul Romei antice) e necesarmente o fantosa, un surogat de conducator și nimic mai mult. Prin urmare, scade valoarea votului ca manifestare a voinței populare și asta, in cazul intelectualilor, înseamnă moartea spiritului civic, alunecarea cu bună-știință spre formula dictatorială; nu contează nici măcar calitatile “fantosei”, pretorienii nu-l protapesc in scaun pentru ca vorbește trei limbi străine, de exemplu, ci pentru ca raspund astfel Comandanților militari însărcinati cu paza la palat. Civilii n-au de ce sa răspundă la comenzi, cu atât mai puțin intelectualii aflați printre masele de alegători nu au deci vreun motiv sa se supună ordinelor venite din cazărmi. Cu dezbatere sau fără, președintele actual da senzatia ca se îndreaptă “pas cu pas” spre dictatura, alegerile de anul acesta fiind ultimul din acești “pași” anuntați Încă de la “cucerirea” primului mandat in 2014. Deci, cel puțin unul din intelectualii pe care-i cunosc, eu însămi, nu va participa la farsa de prost gust reprezentata de turul doi al prezidențialelor 2019. Fiindcă nu pot sa ma las integrată, nici măcar in efigie, la masa intelectualilor lui Johannis și nici ex-premierul Dancila nu ma convinge ca nu e, la randul ei, o fantosa. La treizeci de ani de la Revoluție pot spune, cu adânca tristete, ca singura soluție pentru a-mi păstra demnitatea de cetățean roman liber și in deplinătatea facultăților mele mintale este aceea de a sta acasă pe 24 Noiembrie.

Leave a Reply