Preşedintele Klaus Iohannis solicită Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

‘Prioritatea zero a tuturor celor care au responsabilităţi în statul român, indiferent de funcţiile pe care le ocupă, trebuie să fie protejarea şi consolidarea statului de drept. Solicit Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie corectitudine maximă, respectarea cu stricteţe a legii şi clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruţa Kovesi, conducerea acestei secţii având o imensă răspundere în acest sens’, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului subliniază că Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor nu trebuie sub nicio formă să fie un instrument politic de anchetă şi intimidare a magistraţilor şi procurorilor. El aminteşte că a contestat încă de la început înfiinţarea unui astfel de organism, sever criticată şi de către Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană şi GRECO, pentru că nu prezintă suficiente garanţii de independenţă în raport cu factorul politic şi poate afecta încrederea cetăţenilor în justiţie.

‘Majoritatea PSD-ALDE a ignorat cu bună ştiinţă toate aceste avertismente, astfel că această secţie specială, în acest moment, funcţionează. Tot această majoritate, printr-o serie de modificări nocive ale legilor justiţiei, este direct responsabilă pentru generarea conflictului care există acum în rândul magistraţilor. PSD-ALDE a construit de la bun început un discurs anti-justiţie şi a făcut demersuri concrete pentru revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA şi a procurorului general al României, mai nou, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie reclamând, de asemenea, presiuni şi interferenţe. Atenţionez majoritatea PSD-ALDE să înceteze să mai facă şi alţi paşi înapoi care să îndepărteze România de parcursul său european, ca stat democratic consolidat. Este imperativ ca PSD-ALDE să pună în aplicare cu celeritate opiniile Raportului Comisiei de la Veneţia şi recomandările cuprinse în Raportul Comisiei Europene privind MCV, astfel încât independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie să nu fie afectate, iar fundaţia democratică a statului român să nu fie periclitată’, mai spune Iohannis.

El punctează că lupta anticorupţie va continua în România, în ciuda oricăror ‘eforturi agresive ale celor care îşi doresc să controleze justiţia şi să îngenuncheze statul de drept’.

‘Ca preşedinte, voi acţiona şi mai departe pentru menţinerea statutului pe care România şi l-a câştigat cu mari sacrificii, de ţară în care instituţiile sunt puternice, dar sunt puternice prin aplicarea corectă a legii, nu prin abuzuri’, conchide şeful statului.

9 COMMENTS

 1. Cam tarziu s-a trezit si ăsta. Sectia speciala este a lu dorel, IJ este a lu dorel… CCR a lu dragnea…parlamentul este tot a lu dragnea…Romania mai are vreo speranță?

 2. Recunoaste existenta Sectiei,Adina Florea,a fost cel mai mare tampit ca n-a numit-o la DNA,e un profesionist si mai bine ca a recuzat-o ca va aplica legea fara influente si va stopa elanul unora care se cred dumnezei,dar care acum tin steagul jos fara zeita decaparilor!!Cred ca a suferit dna Secara,dl.Mircia Gutau,dna Rarinca,Dna,draga de ea prin bunatate,tanti Maria,care spunea ca trebuie sa schimbam matura!Am ajuns la momentul asta pe care a spus-o o femeie simpla prin cuvinte ramase actuale,o consecinta a evaluarii ei simpliste dar profunde!Pe matura sta acum kovesi alternand intre avioane,la puscarie sau culcus asigurat de adevaratii infractori care o sustin dar cand maturi scoti gunoiul dar daca vrea sa-l ia UE,noi scapam si ei se incarca!Cand dai un bobarnac unei piese domino,stim ce se intampla,elita,oradea si cati mai sunt!Rahatul a explodat,manjitii,e chestiune de timp pana vor ceda,psihic,material,conjuctural sau turnati,pur si simplu!Cand dadea cu biciul era zeita acum este o jenanta individa prinsa in propriile aranjamente care boceste la posturi tv la fel de infractoare
  ,uite ca mi-am luat bilet si vine citatia!Puscaria,fata,spovedanie,penitenta si post si nu vei spala oamenii bagati abuziv in puscarii!Stau pe capu’tau ca raia pe capra!

  • Cica viitorul i-a pregatit CEL mai mare scaun la Parchetului European lui Kovesi !observ ca esti mare consumator de vitamina P ,vitamina S si VITAMINA D !

   • Ti-am mai spus invata romaneste si ia-o acasa pe kovesi,urc-o pe tv si ud-o regulat!Vitaminele oricand dezvolta tu cred ca iei laxative,constipatie mare in adulatie!

 3. PSD o sa-si franga oricum aripile, chiar daca o va incurca acum, pe moment. Singuri s-au dat de gol, s-au aratat lumii ca fiind niste infractori scapati de sub rigorile Justitiei care au tras cu disperare s-o blocheze de frica sa nu-i salte. Vom vedea, in general mi-au iesit toate prognozele, mai putin victoria lui Basescu din 2009 dar acolo am vazut ce a fost.

 4. Cam penal domnul…
  Face.presiuni asupra magistratilor ?
  Abuz in serviciu?
  Ce calitate are in.acest dosar ca sa.faca cereri de tregiversare a cauzei?
  Daca.intervenea Ponta, dragnea, dancila , etc. ieseau astia in strada pentru apararea INDEPENDENTEI JUSTITIEI .

 5. In sfarsit au scos “baietii” informatiile referitoare la zeita si cate ar mai fi de spus … despre unii despre altii. Sper sa apuc ziua cand se vor scoate de la naftalina cele de toate pentru toti.

 6. “Solicit Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie corectitudine maximă, respectarea cu stricteţe a legii şi clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruţa Kovesi” Scirt,Frantz. Da cind trebuia sa mearga frau Carmen la parchet de ce n-ai mai cerut “clarificare rapida” Hiii ? Si apoi ce te freaca de viteza anchetarii Lulutei ca de semnat numiri de ministrii te doare-n c….r.

Leave a Reply