Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, printre subiecte aflandu-se si scandalul din sanatate

—————-

“Din păcate, s-a văzut şi cu ocazia ultimului scandal public, cel al dezinfectanţilor, ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării şi a corupţiei în sistemul de sănătate publică.

După cum probabil vă amintiţi, am inclus elemente de sănătate în documentul numit Strategie Naţională de Apărare a Țării şi am inclus Sănătatea la chestiuni de securitate naţională.

Având în vedere toate acestea, am inclus pe ordinea de zi a CSAT, CSAT care va avea loc săptămâna viitoare, pe 27 mai, un punct pe ordinea de zi destinat acestui sector. Am cerut pentru această lămurire în CSAT materiale de la Ministerul Sănătății, de la instituţiile care au informaţii în legătură cu aceste chestiuni şi am cerut să vină nu doar cu prezentarea situaţiei, ci şi cu soluţii.

Acum, ca să nu apară nişte aşteptări care pe urmă creează nişte soluţii parţiale: nu în CSAT se rezolvă problema. În CSAT se discută, se găseşte unde sunt interconexiunile între ce fac, de exemplu, Ministerul Sănătăţii şi serviciile, dar rezolvarea chestiunilor nu este la CSAT, este la instituţiile abilitate. Politicile trebuie create la Ministerul Sănătăţii. Tot Ministerul Sănătăţii trebuie să vină cu norme îmbunătăţite, trebuie să creeze proceduri care previn apariţia altor probleme de acest tip. Procurorii, poliţiştii trebuie să-i caute pe cei care, dacă există, sunt vinovaţi de încălcarea legii.

Este evident că în domeniul sănătăţii nu avem de-a face doar cu o problemă punctuală pe dezinfectanţi, avem numeroase probleme care pot fi rezolvate doar dacă cei care au răspunderea vin cu soluţii serioase, care pot fi puse în practică şi le pun în practică.

Poate unii îşi amintesc, în timpul campaniei mele electorale m-am referit la sănătatea publică şi am spus că este una dintre priorităţile mele. Am spus atunci şi spun şi acum, fiindcă în continuare cred că acest lucru este adevărat, că pacientul trebuie să fie în centrul sistemului. Acesta nu este un slogan, acesta este felul în care trebuie construit sistemul public de sănătate”, a declarat Klaus Iohannis.

 

9 COMMENTS

 1. D nule Tudor, d nul acela de langa dvs.,Florescu, asta iarna , a iesit impreuna cu niste tineri cu lopeti sa dea zapada la o parte de pe trotuarele din sectorul 6.Nu ningea. Mi am zis: daca pana ma intorc in zona, dupa vreo 3 ore, curata zapada macar 15 metri,il votez.Cand m am intors nici macar 50 cm.Nici o urma de lucrare.Doar si a facut campanie.

 2. Nu cumva asta însemna ”regionalizare”? Dacă acolo în Bucureşti se întîmplă atîtea nenorociri cu bună ştiinţă şi de ‘succes’, ce să mai zici de restul ţării? Cum doar singurul spital din Bârlad a luat atitudine şi măsuri împotriva horodincii plătite pentru infectare coordonată şi controlată? Mă mir cum de nu au închis spitalul pentru împotrivirea la ”reforma uciderii prin infecţii” pînă la ora actuală! Gîndiţi-vă ce se întîmplă în justiţie şi nu numai, de cînd cu regiunile impuse pe hîrtie şi în practică doar la cheremul unora! Ce harababură în tot ceea ce înseamnă reforme!
  🙂 Chiar, de ce nu au scris în reforma celor care nu greşesc niciodată(nu recunosc niciodată) alături de interceptări, urmăriri şi reformaobligatorie privind limita de viaţă a omului?
  🙂 🙂 Nu mai era atîta scandal pentru afaceri oneroase pentru viaţa şi nivelul de trai al omului!
  🙂 🙂 hai să aberăm şi să manipulăm cît mai ţine doar avem scaunul ocupat pentru eternitate(crede el/ei) !

 3. Nepasarea si coruptia v-a dat posibilitate sa aveti 7 case domnule iohanis cat si impropietarireaForumului german cu propietatile Grupului Etnic German ce sunt de drept propietatile statului roman.

 4. Vorbe goale (politici, proceduri, norme, etc) nu face altceva decat sa enerveze.
  Astia oare cred ca traim pe alta planeta ?

 5. A ieșit Cucu să își facă propagandă.Este pe funcție de un an și jumate iar prioritatea lui a fost să tocească Planeta cu plimbările și nicidecum sănătatea publică,altfel trebuia să fie primul care să știe cum stă treaba cu dezinfectanții aia si cu faptul că prietenii lui de la Colectiv nu aveau nici măcar stingătoare.Sau poate că a știut,ca doar SRI-ul este la el în ogradă, dar și-a zis:”las’ ca merge și așa” ,fiind mult prea ocupat cu lucrările la renovarea vilei, în paralel cu pregătirea valizelor.Se vede că omu’ a circulat cam mult pe Podul Mincinosilor din Sibiu.

 6. D-le Iohannis, mai concret, mai cu nerv, mai apasat, mai cocentrat cum spun fotabalistii, se poate? Pana si americanii au venit …!Ne promiteti finalitate in CSAT, haideti, va rugam frumos!

 7. Cind era Ponta premier, nu mai stia cum s-o dea ca sa-i ceara demisia! De dimineata pina seara, din sculare in culcare, DEMISIA. Mai venea repede si ecoul (tifnoasa aia de-a pus-o iohanes sefa la marele partid portocalo-liberal): Jos Ponta! Ploua? Jos Ponta! E prea cald? Jos Ponta!
  Se mai itea si slabiciunea mea din Mermelesti de Pitesti: Cutremur in Noua Zeelanda?? Jos Ponta!
  Acu’, parca a uitat cuvintul, sau i-o fi inghitit pisica limba! De altfel, vad ca daca face o fraza un pic mai mare, der Schnelle uita de la mina pin’ la gura ce-a mai zis.
  ” … am inclus pe ordinea de zi a CSAT, … un punct pe ordinea de zi destinat acestui sector”
  Asta e! Ghinion! Cind o fraza iti ia un sfert de ora, mai uiti ce-ai zis…
  Si mai zice si ca-i scriitor…

  • EL “UITA” SI CA A INCASAT BANI PENTRU O CASA OBTINUTA DE EL CU REA CREDINTA IN URMA UNEI FALSE MOSTENIRI DE CARE NU PARE A FI NESTIUTOR, ASA CUM VREA EL SA PARA,BANI CARE SE CUVENEAU STATULUI ROMAN SI PE CARE, PRACTIC, I-A FURAT ,DAR NICI NU SE GANDESTE SA-I MAI DEA INAPOI.

Leave a Reply