România este o democraţie solidă care doreşte o Europă puternică, afirmă preşedintele-ales, Klaus Iohannis, într-un interviu acordat ziarului La Repubblica, pledând pentru unitate, pentru implementarea programului său politic şi subliniind că este necesar un Guvern cu politici de centru-dreapta.

klaus-iohannis

“Au trecut 25 de ani (de la Revoluţia din 1989 – n.red.), au fost succese şi insuccese, acum să privim spre viitor. Situaţia complexă dintre Est şi Vest necesită o acţiune europeană comună. Iar eu sunt încrezător într-un parteneriat din ce în ce mai amplu cu Italia”, afirmă Klaus Iohannis.

Întrebat dacă există posibilitatea unei relaţii normale cu Rusia condusă de preşedintele Vladimir Putin, Iohannis a răspuns: “În prezent, situaţia este mai dificilă. Este necesară o acţiune comună la nivel european. În momentul de faţă, relaţia cu Rusia este influenţată de criza din Ucraina şi de percepţia privind o politică agresivă, incompatibilă cu dreptul internaţional. Când vor fi depăşite aceste obstacole, putem reexamina relaţiile cu Moscova”.

Reporter: Imediat după victoria în prezidenţiale, aţi spus: “Să privim spre Occident!”. Care va fi abordarea dv. în contextul provocărilor cu care se confruntă Uniunea Europeană şi NATO şi după jumătate de secol de dictatură, după ani pierduţi din cauza corupţiei şi a guvernării ineficiente?

“România a demonstrat că este nu doar un partener de încredere al UE şi al NATO, ci şi o democraţie cu rădăcini solide. Obiectivul meu este consolidarea şi extinderea parteneriatului cu Statele Unite, cu UE şi NATO şi, împreună, consolidarea instituţiilor democratice. Cred că trebuie să depăşim obiceiuri din trecut. Am finalizat tranziţia, ne-am câştigat un loc printre democraţiile occidentale. Priviţi la cei tineri, care au fost decisivi în scrutinul prezidenţial: ei trăiesc după principii şi valori democratice, pentru care s-au mobilizat”, a spus Iohannis.

România “a făcut mult pentru consolidarea democraţiei, a statului de drept, a justiţiei independente. Inclusiv pentru consolidarea culturii democratice şi a culturii participării: a fost nevoie de ani întregi pentru a le construi. Faptul că am devenit membri ai UE şi NATO este o realizare mare, posibilă datorită consensului între partide şi în societate. În mod cert, există şi obiective nerealizate sau realităţi care nu corespund speranţelor noastre. Acum trebuie să vedem ce lipseşte, putem evalua situaţia, putem renunţa la ce nu funcţionează, putem crea ceva nou. Este un nou început. Este inspiraţia celor 11 puncte ale programului cu care am câştigat scrutinul prezidenţial, referitoare la educaţie, la sistemul de sănătate, la economie, agricultură; imediat ce voi fi învestit, voi începe să lucrez din greu”, a dat asigurări Iohannis.

Reporter: La 25 de ani de la înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu, care este mesajul dv. după victoria electorală în numele unei guvernări oneste?

Mesajul este că “intrăm într-o nouă etapă a istoriei noastre. Ceea ce am realizat sau nu în ultimii 25 de ani s-a încheiat: trebuie să tragem învăţăminte şi să privim spre viitor. Obiectivul meu este construirea unei Românii puternice şi prospere. Cele mai recente alegeri au arătat lumii că suntem o naţiune de cetăţeni activi. Forţa noastră ca societate civilă, ca naţiune, vine din confruntarea dură cu vremuri grele şi din sentimentele comune pentru obiectivele ţării”, a afirmat Iohannis.

Reporter: Dar va trebui să coabitaţi cu fosta majoritate, social-democraţii lui Victor Ponta… Ce sens au termenii de “centru-dreapta” şi “stânga” în România?

“Preşedintele are o viziune şi un rol de prim-plan, în politică şi în societate. Este ales de popor, are atribuţiile şi legitimitatea pentru a crea dialog şi consens şi pentru a juca rol de mediator. Voi fi mereu un preşedinte care priveşte la interesele naţionale şi care poate uni politicienii. Dar amintindu-le politicienilor responsabilităţile faţă de obiectivele comune. Voi avea mereu un raport instituţional cu orice guvern. Voi fi un preşedinte care se va gândi permanent la interesele naţionale, nu la cele de partid, pentru a îndruma liderii politici pe căi convergente. Dar cred că va fi necesar un Guvern mai eficient, capabil de viziuni pe termen lung şi căruia politicile de centru-dreapta îi pot oferi soluţiile necesare”, a răspuns preşedintele-ales al României.

Reporter: Cum vedeţi tensiunile dintre UE şi Rusia privind Ucraina şi R.Moldova, divergenţele din zona euro?

“Criza economică afectează soliditatea instituţiilor europene, încetinind atât procesul de federalizare, cât şi extinderea. Când momentul critic al crizei economice va fi depăşit, trebuie să relansăm şi să intensificăm ambele procese. Cel mai important este să evităm o Europă cu două viteze. Visez la o Europă mai puternică, unită de valori şi principii comune, de un parteneriat real”, a adăugat Iohannis.

Întrebat despre relaţiile României cu Italia, Iohannis a precizat: “România se simte acasă în Europa. Dar întotdeauna există loc pentru parteneriate mai strânse, reciproc avantajoase. Sunt încrezător că, în viitor, România şi Italia pot consolida relaţiile la toate nivelurile”.

PS : Opinia mea este ca nuanta indulgenta pe viitor a lui Iohannis in legatura cu Moscova este produsul gandirii administratiei germane, cea mai apropiata de Rusia din interes financiar in primul rand. De cand a debutat criza din Ucraina si Rusia a devenit impredictibila si agresiva din punct de vedere militar, invadand tari independente si anexand cu forta teritorii ca pe vremea lui Stalin, este prima oara cand un politician roman de rang inalt isi asuma o viitoare atitudine ingaduitoare fata de Moscova. Majoritatea liderilor occidentali, cu exceptia notabila a cancelarului Merkel, afirma ca pentru mult timp de acum inainte, administratia Putin devine complet nefrecventabila. Iohannis introduce, asa cum m-am temut, o nuanta preluata de la Bonn si nepracticata pina acum in politica externa a ultimilor ani. De monitorizat.

 

75 COMMENTS

 1. Am castigat alegerile, i-am prostit pe tinerii frumosi (care nu au nevoie sa citeasca ziare si sa se uita la TV) cu “ne duce Ponta spre Rusia si China” gata cu circul asta. Incepem alt circ.
  Impostura continua full speed.

  • Da’ de ce nu da interviuri ioanis si pentru ziarele si tv urile romanesti? I-e frica sau ne dispretuieste? Pare ca nu da doi bani pe 6 milioane aia care l-au ales,ca si cum l-au ales aia din afara ! Daca ii e frica sa ceara intrebarile dinainte, ca asa face si la straini, ii comune Dan Mihalache raspunsurile…

  • aceeasi aroganta si infatuare, aceeasi lipsa de pregatire politica, aceleasi sloganuri de prostit prostii pe internet aceleasi aceleasi… din campanie. omul asta e slab pregatit si singura lui asa zisa calitate e data de faptul ca e\e sas. daca politica tarii se va baza pe usoarele urme de sange nemtesc ale stramosilor am dat de naiba cu un viitor presedinte mai prost( si s-ar parea ) mai rau ca actualul.

   • Pai cine a vazut la Realitatea lui Vanghelie confruntarea Ponta-Iohannis a vazut un Iohannis nul. Un om care nu cunostea nimic legat de economie, pensii, legislatie. Un elev de clasa a 7-a era mai pregatit. Un om mut care nici nu putea gandi.
    Despre legenda cu Sibiul…Sibiul e un oras care exista din secolul al 14-lea. Nu l-a facut Iohannis. Am fost acolo de doua ori in ultimii 5 ani. Are o piata centrala cu cladiri renovate si o strada cu terase. Daca faci doi pasi in afara nu e nimic renovat. Cladiri vechi istorice cu farmecul lor pe care nu le-a ridicat Iohannis.
    Imparatul e gol gol gol si poporul a votat iar o iluzie.

 2. Se pare ca e instruit bine de tante Merkel acest Jo si hannis…..vezi pozitia ei fata de Rusia !!!!.Trecem de la democratia coca cola,la democratia lebarvrusht !!!!!….e bineeeeeee, di tat….

 3. dap.se simte un damf sulfuros de coabitare psd pnl.
  dar basau si furunculul sau udros?ce or face saracii?cui raman?dragii de ei..ii pun si pe ei la masa mare sau..?

  • Coabitare pentru ca asa e in COLONIE. Odata ce esti condus cu DNA si ambasade joci cum canta aia.
   Vor aia trei luni de coabitare? Coabitezi.
   Vor aia guvern de drepata dupa ce trece iarna ? Il faci
   Vor aia pe X la SRI? OK sa vina x
   Vor aia pe MRU la SIE? Ok no problem.

   Poporul s-a predat in vara lui 2012 dupa un efort fantastic de 20 minute la vot ! Saracu’ era epuizat si s-a ajezat pe canapele sa vada la TV cum se fura votul la CCR cu erate.

   • poporul s-a predat tampeniilor de pe internet. a dat dovada mereu ca nu gandeste cu propriul cap. e usor influentat si cel mai rau lucru uita foarte usorfaradelegile comise impotriva lui. asa au ajuns basistii la putere prin votarea insipidului. totusi poate cineva sa explice, dar pe probe si nu pe zicerile internetului, ce calitati si ce a facut sasul pentru a reprezenta totusi poporul roman si nu o mica comunitatte din centrul tarii?

    • Ce ma ingrozeste este exaltarea cu care au stat unii ore in sir sa voteze !!! Pai astia erau candidati sa te duci disperat sa-i votezi?
     Un vot anti-sistem ar fi fost sa mergi la vot si sa-i tai pe amandoi. Sa iasa un milion de voturi anulate.
     Sa te duci sa-l votezi pe Iohannis….Oau…si asa in exaltare …oau…

 4. asta cu “ne duce iohanis la rusi” e o prostie identica cu cea “ponta da tara rusilor si chinezilor”.rusia e un capitol incheiat dpdv stapin-vasal.dar relatii economice nu strica.
  n-a reusit bashescu interlopu’ sa vinda tara la rusi,doar l-a enervat pe Putin cu baseala lui de musca beata,
  care bashescu a vandut-o ieftin si oricui pana acum…n-are nici o sansa iohanis

  • scuze,am uitat de notara de succes. bashescu (in plan personal si de clan a avut succesuri in privinta asta) a praduit romania oleaca(mai mult)la rusi.

  • Cred ca asa afirmau si prin 38 unii politicieni romani acelasi lucru. Iar in 44 ce sa vezi, o vizita de prietenie din partea fratelui mai mare de la Rasarit cu T-34 si Katiusha.

  • Cine draq sa creada ca,daca Ponta s-ar fi implicat pentru Ghita sau altii, prost o fi el sa faca aranjamente prin telefon, cand stia inca de cand era in opozitie ca tot basismul il numara permanent la oua.Si vine Vanghelie sa arunce el aiureli pentru fraieri in turbarea lui de Neica Nimeni dar cu pretentii de mare om politic si vise de shefus maximus in PSD,de fapt el a fost un tolerat prin PSD care se gudura pe langa Iliescu, el fiind mai degraba un personaj mai potrivit pentru studiul DNA-ului In rest sa controleze DNA-ul toate contractele din toate vremurile si sa se recupereze toate sifonarile si parandaraturile,pe mine asta ma intereseaza,dar si scotocirea hotilor care striga hotii ca sa distraga atentia de la ciordelile lor.

  • Parere… te rog verifica datele la care s-au acordat acele contracte (USL-ul inca nu ajunsese la guvernare la acea data).
   Stiu, e greu sa lupti cu toti securstii astia experti in alba neagra cand scopul lor este sa semene indoiala ca un prim pas.

 5. nici nu a depus juramantul la Cotroceni si isi da arama pe fata…cam repede…sa vedem de va spune acum “generatia facebook” =))

  • Nu va spune nimic, pentru ca in afara de facebuci, altceva nu stiu. Iar dupa vot, nici nu-i mai intereseaza cine e presedinte, ce face si de ce face.

  • Totusi nu toata generatia este de tip EBA,nu toti au tras-o cu Iohannis,nu toti au inghitit vrajeala cu “lupta cu coruptia” in frunte cu cele mai corupte specimene care nu ar trebui sa mai apara in politica ci in alta parte.Nu toti au fost pacaliti de circul cu plevusca al DNA cu traficantii de influenta si spagari de 10 lei,in timp ce marii praduitori de mormane de euroi umbla liberi iar justitia “independenta” se face ca nu-i cunoaste.

  • acestei generatii baselu i-a spus foarte clar si a fost sustinut de intelighentia de 2 bani a tarii: scoala romaneasca scoate tampiti!

  • Generatia FB a avut un moment de isterie electorala pe tema “ni se fura dreptul la vot in Alaska”. In rest ii doare la basca, ei vaneaza oferte gratis de trafic pe net sa dea like-uri pentru salvarea planetei sau ceva.

 6. Mai mare rîsul a ajuns ţara asta şi poporul, justiţia a hotărît că pagina de facebook este publică, nu contează dacă tu ai pagina secretizată: http://www.romaniatv.net/decizie-iccj-pagina-de-facebook-este-spatiu-public-nu-privat_187546.html,, Decizie ICCJ: Pagina de Facebook este spaţiu public, nu privat”. Şi aşa s-a înscris la OSIM Partidul Proştilor, toţi de pe facebook putem fi consideraţi proşti ca să scăpăm de pedepse, nu? /http://www.dcnews.ro/partidul-pro-tilor-inregistrat-la-osim-ce-slogan-are_461280.html , http://www.dcnews.ro/klaus-iohannis-in-la-repubblica-putem-reexamina-relatiile-cu-moscova-cand_461294.html, parcă urla în gura mare că Ponta ne duce spre Rusia, că ne face şi ne drege, acum nu mai este deacord cu ce ,,clămpănea” în Campania electorală??? Cine crede că Merkel ne va da o mînă de ajutor, este naiv, cînd de ceva timp, românii noştrii sunt hăituiţi, alungaţi din Germania, nu li s-au plătit salariile, se pare că au luat locul elveţiei(acum nu mai impun cote de imigranţi în elveţia, era de maxim 16% doar europeni) privind blocarea imigranţilor, pluteşte în aer mizeria asta. Madam Vălean- pnl-ista de frunte, vrea să mai arunce alţi bani aiurea pe un alt serviciu 112, în loc să se mobilizeze pentru a aduce medicii profesionişti acasă şi să meargă sănătatea foarte bine, uitaţi ce face: http://www.dcnews.ro/adina-valean-112-trebuie-modernizat-dupa-modelul-britanic_461288.html, iaca şi minunea Elveţiei, căruia I se face publicitate non-stop, personal nu cred nimic din ce zice, foloseşte manipularea prin orice mijloace: http://www.dcnews.ro/stephen-hawking-despre-disparitia-speciei-umane-scenariu-apocaliptic_461273.html, cine vorbeşte, un individ care este neputincios, mă bufneşte rîsul şi plînsul cînd văd că de cîţiva ani am ajuns mai rău ca publicitatea prin comunicare sexuală, psihologică, familiar la vedere din Elveţia, comunicarea este strict prin ziare locale, la noi bălăcăreala politică a intrat cu picioarele direct în tv şi ziare, dar nu mai poţi să-I elimini, concluzie: televiziuni sau ziare sunt soluţia sexuală, matrimonială psihologică, echivalentă la noi cu politica proastă implementată peste tot… toate ,,hoiturile” fără demnitate sunt afişate pe micul ecran şi totodată sunt exemple pentru tineri, mai ocupă şi funcţii importante în conduceri!!!

  • cand un individ anost fara a dovedi un grad ridicat de inteligenta, slab pregatit si vorbitor al limbii romane ale carei intelesuri ii scapa ajunge presedintele tarii datorita facebook-ului mi se pare normala decizia iccj.

 7. Radu, de ce nu sufli un cuvant despre HOTIA redeventelor facuta acum de guvernul ponta in favoarea mafiotilor gen OMV?????!!!!!

  • De ce nu sufli nimic despre faptul ca ai votat ca ******* si ca ai dat serviciile secrete, armata si siguranta Statului pe mana PDL-acilor ?

  • si care e hotia ? aceea a lui moluz ala de la hunedoara cumva? sau trocul basisto-penelist bani contra voturi?

  • bai postacule…v-ati dat cu capul de pereti pana acum ca marirea accizei a destabilizat economia, ati urlat in campanie de mila antreprenorilor care vor fi sufocati de noile taxe ce vor fi impuse de Ponta daca ajunge presedinte si acum aveti tupeul maxim sa urlati ca s-a propus pastrarea redeventelor la nivelul anului 2014 si in anul 2015?
   “Mafiotii” de la OMV Petrom iti platesc tie salariul de postac securest, geniule. Spre deosebire de rusii de la alro ai tatucului tau base, petrom pompeaza anual miliarde in bugetul de stat.

   • Faptul ca OMV plateste salariile si impozitele angajatilor sai nu e un motiv de lauda: angajatii omv muncesc din greu pentru banii aceia, nu primeste nimeni ceva cadou, si apoi, omv are acum 30% din angajatii pe care i-a preluat cand a luat Petromul de la statul roman,.. nu e greu de priceput cat si din ce bani platesc ei salariile..

    OMV pompeaza mai putin la buget fata de ce ar trebui sa plateasca: redeventele (banii pe care statul ii ia pentru fiecare tona de petrol extrasa de OMV din subsolul tarii) sunt la un nivel rusinos de mici fata de cele din alte tari; profitul OMV e micsorat si el, bine de tot, prin metode oculte (aceleasi prin care Lukoil are profit zero!..), deci si impozitul pe profit e doar o parte din cat ar trebui sa plateasca defapt OMV-ul statului roman. Ce face insa statul roman? In loc sa puna OMV-ul sa plateasca mai mult pentru redevente, in loc sa-i caute la conturile prin care exporta profitul pe furis, statul ia de la cumparatorul de benzina, ADICA DE LA NOI NU DE LA OMV, cei mai multi bani, prin taxele si accizele care depasesc 50% din pretul benzinei. Daca mai punem la socoteala faptul ca cel care negociaza acum cu OMV,in numele guvernului, e un fost angajat al OMV, abia astept ca Ponta sa plece de la putere si sa infunde puscaria pentru chestia asta cu redeventele OMV….

    • In spatele unei aparente de mesaj corect a concluzia ta de final care ne-a umplut de respect… sa plece Ponta, am inteles.
     Stai linistit(linistita? ca niciodata nu stii cine scrie la voi) intelegem mai mult decat crezi despre cum functioneaza economia si cum sta treaba cu redeventele. V-ati obisnuit cu audienta voastra trepanata careia trebuie sa-i traduci din romana in romana.

     • Nu prea te pricepi: ai spus ca “Mafiotii” de la OMV Petrom iti platesc tie salariul”, ca o scuza pentru redeventele cu care sunt cadorisiti inca un an, de guvernul Ponta… Hai sa-ti explic inca odata cum e cu salariile, poate pricepi: OMV mai are acum doar 30% din angajatii pe care ii avea Petromul pe vremea guvernului Nastase. Inmultind cu doi valoarea salariului mediu pe economie(salariul mediu a crescut de doua ori in intervalul 2004-2014)rezulta ca OMV plateste azi 60% din totalul salariilor pe care le platea Petromul in 2004. Adica suma totala a salariilor si taxelor aferente pe care o plateste azi OMV ESTE MAI MICA, IN VALOARE TOTALA, decat cea pe care o platea Petrom pe cand era companie de stat. Diferenta pana la 100% e profit pentru OMV. Deci: OMV isi trage deja milione de euro profit din economia facuta cu fondul de salarii, scoate cateva zeci de mii de oameni in somaj, plateste ce impozit pe profit vrea ea sa declare profit, ca nu-i deranjeaza nimeni in romania cu intrebarile, si tu ne spui ca sa-i lasam, ca le platesc salariile angajatilor?? Ne iei de prosti?

     • Mr. Bean la plural tu chiar crezi sincer ce spui sau esti doar ticalos? Salariile medicilor, profesorilor, politistilor, pompierilor, etc. de unde se platesc geniule? De la buget. Cine alimenteaza bugetul? Eu, si multi altii asemeni mie care producem plus valoare in aceasta tara. Cine este cel mai mare contributor la bugetul de stat? In caz ca nu ti-au spus securistii care te platesc este Petrom (pentru alti idioti care blamati Antena3/grupul Intact aflati ca si Antena3 este in topul celor ce fianteaza bugetul de stat).
      Dar voi sunteti genii in economie asa ca tineti-o langa inainte. Cu voi, viitor luminous tara are.

   • prostacule, redeventele sunt platite de corporatia OMV cota parte din extractie, accizele sunt platite de populatie direct din buzunar 🙂 🙂 🙂

    mai aveti multi frati 🙂 papagalilor

    • alt geniu… ba, mai sunteti multi
     ati descopet azi dimineata ca apa e uda si acum simtiti nevoia sa trambitati lumii intregi momentul vostru de geniu. Ce sa raspund unor genii ca voi decat keep up the good work / a big thumb up / mega like.

   • pontistilor sunteti la fel de hoti, rai si fraieri in propaganda ca fratii vostri basisti 🙂 🙂 🙂

 8. daaaa….n-o sa mai dormiti noaptea din cauza ca va da Iohannis la rusi, dupa cum intelege domnul Tudor.Ce rost are sa manipulati lumea cu astfel de chestii ? Nu e clar ca ponta a pierdut ? Gata, campania a trecut,va inteleg supararea , totusi ,sa insinuati ca Iohanis va da tara la rusi …..Vedeti ca psd-istii care sunt nelipsiti de pe aici deja sunt cu frica in oase.Oricum s-a demonstrat ca dezinformarile si manipularile nu mai au efect. Oamenii se informeaza din mai multe surse.

   • Domnule Tudor, o fi Angelika marchiza ingerilor si regina inimilor sau paralele de care media noastra zicea ca sunt prin Schimdt, de la Usatii, iar Usatii, intr-o inregistrare difuzata de moldoveni, mai inainte de a fugi din Moldova, zicea ca ii are de la…?

  • Daca erai informat, votai cum trebuie, nu ca ********
   Manipularea a avut efect, pentru ca de aia ai votat ca ********
   Rusii sunt peste tine acum. Si ce bine imi pare ! Habar n-ai.

  • Corect,ne “informam” din mai multe surse: peneliste,pedeliste,pemepiste,macoviste,CTP-iste,gushiste,iohanniste,plesuiste,liiceniste,poriste,etc.

  • “Oricum s-a demonstrat ca dezinformarile si manipularile nu mai au efect.”
   s-a demosntrat de catre cine? au inceput sa va raspunda oamenii pe net si brusc hai sa punem batista pe tambal? voi securistilor abjecti aveti tupeul sa ne dati noua sfaturi?
   vezi ca rubla s-a devalorizat puternic in ultima vreme asa ca fugi repede sa-ti schimbi simbria din ruble in usd.

 9. The Huffington Post notează că, de la căderea comunismului, în 1989, acestea au fost de fapt primele alegeri în care nici unul dintre candidați nu a avut vreun rol în vechiul regim. Deși pare că o pagină a fost întoarsă, rămâne de scris sfârșitul cărții într-o țară arătată cu degetul pentru corupția sa endemică.
  Pentru a duce cu bine modernizarea statului, noul președinte al țării va putea să se sprijine pe tineret, principalul artizan al victoriei în alegerile prezidențiale.
  Unii comentatori explică puternica participare la vot – peste 60 %, un record – prin reînnoirea ofertei politice întruchipate de către Iohannis. Realitatea pare mai crudă, deoarece mobilizarea corespunde mai degrabă unei respingeri a lui Victor Ponta, actualul premier social-democrat. În spatele acestei lupte necesare împotriva corupției se află un mesaj puternic pe care noul președinte vrea să-l transmită Bruxellesului. Anticipând valul de euroscepticism care se apropie din ce în ce mai mult de România, după ce Republica Cehă, Ungaria și Bulgaria au trimis la Strasbourg (în Parlamentul European – n.r.) adversari declarați ai Europei, el a afirmat în mod clar care sunt prioritățile țării în materie de politică externă. În timp ce toate proiectoarele europene sunt îndreptate asupra unei Românii considerate “elevul rău” în materie de transparență, Klaus Iohannis apare ca o nouă speranță a cetățenilor proeuropeni care doresc să se conformeze o dată pentru totdeauna filosofiei Uniunii Europene. ……OARE DE CE ASTIA N-AU INTELES CA VA DA TARA PE MANA RUSILOR ?

  • Bai ce mai imi plac bancurile voastre.acum le reluati pe alea mai vechi in care acum in locul lui Bula nu mai este Basescu ci Iohannis.Auzi la voi,modernizarea statului,adica o consolidare a unei dictaturi mascate,sau lupta cu coruptia.pai au vazut si ratzele de pe Dambovita ce lupta cu ocolirea coruptilor proprii a purtat basimea cu ai lor flacai,iar acum vine aceeasi basime cu burtoacele umflate, in varf de batz cu Iohannis care si el ca si inculpatul Basescu…si mai arunca niste vorbe de claca pentru tineret si ceilalti creduli.Singura lupta reala cu coruptia a facut-o guvernarea Ponta care a curatat capuse,a pus corpul de control al guvernului la treaba iar don’soara Harvard s-a pus serios cu ANAF-ul pe capul smecherilor. Dovada este cresterea colectarii taxelor si impoziteler si sumele mari in plus la buget care vor merge si la scaderea tva-ului.

  • alta hazna a presei cu o gandire de 2 bani. tineretul va influenta in bine societatea? cea mai tare gluma. in ultimii ani slaba pregatire din scoala cu cca 65% dintre ei neavand pregatirea necesara pentru a trece un amarat de bac, duce la un dezastru al tineretului. geaba avem cateva varfuri cu care ne mandrim, narea masa a tineretului nu poate conduce la ridicarea acestei tari. cand facebookul a devenit cartea de capatai a tinerei generatii, cand internetul e plin de ineptii imbratisate de tinerii frumosi si inepti viitorul se anunta negru pentru tara.

  • colgate ai revenit? Huffington Post spui?
   Hai sa vedem cine este in spatele Huffington Post…
   Αριάννα Στασινοπούλου, a.k.a Arianna Huffington.
   Cred ca cel mai bine reda esenta conceptiei ei despre liberalism urmatorul citat:
   “Women’s Lib claims that the achievement of total liberation would transform the lives of all women for the better; the truth is that it would transform only the lives of women with strong lesbian tendencies.”.
   Nu vrei tu geniule sa ne traduci.

  • Pai cu ****** ca “colgate” care voteaza ca ******, ce sa faci ? Asa sunt ************ii astia.

  • E evident. Pentru ca nu se uita la Antena3, alfa si omega, inceputul si sfarsitul, calea, adevarul si viata.
   Domnu’ Radu scoate o fraza din context – Iohannis a specificat clar “În momentul de faţă, relaţia cu Rusia este influenţată de criza din Ucraina şi de percepţia privind o politică agresivă, incompatibilă cu dreptul internaţional. Când vor fi depăşite aceste obstacole, putem reexamina relaţiile cu Moscova” -, iar enoriasii sai, unii cam sarac mobilati ca sa citeasca un text mai lung de trei randuri, au cazut pe spate: “moaaaa, neamtul ne vinde ‘la rusi”.
   In maximum zece comentarii vor aparea si antenistii “culti”, care vor face paralela cu Pactul Ribbentrop – Molotov.

  • da, dar “nemtesti”. ni le livreaza aceeasi gasca basista din presa realiniata pe noile transee sasesti cu turcescu, sorina matei, pora etc.

 10. Confruntarile TV pentru presedintie au aratat o stare de fapt clara: Iohannis este cel mai incult personaj politic. Oricare parlamentar cu 2 sesiuni la activ, este politic cu mult peste acest Iohannis, impins in fata doar datorita imaginii de neamt. Omul nu le are cu politica, clar. Avem un presedinte care va fi foarte usor de manevrat si manipulat pt. ca nu stie, GHINION, lectia la disciplina Politica. Urmeaza o pronuntare care ii va fi cu siguranta favorabila si-i va conferi o atitudine de zeflemea, impotriva celor ce l-au acuzat de incompatibilitate. Ca o curiozitate, vreau sa spun ca in Dambovita exista cazul unui primar declarat incompatibil pt. ca a fost membru in CA al scolii din localitate, si atentie, respectivii membrii nu primesc indemnizatie.Oare pentru incasarea unor indemnizatii din CA Apa-canal si CA Piete, pronuntarea cum va fi?

 11. Bolsevizarea lui Iohannis ! Foarte tare, vreau sa ma tavalesc odata cu basistii: eu de ras, ei in dureri.

 12. Hai că-i bună şi asta!
  -Nea iohanis, încă nu a preluat funcţia şi deja vorbeşte în numele funcţiei viitoare, poate că e bine, eu spun că nu e bine(părerea mea) şi o să vedeţi în curînd de ce(încă nu scriu motivele).
  -Geoană, circulă pe net, că,,milogul defăimător”nu mai vrea să plece din PSD, că pierde casa şi bonusurile. Cea mai mare prostie posibilă e, ca să fie primit sau ţinut în PSD după atîtea mizerii, atîtea jicniri la adresa tuturor românilor, fie şi celor din PSD!
  -Mulţi din cei alungaţi din ţară, spun că vor veni la următoarele alegeri să voteze în ţară, nu contează preţul biletului de avion, dar condiţia, este destul de bună, şi anume:,,SĂ SE SCHIMBE ÎN BINE CEL PUŢIN 50% DIN NIVELUL DE TRAI, LOCURI DE MUNCĂ, DACĂ SE FACE CEVA CONCRET, VIZIBIL PRO ŢARĂ ŞI POPOR, SĂ ÎNCEAPĂ SĂ REPATRIEZE TINERETUL ÎN ŢARĂ,MAI ALES PROFESIONIŞTII, SALARIZAREA SĂ FIE CORESPUNZĂTOARE, DEMNITATEA ŞI ONOAREA SĂ FIE PRINCIPALUL CRITERIU ÎN ORICE DOMENIU”, nu ca pînă acum, numai minciuni, manipulări, enorm de multă denigrare! Sunt destul de hotărîţi privind această alegere pro-vot. Apropo de mafia retrocedărilor, să fim serioşi, asta se întîmplă de prin 2002-2004, este o mafie foarte bine organizată(excrocii+ unul din copii+ medici din anumite spitale+avocaţi+notari+ angajaţi DGAS de pe la primării+ judecători/mulţi au lucrat în aparatul înalt al statului şi ştiu ce au de făcut), fabricile de acte funcţionează cu brio, nu pot fi distruse decît de cei care nu au niciun interes faţă de aceste excrocherii prin: buna şi reaua credinţă, hotărîte de judecătorii care dau sentinţe…

 13. cine stie sa-mi spuna, de cand e valabila demiterea presedintelui cu 30%? iar cei care trebuie sa faca recensamantul, sa stim naibii odata cati suntem, DE CE STAU?

 14. Sesizez o reactivare brusca si virulenta a postacilor securisti ori de cate ori apar elemente ce scot la iveala influenta avuta de complexul industrial ruso-german in manipularea fara precedent ce avut loc in Romania la mijlocul lui Nov.
  Intre timp a aflat si marele licurici si a inceput sa dea cu voi de pamant si acuma nu stiti pe unde sa scoateti camasa.
  Mesajul postacilor este acum ceva de genul “am gresit, promitem sa nu mai facem” – de aici si toata mascarada cu “gata, manipularea nu mai functioneaza in Romania; am comis-o noi grav, dar de acuma gata, campania s-a incheiat, toata lumea ciocul mic”.
  Mi-am propus sa nu ma mai implic insa chiar nu pot sa stau pe margine cand vad atata ticalosie.

  • P.S. Am sesizat de asemenea ca postacii nu au scos un cuvant (liniste totala – va rog intonati totala ca in “sunt total nevinovat”) privind arestarea lui Micrea Molot, VP PNL, coordonatorul PNL al procesului electoral.
   Ca a platit voturi pentru Iohannis asta nu cred ca e o surpriza si nu cred sincer ca implicarea SRI/DNA in arestarea lui au musai legatura cu faptul ca ar fi influentat alegerile in nu stiu ce sat din Hunedoara. Cred mai degraba ca arestarea lui intempestiva are legatura cu documentele ce au fost gasite in posesia lui.
   Ma gandesc… or fi spus americanii ceva, or fi injurat…?

   • Molot este un baron penelist,unul din mafia celor care au tot jucat ei teatrul neprihanirii peneliste dar sunt la fel de toxici precum fratii lor pedelisti.

 15. S-au luat masuri financiare impotriva rusiei, care au avut efect. Dupa ceea ce spuneti ar trebui ca aliatii sa mearga mai departe.
  Intrebarea mea e pana cand mai departe? Pana la razboi?
  Sper ca dupa ce criza din ucraina se termina sa revenim la o logica care sa nu includa cuvantul razboi.

  • Cred ca Dl. Tudor ar fi cel mai in masura sa ne ajute aici.
   Daca ar fi sa ma hazardez cu un raspuns as spune ca este intradevar un “razboi” al nervilor.
   Si la unii si altii vine Craciunul.
   Rusii vor avea nevoie de mancare / vestul de gaze pentru a tine populatia locala fericita.
   Se va vedea in curind cine cedeaza primul – daca nu s-a si intmplat deja. Cel mai probabil ca lucrurile se vor rezolva fara prea mult tam-tam printr-un compromis. Cert este ca Germania lucreaza intens la asta, poate un pic prea intens pentru gustul US.
   Daca US si Rusia au fost capabile sa tina lumea in balans in toiul razboilui rece este putin probabil sa vedem un razboi in adevatul sens al cuvantului prea curand.

 16. Cea mai mare greşeală a politicii României a fost restrângerea la maxim a relaţiilor cu Rusia, China, ţările arabe etc.. Dacă l-aţi întreba pe Eminescu, d-le Tudor, v-ar spune întrebându-se retoric: “… Ce-au voit acel Apus?” Occidentul, în cârdăşie cu ultraescrocii din politica românească, aflaţi sub pulpana săracului şi cinstitului Iliescu timp de peste zece ani, au distrus tot ce se putea distruge. Când îi văd pe Roman, Stolojan, Văcăroiu şi alţi “îngeri” ai guvernărilor neocomuniste, chiar şi ai celor din aşa-zisa Convenţie Democratică, m-apucă dorul de pedeapsa capitală. Eu i-aş încolona pe aceştia, indiferent de vârstă, sex, religie, l-aş aşeza în frunte pe Băsescu şi…executarea! De ce nu se organizează un referendum pe tema reintroducerii pedepsei capitale?! Vă spun eu: de teamă. Mulţi escroci din politică şi din aşa-zisul mediu de afaceri sunt siguri că n-ar scăpa de glonţ sau de injecţia letală, mai “modernă”. Să-nţeleg că statele din S.U.A. unde există această pedeapsă sunt nedemocratice?! Să fim serioşi; până nu punem la zid, la propriu, câteva mii de asemenea specimene, România se va tot afunda. Nu ştiu dacă “nuanţele” vin de la Bonn sau de la Berlin, dar o politică mai civilizată faţă de o superputere precum Rusia, este preferabilă unei politici demente duse până acum, mai ales de un descreierat precum Băsescu. Bine că Putin n-a dat doi bani pe acest alcoolist handicapat, ajuns preşedinte al României, că altfel ar fi fost vai de mama noastră, cu Deveselu cu tot.

 17. cand vezi ca o oficina basista ii vinde cartea gangavului, stai si te intrebi: cat de tembel sa fii sa citesti o carte scrisa de un analfabet?…si basist pe deasupra….mai lipseste ca basanul sa tipareasca levantul cartarascului sub nume propriu

 18. Omul a exprimat un punct de vedere corect si echilibrat. Pozitia noastra internationala trebuie sa fie una europeana. Evident ca orice om sanatos la cap isi doreste ameliorarea relatiilor internationale. Nici nu prea inteleg unele pozitii exprimate pe-aici. Adica ar trebui sa fie stearsa Rusia de pe harta? Ar trebui exterminat poporul rus? Sau doar ar trebui reconstruit zidul Berlinului pe Prut sau pe Nistru? Manifestarile oficiale de pana acum ale d-lui Iohannis mi se par pasi uriasi inainte in comparatie cu retardul artagos al fostescului.
  Ce dracu’ sarim asa de cur in sus? Parc-am devenit clonele lui Banciu!

 19. Intrebati orice politician normal la cap din occident daca e de acord cu cele spuse de Iohannis legat de Rusia si veti vedea ca nu au nimic de obiectat. Omul a zis ceva si de “o politică agresivă, incompatibilă cu dreptul internaţional.” si abia mai apoi “Când vor fi depăşite aceste obstacole, putem reexamina relaţiile cu Moscova”. Sa nu punem in carca lui KWI pacate pe care nu le-a facut inca.

Leave a Reply