Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu implineste azi 85 de ani.
Lider politic iubit sau detestat, votat sau impotriva caruia s-au declansat campanii politice din care a castigat opozitia, Ion Iliescu este personajul imposibil de ignorat. Cele mai grave reprosuri aduse lui Ion Iliescu in primul mandat de presedinte au fost cele in legatura cu mineriada din Iunie 1990 si cu etatismul excesiv in economie, lipsa privatizarii si a mecanismelor economiei de piata, ceea ce a intarziat modernizarea Romaniei si sufocarea agriculturii si industriei fara investitii. Toate acestea au fost puse pe seama trecutului comunist al celui ce a fost primul presedinte democratic al tarii.
In al doilea mandat, Ion Iliescu a reusit ca presedinte, printre altele, atingerea unui obiectiv fundamental pentru securitatea tarii si pentru optiunea pro-occidentala : intrarea in NATO.
In ultimii 25 de ani, Romania a avut doi presedinti care au stat 10 ani la Cotroceni : Iliescu si Basescu.
Faceti fiecare dintre voi bilantul si vedeti care dintre ei a fost un presedinte mai bun.

14 COMMENTS

 1. Basescu a consolidat justitia si a dat frau liber arestarilor. A incercat totusi sa lupte impotriva sistemului corupt dar se pare ca sistemul sustinut chiar si de SRI si SIE este greu de spart. Dupa 3 ani de conducere pesede de putere totala in Romania se pare ca se face doar rocada la conducerea sistemului mafiot romanesc…Ion Iliescu a facut cel mai rau Romaniei nedorind modernizarea tarii ci doar metinerea sistemului neocomunist in care a fost crescut , educat si maturizat.

  • amice te crezi labeunu sau la realitatea? acolo se aduc osanale celui mai corupt presedinte votat de idioti ca tine!

   • Doamne!!!!!!!!ce de idioti are tara asta?. ce mare dreptate avea azi D.Diaconescu…saraci si naivi (prosti de doare)

 2. Băsescu reprezintă cancerul, SIDA, ebola politicii româneşti, băsescu este sifilisul, gonoreea politicii româneşti, este lepra, anthraxul, ciuma bubonică, tetanosul politicii româneşti, băsescu este febra aftoasă, febra tifoidă, este pelagra politicii româneşti, băsescu este rubeola, este septicemia, diabetul, tuberculoza, hidrocefalia, acromegalia politicii româneşti, este psoriazis-ul, maladia Down, lupusul exantematic, este strechea politicii româneşti, malaria, otita, parkinson-ul, leucemia, boala Lyme, poliomielita, schizofrenia, Alzheimer-ul politicii româneşti, hemofilia, ciroza, pancreatita, astmul bronşic, obezitatea, osteoporoza, holera, leptospiroza, difteria, diareea, dizenteria, zona Zoster a politicii şi societăţii româneşti.

  • Acest cancer pe care cu mult simţ artistic l-ai descris, nu uita, l-a avut ca mediu propice de dezvoltare pe Iliescu-kgb/Viaţa noastră unde e?! Traian Băsescu n-ar fi ajuns niciodată nimic fără acei doi “revoluţionari”: Iliescu şi Roman, două hahalere politice. Aşa cum cei care au suferit pe timpul naziştilor i-au urmărit pe aceştia din urmă până-n pânzele albe, condamnându-i chiar şi pe nonagenari, tot aşa şi Ion Iliescu, această holeră comunistă, ar trebui să plătească pentru tot răul făcut României, inclusiv pentru cel de azi, fiindcă vorba lui: “Ce-ar fi fost ei, dacă n-aş fi fost eu?!” Iliescu judecat, Iliescu condamnat!!!

   • Holera si cancerul sunt partidele basistoid-“istorice” de “dreapta”,care, cu mici si putine exceptii, nu au fost interesati de binele cetatenilor,asa cum se mai intampla draq pe la altii, ci numai de voturile fraierilor, de banii lor din taxe si impozite,si sa praduiasca avutia nationala,caci asa vor ei sa fie regula la burghezo-mosieria romaneasca si originala.Flacaii astia “de dreapta” au lucrat impotriva binelui general si cand au fost la putere si cand au fost in opozitie.Datorita lor, Romania a ajuns “cea mai amarata gaina din aprozar”.

 3. Il consider un personaj negativ, prin complacerea si acceptarea tacita a jafului sistematic la care a fost supusa Romania dupa ’90. Din pozitia de personaj noncombat, s-a ferit sa intre direct in afaceri dubioase, dar a agreat afaceristi dubiosi in preajma sa, Iskandarai, Haissam, …!A fost paravan pentru esaloanele 2, 3 din fostul PCR si acaparerea diverselor sectoare economice de catre mafia economica-finaciara la acea vreme, care s-a propagat pana astazi. Referitor la NATO, chair nu aveam alta alternativa, abia scapasem din gulagul Sovietic, noroc cu Gorbaciov. Startul privatizarilor dubioase a inceput sub mandatul sau si a guvernului Nastase, ambii au girat Restitutiom Integrum, retrocedarile, cea mai cumplita nedreptate pe care au suportat-o romanii dupa ’90, asta dupa ce au suportat urgia Nationalizarii ’44-47.
  Basescu a definitivat jaful si controlul politic al institutiilor de forta paratse la afacerile dubioase la zi! Deocamdata pare afi incontinuare protejat, sau nu s-a ajuns la el! Daca nu se ajunge la, Iohannis=Basescu, sa ne fie clar!

  • Vorbesti prostii,restitutio in integrum,terapia de shoc,privatizare prin falimentare,inchiderea de “gauri negre”,imprumut la FMI contra privatizari fortate sau inchideri de intreprinderi si somaj cat cuprinde,inflatie de peste 300 la suta(furt al economiilor romanilor),concesiuni date pe nimic precum Rosia Montana,retrocedari mafiote plus transferuri de terenuri de la tara la oras sau la statiuni turistice pe terenuri ale statului,distrugerea masiva de ias-uri si statiuni de cercetare,toate astea sunt rodul prea dreptacei politici de jaf si cotropire facuta de idolii tai liberali,taranisti si basisti fesenisto-cederisti,actual dreapta ce mai unita in porcarii penelisto-pedelista,urmasii lui Traian si ai lui Ciumara sau Stoica,Udrea,Boc,Pogea,Videanu,Berceanu,etc,sub fatada(si aia cam jerpelita) cu Iohannis,Gorghiu,Falimente,Busoi,Atanasiu,Mihai Voicu,Organ Ludovici si Marian Petrache,acesta fiind el mare baron de Ilfov,judetul campion la evaziune.

 4. Ieri, 3 martie 2015, (Ghin)Ion Iliescu a implinit, din pacate, 85 de ani de viata si… 25 de ani de ani de vai de viata noastra! Si cand te gandesti ca mor, ei, oameni tineri…
  De ziua “Bunicutei”, o urare pentru acest dinozaur comunist: “Mai, animalule (preistoric)!”, iti dorim sa poti sa continui, cat mai curand, partida de cerculete inceputa, in 1976, la Iasi, cu Ceausescu -1 (Mai tineti minte: “Iliescu, pentru noi, / Este Ceausecu-2!”), meci intrerupt in 25 decembrie 1989, din cauza accidentarii (mortale a) primului, care a si fost eliminat din joc, arbitrul, evident cumparat, aratandu-ne, de altfel, la toti (romanii), sa ne-ajunga, cartonasul ROSU, cu secera si ciocanu-n mijloc…
  Ca un, speram: ULTIM (!!!!!!) martisor, cu fir ROSU, cum îi place lui Iliescu, ne permitem sa îi dedicam si o miscatoare epigrama-EPITAF-ferpar, scrisa de catre colegul de presa, din Constanta, Claudiu Val (Contevici), ramasa, din pacate, inca dezirabil-actuala, desi omul o pregatise, nerabdator, inca de la SăntIonul lui 2007. De ziua “Bunicutei”: ,,La o asa manifestare, / Si eu m-as duce, sa spui drept, / Dar numai ca sa-i duc o floare, / Si sa i-o pun, pios, pe… piept!”
  Hai, nea Nelule, poate la a 25-a incercare iti iese, hai ca poti: te-asteapta nea Nicu sa terminati partida!

  I-a facut un cadou, taman ieri (3 aprilie 2015, cand CRIMINALUL din decembrie 1989 si din timpul “mineriadelor” comandate si organizate de tovarasia sa, Ion “Ilici” Iliescu, implineste PREA multi ani, 85 la numar), derbedeul de Victor Ciorbea, care, in calitate de “avocat al poporului” (-pesedist) a sesizat Curtea Constitutionala, in legatura cu procedurile de REdeschidere a urmaririi penale!… Dar tot nu scapi, pana la urma, “Mai animalule (preistoric)!”, mai dinozaurule komunisto-kagebist!!!!!!!

  In rest:… “С Днем Рождения, mui draguie! Sau: Илиеску, мне нравится, что вы не найдете!”. Ceea ce s-ar traduce, cred, exact aşa: “Iliescu, te iubim, / Că ca tine nu găsim!”. Astea au fost pe limba lui de suflet, forestiera. Pe limba sa de adoptie, “postrevolutionara”: “Hapii bãrzdei mistãr president. Ui viş iu ã long laif iend hapinies. Mei iu liv uan handrãd iãrz from neau. Mei iu bi helfi iend heavi pauãr tu uãrc. S dniom rajdenia, mistãr Iliescu”.
  Îi mai uram sa aiba zile (si nopti), sa traiasca atatia ani cati… morti au fost dupa ora 12.09 a zilei de 22.12.1989 si in fiecare noapte sa viseze, pe rand, cate unu, vesel si plin de speranta!
  Sa primeasca-n dar, de ziua lui, o pereche din iubitele lui… KATIUSE!, varianta acoperita semantic de traducerea fonetica romaneasca…

  Toate urarile de mai sus vin de la vechiul sau “prieten”, ziaristul constantean PAUL PARVU, cel care, in 15 august 1992 (Ziua Marinei / Sfanta Maria), in fata prefecturii Constanta, in calitate de redactor la cotidianul local “Telegraf”, si-a permis sa-l intrebe cine-i responsabil pentru mortii din decembrie 1989, de dupa fuga lui Ceausescu, primind ca raspuns… o mana-n gat si o celebra apelare: “MAI, ANIMALULE!” (a se consulta presa vremii, prima pagina)!

  Si cel mai important, probabil: Parlamentul European a reiterat principiul si prevederile mai vechii rezolutii a O.N.U., conform carora: CRIMELE IMPOTRIVA UMANITATII SUNT IMPRESCRIPTIBILE! Iar crimele Armatei si Securitatii, de dinainte si, (atentie Iliescu!!!): DE DUPA fuga lui Ceausescu de la fraile tarii, exact asta sunt!

Leave a Reply