Fostul preşedinte Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu au fost inculpaţi în Dosarul Revoluţiei, au anunţat, vineri, reprezentanţii Parchetului General. Cei patru sunt acuzaţi de crime împotriva umanităţii, procurorii precizând că, după înlăturarea lui Nicolae Ceuşescu, s-a creat în mod intenţionat o ”psihoză teroristă” care a dus decesul a peste 800 de persoane şi rănirea a peste 2.100. După 22 decembrie s-au tras peste 12,6 milioane de cartuşe.

”Prin ordonanţa din 18.12.2018, procurorii din cadrul Secţiei parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul penal intitulat generic «Revoluţia Română din decembrie 1989», au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii  Ion Iliescu (membru şi preşedinte al C.F.S.N.), Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviaţiei Militare) şi Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor contra umanităţii  prev. de art. 439 lit. a, g, i şi k C.p”, a anunţat, vineri, Parchetul General.

Potrivit procurorilor, cercetările au vizat stabilirea situaţiei de fapt în ceea ce priveşte ”exercitarea directă a prerogativelor puterii de stat şi a luării deciziilor cu caracter politic şi militar de către grupul de decizie politico-militară al Consiliului Frontului Salvării Naţionale ( C.F.S.N.), format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar şi numit ministru al apărării) şi Gelu Voican Voiculescu”.

”Probatoriul administrat a relevat că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român”, au transmis procurorii.

Aceştia susţin că, începând cu seara zilei de 22.12.1989, ar fi  fost lansată o amplă şi complexă activitate de inducere în eroare (diversiuni şi dezinformări), coordonată de unii componenţi ai Consiliului Militar Superior (structură aflată în subordinea C.F.S.N.), acceptată şi asumată de factorii decizionali ai C.F.S.N.

”Din Consiliul Militar Superior au făcut parte general locotenent Atanasie Victor  Stănculescu, general de armată Nicolae Militaru şi şefi de direcţii militare. La rândul lor, cei patru inculpaţi ar fi participat în mod direct la exercitarea de diversiuni şi dezinformări. Cercetările vizează faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc. În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe”, a mai transmis Parchetul General.

Procurorii spun că psihoza teroristă ”ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22.12.1989,  un număr de 862 de decese, 2.150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice”.

”Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00). Totodată, aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării  şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”, se mai arată în comunicatul Parcheului General.

Probatoriul administrat în cauză relevă că Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ”ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor”.

”Totodată, inculpatul Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, ar fi intervenit în noaptea de 22/23.12.1989, fără drept şi în deplină cunoştinţă de cauză, asupra planului de apărare a Aeroportului Internaţional Otopeni şi ar fi contribuit astfel la moartea a 48 de persoane (40 de militari şi 8 civili), precum şi la rănirea gravă a altor 15 persoane. La  23.12.1989 a emis ordinul diversionist de schimbare a cocardelor tricolore ale elicopterelor aparţinând Regimentului 61 Boteni, fapt ce ar fi dus la deschiderea focului fratricid, implicit la rănirea unor persoane. A emis şi alte ordine militare, conduite care în afara rezultatelor concrete enunţate ar fi contribuit la agravarea psihozei teroriste”, mai spus procurorii.

Aceştia precizează că inculpatul Emil (Cico)  Dumitrescu, prin apariţiile sale televizate din  22 decembrie 1989 precum şi prin activitatea de conducere şi coordonare în cadrul Comandamentului militar instaurat la etajul XI al Televiziunii Române începând cu data de 22 decembrie 1989, ar fi contribuit în mod direct la manifestarea fenomenului diversionist existent în intervalul  22 – 30 decembrie 1989.

”Urmarea imediată a acestor conduite a fost complexă, a presupus producerea unor rezultate multiple asupra unui număr mare de persoane şi ar fi generat o stare de pericol pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei  civile de pe întregul teritoriu al  României”, mai spus procurorii.

Parchetul General transmite că ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a fost comunicată inculpaţilor.


Aflat la Focşani, unde a susţinut o conferinţă publică pe teme literare, poetul Mircea Dinescu a fost provocat de unii dintre participanţii la eveniment şi a făcut aprecieri legate anchetarea lui Ion Iliescu în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. “Anchetarea lui Ion Iliescu pentru Revoluţie este o mare prostie, pentru că nu poţi să judeci. Nicio revoluţie nu a fost frumoasă. În revoluţia franceză au fost mult mai multe victime ca la revoluţia română, ca să nu mai vorbim de revoluţia din Rusia. Orice revoluţie apărută peste noapte se lasă cu confuzie, cu cadavre.

Nu poţi într-o noapte să treci de la comunism la capitalism, să nu mai vorbeşti cu tovarăşe ci cu domnule şi să spunem că s-a dus dracului comunismul când erau în România 4 milioane de membri de partid. Când s-a trecut de la sclavagism la feudalism a durat 100 de ani până s-a intrat într-un sistem. Noi am trecut peste noapte într-un mod artificial, nu era nimeni pregătit. Mai pregătiţi erau băieţii ăştia, care ştiau cum funcţionează sistemul sau ce produc fabricile. Cum au devenit unii cei mai bogaţi oameni din România? Cataramă lucra la Comerţ Exterior, lucrase la <<mănăstirea secu=””>>. Şi au devenit exportatori.

Luau din fabrică mobila care era gratis şi o vindea prin firma lui afară. Cel mai bogat om din Slobozia era un şofer. A devenit celebru că a vrut să facă turnul Eiffel. Era şofer la alimentaţia publică şi cu caşcavalul pe care trebuia să-l dea la magazin s-a dus în Turcia, unde un kilogram de caşcaval costa 10 dolari şi în România jumătate de dolar. Aşa s-au făcut marile averie“, a spus Dinescu.

 

16 COMMENTS

 1. Nu s-a creat o psihoza,nu era nevoie,era buimaceala,era uluiala,erau reactii spontane,informatii din teritoriu curgeau,nimanui nu-i venea sa creada ca ce simteam fiecare ca trebuie sa se intample se poate intampla!Cu securitate ostila pana a sucombat au fost momente groaznice,cand armata a zis pas am simtit protectie si ca ajungem sa-i eliminam!Fiecare incerca prin bunavointa sa contribuie cu ceva,telul era sa infruntam regimul,si nimic,nimic,nu ne oprea odata starniti!Aveam nevoie de lideri,care sa sustina si sa dea curaj,era nevoie de decizii si Iliescu si Roman s-au implicat,daca gen. Iulian Vlad dadea ok.rusilor sa intre sub forma de ajutorare eram la fel!Daca nu ai fost implicat intr-un astfel de moment istoric n-ai cum sa stii sa descalcesti!Supozitii,pareri,influente,adevaruri particulare dureroase duc la acelasi numitor revolutia,nu are legi,nu are organizare,nu are limite,ea apare si creaza efecte!

 2. Elemente din Armata Română au ucis oameni la Revoluție. Și înainte de fuga lui Ceaușescu, și înainte de executarea lui, și după. Nu Securitatea, da? Armata. Nu uitați și nu negați asta. Ca la 1907, ca la 1933, ca în Cadrilater, ca la Odessa..Armata cea cu flori pe tancuri.

 3. Cum se spune la romani “razbunarea arma prostului”. Multe altele ar trebui anchetate in legatura cu acele zile, insa foarte ciudat asupra acelor fapte si intamplari s-a asternut in mod nepermis tacerea.
  Imi aduc aminte in aceste zile de toti pe care i-am cunoscut si-n acele zile s-au jerfit pentru ca noi sa speram intr-o viata mai buna, clasa politica actuala sa-si bata joc de noi si de aspiratiile celor cazuti in acele zile.
  Dumnezeu sa-i odihneasca in pace si vesnica sa le fie pomenirea !

 4. Întrebat de o jurnalistă de la Wall Street Journal dacă ar dori să conducă lumea, Vladimir Putin i-a răspuns, râzând, că ”ştie unde se află acest sediu de unde se încearcă să fie dirijată lumea iar el nu se află la Moscova”. Apoi a adăugat: ”acuzaţiile că Rusia încearcă să conducă lumea sunt un clişeu occidental.”

  Avertismentul cancelarului Austriei pentru Dăncilă: Firmele ar putea să-şi strângă lucrurile şi să plece. Îmi fac griji pentru mediul economic din România 21 decembrie 2018, 14:51(ăsta crede că se afla în Ardeal..unde au mai stăpânit).

 5. Marele Nimic de la Cotroceni este disperat si vrea char si voturile nostalgicilor ceausisti,dar si sa mai incerce sa traga o sulfuroasa pe directia PSD-ului,ca partid creat de Iliescu, crezand ca prosteste poporul roman cu alte manipulari neghioabe,iar securistii lui au iesit,cu voiosie, la produs cu aceasta mizerie de dosar ca sa-i razbune pe inaintasii lor si pe unii ce au mai ramas ascunsi in Sistem,toti aia scosi atunci de la butoane si de catre Iliescu. Acum (daca nu sunt cumva doar niste cretini) scot flacaii vrajeli cu “psihoza terorismului”,vrand,de fapt, sa creada fraierii zilelor de azi ca teroristii nici nu ar fi existat si ca doar cei patru inculpati ar fi creat, intentionat, diversiuni si dezinformari ca sa ajunga la putere CAND DEJA ERAU LA PUTERE . Dar cum dreacu “focul fratricid” a asediat si ciuruit cladirea Televiziunii zile intregi,cum dreacu au fost asediate si ciuruite cladirea Ministerului Apararii si cladirile altor regimente din aceeasi zona,dar si de prin alte localitati,ca mizerabilele lor vrajeli cu “diversiunile si dezinformarile” ce ar fi dus la “focul fratricid” si “ordine militare contradictorii” in cazurile astea nu tin nici la copiii de gradinita,ca,indiferent de starea de confuzie a acelor momente nu erau prosti si nici nebuni, nici militarii si nici cetatenii care primisera arme ca sa apere Revolutia, sa se duca ei si sa atace aceste obiective militare ale statului.Tovarasii astia,in frunte cu Marele Nimic,care mai inventara ei,de fapt astfel,un dosar politic fara nicio legatura cu realitatea de atunci , dosar care,nu numai ca ne i-au de prosti pe toti romanii,dar cu magaria asta murdaresc si memoria celor care au iesit atunci (si dintre care multi au murit) sa se faca scut cu mainile goale ca sa apere Revolutia si sa se produca Schimbarea catre Democratia pe care o asteptau romanii,iar acum oamenii Marelui Nimic ii considera pe oamenii aceia, de-a dreptul,niste naivi si niste aiuriti care,unii dintre ei, au murit pentru ca au tras milioane de gloante,unii in altii.Si dupa cum se vede,dupa metodele bolsevice deja consacrate,se “decapeaza” pe baza de minciuni,inventii si aiureli,numai ce si cine le “trebe” decapat,restul,ceea ce, cu adevarat, trebuia scos la lumina despre ce s-a intamplat atunci,l-au pierdut pe drum, si la fel au pierdut pe drum si pe aia care au tras atunci in regimente, in soldati, si in oamenii de pe strada,flacaii incercand acum sa ne abureasca atacandu-i tocmai pe cei care au condus atunci Schimbarea. Acest dosar nerusinat face parte din seria de magarii criminale pe care le-au lansat non-stop,impotriva personalitatilor romanilor, Marele Nimic si stapanii sai care,cu trompele infipte in praduirea Romaniei,de frica sa nu le scape prada mioritica,dar si grasa si frumoasa,nu mai stiu cum sa mentina apele tulburi in tara noastra,ape in care stiu ei sa pescuiasca nestingheriti.In realitate ei sunt diversionistii criminali care i-au facut acum dosar si lui Iliescu ca sa ne tina atentia ocupata si sa nu vedem cum,PAS CU PAS, dispar tarii ce le-a mai ramas lor de praduit,sa nu vedem cum ne dispar,printre multe altele, petrolul,gazele si padurile.

 6. Un mare fis, o flatulenta inepta care nu mai sperie pe nimeni. Orice tentativa de a intra mai serios in miezul lucrurilor va conduce, inevitabil, la niste forte externe care au adus un mare “prinos de recunostinta” la crimele comise..Si orice procuror care va sapa un pic mai adinc va intelege ca a intrat in cimpul de mine, se va ingalbeni, va arunca dosarul cit colo si o va lua la fuga. Cam asta am facut si eu, dupa ce m-am dus ca dobitocul “sa apar televiziunea si revolutia” Nu rideti, am ris eu destul de mine insumi, un pic mai tirziu, cind am inteles ca n-am inteles nimic!
  Si nu vom intelege nici acum, altminteri vom face buba!
  Goe, vrei sa moara mamitza?
  Cit despre Iliescu, a tacut pina acum doar fiindca a fost lasat in pace. Daca cineva va incerca – pe bune – sa-i puna pielea pe bat, “batrinul edec” va pune pe masa niste bucati, de se va scoroji tigla pe casa.
  Va garantez ca le are!
  Eu cred, mai degraba, ca asistam la un joc cretin care, chipurile, ar urma sa afecteze imaginea PSD. Vise, taica, vise!

 7. Procurorii vieții se plictisesc îngrozitor..așa că au hotărât ei ca I.Iliescu, un om de 90 de ani trebuie musai condamnat. O porcărie mai mare nici că am văzut

 8. Era timpul sa fie pus sub acuzare, dar cat de curând va spune ca Pușcăria va deveni neconstitutională

 9. Stați liniștiți, vine doamna Kovesi și dă NUP.
  Așa și-a câștigat respectul față de psd-iști și așa a ajuns procuror șef DNA.

 10. Se recurge la o astfel de tactica pt ca au cu cine s-o faca. Precis sint si bucurosi care aplauda orice ineptie, deci inclusiv cazul de fata. Au fost gramezi care se bucurau de arestarile anilor 50, asa ca nu ma mir de ceea ce vad acum!

  Despre “anul revolutionar” 1989

  Era 1981 cind un scriitor neamt Carl Friedrich von Weizsäcker, fratele unui fost presedinte al Germaniei ( Richard v W), a scris Der bedrohte Friede (Pacea Amenintata), Politische Aufsätze 1945–1981, Hanser, München 1981, adaugita si republicata in 1994, in care a scris urmatoarele:
  Von Weizsäcker sagte in seinem letzten großen Werk “Der bedrohte Frieden”  innerhalb weniger Jahre den Niedergang des Sowjet Kommunismus voraus (er wurde ausgelacht). (Anmerkung: Und dieses Buch ist offensichtlich auf Anweisung medial ignoriert worden)
  – Von Weizsäcker a afirmat in ultima s-a carte importanta, Pacea Amenintata, ca in citiva ani comunismul sovietic se va prabusi (lumea a ris de el!!!). Aceasta carte a fost ignorata de intreaga presa, in mod evident, in urma unor directive.
   Seine Prognose, auf welches Niveau der Lohn,- Gehaltsabhängige zurückfallen würde, wenn der Kommunismus nicht mehr existiert, war schockierend.
  – Prognoza lui, privind nivelul la care vor cadea salariile, cind comunismul nu va mai exista, a fost socanta. (la mijlocul anilor 90 era deja realitate!)
  Weizsäcker beschreibt die Auswirkungen einer dann einsetzenden Globalisierung, (obwohl es damals dieses Wort noch nicht gab) so wie er sie erwartete.
  – Descrie efectele globalizarii, cuvint care inca nu exista, asa cum o asteapta el sa fie.
  1. Die Arbeitslosenzahlen werden weltweit ungeahnte Dimensionen erreichen.
  – Numerul somerilor va creste global la dimensiuni nebanuite
  2. die Löhne werden auf ein noch nie da gewesenes Minimum sinken.
  – Salariile vor scădea la un minim fără precedent
  3. Alle Sozialsysteme werden mit dem Bankrott des Staates zusammenbrechen. Rentenzahlungen zuerst. Auslöser ist eine globale Wirtschaftskrise ungeheurer Dimension, die von Spekulanten ausgelöst wird.
  – Toate sistemele sociale se vor prabusi odata cu falimentul statului. Plata pensiilor va fi prima afectata. Toate aceste evenimente vor fi declansate de-o mare criza mondiala care va izbucni datorita speculantilor. (s-a intimplat deja in multe tari iar in Europa pensiile au scazut drastic)
  4. ca. 20 Jahre nach dem Untergang des Kommunismus, werden in Deutschland wieder Menschen verhungern.
  – Dupa 20 de ani de la caderea comunismului va reveni foametea in Germania (a revenit inca de la sfirsitul anilor 90, iar odata cu introducerea programului Hartz 4, in 2002, a fost practic stabilita prin lege, ceea ce inseamna mai putin de 20 cit a presupus el- de f mult timp exista milioane de copii subnutriti)
  5. Die Gefahr von Bürgerkriegen steigt weltweit dramatisch.
  – Riscul izbucnirii războaielor civile va cunoaste o creștere dramatica la nivel mondial.
  6. Die herrschende Elite wird gezwungen, zu ihrem eigenen Schutz Privatarmeen zu unterhalten.
  – Elita conducatoare va fi obligata sa intretina armate private pt propia protectie.
  7. Um ihre Herrschaft zu sichern, werden diese Eliten frühzeitig den totalen Überwachungsstaat schaffen, eine weltweite Diktatur einführen.
  – Pentru a asigura dominatia, aceste elite vor introduce inca dintr-un stadiu timpuriu supravegherea statala totala, introducind o dictatura la nivel mondial.
  8. Die ergebenen Handlanger dieses Geldadels sind korrupte Politiker.
  – Slugile devotate ale acestei aristocrații a banilor sint politicienii corupți.
  9. Die Kapitalwelt fördert wie eh und je, einen noch nie dagewesen Nationalismus (Faschismus), als Garant gegen einen eventuell wieder erstarkenden Kommunismus.
  – Capitalismul promoveaza asa ca intotdeauna un nationalism exacerbat (fascism) ca protectie in fata pericolului unei eventuale renesterii a comunismului
  10. Zum Zweck der Machterhaltung wird man die Weltbevölkerung auf ein Minimum reduzieren. Dies geschieht mittels künstlich erzeugter Krankheiten. Hierbei werden Bio-Waffen als Seuchen deklariert, aber auch mittels gezielten Hungersnöten und Kriegen. Als Grund dient die Erkenntnis, dass die meisten Menschen ihre eigene Ernährung nicht mehr finanzieren können, jetzt wären die Reichen zu Hilfsmaßnahmen gezwungen, andernfalls entsteht für sie ein riesiges, gefährliches Konfliktpotential.
  – În scopul menținerii puterii se va reduce populația lumii la un nivel minim. Acest lucru este realizat prin intermediul unor boli produse artificial. Astfel, arme biologice vor fi declarate ca fiind epidemii, dar și prin foamete și războaie produse intentionat.
  Ca motiv serveste intelegerea faptului ca, daca marea majoritate a oamenilor nu-si mai poate plati hrana, bogatii ar ajunge in situatia de-a fi siliti la masuri de ajutor, iar lipsa acestora ar insemna pentru ei un foarte mare si periculos potential in izbucnirea unor conflicte.
  11. Um Rohstoffbesitz und dem eigenen Machterhalt dienend, werden Großmächte Kriege mit Atomwaffen und anderen Massenvernichtungswaffen führen.
  – Pt a-si pastra stapinirea peste sursele de materii prime, care le asigura mentinerea puterii, marile puteri vor purta razboaie cu arme atomice si alte arme de distrugere in masa.
  12. Die Menschheit wird nach dem Niedergang des Kommunismus, das skrupelloseste und menschenverachtendste System erleben, wie es die Menschheit noch niemals zuvor erlebt hat, ihr Armageddon („Endkampf“). Das System, welches für diese Verbrechen verantwortliche ist, heißt “unkontrollierter Kapitalismus”.
  – Omenirea, dupa caderea comunismului, se va confrunta cu cel mai lipsit de scrupule si inuman sistem pe care nu l-a mai cunoscut vreodata in istorie, Armagedonul, batalia finala. Sistemul, care este responsabil pentru aceaste crime, se numeste “capitalism necontrolat”
  C. F. von Weizsäcker sagte (vor 25 Jahren), dass sein Buch, welches er als sein letztes großes Werk bezeichnete, mit Sicherheit von der Bevölkerung nicht verstanden würde und die Dinge somit ihren Lauf nehmen!
  C. F. von Weizsäcker a spus acum 25 de ani despre cartea sa, pe care a descris-o ca fiind ultima sa mare lucrare, ca aceasta nu va fi cu siguranta inteleasa de catre popor, asa ca lucrurile isi vor urma calea lor.
  Das deutsche Volk bewertete er wenig schmeichelhaft wie folgt: poporul german a fost evaluat de el intr-o maniera nu prea magulitoare dupa cum urmeaza:
  • Absolut Obrigkeitshörig,- slugarnic in fata puterii
  • des Denkens entwöhnt, – dezobisnuit sa gindeasca
  • typischer Befehlsempfänger, – primitorul tipic de ordine
  • ein Held vor dem Feind, aber ein totaler Mangel an Zivilcourage! – erou in fata dusmanului insa cu o lipsa totala a curajului civil
  • Der typische Deutsche verteidigt sich erst dann, wenn er nichts mehr hat, was sich zu verteidigen lohnt. Wenn er aber aus seinem Schlaf erwacht ist, dann schlägt er in blindem Zorn alles kurz und klein, auch das was ihm noch helfen könnte.
  – Germanul tipic se apara doar atunci cind a pierdut tot ceea ce merita sa apere. Dar cind s-a trezit din somn, in furia lui oarba, distruge totul, inclusiv ceea ce-ar putea sa-i fie inca de folos.
  Die einzige Lösung die Weizsäcker bietet, ist die Hoffnung, dass nach diesen unvermeidlichen Turbulenzen dieser Planet noch bewohnbar bleibt.
  Singura soluție oferita de Weizsäcker, este speranța că după toate aceste turbulențe inevitabile, planeta va ramine locuibila.
  Denn Fakt ist, die kleine Clique denen diese Welt schon jetzt gehört, herrscht nach dem einfachen aber klaren Motto:
  “Eine Welt, in der wir nicht das alleinige Sagen haben, die braucht es auch in Zukunft, nicht mehr zu geben”. Wie bereits oben erwähnt, Weizsäcker rechnete nicht damit verstanden zu werden.
  Cert este, ca aceasta clica mica, careia ii apartine deja această lume, o stapineste după motto-ul simplu, dar clar: “o lume, in care nu sintem noi singurii care au cuvintul, nu este necesar sa mai existe in viitor.” Weizsäcker nu a luat in calcu posibilitatea de-a fi inteles.
  Auf die Frage eines Journalisten, was ihn denn am meisten stören würde, antwortete er:
  “…mich mit einem dummen Menschen unterhalten zu müssen”
  La intrebarea jurnalistilor ce l-ar deranja cel mai rau a raspuns:
  sa fiu silit sa discut cu oameni prosti

 11. Ca Ion Iliescu a fost, și este un personaj sinistru nu încape nici o îndoiala; el insusi s-a afirmat ca autor al evenimentelor din 13-15 Iunie 1990 si chiar dacă ar fi bănuit pe nedrept de acest “Sfant Bartolomeu” bucureștean, eticheta de “tatuc”stalinist ii convine intru totul, ca și aceea de criminal profesionist angajat de Kremlin cu scopul de a restaura “ciuma roșie” in țara de baștina prin prisma acțiunilor sale din primele luni după revoluție. Totuși, Izolarea lui de PSD-ul actual, discret și eficient înfăptuită de liderii noii generații—Iliescu se simte exilat in propria familie politica și nu uita sa amintească de asta atunci când comentează asupra lipsei de ideologie a actualului PSD—a început sa-și arate roadele. Bătrânul aparatcik, “sărac și cinstit” pe model proletcultist, apare, azi, in cel mai bun caz in chip de Lupul cel rău deghizat in bunicuța Scufiței Rosii, in ce mai rău fiind luat drept un bătrânel senil scăpat de la secția geriatrie a vreunui spital.(vezi gafa Le Figaro) și toate astea împiedica asocierea lui directa cu calaii comunisti; altfel spus, chiar dacă își merita destinul/trasul in judecată și eventuala condamnare pentru crima, ecoul întâmplării va fi minim in rândurile populației. Putem spera, însă, ca individul sa sufere, personal, de pe urma etichetei de călău care i se va pune automat pe timpul procesului; fiindcă nu e totuna sa fii tratat la fel cu torționarul Ficior, de exemplu, deși nu ai făcut altceva decât sa acționezi conform doctrinei căreia ii aparții iar orgoliul lui de “idealist” nu va putea suporta cu seninătate tratamentul. Suna prea puțin crestineste ce spun dar, dacă procesul va demola mitul iliescian in ochii lui Iliescu însuși, justiția poetica, dacă nu cea efectivă, îl va atinge și asta e de-ajuns, ca reparație, pentru generația care a trăit revoluția și i-a supraviețuit.

  • Cristina, apreciez in general ideile propuse de tine, pertinente si lucide.Cu atit mai surprins sint sa regasesc la tine sabloane inepte – pe care evident nu le-ai trecut prin filtrul propriei tale gindiri.- promovate asiduu de niste baieti destepti, cu pregatire in domeniu.
   Iata doua asemenea sabloane:
   1) Evenimentele din 13 – 15 iunie. Daca vei reflecta o secunda, vei intelege ca afirmatia ta “el insusi s-a afirmat ca autor al evenimentelor din 13-15 Iunie 1990” este o minciuna.
   Iliescu se putea recunoaste, in cel mai rau caz (eu n-am stiinta de asa ceva), autor al evenimentelor din 14-15 iunie, ca o contralovitura la tentativa de lovitura de stat din 13 iunie.
   Deci, cum? Eu, Iliescu, am vrut sa dau in 13 iunie o lovitura de stat. In 14-15 am chemat minerii sa-i rada pe complotisti 🙂
   A propos: nu te socheaza asemanarile izbitoare intre 13 iunie ’90 si 10 august 2018? E un subiect de meditatie profunda!
   Asa se si explica eforturile disperate ale prapagandei de a comasa, in mentalul colectiv, evenimentele din 13 cu cele din 14 si 15: pentru a se evita discutiile si analizele riguroase pe 13 iunie, despre initiator(i), despre vinovati, turma de asalt, scopuri, COMPLICITATI etc.
   Asa se explica sintagma cretina “mineriada din 13 – 15 iunie”, cind in 13 iunie n-a fost niciun miner implicat in nimic. Dar fiindca 13 iunie trebuia sa aiba un vinovat, CA SA NU-L CAUTAM NOI PREA ATENT si sa dam de ala adevarat, s-a tras mortul in Academiei. Adica, si pentru 13 iunie, TOT MINERII AU FOST VINOVATI.
   2) Vad ca folosesti si tu, ca toti dusmanii PSD, produsul propagandistic: PCR – FSN – PSD. Oare de ce, totusi, evitati varianta la fel de corecta PCR – FSN – PDL – PNL?
   Adica daca o blonda se vopseste bruneta, incep instantaneu sa-i colcaie neuronii prin caput?

 12. Procurorii astia chiar sint habarnisti. In incercarea lor de a-l infunda pe Iliescu, au spus o prostie mai mare ca ei!! Vezi Doamne, Iliescu se face vinovat de a fi “creat în mod intenţionat o ”psihoză teroristă” care a dus la decesul a peste 800 de persoane şi rănirea a peste 2.100” Ori, daca ar fi asa, ar trebui sa ancheteze si cloaca de la “europa libera”, campioana absoluta la manipulare si psihoza, cu cei 60.000 de morti ai ei, inca inainte de a fi inceput, efectiv, asa-zisa revolutie! Chiar devin curios, il pun sub acuzare si pe Hurezeanu, sau pe ala care a slobozit minciuna gogonata?

 13. o prostie. am fost atunci si acolo (cluj). mi-a fost frica. nu de armata. ce era armata? o mina de ofiteri si in rest “armata obligatorie”. nu erau ei in stare sa traga intentionat. dar imi era frica de securitate. asta da. desi…..procurorii astia militari nu-si mai incap in piele. vor sa demonstreze si ei ca au un rost pe pamint. sau executa ordinul cuiva care nu este din armata. asa-i cind te crezi dumnezeu. dar cel mai mult imi place fragmentul acesta: “”Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00). Totodată, aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”, se mai arată în comunicatul Parcheului General.” chestia cu proces penal simulat e tare. am mai citit acolo de 12600000 cartuse trase. nu cred ca un militar cu o pregatire cit de cit risipeste munitia. o gramada de civili luptau cu arma in mina. doamneee, cum nu stim sa privim inainte.

 14. cred in acest adevar al revolutiei. Aflat la Focşani, unde a susţinut o conferinţă publică pe teme literare, poetul Mircea Dinescu a fost provocat de unii dintre participanţii la eveniment şi a făcut aprecieri legate anchetarea lui Ion Iliescu în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. “Anchetarea lui Ion Iliescu pentru Revoluţie este o mare prostie, pentru că nu poţi să judeci. Nicio revoluţie nu a fost frumoasă. În revoluţia franceză au fost mult mai multe victime ca la revoluţia română, ca să nu mai vorbim de revoluţia din Rusia. Orice revoluţie apărută peste noapte se lasă cu confuzie, cu cadavre.

  Nu poţi într-o noapte să treci de la comunism la capitalism, să nu mai vorbeşti cu tovarăşe ci cu domnule şi să spunem că s-a dus dracului comunismul când erau în România 4 milioane de membri de partid. Când s-a trecut de la sclavagism la feudalism a durat 100 de ani până s-a intrat într-un sistem. Noi am trecut peste noapte într-un mod artificial, nu era nimeni pregătit. Mai pregătiţi erau băieţii ăştia, care ştiau cum funcţionează sistemul sau ce produc fabricile. Cum au devenit unii cei mai bogaţi oameni din România? Cataramă lucra la Comerţ Exterior, lucrase la <>. Şi au devenit exportatori.

  Luau din fabrică mobila care era gratis şi o vindea prin firma lui afară. Cel mai bogat om din Slobozia era un şofer. A devenit celebru că a vrut să facă turnul Eiffel. Era şofer la alimentaţia publică şi cu caşcavalul pe care trebuia să-l dea la magazin s-a dus în Turcia, unde un kilogram de caşcaval costa 10 dolari şi în România jumătate de dolar. Aşa s-au făcut marile averie“, a spus Dinescu. – am fost naiv la revolutie. acum am aflat.

Leave a Reply