Fostul preşedinte Ion Iliescu le-a transmis miercuri un mesaj social-democraţilor în care subliniază că PSD trebuie să-şi facă datoria, ‘nu să se piardă în lupte pentru putere, care nu au nicio miză pentru români’.
‘Mă adresez dumneavoastră într-un moment pe care îl consider delicat pentru partid. Consideraţi acest mesaj drept expresia îngrijorării mele, îngrijorare determinată de evoluţiile la vârful partidului. Esenţa acestui mesaj este un apel la unitate şi continuitate în PSD. Să nu repetăm greşeli ale trecutului, care ne-au costat. Înainte de orice, partidul are responsabilităţi atât faţă de membrii şi simpatizanţii săi, de oamenii de stânga din România, cât şi faţă de toţi cetăţenii. Trebuie să-şi facă datoria, nu să se piardă în lupte pentru putere, care nu au nicio miză pentru români. Ştiţi foarte bine că nu sunt adeptul excluderilor şi al altor măsuri de forţă. Ele ne-au făcut mult rău. Dacă apelăm şi acum la aşa ceva, nu vom rezolva nimic’, a scris Iliescu, pe blogul personal.
El a reamintit că preşedintele şi preşedintele executiv au fost aleşi de membrii PSD, respectiv de delegaţii la Congres, pentru ‘ceea ce au făcut pentru partid’.
‘Domnul Liviu Dragnea a dat măsura capacităţilor sale de organizator în anii care s-au scurs de la venirea sa în partid. I-am transmis, vineri, după anunţarea sentinţei, faptul că am considerat şi consider lipsită de sens condamnarea sa. Domnul Valeriu Zgonea a venit în PSD în anii în care eram în opoziţie, în urma cu două decenii, şi îmi amintesc de entuziasmul cu care îşi asuma răspunderi şi lucra în folosul partidului’, a afirmat Iliescu.
Fostul preşedinte a mai subliniat în mesajul său că nu este de folos nimănui conflictul.
‘PSD trebuie să se concentreze pe campania pentru alegerile locale, unde avem ceva de demonstrat: că suntem partidul cu un program coerent de guvernare locală, pentru prosperitatea comunităţilor locale. Este timp, după alegeri, pentru o analiză aprofundată a situaţiei din partid. Închei reiterând apelul meu la calm şi la responsabilitate’, a completat Iliescu.
Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte miercuri, la Palatul Parlamentului, pentru ‘o analiză la rece’ a situaţiei din partid, în urma condamnării definitive a lui Liviu Dragnea în dosarul ‘Referendumul’.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus în urmă cu câteva zile că a convocat reuniunea CExN pentru ‘o analiză la rece’ şi a precizat că nu va părăsi conducerea PSD pentru a nu destabiliza situaţia politică şi a ‘face cadou alegerile’ Opoziţiei, ‘inclusiv preşedintelui Klaus Iohannis’.
   El a adăugat că la CExN va fi luată ‘o decizie fără patimă’ şi că după alegerile locale se va discuta oportunitatea rămânerii sale în funcţia de preşedinte al partidului.
   Tot la această şedinţă se va pune în discuţie cazul preşedintelui executiv al PSD, Valeriu Zgonea, care i-a cerut lui Dragnea să se retragă din fruntea partidului. Mai mulţi lideri social-democraţi au solicitat, în urma acestor afirmaţii, suspendarea din funcţie a lui Zgonea şi retragerea sprijinului politic pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

5 COMMENTS

 1. Comunistul Ilici sa ne mai scuteasca de intelepciunea lui de tovaras si de structurile si bazinele hidrografice electorale. Trebuia sa infunde de mult puscaria, dar a fost protejat de cocunul de securisti cu care s-a inconjurat in PSD si in institutiile statului atunci cand a fost presedinte. Aceasta bestie cu chip uman nu este in masura sa dea sfaturi nimanui, din cauza lui nu am intrat in NATO si UE decat mult mai tarziu, a intarziat personal dezvoltarea tarii cu 10 ani. Nici partidul nu stiu dece nu se detaseaza de el, dar se pare ca nu se detaseaza nici de marii penali din partid. Ce sa ne mai miram… Nu mai am nici un fel de asteptari de la PSD si personajele tragico-sinistre de acolo. Dl Dumitrescu zicea ca el nu va mai “servi” aceste alegeri. Eu am sa le servesc, dar am sa votez cu alde (nu ALDE!) Nicusor Dan sau Partidul Ecologist sau alti independenti de acest gen sau reprezentatni ai societatii civile.

  • Asa e, pasarica ! Trebuia sa intram in UE in “90, sau imediat dupa :)))
   Alege tu pe cine vrei, e la tine in “kapitala”… Da’ nu trebuie sa ne spui si noua, nu ne intereseaza ! Sigur-sigur, pe mine, si pe inca vreo cativa, opinia ta politica nu ne intereseaza… ca nu pari sa ai vreo opinie intemeiata, iei ce se da pe “hotnius”, nerumegat !
   Uite, personal, n-o sa-ti spun nici unde, nici cu cine o sa votez…
   (“cocunul” ala de securisti e langa bassescu, fato, acolo sunt aia tineri, de fac dinti de vreo 12 ani… securistii lu’ Iliescu par cam fara dinti acu’…)

  • Ce te omori tu de grija PSD-ului cu care nu ai votat niciodata? Bine ca ai cu cine vota dar toti aia ce-i pomenesti tu tot din fondurile “adunate” de Blaga,Basescu si oamenii lor se adapa si tot acolo, la interesele lor comune, se aduna in final.

Leave a Reply