Ayad al-Jumaili, prezentat ca fiind adjunctul liderului Stat Islamic Abu Bakr al Baghdadi, a fost ucis într-un raid aerian, a anunţat postul public de televiziune irakian, pe baza unei informaţii furnizate de serviciile militare secrete irakiene, scrie Le Figaro.

Ayad al-Jumaili a fost ucis odată cu alţi comandanţi Stat Islamic.

Raidul a fost efectuat de forţele aeriene irakiene în regiunea Al Qaïm, situată în apropiere de frontiera cu Siria, anunţă postul de televiziune.

Data când a avut loc raidul nu a fost menţionată.

Postul l-a prezentat pe Jumaili ca ocupând locul al doilea în conducerea Stat Islamic şi funcţia de “ministru al războiului”.

 

4 COMMENTS

 1. Stiu ca Coalitia anti-Daesh indeamna sa nu se mai goloseasca termenul de Stat Islamic. As fi curios cum de nu stie asta un analist politic si militar pro-NATO:)
  Explicatia e simpla: daca ii spui “Stat”, logic il recunosti ca stat.
  Asa ceva?! Tz tz tz….
  Desigur, nu ma astept sa recunoasca greselile

  • Desigur, imi va spune ca a preluat stirea. Asa e. Copy-paste fara gandire proprie duce la balena albastra profesionala:))

  • Buna ideea sa le schimbe numele dupa cum vrea occidentul.
   Uite daca in loc de ISIS ii reboteaza Soriceii negrii atunci le minimizeaza si forta si teroarea practic ii face praf o sa-i si complexeze. Chiar mai bine ar fi Soriceii roz ca sa fie mai girlie cred ca or sa-i scoata din minti.
   Si numai crede nimeni ca e stat.
   ————-
   Ce nume punem Coreii de Nord?
   Iar la kmerii rosii o sa le spuna kmerii albastrii ca sa nu se mai foloseasac culoarea partidului republican si sa fie culoarea democratilor sa moara aia de necaz cand s-or prinde.

   • Era sa uit dar ganditi-va cum ii botezam pe aia de la hezbollah. Pai cum sa-i lasam cu ce-au vrut ei adica Party of Allah ?
    Eu propun: Boo-Boo-Ah ?

Leave a Reply