De prea mulți ani de când e la putere folosind instrumente nedemocratice și apologia fundamentalismului islamic, președinte turc Erdogan a fost tratat de lumea întreagă cu prudență, excesivă eleganță și chiar cu indulgență pentru excesele autoritariste.

De această dată, islamistul Erdogan a trecut linia roșie : a făcut apologia terorismului chiar în Parlamentul de la Ankara, sub aplauzele supușilor săi.

Ceea ce a făcut azi Erdogan va avea consecințe pe termen lung. Nu doar pentru Turcia. Nu doar pentru Orientul Mijlociu, ci pentru întreaga lume.

Când președintele unui stat NATO, fără nici un fel de consultare cu omologii săi, se așează de partea teroriștilor Hamas care au decapitat bebeluși, au ucis supraviețuitori ai Holocaustului și au incendiat și împușcat părinți în fața copiilor, asta nu are cum să nu genereze consecințe din cele mai grave.

Având în vedere declarația de azi, vom vedea că Turcia a înarmat Hamas? Că a sprijinit conducerea organizației teroriste cu bani, cu pașapoarte turcești, cu vile de lux pe teritoriul Turciei de unde se planifica asasinarea civililor israelieni și nu numai? Erdogan a deschis cutia Pandorei. 


Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că organizaţia islamistă palestiniană Hamas, care a lansat un atac împotriva Israelului pe 7 octombrie şi a ucis peste 1.400 de oameni, “nu este o organizaţie teroristă”, ci un “grup de luptători pentru eliberare”, transmite EFE.

“Întregul Occident consideră Hamas o organizaţie teroristă. De aici vă spun: Israel, ai putea fi tu; Occidentul îţi datorează multe. Dar Turcia nu-ţi datorează nimic. Hamas nu este o organizaţie teroristă; Este un grup de luptători pentru eliberare, care luptă pentru a-şi proteja pământul şi cetăţenii”, a declarat Erdogan în faţa membrilor partidului său din parlamentul de la Ankara.

2 COMMENTS

  1. Sultanul vorbește cu două limbi, cu una condamnă bombardamentele Israelului, cu cealaltă îi bombardează pe kurzi. Ți se face greață!

  2. Ataturk a pus Turcia pe harta lumii civilizate, Erdogan o dă jos cu șpaclul. Turcia doar mimează că e stat NATO, în fapt e un cal troian în NATO. Să nu uităm cine l-a avertizat pe sultan despre lovitura de stat care se punea la cale. Pe Erdogan îl interesează, mai mult decât orice, propria piele, de-aici și ieșirea isterică împotriva prezenței americane în Mediterana. Mi-e teamă că Turcia e pe cale să înceteze a fi destinația turistică, cosmopolită și prietenoasă, cu care eram obișnuiți cu toții și să se transforme într-un tărâm al manifestărilor primitive de bucurie la aflarea decapitării inamicilor islamului. Cu siguranță, Turcia a încetat a mai fi un stat laic. În condițiile astea, încercarea UE de a păstra un fel de neutralitate blegoasă în situație, ar putea părea hilară, dacă nu ar fi de-a dreptul tragică. Este timpul unei alegeri, ori noi, ori ei, dar alegerile inspirate sunt făcute de lideri curajoși! Cine sunt ei? Păi KGB-istul crăcănat de la Kremlin și acoliții lui, terorismul mondial, grăsunul din Coreea de Nord, bărboșii înturbănați de la Teheran și, vorba lui Caragiu, alții…
    E timpul să ne pregătim pentru orice, pentru că ăștia, atât cât vor trăi, nu vor renunța!
    Poate nici după aia…

Leave a Reply