Rudele partenerei italianului diagnosticat cu virusul Covid-19 după ce a vizitat România, au fost, marți seara, izolate la domiciliu, unde le-au fost recoltate probe pentru analize. Alte două persoane care au intrat în contact cu italianul s-au dus singure la spital.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății Horațiu Moldovan a declarat la Digi24 că au fost prelevate 12 probe din zona în care s-a realizat ancheta epidemiologică, în Gorj, ulterior fiind trimise la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

„Fiind vorba de un pacient, de o persoană care este dovedită că a fost infectată cu coronavirus, care s-a plimbat în România, este foarte probabil să existe contacți care au fost contaminați. (…) Sunt 12 probe care au fost recoltate în zona în care s-a realizat ancheta epidemiologică și care au fost trimise la Institutul Matei Balș pentru a face test de diagnostic virusologic. Dacă vom avea pacienți contaminați, aceștia vor trebui internați și tratați în spitalul de boli infecțioase”.

Prefectul județului Dolj, Dan Purcărescu, a anunțat că italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu cel puțin 50 de oameni, iar autoritățile încearcă acum să îi identifice. Şi angajaţii aeroportului, ai firmei de de la care italianul și-a închiriat o maşină, cât şi echipajul din avion sunt identificaţi pentru a fi testaţi.

„În jur de 50 de oameni, cei din avion la venire, avion la plecare, plus reprezentanții firmei de unde a închiriat mașina. Noi, inițial, am intrat în posesia unei liste cu nume și prenume. Acum încercăm să intrăm în posesia unei liste în care apare și CNP-ul, pe baza CNP-ului, noi îi identificăm. Sunt și doi străini, la venire. Noi facem demersuri către compania aeriană pentru identificarea, mai bine zis, CNP-urile cetăţenilor care au stat în preajma cetăţeanului italian. E vorba de 22 dus, 22 întors. Urmează să fie contactate toate cele 44 de persoane, plus stewardesele de către DSP şi să li se facă analizele şi procedura de rigoare. A intrat în contact cu doi reprezentanţi ai firmei de închirieri auto. Noi am încercat să luăm legătura telefonic cu soţia lui, dar nu a răspuns la telefon. Noi încercăm să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări video”, a declarat Narcis Purcărescu, prefect de Dolj.

De asemenea, prefectul Purcărescu a mai adăugat că a fost identificată și mașina pe care a italianul a folosit-o pe teritoriul României, scrie g4media.ro

Leave a Reply