Austria devine pe zi ce trece un stat din ce in ce mai nefrecventabil din punct de vedere al valorilor europene si al libertatilor fundamentale.

In plin razboi declansat de Rusia, care a generat peste 160.000 morti in 11 luni in Ucraina si cea mai grava criza de securitate din Europa dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, seful diplomatiei austriece pledeaza pentru colaborare cu Moscova.

Dupa ce Comisarul European pentru Afaceri Interne Ilva Johansson a declarat ca opozitia Austriei fata de aderarea Romaniei la Schengen este un cadou nemeritat pentru Putin, iata ca ies la suprafata legaturile toxice Viena-Moscova. Europa si SUA sunt 100% aparate si securizate de NATO in ultimii 73 de ani.

In loc sa priveasca spre cea mai eficienta alianta politico-militara din istorie, Austria, stat UE, ar vrea, nici mai mult nici mai putin, “aranjamente de securitate cu Rusia, dupa razboiul din Ucraina”. Adica Viena propune sa batem palma cu agresorul, cu statul genocidar, cu dictatura, cu cel mai mare pericol la adresa apararii si securitatii continentale.

Este nu doar irational si extrem de periculos ce spune Schallenberg, ci si un damf oribil, anti-european in aceasta declaratie cu iz putinist. Sa fim avertizati, Austria e un stat ce face jocuri murdare in Europa.

Autoritățile austriece arată în continuare că au o relație ”specială” cu Rusia. Ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, a pledează pentru ideea ca Rusia să rămână ”parte a istoriei și culturii europene”.

”Este important că păstrăm proporțiile, să păstrăm măsura. Să nu exagerăm. Să nu interzicem vizele pentru 144 de milioane de ruși. Trebuie să recunoaștem că Rusia nu se mută și că istoria nu se schimbă. Rusia va rămâne parte a istoriei și culturii europene. Va veni și o zi de după și avem nevoie de o arhitectură de securitate. Iar această arhitectură de securitate, din punctul meu de vedere, va trebuie să includă, într-un fel sau altul, cel mai mare vecin, care e și o putere nucleară, membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU și se numește Rusia”, a spus ministrul austriac, potrivit ziare.com

Acesta a criticat și faptul că ministrul rus de externe Serghei Lavrov nu a fost invitat la cea mai recentă reuniune a Organizației pentru Securitate și Cooperare (OSCE) din Polonia, motivând că arhitectura europeană de securitate va trebui să includă Rusia într-un fel sau altul în viitor ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU și ca putere nucleară, scrie ziare.com.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean de Externe a spus că declarațiile lui Alexander Schallenberg sunt practic o invitație pentru Rusia să continue masacrele. Mai mult, l-a invitat ministrul de Externe de la Viena la Dnipro, să repete ce a spus în fața blocului distrus de o rachetă rusească.

#Austria
#Rusia

1 COMMENT

Leave a Reply