11 COMMENTS

 1. Astazi nu castiga nimeni, cu certitudine pierde Romania spre satisfactia tuturor tradatorilor, care culmea nici ei nu castiga chiar daca marea miza nespusa de nimeni sunt sumele imense de bani. De fapt s-a mers la distrugere.

  • daca puciul esueaza, ce va urma?

   La intern se pare ca au cam fost epuizate metodele: atacuri de la Iohannis; blocaje, obstructii si intirzieri legislative; motiune de cenzura; atacuri in presa de comanda; mitinguri; puci intern.
   Ar mai fi de incercat ruperea partidului, slabirea sau anihilarea majoritatii parlamentare prin plecarea unui numar de lideri, primari, parlamentari care brusc se descopera onorabili si se vor declara “independenti”. Ma indoiesc ca pucistii sunt chiar prosti, ca sunt chiar sinucigasi, pentru ca afara de Ponta nu ii ca primi nimeni fara sa se faca de hiperkkt in ochii propriului electorat; in plus, singuri, nu fac nimic si cariera lor politica se cam incheie aici si inca in mizerie. Decit pe asta cu ruperea partidului nu marsez.

   Ce ramine?
   Kkt aruncat de la extern, cu si fara motiv, dar in ideea de a pedepsi insubordonarea si actuala guvernare si de a da munitie noua pentru viitoarele alegeri: aoleu, psd ne da afara din Europa, economia se prabuseste sub psd…, sunt rasisti, corupti, asupresc minoritatile, etc etc.
   Deci e de asteptat ca Romania sa fie condamnata cumva la Bruxelles pe oarecari motive (gasesc ei ceva), sa apara declaratii ale “oficialilor” europeni din ce in ce mai grave, amenintatoare, umilitoare, sa ne taie fonduri, sa lucreze la dobinzi pe motiv de risc de tara indus tot de ei, etc in speranta ca euroiul creste si poporul se va desparti de psd si, finalmente, psdistii se vor speria de apocalipsa politico-economica si vor lasa guvernarea. Schema se numeste “regime change” decit ca fara sanctiuni explicite. Planul asta poate reusi pina in primavara, mai ales ca international e un climat geostrategic si economic in care situatia se va nasoli si la noi chiar daca am avea cel mai bun guvern din lume.
   Singura metoda de a evita – sau miscora – impactul negativ inevitabil al urmatoarelor 6-9 luni e ca psd-ul chiar sa aiba un guvern competent, sa guverneze cu logica si rapiditate, sa atraga investitii de capital directe si sa fie mult mai activ in privinta contactelor si contractelor economice si diplomatice externe. Ne-ar trebui un prim-ministru de clasa, hiperactiv si hiperinteligent – ceea ce nu avem, dar poata macar consilieri de calitate i se pot aloca. Sau ministri inteligenti, activi, cu consilieri foarte buni. Cu alte cuvinte, e ultimul moment in care chiar se pot apuca serios de treaba.

   • Interesanta analiza. Pe scurt, “la intern”, nu cred ca pardtidul se va scinda, probabil vor fi cateva plecari in alte zari insa cu certitudine toate acestea duc la slabirea pe termen scurt a partidului si implicit a coalitiei, cu posibilitatea reala de a pierde majoritatea in legislativ. “La extern” raman la parerea ca indiferent cine va ramane sau prelua guvernarea, de la “prietenii si aliatii” nostri, care-si freaca mainile de bucurie cand scartaie ceva aici, vom avea parte, mai mult sau mai putin, de laturi, pe considerentul ca nu le iese de fiecare data cum vor ei, sa termine intr-un fel sau altul cu noi, interesele de orice natura fiind imense la adresa Romaniei.

  • Singurul care castiga e UDMRul care va vrea sa intre in guvern si sa obtina pozitii si mai multe in executiv avand in vedere tradarile psdisilor.
   Asta datorita sekuristilor din PSD care au primit ordin sa bubuie partidul.

   Asta e ce se intampla. Si cand vad ca mizerabilii de sekuristi mai flutura ideea de patriotism… Niste mizerabili care isi vad interesul propriu si al altora din afara tarii. Trebuie taiate fondurile si personalul acestor indivizi fara constiinta.

  • Ighen. Korekt. Adica cine vrea UE sa castige mereu. Daca ar fi si un UDMR pro casatorii gay, ar avea tot sprijinul UE

 2. Ei, o mare zvarcolire a fost si cand a picat guvernul Grindeanu si dupa aia Tudose.

  Ce s-a intamplat? Nimic, Grindeanu e sef la ANCOM, Tudose isi vede linistit de treburile si afacerile lui in Braila.

  Asa va fi si dupa rafuiala asta, se mai impart niste posturi, se mai redistribuie niste fonduri si noi tot fara autostrazi si spitale ramanem…

 3. castiga cine nu trebuie. si mai ia o gura de oxigen la referendumul facut de ciracii lui putin imbracati in sutane sau nu, ca la alte culte e altfel. cade si romania, in curand, asa cum au cazut si turcia si polonia.

 4. La final va ieși Dragnea & asociați și vor striga tare Am înfrânt .Operația a reușit pacientul este mort. Este clar că Dragnea este pe topogan .Faptul că are o majoritate in cex bazata pe niște lideri de carton este doar o iluzie de putere.. 80% din cex sânt niste necunoscuți fara putere reală în partid.Vom vedea in parlament că acolo contează voturile nu în cex ….

 5. Chiar ca sobolaneala… asta a fost. Cate resurse gasesc ei sa rezolve problemele intre gastile mafiote. Daca vedeam mobilizarea asta macar pe jumatate la izolarea si impiedicarea raspandirii virusului pestei porcine in max 4-5 focare as mai fi zis. Sau la rezolvarea problemelor reale ale capitalei, nu de jocuri de lumini si culori la fantane aveam stricta nevoie. Asta e o chintesenta a administratiei Firea, fa ceva sa le distragi atentia, nu va bagati in problemele grele, reale.

 6. O idee pentru Dragnea care va lasa opozitia fara cuvinte si dezarmata. Guvernele au tot incercat sa construiasca autostrazi insa au esuat. O metoda de a construi vreo 410 km intr-un an e urmatoarea:

  Fiecare judet sa construiasca pe teritoriul sau minim… 10 km de autostrada intr-un an. Astfel repartizat rezultatul final ar fi 41 judete x 10 km.
  In acest fel ar exista 41 constructori de autostrazi iar codasii ar pierde contractul impreuna cu o penalizare.

Leave a Reply