Jurnalistul Antena 3 Ana Maria Roman a postat pe Facebook urmatorul mesaj :

Apropo de Referendumul pentru Familie vreau sa spun un lucru: oricare ar fi opinia dvs. cu privire la acest subiect, in acest moment in Romania nu sunt posibile casatoriile intre persoanele de acelasi sex. NU sunt permise de lege.

Asadar modificarea Constitutiei nu are NICIUN efect.

Organizarea unui referendum va costa statul roman niste zeci de milioane de euro, bani pe care i-am putea folosi in alt scop.

Cei 3 milioane de romani care au semnat respectivele foi au fost intrebati daca isi doresc ca aceste casatorii sa fie permise, fara sa li se explice ca acest lucru oricum nu e posibil in Romania.

Asadar, referendumul, din pct meu de vedere, nu are sens. 

2. In Constitutie mai este trecut SI faptul ca orice cetatean are drepturi si ele trebuiesc respectate. Decaderea din drepturi se face doar in cazul comiterii unor infractiuni.

A face diferenta intre cetateni inseamna discriminare si discriminarea este interzisa de lege. In acest moment, daca doi oameni de acelasi sex traiesc impreuna o viata intreaga in Romania, legea nu le permite sa isi lase bunurile mostenire si asta este gresit.

In legislatia noastra, ca vrei, ca nu vrei, averea merge la rude. Punct.

Asadar, daca nu permitem casatoriile intre persoane de acelasi sex trebuie sa le cream un cadru legislativ, cum ar fi contractul civil, prin care sa isi poata legaliza relatia iar aceasta sa isi produca efectele in administrativ si juridic.

 

23 COMMENTS

 1. Da ce spuneti despre abuzurile dragniste din Televiziunea nationala? Atatea abuzuri fata de omul simplu din Romania facute de regimul de teroare dragnist cand vorbiti?

 2. Da,are dreptate Ana Maria! Oare ce si cate buzunare se rotunjesc prin aceasta afacere? Ce ascunde acest referendum?

 3. Odata legiferata prevederea prin Constitutie ,ea nu mai poate fi modificata decat cu votul cetatenilor.Asa, poate ca un lider USR sa propuna casatoria intre persoane de acelasi sex iar ea sa fie votata de Parlament , prin ridicarea degetului…

   • Daca n ai inteles, pe scurt:
    Daca exista legiferarea notiunii de “familie” in Constitutie, nici un papagal din Parlament nu ar putea veni cu un proiect de genul “familie=2 persoane de acelasi sex”, pt . ca incalca Constitutia.

 4. Romania cred ca s-a cam saturat de circ, indiferent din ce parte vine, nu asta este acum problema principala. Tara are nevoie de echilibru si multa reconstructie pe toate planurile, nu de circ iar familia/casatoria trebuie sa fie neaparat intre un el si o ea. Relatiile dintre aceleasi sexe pot avea loc, au loc, insa dupa parerea trebuie sa fie intr-o discretie si bun simt, nederanjand pe ceilalti.

 5. Ba tocmai ca are foarte mult sens acest referendum, ideea e sa ne protejam prin articol constituțional, care e mult mai complicat de modificat, decât o simpla lege, cum e codul civil, împotriva a ceea ce vine de la prea-civilizații occidentali, adică legalizarea casătoriilor gay, adopțiile de copii de către aceste “familii”, propaganda lgbt in scoli, si in general peste tot pe unde se poate, in filme, Mass-media etc. Adică marxism cultural pe pâine. Dacă tot merge domnu Juncker sa-i facă statuie mentorului. Si evident pedepsirea celor care nu se conformează noii orânduiri.
  Nu e vorba despre ce exista sau nu acum când vorbim, ci e pur si simplu profilaxie, e mult mai ușor sa previi decât sa tratezi ulterior.

 6. Daca am ajuns sa ne bazam pe capacitatea intelectuala a A.M.R., am ajuns rau!
  Nu e prima data cind da cu fasolea-n muci, parca tinind mortis sa ne convinga ca, in materie de jurnalism, de analize sau chiar de logica, e varza.
  Mintoasa asta mica ar trebui intrebata cit de usor se modifica o lege oarecare si cit de greu Constitutia, poate poate se prinde si ea despre ce e vorba in propozitie.
  De altfel, nu e prima “jurnalista” de la A3 care ABEREAZA pe facebook. Laura Nureldin e inca un exemplu de faptura aparent gingasa si nevinovata, care, cind intra pe FB, simte ca e fix miezul din dodoasca si isi etaleaza, cu abjecta satisfactie, fata hida!
  Oare inca nu ne-am lamurit cu feisbucistii si feisbucistele astea care stiu totul si nu inteleg nimic?

 7. Sensul referendumului se va vedea in contabilitatea unor firme prietene. Oricum la cât interes suscită subiectul, nu cred că va fi validat

  • Bai papagale, cind kraus webber iohanes ne-a amenintat cu referendum in care sa intrebe poporul roman daca iubeste coruptia (o ineptie pe care doar creierasul lui odihnit o putea concepe), n-ai sarit de fund intrebind de unde sint banii si in ce buzunare prietene vor intra! Atunci era bine si normal.
   Fii, ba, sustinator iohanis, dar nu fi si idiot!

 8. Mai sunt mai multe cazuri decat mostenirea in care cuplurile gay sunt discriminate, multe avand legatura cu termenii tutore legal, sustinator legal si apartinator legal, daca unul din ei se imbolnaveste subit, are un accident, moare, moare si are deja un copil dintr-o casatorie precedenta, este arestat, este rapit, este disparut, este blocat intr-o tara straina ETC.

  Sunt mult mai multe cazuri in care un cuplu gay e discriminat si nu poate actiona la fel ca o ruda sau ca un sot din cauza legilor proaste si invechite ale Romaniei!

  • Doar nu ai dori sa dezmosteneasca un copil dintr-o casatorie anterioara ca sa il mosteneasca iubutul din prezent, e aberant daca la asta te referi, în rest de acord cu tot, iar dacă vor copii sa se dea voie la mame purtatoare sa poti face copilul tău.

  • Daniel, problemele despre care vorbesti, si cred ca macar in parte sint reale, pot fi rezolvate si altfel decit dindu-le astora dreptul de a intemeia o familie. Acest deziderat al lor (familie homo) nu e decit o treapta catre ceea ce-si doresc ei, de fapt: dreptul de a infia copii. Copii care, crescuti intr-o astfel de familie, vor avea in mod firesc aceleasi apucaturi.

 9. Acest referendum NU ESTE FACUT de PSD.
  Conditiile legale pentru organizarea acestui referendum au fost indeplinite prin stringerea de semnaturi a cetatenilor ;PSD nefiind implicat.
  Taraganarea organizarii si incercarea de a anula organizarea acest referendum de catre Guvern si Presedintie,este antidemocratica si neconstitutionala.
  Semnarea Conventiei de la Instanbul de catre doamna Iovana Plumb-reprezentanta Guvernului ce contin prevederi care incalca Constitutia Romanieii , fara organizarea unui referendum a incalcat grav drepturile si libertatile cetatenilor romani.

 10. Cand doi barbati pot concepe un fat si apoi sa si il nasca ( unul dintre ei), numai atunci voi fi de acord cu ” pritentiile” acestora !. Prefer sa raman in evul mediu si mai incolo( neolitic,chiar) ,dupa cum ne fac unii ..

 11. D-ul Radu am o banuiala ..acest referendum este doar un pretext cand se va apropia data lui de a se tine veti vedea (eu asa am convingerea) ca vor fi bagate si alte teme sensibile intens criticate si nedorite de opzitie (exp numiri an justitie) pe langa tema Referendumul pentru Familie .. aha ? ce spuneti credeti ca este posibil ?

Leave a Reply