Cele nouă persoane reținute în dosarul de evaziune fiscală în care apare și ferma de porci de la Salcia vor fi eliberate din arestul Poliției Capitalei, după ce procurorii Parchetului General au decis să nu ceară în instanță mandate de arestare.

Față de opt dintre cei acuzați procurorii au luat măsura controlului judiciar, printre aceștia aflându-se și Ilie Dragne, administratorul fermei de porci din Salcia, județul Teleorman, unde acționar majoritar a fost Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea.

De altfel, Ilie Dragne a ieșit vineri după-amiaza din arestul Poliției Capitalei, la expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore.

Joi, procurorii și polițiștii au efectuat percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, dar și la locuințele mai multor persoane într-un dosar în care se investighează infracțiuni de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei. Printre locațiile unde au avut loc percheziții a fost și ferma din Salcia.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost efectuate percheziții în 80 de locații — sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora.

“Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010 — 2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea de măsuri asigurătorii asupra a 42 de imobile evaluate la 15.068.000 lei, precum și asupra unor conturi bancare în special cele aparținând societăților comerciale”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

În cadrul anchetei au fost audiate 60 de persoane având calitatea de suspect sau martor, scrie Agerpres.

 

14 COMMENTS

 1. ca simplu cetățean nu înțeleg de ce s-au plimbat acțiunile fermei Salcia de la dl Ilie Dragne la fiul domnului Dragnea.

  da, reținerea dl Ilie Dragne este un abuz – nu poți să iei 2 măsuri preventive: reținere fără arestare și control judiciar.
  dar mă aștept ca CSM să se autosesizeze.

 2. Eu văd altceva. Toate aceste ”afaceri” au fost făcute în baza unor legi bune sau proaste, conform Codului Civil sau Penal şi a legislaţiei în vigoare, s-au grăbit să schimbe aceste 2 cărţi pentru a-şi face imaginea această icoană crezută de naivii care ”pun botu” la porcăriile aruncate prin micile ecrane de bugetarii luxoşi pe banii statului. Toate acţiunile astea care sunt începute după ani verzi par şi pe bună dreptate sunt execuţii politic sau hărţuială pentru intimidare dar finalul e acelaşi ”mojicia şi execuţia la comenzi politic=nulităţi şi habarnişti care se vor toată viaţa în aceeaşi funcţie chiar dacă sunt infractori dovediţi prin acte reale fără hotărâri judecătoreşti sau anchete penale”!
  Vedeţi şi ce a ajuns instituţia ”Apărarea imaginii” personale intenţionat confuzionată cu persoana care încalcă sau nu Constituţia! Cum să ceri apărarea imaginii tale dacă ai greşit cu bună ştiinţă?! A greşit cumva instituţia în sine sau greşala e făcută de ocupantul(a) funcţiei şi scaunului pe o perioadă de timp?!
  Instituţia este o clădire fixă şi ocupantul(a) este un/o individ/ă care prestează sau nu o muncă în instituţia respectivă plătită gras din bugetul ţării şi nu pe tarlaua cu struguri!
  Sau:
  Acasă şi pe stradă eşti om de rând, la serviciu eşti domul sau doamna cu nume şi prenume din cartea de identitate…dacă nu ţi-e ruşine cu tine şi familia ta de origine!

 3. Pai, lazarica nu poate nici macar copia schema lulutei. Nici macar una din cele 5% reusite de subalterna.

 4. Mie imi place cum abordeaza Antena 3 subiectul.

  In loc sa se intrebe cum a luat baiatul lui Dragnea la 20 si ceva de ani (ca de fapt si fiica lui Tudose) o afacere la cheie de milioane de euro, se intreaba in schimb de ce i-au retinut 24h dar nu si 30 de zile preventiv ?!

  Cum naiba Tel Drum, o firma a unui fost coleg de facultate a lui Dragnea se ocupa cu ferme de porci ? Cum a trecut firma de porci de la stat la Tel Drum ? Cum de a luat-o fiul lui Dragnea cu 50 de lei 10% si cu 450 de lei 99% ? Practic i-a dat lui Liviu DRAGNE bani de 3 pachete de tigari si apoi i-au zis “ia-ti ma un intreg cartus!”. Cum de “Liviu Dragne” asta sta intr-un apartament saracacios din Bucuresti dar are o afacere de milioane de euro ?

  La cine au ajuns subventiile de 3 milioane de euro acordate fermei de porci ?

  Sunt atatea intrebari de pus, dar Antena 3 se intreaba de ce i-au retinut 24h cand e perfect legal si procedural sa o faca !

  • atat doar ca justitia nu a considerat necesara retinerea in continuare. toate presupunerile tale dubioase ignora justitia si pleaca de la premisa de vinovatie, specifica regimului mafiot basescu

   • Nu e vorba de “justitia”, nici de regim, nici de premisele mele. E vorba de lege. Te poate retine 24 de ore cand devii inculpat orice parchet, depinde de fapta uneori te poate retine pt interogatoriu, preventiv, pt informatii, pt prelevare de probe biologice etc. Pentru prima retinere te pot retine si politistii fara sa ajungi la procurori.

    Retinerea pt 30 de zile e o etapa secunda care depinde iar de fapta, incadrare, amenintare, influenta asupra martorilor, etc care se poate cere sau nu judecatorilor.

    Iar presupunerile mele nu sunt dubioase deloc. Sunt acte cu tranzactii intre Teldrum, Dragne si fiul lui Dragnea. Informati-va ! Dar probabil stiti deja dar nu vreti sa detaliati ca va bate iar Dragnea microfonul.

    Iar daca nu va puneti acelasi tip de intrebari e grav ca jurnalist. Dvs. erati milionar in euro la 27 de ani ? Dvs. la 27 de ani cumparati firme la cheie cu 450 de lei ? Dvs. credeti ca un nene ce sta intr-un apartament de pensionari poate fi actionar la o firma de milioane de euro sau unul care vinde struguri la ladita poate fi actionar la TelDrum ?

    Dar cel mai grav e ca astia nu sunt niste privati, sunt interpusii si rudele celor care ne conduc care isi dau legi sa isi ia subventii de milioane de euro, preiau firme de stat de milioane de euro, au case, masini si vacante de multe milooane … si apoi ne intrebam de ce nu se fac autostrazi sau de ce nu se renoveaza casinoul din Constanta !

 5. Din pacate traim o perioada extrem de nefasta pentru Romania, clasa politica este profund “nefrecventabila” ca sa folosesc o expresie a unui clasic in viata, mai peste tot exista o multitudine de legaturi nu tocmai normale pentru un stat de drept si independenti cum ne pretindem, adica colcaie de tradatori, o gramada de oameni fara Dumnezeu dedulciti la foarte multi bani, cu afaceri mai mult decat dubioase si cu totii speram ca Romania sa mai faca cativa pasi inainte, sincer nu cred. Astia nu stiu ca in fata noastra sunt o gramada de incercari, una fiind organizarea Campionatului European de Fotbal în 2020. Suntem la pamant nu avem nimic inceput si nici sanse practice sa terminam tot ce s-a promis. Noi ne ocupam intr-o veselie sa “zugravim” pe bani foarte multi ceva ce exista si nu necesita mare atentie. Asa ca, dragi cetateni (care cititi acest blog) sa nu va imbatati cu apa rece, toata clasa politica este otova, sunt intr-o fratie a furaciunii, a faradelegii.

  • Asta cu Campionatul European din 2020 e o vrajeala si un motiv sa faca stadioane noi la Craiova, la Steaua si Dinamo pt a se incasa niste parandarat si multumit niste interese.

   Pun pariu ca nu o sa fie decat 2-3 meciuri pe Arena Nationala pana la urma !

Leave a Reply