Primavara araba, cel mai mare si usturator esec al Administratiei Obama. In cazul Egiptului, au stimulat inlaturarea de la putere a unui presedinte autoritar ca Mubarak, ce tinea Egiptul sub control stric. Si dupa venirea la putere a lui Mohammad Morsi, cand au vazut ca fundamentalismul islamic conduce tara, l-au arestat pentru sprijinirea terorismului. Iar pe Mubarak, dupa atatia ani de arest, il elibereaza…
————–
Parchetul de la Cairo a acceptat luni punerea în libertate a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, achitat la începutul luni martie de către Curtea de Casaţie într-un caz în care fusese acuzat de uciderea unor manifestanţi în 2011, în cursul revoltei care a provocat îndepărtarea lui de la putere, relatează AFP.
Avocatul Farid el-Deeb a precizat că Mubarak, care se află în prezent într-un spital militar din Cairo, ‘va putea reveni la locuinţa sa atunci când medicii îi vor spune că poate ieşi’. Totuşi, el nu va putea părăsi ţara, potrivit avocatului său.
De la arestarea sa în 2011, Mubarak (87 de ani) şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului într-un spital militar, în regim de arest la domiciliu. El a fost condamnat  la închisoare pe viaţă în iunie 2012, dar instanţa a dispus rejudecarea cazului.
În noiembrie 2014, un alt tribunal care îl rejudeca a decis în cele din urmă abandonarea acuzaţiilor aduse fostului preşedinte egiptean, însă Parchetul a făcut recurs.
La 2 martie, Curtea de Casaţie a confirmat renunţarea la acuzaţii. Aceasta a fost ultima procedură judiciară care îl vizează pe Hosni Mubarak, care timp de 30 de ani şi-a condus ţara cu mână de fier, scrie Agerpres.

2 COMMENTS

  1. Mare deranj si multa suferinta s-a creat cu aceasta “primavara araba”. Efectele se vor simti mult timp de acum incolo. Cine va deconta toate astea ?

Leave a Reply