In prima batalie castiga in justitie de Mircea Diaconu se spune cat se poate de clar :
1396544399diaccc
“În soluţionarea prezentei contestaţii, Tribunalul reţine astfel, având în vedere şi considerentele celor două hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile citate mai sus, că pârâtul Mircea Diaconu, care şi-a depus candidatura ca independent la alegerile europarlamentare din 2014 şi fostul Senator Mircea Diaconu, s-a aflat într-o stare de incompatibilitate obiectivă începând cu data de 19.12.2008, iar prin Hotărârea Senatului României nr. 68 din 19 decembrie 2008, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 859/2008, având în vedere inclusiv Raportul Comisiei Juridice din Senat privind această stare de incompatibilitate, pârâtului i-a fost validat mandatul de Senator de către Camera Senatului din Legislativul României, abilitată de lege să se pronunţe cu privire la acest aspect.
Comportându-se ca un cetăţean de bună-credinţă, dar având în vedere şi voinţa alegătorilor care i-au acordat în fapt, prin votul lor, mandatul de senator în Legislativul României, pârâtul Mircea Diaconu s-a adresat personal Comisiei Juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat, pentru verificarea pretinsei situaţii de incompatibilitate în derularea activităţii de senator, cumulată cu cea de director la Teatrul C.I. Nottara.
 Prin Raportul Comisiei Juridice din Senat, întocmit la data de 23.12.2008 s-a constatat că Senatorul Mircea Diaconu nu se află în stare de incompatibilitate, astfel că pârâtul Mircea Diaconu a desfăşurat această activitate cumulată cu avizul organelor abilitate de lege şi nu i se poate reţine nicio culpă.
Înalta Curte a reţinut că Senatul României, atât prin Plenul acestei Camere, cât şi prin Comisia sa Juridică, s-a aflat în eroare şi l-a determinat pe recurentul Mircea Diaconu să se afle într-o stare de incompatibilitate în aceşti ani, astfel că tribunalul constată că nu-i poate fi imputată candidatului independent Mircea Diaconu, această stare de incompatibilitate, care a fost cunoscută, dezbătută şi acceptată de organele abilitate de lege care trebuiau să ia măsurile legale pentru înlăturarea acestei stări.
(…)
Faţă de starea de fapt reţinută mai sus, tribunalul apreciază că nu se poate reţine că pârâtul Mircea Diaconu, în sarcina căruia nu s-a reţinut nicio culpă, ar fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, în sensul art. 25 alin. 2 din Legea nr. 176/2010, iar hotărârea instanţei de contencios administrativ nu poate fi interpretată în acest sens, atâta timp cât prin aceasta nu s-a reţinut săvârşirea unei abateri disciplinare în sarcina contestatorului-recurent, chiar dacă Raportul de evaluare a rămas definitiv şi irevocabil prin hotărârea judecătorească de confirmare a existenţei stării de incompatibilitate”.
Conform art. 16 alin. 1 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, se reţine că, „pot propune liste de candidaţi numai partidele politice, alianţele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale legal constituite, precum şi alianţele electorale constituite în condiţiile prezentei legi”. (…)
Totodată, conform art. 17 alin. 1 din Legea nr. 33/2007, se reţine că „poate candida ca independent, cetăţeanul român sau cetăţeanul altui stat membru al Uniunii Europene care are dreptul de a fi ales şi este susţinut de cel puţin 100.000 de alegători”.
„Cererea de admitere a candidaturii independente cuprinde numele, prenumele, prenumele părinţilor, cetăţenia, domiciliul, locul şi data naşterii, ocupaţia şi profesia candidatului, precum şi semnătura acestuia” (alin. 2 din acelaşi articol).
Conform alin. 3 din  art. 17, dispoziţiile art. 16 alin. (5) şi (6) privind propunerea listelor de candidaţi, se aplică în mod corespunzător şi cererilor de admitere a candidaturii independente.
Din aceste dispoziţii legale, nu rezultă expres că decăderea din dreptul de a fi ales, ar constitui un impediment la depunerea candidaturii.
Prin analogie, tribunalul reţine însă, că potrivit art. 14 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, „propunerea de candidatură sau cererea de admitere a candidaturii independente a cetăţeanului unui stat membru al Uniunii Europene, altul decât România, trebuie să fie însoţită, pe lângă documentele prevăzute la art. 16 sau art. 17, după caz, de o declaraţie pe propria răspundere care să precizeze următoarele: c) că nu a fost decăzut din dreptul de a fi ales în statul membru de origine în baza unei hotărâri judecătoreşti individuale sau a unei decizii administrative, sub condiţia ca aceasta din urmă să facă obiectul unor căi de atac”.
În consecinţă, condiţia „de a nu fi fost decăzut din dreptul de a fi ales”, este aplicabilă, „a fortiori ratione” şi cetăţeanului român Mircea Diaconu, care şi-a depus candidatura independentă pentru alegerea în Parlamentul European.
Pentru cele reţinute mai sus, tribunalul apreciază însă, că pârâtul Mircea Diaconu, nu a fost decăzut, în condiţiile legii, din dreptul de a fi ales, sau de a exercita o funcţie sau o demnitate publică, iar menţinerea Raportului de evaluare întocmit de ANI prin hotărârea judecătorească de confirmare a existenţei stării de incompatibilitate, nu poate fi interpretată „de plano”, ca o decădere din dreptul de a fi ales, în condiţiile în care instanţele au menţionat expres, că pârâtul Mircea Diaconu nu are nici-o culpă privind menţinerea stării de incompatibilitate.
Pentru aceste considerente de drept şi de fapt, în temeiul art. 20 alin. 3 şi 4 rap. la art. 69 alin. 1 din Legea nr. 33/2007, se va respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de către petentul Iosipescu Zambra Nicolae Mircea, împotriva candidaturii depusă pentru alegerile europarlamentare din 2014 de către pârâtul Diaconu Mircea, candidat independent.”

46 COMMENTS

  • Ce nu am inteles pana acum (sau nu am citit eu destul stirile) … Mircea Diaconu a contestat in justitie hotararea BEC? Sus avem o respingere a unei contestatii facuta de catre o persoana impotriva candidaturii. Dar din cate stiu eu, decizia BEC nu a fost contestata …

  • “In urma cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Nastase m-a numit in functia de Sef al Corpului de Control al Guvernului! Si atunci m-am gandit cu regret, dar si cu mandrie, la cariera mea anterioara de magistrat, dar asa am crezut ca pot sa fac mai mult din ce mi-am propus in viata.
   Am incercat in toata aceasta perioada sa folosesc pozitiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba in bine tara in care eu si familia mea ne-am nascut si in care o sa traim tot timpul, cu bune si cu rele.
   Cred ca acest an este cel mai greu dintre toti anii de pana acum (plin de abuzuri, persecutii politice, calomnii, nedreptati, tradari si dezamagiri) – dar si miza sa este enorma!
   Trebuie sa punem capat tranzitiei de la societatea comunista (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o tara europeana, cu oameni mai linistiti si mai demni, guvernati de valori si obiective comune, nu de frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi!
   In noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie, ma voi putea declara multumit de ce am realizat! Si atunci imi doresc sa las locul in politica altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu imi propun sa recuperez cat voi putea de mult din timpul pe care in ultimii 13 ani NU l-am dat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata mea.” – a scris azi Victor Ponta pe pagina lui de facebook.

   Ce inseamna asta? Ca s-a decis sa candideze la prezidentiale si, automat, sa paraseasca PSD (obligatie constitutionala)? Sau altceva?

   • “Geogescu e un mafiot comunist securist băsist.

    Consiliul Național de Integritate

    – In atentia Presedintelui si Biroului Permanent al Senatului

    SESIZARE

    prin care solicităm, in conformitate cu prevederile art. 26 alin. 1 si 4 rap. la art. 25 lit. d si e comb. cu art. 19 alin. 2 din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, să inaintați Senatului Romaniei propunerea pentru eliberarea din functie a presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Georgescu Horia, pentru următoarele

    MOTIVE :

    Numitul Georgescu Horia s-a aflat in stare de incompatibilitate atat in perioada in care a detinut functia de secretar general al Agentiei Nationale de Integritate (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cat si in perioada de cand detine functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (18.04.2012- prezent), intrucat a detinut si detine functia de administrator la o societate comercială ( S.C. OUTLOOK S.R.L Brasov), pe care nu a mentionat-o in declaratiile de interese depuse in perioada 2008-2013, săvarsind astfel și infractiunea de fals in declaratii.

    Conform adresei Oficiului National al Registrului Comertului nr. 441735 /05.12.2013, numitul Georgescu Horia a avut calitatea de asociat si/sau administrator in sase societăti comerciale din Romania : S.C. Outlook SRL Brasov, S.C. Financial Securities TB S.A. Bucuresti , S.C. HBG Consulting SRL Brasov, S.C. Imperial SRL Brasov, S.C. Platinum Media SRL Brasov si S.C. Imperium SRL Brasov. Potrivit acestei adrese, numitul Georgescu Horia detine si in prezent calitatea de asociat si administrator la S.C. Outlook SRL, societate infiintată in data de 10.12.1999 si aflată in stare de lichidare.

    Numitul Gerogescu Horia a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL in data de 10.11.1999, pe o durată neprecizată, si nu a renuntat la această functie in perioada in care a detinut functiile de secretar general, respectiv de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate. Conform practicii instituite de Agentia Natională de Integritate, există stare de incompatibilitate si in cazul in care societatea in care un demnitar sau un functionar public a detinut functia de administrator a fost dizolvată de drept si se află in stare de lichidare. Potrivit informatiilor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, in cazul S.C. Outlook SRL a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) de abia in data de 12.11.2013, pană la această dată atributiile de administrator revenind numitului Georgescu Horia.

    In conformitate cu prevederile art. 25 lit. d din Legea nr. 144/2007, presedintele Agentiei Nationale de Integritate poate fi eliberat din functie cand se constată nerespectarea dispozitiilor legale privind regimul incompatibilitătilor.”

 1. CEA MAI GRAVA SITUATIE o constitue : modalitatea de interpretare de catre Juristii nostri , din partide din ANI, etc. a Deciziei instantei de judecata. Cum este posibil ? daca o persoana nu a fost ”Decazuta din drepturi” ,sa fie fabulate , tot felul de interpretari dupa cum doreste fiecare si nu asa cum prevede legea ???

 2. corect!
  daca unu e condamnat in Romania, el nu e vinovat si in Spania!
  Prin analogie, daca unu e infractor la Mehedinti, nu e infractor si la Bacau, la Bacau poate candida.
  In plus, e clar ca senatorul era incompatibil, nu omul/persoana fizica.

 3. Oamenii zdraveni la cap ar fi trebuit sa citeasca hotararea in baza careia maestrul Mircea Diaconu a fost declarat in stare de incompatibilitate, vis-a-vis de cele doua functii ocupate concomitent. Senatul ar fi fost in masura, la data la care a sesizat o asemenea gogorita ( director de teatru – functie publica?!?) sa corecteze legea ANI, ar fi fost evitate mii de povesti si manipulari grosolane. Acum cand o instanta, zdravana la cap si cu bun-simt, citeste profesional ceea ce alta instanta a decis, nu se putea sa emita decat o decizie corecta. Oare PNL-ul nu are juristi zdraveni la cap, de l-au dat deoparte pe Maestrul?

 4. Pana nu dispare cucul,nu mai cred in nimica-si gasca lui,care sper sa plateasca pana la urma.Acest OM,merita !!!

 5. Pe aceasta speta , importanta va fi hotararea irevocabila . Am mai vazut hotarari intoarse la recurare . Ea va lamuri un caz particular , interesul general s-ar rezolva prin modificarea legii , in sensul unor precizari clare . Parlamentarii si Guvernul au aceasta obligatie .

 6. Justitia basista e doar chioara, dupa chipul si asemanarea lui basescu, in loc sa fie oarba, cum ar trebui de fapt sa fie. Mult rau a facut aceasta javra ordinara, nici o pedeapsa nu va fi de ajuns pentru a indrepta tot raul facut de acest sclerozat si securistii care l-au sustinut. Un hot, un mitoman, un scelerat, un martafoi, un jeg uman, dupa cum se poate observa, nu prea exista cuvinte care sa-l descrie pe acest retardat de basescu. Din pacata, foarte multi lingai si slugoi sunt linga el, iar Antena 3 e clar ca-i sta ca o pietricica in pantof, daca ar putea fi suspendat cu 3 zile inainte de incheierea mandatului, ar fi foarte bine, in acest fel parlamentul si-ar spala pacatele si ar reda demnitatea unui popor aflat sub ocupatie basista.

 7. are clanul besescu zambre la plata destui sa faca alta contestatie,gasesc ei o chichita daca asta n a mers.acuma s au indarjit pe Diaconu.
  ati vazut EBA ce rapid a adunat 100000 de semnaturi.tac pac una suta mii de semanaturi au sarit la ebola,ca ea este desteapta si ne a rep cu cinste la bruxeelee ..bgdbdbdmnsuccesuri..ca ta-su,mindri suntem si de besescu.
  iti sta mintea frate,e vrajeala cine plm semneaza pt o maimuta?100de mii au semnat ca eba mononeuron sa i reprezinte la brusele..sau 5 mil l-au reales pe asta bulibasa?

  • de la semnaturile pt ebola ma gandeam ce aparat,ce structura imensa are clanul basau,are inca o structura de clan teapana pe langa cele independente sau psdiste,cu care conlucreaza la nivel local!basirea e mostenirea basaului.

   cred ca asta in perioada lui de glorie cand trimitea zbirii pe teren sa recolteze “productia”
   lua cate 100 de milioane de oiro odata,
   sareau primarii si “oamenii de afaceri” cu cotizatia ca floricelele in ceaun.

   bani au facut astia frate,pot cumpara romania de cateva ori si tot le ramane mare avere.
   chestia cu mosia de la nanana e o basina tupeista si prosteasca cocosism tipic de manelist, de basau alfa,sa dea de lucru presei si sa arayte ca nu-i e frica lu basau sa doarma singurica.
   .
   dar banii aia multi,miliardele,in care reflecta distrugewrea completa a tarii,aia sunt pusi bine,mancati,terminati,
   iar basau e bine mersi sta pe tron
   restul gastii e sanatoasa si fericita si ea.

 8. In sfarsit dreptate!!! Domnule Radu mai poate agariciul ANI sa conteste undeva sau poate sa candideze acum Mircea Diaconu?

 9. va dati seama ,ii trebuia lu basau pamant ca sa faca agricultura,sa faca profit sa traiasca basau si familia lui din agricultura..aiurea!

  in manelismul lui ca o basina turbata si snoaba acest bou a vrut ceva gen ferma lui Ewing , sa calareasca tacuta pe pajisti inverzite , cu nepotica cu eba pe ponei,sa fie o fericire asa si o pace pastorala..si el din gradina de legume ,cu palarie si cosulet culegand castravetoi sa le faca cu mana hahaind si ragaind..ceva bucolic.alcolic si basind..asta a fost intentia lui basanau cand a pus sa i se faca mosie la nanana

  stiu ca nu-i la subiect ce am scris.

  ,dar nu prea am ce comenta de dl Diaconu decat
  sa candideze
  sa castige si daca nu-l lasa zbirii lui basau sa reprezinte romanii care l-au ales pe bune
  atunci
  sa iasa bucurestenii macar 100de mii in strada sa-i forteze pe manelistii basiti sa se gandeasca la viitorul lor
  si sa dea foc la palatul basit cu basau inauntru

 10. Cu tot respectul pentru M Diaconu dar aici NU colegii senatori trebuiau sa-si dea cu parerea ci justitia,daca justitia spune ca esti incompatibil si asta a spus ,atunci renunti la o functie si gata,nu te duci la colegi sa-i intrebi,pot fii partinitori ,nu pe ei ii intrebi …punct.
  Daca maine un parlamentar condamnat pentru furt de instanta se duce in parlament si cere si parerea lor ca nu accepta decizia justitiei.
  Ce facem justitii paralele?!
  Legea e foarte clara ,nu poti avea si o alta functie publica daca esti parlamentar…punct!!! Nu-i inteleg lupta,e pierduta din start !!!

  • Giumbix Limax nu se lasa si depune din nou contestatie. De aceea n-ar fi rau ca jurnalistii de investigatii de la Antene sa sape adanc la CV si averea acestuia, fotografi vilute, masinute, firme detinute si afaceri oneroase si sa-i dedice o intreaga Sinteza Zilei acestui idiot. Iar vis-a-vis de lucrurile murdare aflate sa depuna plangere penala la DIICOT pe numele cretinului.

 11. Nu spuneti”HOP” PANA NU SARITI GARDUL. Pe vremuri pe “aparatura ” de transmisiuni a armatei “cumparata ‘ cu bani grei de la rusi era inscriptionat avertismentul:” ATENTIE DUSMANUL ASCULTA!” Sigur nici acum nu va sta cu mainile in san. Pacat de marele actor ca se lupta cu morile de vant pentru ca sprijinul nu e numai dintr-o anumita parte.

 12. Preventiv!( pentru că s-ar putea diseară, mâine sau …aiurea, s-avem …surprize ”á la Răzvan”)
  .
  Spuneți-i colegului și prietenului Razvan Dumitrescu, cu toată dragostea, să înceteze să-l mai invite la Antena 3 pe CTP. Am intrat zilele trecute pe internet, in jungla Presei , și dau, ce să vezi?! , peste Capsomanul Tembeloid Popescu vorbind și el la…Gândul, se putea altundeva?!, despre Mircea Diaconu. Vorbele-i la adresa apreciatului actor și om-cetățean îi erau foarte urât mirositoare asemănătoare celei pe care a folosit-o, mai târziu, dar tot în contextul respingerii candidatiilor la europarlamentare, la adresa lui vadim tudor. Am constatat o mare porcărie cum această budă veritabilă ,CTP, îl făcea … hazna pe VC Tudor tocmai in același context, cum spuneam, cu cazul Mircea Diaconu. Sacu’ și-a găsit petecu’ la Gândul și-l bagă în această mocirlă și pe Mircea Diaconu.
  In condițiile în care individul nici nu este intrerupt ca de obicei, după ce varsa totul, așa cum invitaților nu li se permite să vorbească de către moderator mai mult de 10- 20-30 secunde, acesta bate câmpii împroașcând cu noroi în tot ce mișcă. Și aceste intrari pe post se fac și atunci când aceste declarații convin, și de alte ori când constatăm că s-a greșit invitându-l pe ipochimen. Numai faptul că inginerul știe să scrie și corect gramatical și că lovește când ni se pare nouă că LOVEȘTE BINE in Ponta, în antonescu sau basescu nu-l face, vorba dvs. frecventabil și nu sunt suficiente motive ca Antena 3 să invite acest gunoi jurnalistic. Sunt multi paranoici care au puncte de vedere uneori foarte pertinente și pe care suntem tentați șă-i apreciem, pentru că acești bolnavi, în general, nu sunt proști deloc. Asta nu înseamnă ca la diferite intervale de timp să dăm legătura cu Spitalul 9 să aflăm diverse puncte de vedere a Acest individ nu are numic uman în el. Un individ care mânjește pe orice pune el pleoapa și care nu i se potrivește minții lui bolnave nu are ce căuta la Antena 3. Ceea ce face de multă vreme Răzvan Dumitrescu este, într-un fel, ca un interviu în direct luat de la Spitalul Obreja unor bolnavi care-și dau și ei cu părerea..Și care nu dă bine pentru un post TV normal cu astfel de interviuri. Cu toată libertatea consfințită de Constituție la liberă exprimare a oricui.

 13. D-le Radu Tudor,

  Ma bucura stirea despre Mircea Diaconu, dar postarea de astazi pe Facebook a lui Victor Ponta ma lasa perplexa…

  O zi buna si felicitari pentru excelentele editii ale Sintezei zilei din aceasta saptamina…

 14. Toti independentii au fost respinsi. Cu alte cuvinte prezenta la vot o sa fie catastrofala iar partidele trebuie sa profite de orice vot. Mircea Diaconu e o victima a intregului sistem mafiot politic inclusiv cei care-l “sprijina” la telvizor psd si ponta sau chiar Voiculescu care putea sa ceara psd-ului sa-l treaca pe lista in locul unui mediocru din pc.

 15. Cred ca este timpul ca oamenii curati sufleteste sa ne reprezinte,Mircea Diaconu este un astfel de om!Toate piedicile care i-au fost puse nu au fost decat sa-l indarjeasca,este un luptator si are calitatile unui invingator,l-au vrut invins dar invinsii sunt toti cei ce l-au vrut rapus!RESPECTUL MEU!Justitia a intarit tot ce stiam,ca nu se poate interzice dreptul de a alege si de a fi ales!Felicitari Maestre!

 16. Am vrea sa stiim , (desigur daca se poate ) cine este… acest…..imaginar …petent Iosipescu Zambra Nicolae Mircea….cine, este si, ce orientare, politica are, si pe cine …serveste el….Nu cumva …este o inventia Basista ordinar si un slugoi, nenorocit….sau un faptas de te miri ce fapta penala , si acum deserverste, Basismul înputit si ordionar?

 17. Pe Tvr 1, l-am urmărit puţin pe ministrul Justiţiei (?!) care susţinea sus şi tare că e normal ca o instanţă să se pronunţe altfel decât cea anterioară, sau chiar aceeaşi instanţă să se pronunţe diferit de prima hotărâre, fiincă, vezi Doamne, au apărut alte probe. Buun! Ce probe ar mai putea apărea în cazul Mircea Diaconu, astfel încât o instanţă superioară (de partid şi de stat)să nu confirme hotărârea primei instanţe, chiar nedefinitivă fiind?! Sau chiar aceeaşi instanţă, ce probe
  irefutabile ar fi putut primi, astfel încât să i se anuleze dreptul de a candida?! Vorba d-lui Ciuvică, la emisiunea Danei Grecu: maimuţa aia de purtător de cuvânt al Tribunalului Municipiului Bucureşti, dacă tăcea, filozof rămânea. Oare cine o fi sunat-o să intervină, făcându-se de tot rahatul?! Dar, aşa e Justiţia română: îşi linge mucii din barbă. Dacă Mircea Diaconu nu primeşte O.K., de ce n-am ieşi în stradă, la fel ca şi pentru Raed Arafat, mai ales că e frumos afară?! N-ar strica să-i ţâţâie niţeluş curu’ acelui nemernic din fruntea A.N.I, acelui Giumbix! Ar putea fi forţat să-şi retragă “referatul” băsist şi puturos. El când va fi luat la întrebări de D.I.I.C.O.T. sau/şi D.N.A., referitor la averea uriaşă pe care o are?!

 18. facem apel catre a3 ;poate voi contactati pe cineva din guvern sa ia o masura impotriva capuselor .nu se mai poate trai in aceasta invazie ,in parcuri ,pe cimpuri pe strada .nu se mai stropeste cu nimic .iti este frica sa lasi un copil sa se joace in parc prin iarba ca se urca capusile pe el .stiti cat de periculoasa este muscatura acestor insecte.la tara este mai rau.multumesc radu!

 19. mai bine asteptam decizia finala.au fost nenumrate cazurile in care dupaa o decizie favorabila in prima intanta la final sa fie intoarsa decizia. dupa prima victorie la tmb sa asteptam decizia de azi la contestatia introdusa de diaconu la decizia bec. aia conteaza. in rest sunt doar vorbe.

 20. Este primejdioasa si de neinteles atitudinea de nerespectare a legii. Ma gandesc ca primii care nu o respecta sunt chiar oamenii “legii”. Cei care trebuie sa motiveze hotararile in 30 de zile si o fac in luni de zile, altii care isi depasesc cu mult atributiile, dar nimeni nu pateste nimic. De ex. H. Georgescu de la ANI, pentru campania furibunda impotriva lui M. Diaconu, depasindu-si clar atributiile, va pati ceva? Era de datoria lui sa sesizeze BEC, sa ameninte lumea care a semnat pentru Diaconu, sa nu “permita” strangerea semnaturilor in holul teatrului Notarra, etc, etc.?? Oare cat mai poate fi suportat acest sinistru personaj in fruntea acelei institutii?

 21. “Contele” Nicolae Mircea Zambra Iosipescu, a fost condamnat la trei ani inchisoare pentru inselaciune, şi a fost reţinut de poliţiştii constănţeni. De data aceasta, în februarie şi martie 2012, mai multe persoane au reclamat presei, dar şi la ITM Mureş, faptul că S.C.SVEDA S.R.L din Târgu Mureş, societate înscrisă pe numele lui Mircea Zambra Iosipescu, le-ar fi solicitat bani pentru a-i angaja la SMURD sau în alte instituţii. Mai mult, au apărut indicii că aceleaşi practici au fost folosite şi în cazul unei societăţi de pază şi protecţie, care a pretins bani de la potenţialii angajaţi (pentru analize medicale şi alte formalităţi), iar apoi a renunţat la serviciile lor fără a le restitui sumele. Am încercat să îl contactăm pe personajul principal al acestor episoade relatate de cetăţeni, Mircea Zambra Iosipescu, dar nu a fost de găsit.“ Acest nemernic si puscarias se gasi sa faca contestatie impotriva candidaturii dlui. Mircea Diaconu ?????

 22. Domnu Radu Tudor, pana la candidatura lui Mircea Diaconu, va rog respectuos sa-mi spuneti, sau sa-mi transmiteti, care sunt obiectivele socialistilor, popularilor si liberalilor pentru U.E,din care cu onor facem parte. Cum vad, MARII EUROPENI, cresterea nivelului de trai pentru tarile proaspat capitaliste,printre care si Romania,sau ai preocupa populatia din Antartica!

 23. FELICITARI DLE DIACONU PT PERSEVERENTA DE CARE ATI DAT DOVADA IN LUPTA PT DREPTURILE DVS!
  FELICITARI SI PT JUSTITIE DE ACEASTA DATA

 24. Imi amintesc cu neplacere dezbaterile televizate de acum 8- 10 ani dintre 2 tineri tupeisti si aroganti proveniti unul dela PNL-TINERET zis BOUREANU (doamne ce “caracter”!!!…confirmat si de faptul ca a trecut apoi la PDL si acum..????) si unul de la TSD(tineretulPSD) numitul VIOREL PONTA.
  Atunci ma gandeam sa nu cumva DOAMNE FERESTE sa ajunga tara pe mana acestor doi tineri aroganti si tupeisti cu tendinte dictatoriale gen CEAUSESCU.
  Se pare ca de unul(boureanu) am scapat, insa celalalt(ponta) a devenit un mare om politic temperat,calm,zambitor,un om de suflet,un om corect un om care nu jigneste pe nimeni(nici chiar pe PNL/Antonescu caruia ii doreste TOT BINELE DIN LUME, si le ureaza acestora sa ia peste 25 % la europarlamentare) incat trebuie sa ne bucuram de conducerea sa inteleapta si sa speram ca sub indrumarea maretului partid PSD ,ROMANIA sa fie condusa spre noi culmi de progres si prosperitate.
  Ma bucur ca ANTENA 3 a observat inaintea noastra imensul potential al lui PONTA si cum este normal face totul sa il ajute in demersul sau demn,patriotic si chiar ..umanitar.
  De asemenea trebuie sa recunoastem meritul unora de pe la ANTENA 3 care s-au prins ca ANTONESCU este un hot/corupt/tradator de tara si ca atare trebuie anihilat cu orice…mijloace(chiar prin manipulare zilnica pana nu mai auzim de un asemenea om).
  Ne amintim cu totii ca datorita faptului ca ANTONESCU avea niste intelegeri subterane cu Basescu(Antonescu a fost in perioada 2007- 2013 cel mai mare” prieten” a lui basescu!!! Nu stiati ? NU-i nimic aflati acum !!!)
  In anul 2012 dnul Antonescu a TRANTIT REFERENDUMUL(ca el sa nu-i ia locul,la COTROCENI , lui basescu ..fiindca basescu s-ar fi suparat pe el si ar fi rupt PACTUL DE KOABITARE incheiat cu ANTONESCU).Nu stiati? Nu-i nimic aflati acum !!!.Deageaba s-au batut pesedistii in frunte cu Aspazia,Zgonea,Zegrean …sa valideze referendumul ca nu a putut trece peste vointa lui ANTONESCU.Nu stiati? Nu-i nimic,trageti un BREAKING NEWS ca sa afle lumea totul despre caracterul acestui om.
  Asa ca imi fac mea culpa si va rog sa ma treceti si pe mine in tabara lui TARICEANU,STROE,PONTA,Basescu,Dna STOICESCU ,Dnul TEODORESCU(fostul fesenist si ministru in anii 90),ROTV ,si a celorlalti multi militanti(detractori) in ..linsajul si lichidare politica a acestui individ ANTONESCU , care se vede ca este chiar mai rau ca Basescu fiindca este mediatizat,IN PREZENT, chiar mai mult decat basescu !!!!.
  Si sa facem TOTUL pentru VICTORIA NOASTRA FINALA si deasemeni sa ne UNIM FORTELE(poate facem/punem de un PMP II) incat sa realizam TOT CE ESTE POSIBIL incat acest individ nici sa nu ajunga in turul doi (este foarte periculos!!oamenii rai ,tradatori sunt f periculosi!!!).
  De Rege si COPOSU am scapat noi,cum am scapat(cu ajutorul nepretuit al dlui ILIESCU) dar de acest individ o sa scapam f greu (chiar cu ajutorul dlui Basescu) daca nu vom fi uniti.

 25. Dacă în motivarea Deciziei de respingere a candidaturii d-lui Mircea Diaconu pentru Parlamentul European, BEC alege calea mai rapidă şi mai facilă din cele trei metode principale de interpretare logică a legii, şi anume interpretarea logică directă , care se face pornind chiar de la termenii folosiţi de legiuitor, judecătorii de la TB analizează şi dau soluţia în baza interpretării semiindirecte. Argumentul juridic folosit este “a fortiori ratione” care presupune extinderea continutului unei norme la cazuri care nu sunt prevazute în norma respectiva , prin compararea tacita a doua temeiuri , unul apreciat mai puternic decât celalalt. Deşi cele două variante de argumente “a fortiori” sunt considerate “deficitare din punct de vedere logic , ele sunt acceptate în practică pe baza unor aprecieri si consideraţii extralogice privitoare la intentiile si scopurile legiuitorului. Considerate eliptice , aceste argumente pot fi transformate în argumente valide daca premisele sunt modificate astfel încât sa se conformeze standardelor juridice ce functioneaza în sistemul respectiv” Trecând peste aceste considerente de argumentare în ştiinţa şi practica juridică, construcţia acestei soluţii este impecabilă. Profesionişti! Şi sunt mulţi! E un lucru care ar trebui să ne bucure!

 26. Felicitari instantei de judecata! Putem spera deci ca mai exista sanse ca justitia sa redevina ceea ce, prin definitie, trebuia sa fie! Chiar daca acest lucru se face cu pasi mici! Ii prefer mici dar siguri!

 27. Acel Iosipescu Zambra Mircea , un basist
  imputit , un securist ordinar din gasca
  ilegitimului dar si a procurorului ponta ,
  care nu este cu nimic mai bun decat base !

  DACA IN URMA CELOR ARATATE DE INSTANTA SI
  REDATE DE Dl. RADU TUDOR MAI SUS , TOTUSI
  MAESTRUL MIRCEA DIACONU NU VA FI LASAT SA
  PARTICIPE LA ALEGERILE PTR. PARLAMENTUL
  EUROPEAN 2014 , VA FI O DOVADA IN PLUS CA
  JUSTITIA DIN ROMANIA ESTE UN DEZASTRU ,
  SUBORDONATA TOTAL SERVICIILOR SECRETE BASISTO-
  PONTISTE CARE CONTROLEAZA IN ULTIMII ANI
  TOTALMENTE TARA ASTA !!! MAI ESTE ROMANIA
  UN STAT DE DREPT ??? HA !!! ESTE PA , ISTORIE !!!

 28. Era pe cursul logicii să fie justiția de partea lui Mircea Diaconu! Pentru că și dreptatea era de partea sa! Rămâne doar să aibă și bafta să nu dea peste un băsist azi… Tare mi l-aș dori europarlamentar! Independent fiind, nu are datorii față de niciun partid, așa că ne poate reprezenta corect. Dar să nu dea Dumnezeu să ne dezamăgească…!!!!!!!!!!

 29. Admiratie pentru modul da a gandi al acestui om,te bucuri efectiv sa vezi ca mai exista oameni cu o asemenea mentalitate.

 30. Ce s-a intamplat cu democraticul “Vox populi, vox dei”.
  Acum decide o mana de oameni care nu sunt alesi ci numiti pe cine pot eu sa aleg?
  Ma frec pe ea de democratie daca asta e democratie , Demos, cratos… My ass..

 31. Aflu cu satisfactie despre victoria dlui Diaconu….pentru care am semnat si eu…..Abia astept sa-l vad la tribuna Parlamentului European pledand pentru cauza Romaniei si nu contra.

Leave a Reply