Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că situaţia politică din România este una complicată şi a fost generată de moţiunea de cenzură, despre care spune că a fost trecută prin Parlament de “politicieni cinici”.

“În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obişnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, să se acuze de diferite lucruri, asta inclusiv în interiorul partidelor. Oamenii nu ştiu ce să mai înţeleagă. Este o situaţie complicată, o situaţie care a fost generată de această moţiune şi trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alţii clamând grija pentru români şi aşa mai departe. Haideţi să vedem totuşi ce s-a întâmplat, dincolo de aceste declaraţii. USR a fost parte din coaliţia de guvernare, USR a plecat din Guvern şi a votat, împreună cu PSD şi AUR, moţiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriţi să-i spuneţi”, a afirmat şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a arătat că unii politicieni s-au gândit “să mai adauge o criză” la cele deja existente.

“Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul criză. Suntem într-o criză a sistemului de sănătate publică, suntem în plină pandemie. Valul patru ne-a lovit şi ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a preţului la energie, o criză care este şi europeană şi globală. De lucru ar fi suficient pentru politicieni să rezolve problema pandemiei, să rezolve problema preţului la electricitate, dar ce s-au gândit unii dintre politicienii noştri: să mai adauge o criză, o criză a guvernării. În acest fel, astăzi, în Parlamentul României, a fost votată o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, care a avut succes. Deci, cum se spune mai colocvial, Guvernul a picat în Parlament”, a declarat Iohannis.

El a anunţat, totodată, că va convoca partidele politice săptămâna viitoare la consultări.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată, marţi, de Parlament

Leave a Reply