Dupa caderea guvernului propus de Dacian Ciolos in Parlament, presedintele Klaus Iohannis muta rapid : maine incepand cu ora 11,00 au loc la Palatul Cotroceni consultari cu partidele politice pentru identificarea unei noi solutii de guvernare.

Inaintea consultarilor de maine, Klaus Iohannis se intalneste in aceasta seara, separat, cu presedintele PNL Florin Citu si cei 4 vicepresedinti : Rares Bogdan, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu si Lucian Bode.

Nu este exclusa varianta ca presedintele, in lipsa oricarei alte solutii pentru mentinerea majoritatii PNL-USR-UDMR, sa nu-l mai nominalizeze pe Florin Citu ca premier.

PS1 : Iulian Dumitrescu pe Facebook :

Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru este președintele partidului, Florin Cîțu.
Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni.
Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL.
PS 2 :

Si Secretarul General PNL Dan Valceanu reactioneaza :
Am observat un val de fake news în ultimele zile, inițiat de adversarii Partidului Național Liberal, şi aş vrea să reamintesc un lucru. Există o decizie asumată și votată în Partidul Național Liberal: propunerea de premier este președintele PNL.
România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal, condus de Florin Cîţu.
Cred că și unii, și alții, trebuie să fim echilibrați, să dăm dovadă de responsabilitate. Responsabilitatea despre care a vorbit toată lumea, astăzi, la tribuna Parlamentului. #RomaniaLiberala
PS 3 : Ambele postari de mai sus invoca o decizie mai veche a conducerii PNL in legatura cu Florin Citu. De atunci, lucrurile au mai evoluat. Ma rog, involuat. Decizia de atunci nu este actualizata….

Leave a Reply