Comisia Europeană este favorabilă ideii unui certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus care să fie “reciproc recunoscut”, a anunţat preşedinta sa, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat mai multor media portugheze înainte de vizita sa la Lisabona, de vineri, relatează AFP.

“Este un imperativ medical să avem un certificat de vaccinare. Din acest motiv mă bucur de iniţiativa premierului grec (Kyriakos Mitsotakis – n.r.) pentru obţinerea unui certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a declarat ea.

“Dacă asta oferă prioritate sau acces la anumite bunuri, aceasta este o decizie politică şi juridică ce trebuie discutată la nivel european”, a adăugat ea, în contextul în care Cei 27 vor organiza joia viitoare un nou summit dedicat coordonării în contextul crizei sanitare.

Şeful guvernului grec a făcut apel marţi la Uniunea Europeană să adopte un certificat “standardizat” de vaccinare pentru a da o mână de ajutor industriei turismului, foarte afectată de pandemia de coronavirus.

“Este urgent să elaborăm un acord comun asupra creării unui certificat de vaccinare care să fie acceptat de toate ţările membre”, a scris Mitsotakis în scrisoarea adresată şefei executivului comunitar, subliniind că “un certificat standardizat va fi dovada că o persoană a fost vaccinată cu succes”, scrie Agerpres.

Ieri, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu este de acord cu aceasta initiativa.

„Nu consider că este o idee bună. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale nu pentru călători. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine dacă persoana ajunge la urgență. Însă, să folosim aceste certficate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis, citat de digi24.ro

2 COMMENTS

 1. Fiind vaccinat poti sa faci boala.
  Deci, pe intelesul doctilor, poti sa fi si vaccinat si…pozitiv !
  In avion… de ex…
  Deci…dupa aceasta logica, un cetatean care nu e bolnav de Covid si e nevaccinat poate lua boala de la un cetatean vaccinat dar…pozitiv !

 2. Va amintiti, cred, cand latra plavanul, citez:”europa se indreapta doar spre consum, la fel si Romania”! Hai sa va spun ce am vazut pe tv in frantuca astazi, si se continua in nemturia extinzandu-se fara acceptul cetateanului din tara si patronii vor fi obligati sa respecte ordinul! In frantuca au introdus automate de mancare, bagi cardul sau banii si iti apare comanda facuta dar, aici e micul secret „nu stii exact ce contine haleala” pentru ca pachetul il platesti apoi apare cu toate datele care se vrea stiute. Exact ca la vaca automata pentru lapte din Romania! Si asta e doar un exemplu! Vad ca toata publicitatea pe tv in tarile europene cu destui albi, contine un laptos=alb si 4-5 colorati, te irita toata schimbarea deoarece e in forta. Si sunt destule pe care nu aveti cum sa le vedeti deoarece firmele de cablu au o linie limitata de canale tv, indiferent de firma de cablu toate sunt setate cam pe aceeasi linie si nu poti viziona sa poti sti ce se pregateste pentru viitor! Ma gandesc cu groaza(…) cand voi veni acasa si informatii ciuciu din strainezia.
  Inca ceva, am gasit o intrebare si comentariu real de la o femeie medic care munceste in americuta, citez:”niciun vaccin nu ne protejeaza de virusi deoarece, totul intra si se raspandeste prin curentii de aer”, inca o intrebare tot de la un medic, citez:”sa spunem ca ne vaccinam toti de pe glob, apare alt si alt si alt virus din ce in ce mai puternic, de la sobolani la lilieci, la maimute si orice jivina patrupeda sau bipeda, Nu cumva capcana vaccinurilor nu ne va apara decat de viata noastra si ne ia din zilele de viata pentru care am venit pe lumea asta”? Inca, destui medici sisice asistente care lucreaza in strainezia:” vaccinuri au fost, nu au protejat nimic ba mai mult, au ramas cu sechele”, afacerile continua cu mai mult succes si cu mai multa forta.
  P.s.este realitatea zilei si nu numai.

Leave a Reply