In Comisia LIBE din Parlamentul European, prin votul politic majoritar al reprezentantilor PPE, Laura Codruta Kovesi a primit 26 voturi, candidatul Frantei 22 voturi si al Germaniei 1 vot.

Votul LIBE este o prima etapa de eligibilitate in functia de procuror sef european.

Urmeaza faza decisiva, a votului din Comisia Europeana.

In COREPER, primul loc a fost obtinut de candidatul Frantei.

12 COMMENTS

 1. Nu e o victorie,e cardasie politica!Las-o dracu’ cu neamestecul politicului in actul de justitie,teorie nu practica,numim de-a-n boulea politic procur sef european cu bocanci nemtesti din piele de porc rusa!Ca macovei comunista,matoala ieri,se chinuia sa spuna doua vorbe,si azi mahmura dupa ce si-a bagat in sutien votul,eu vroiam sa si-l bage in chilot,si ce,au strans un avans de 4 voturi e pipi de cuc!iVotul statelor membre e crucial!Oricum e o mare mizerie ce s-a vazut,minciuna,prostie,incompetenta kovesikai si faptul ca atarna cu 18 dosare in carca,deja suspecta intr-unul cu sanse mari de inculpare e o stare de fapt!!Femeia asta minte cum respira!Gretos!Apropo’,nu stiu de ce,de “independenta justitiei” tarcea,cred ca ai auzit discursul si “aura”s-a transformat repede in valatuci de fum sulfuros,prin visul ei haotic cu paianjeni inotand prin impostura si,iar,intuneric cu o mimica suspecta,era sarpele KAA hipnotizand auditoriul!Parca era pe canapea vorbind cu psihologul!Ziceam elegant ca e labila dar e complet dusa!Astia impart justitia in Romania?Mai au frati prin “casa”?E trist!

  • Ai văzut-o pe Grapini cum a încercat să fure niste voturi? N-ai văzut-o, pentru că, femeie cumsecade cum ești, îți vărsai nervii pe blog in loc să faci pâine cu unt nepoților

     • Sa n-ai parte sa depinzi de altii,habotnici in viata ta!Casca ochii si desfunda-ti neuronii,tataie,fara nici macar un contract de munca,tot pitifelnic acneic ramai!

     • Nu mai e ca pe vremuri. Lumea se spala cu sapun, apa curge din conducta. Acneea e asa, o chestie ce-o aveau pustanii inainte de revolutie. Astia de pe vremea cand curcubeul era alb-negru. Ca matale si hoata de Grapini

 2. Unitatea de elita a paraditorilor din romanica se muta la Bruxelles. Vom avea HAULES la nivel european. Paradeala va lua locul frunzei ca brand(l) de colonie.

 3. Bon, jocul e acum in standoff și negocierile care se vor purta in noul Parlament vor decide asupra noii structuri. Ce e important e ca UE, așa cum este ea in prezent, a picat testul de “fezabilitate”: statele membre vor una, PPE—Germania vrea alta, și acesta este principiul de funcționare care a dus la marile eșecuri din mandatul Juncker: Brexit-ul, alienarea Poloniei, Ungariei și, mai nou, al Italiei, creșterea euroscepticismului, etc. Încă și mai important: Parchetul European a fost gândit ca un organ de represiune și înființarea lui sub conducerea unui procuror-șef de tip Kovesi—grav compromis prin acțiuni de poliție politica in țara de baștina—e dovada suprema in acest sens. Nici nu mai e vorba de o persoana aici, ci de faptul ca PPE, aflat la conducerea UE de 15 ani încoace, începe sa-și dubleze structurile de forța; cum semnala deja Maria Grapini, Procuratura europeană dublează OLAF, armata europeană dublează NATO șamd. Nu se știe ce rol a jucat SUA in toată povestea asta, fiindca votul politic dat lui madam Kovesi in comisia LIBE trebuie sa reflecte și noua relație dintre UE actual și partenerul Trans-Atlantic și susținerea “oficială”( comunicatul ambasadorului Klemm) nu e mai mult decât o recomandare pt obținerea unui job iar faptul ca “favorita” a făcut mare caz de decorația primită de la CIA pt serviciile aduse securiștilor americani nu ar fi trebuit sa joace in favoarea alegerii ei ca favorita a “Europei”. Oricum ar fi, noul parlament și noua comisie ieșite din alegerile din mai 2019 vor trebui sa adopte sau nu, embrionul de poliție politica numit Parchet European laolaltă cu tot ce va fi lăsat moștenire de către actuala conducere: o gândire politica falimentara care va anula rațiunea de a fi a Uniunii. Deci, atenție la votul din mai—dacă lăsam PPE-ul la carma, vom avea ce meritam.

Leave a Reply